Interviuri
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO

Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.

”Eram atât de fascinat de instrument!”

 

Dle Mirel Manea, facem o ”pre-inaugurare” a studioului Botoșăneanul TV cu acest interviu și o să intrăm foarte direct în subiect. Vă mai amintiți când ați cântat prima oară?


-    Da, cum să nu? Eram la Școala Generală nr. 13, nu am spus-o niciodată, pentru că în acel moment, în acea perioadă, eram atât de fascinat de instrument și totodată de muzica descoperită în satul meu natal, Brehuiești se numește, mirific, divin totul acolo. Îmi amintesc, pregăteam sărbătorile de iarnă, ca trompetist cântam la o bandă de mascați. Știți că trebuia să mergem trei zile și trei nopți prin toată regiunea? Momente care și acum, efectiv, mă emoționează.

 


Și, de ce trompetă și nu alt instrument?


-    Pentru că mi-a plăcut foarte tare că era micuță și era ușor de manevrat. Și fiindcă în curtea casei era o mare de instrumente, pentru că tatăl meu era și lăutarul satului, înconjurat numai de muzicanți, lăutarii din acel areal, Corni – Vlădeni – Brehuiești. Era o mare de instrumente în curtea casei, am ales instrumentul trompetă, era foarte micuță, am pus instrumentul la gură și deja primul sunet a fost, cred eu, cel câștigător. Pentru că destinul nu mi l-au ales nici marele instrumente, nici lăutarii satului și maeștrii mei. Destinul eu mi l-am făcut.

 

 

”Am crezut în steaua mea norocoasă și niciodată Dumnezeu nu încetează să ne uimească”

 

 

Și vă mai amintiți la ce vârstă ați ținut pentru prima oară o trompetă în mâini și ați suflat în ea?


-    Da, eram în clasa a V-a și participam la un festival „Cântarea României” în cadrul Casei Pionierului, astăzi Palatul Copiilor. Nu am să uit nici numele maestrului, era dl profesor Enciu și este un înger evident. De acolo de sus, probabil m-a și adus prin sunet, prin toate lucrurile frumoase în studioul dvs., felicitări, foarte frumos, e cald, e fain și mă simt bine.

 


Și în acele clipe v-ați imaginat vreodată că o să ajungeți să cântați la Vatican, la New York, la Roma, la Veneția...?


-    Da, am crezut în steaua mea norocoasă și niciodată Dumnezeu nu încetează să ne uimească. De ce? Pentru că există lucrarea Lui atunci când îl ai în suflet și crezi în munca ta. Răsplata vine negreșit.

 

mirel manea interviu

 


”E timpul să vin acasă, să mă focalizez pe un nou start, un restart, un refresh al culturii botoșănene”

 


Eu am o nelămurire și cred că nu este doar a mea, ci este a mai multor oameni. Când mai are Mirel Manea timp să cânte în Orchestra Filarmonicii că pare mai mereu plecat în toate colțurile lumii?


-    Da, bună întrebare. Și sunt convins că multă lume este preocupată de acest lucru (râde, nota red.). Îmi gestionez timpul cu mare atenție, niciodată nu ezit să particip la concertele cele mai importante ale instituției Filarmonica de Stat Botoșani pentru că atunci când călătoresc, când particip la concerte pe marile scene ale lumii, sunt foarte atent să nu neglijez instituția Filarmonicii. Cred eu că în ultima perioadă și situația pandemiei, având în vedere că la noi au fost foarte multe restricții, credeți-mă că în pandemie am avut cele mai multe concerte. În alte țări din lume unde restricțiile nu erau atât de mari. Astăzi, cred eu, e timpul să mă așez, să pun în aplicare tot ceea ce am învățat, cum am fost instruit de maeștrii mei, de locurile, de oamenii pe care i-am cunoscut în locurile pe unde am concertat în lume. E timpul să vin acasă, să mă focalizez pe un nou start, un restart, un refresh al culturii botoșănene.

 


Îmi spuneați, în urmă cu aproape 10 ani, atunci când ne-am cunoscut: «o să cânt la New York, o să cânt în Dubai, la Monte Carlo, Veneția, Roma». Și eu trebuie să recunosc că mi se păreau niște povești așa, desprinse dintr-o carte. Cum a ajuns Mirel Manea să cânte în asemenea locuri, la Colosseum, la Vatican...?


-    Providența... providența. Vedeți dvs., sunt oameni care schimbă viața altor oameni. Îi cunoști astăzi prin marea lucrare a lui Dumnezeu și mâine se întâmplă lucruri extraordinar de frumoase. Prin actul artistic de calitate, prin responsabilitatea fișei postului, verticalitatea și cinstea și onoarea a tot ceea ce faci frumos, din pasiune și cu mesaj. Ori mesajul meu este unul clar, de bucurie, de speranță și, așa cum îmi place mie să spun, muzica nu are bariere și nici granițe.

 


”Colosseum reprezintă pentru mine pilonul artistic cel mai important”

 


Da, muzica nu are bariere și nici granițe poate pentru anumiți artiști, nu pentru toți...

 

-    Așa am ajuns la New York, în Emirate, în Africa și peste tot.

 


Spuneați adineauri de locurile în care ați cântat, este unul care v-a rămas mai mult în suflet, o amintire care le domină pe celelalte?


-    Da. Ce mi-a rămas în suflet, ce am astăzi. Încă am un munte de emoții, dacă mă credeți, un munte de emoții și sentimente. O trăire deosebită: Colosseum.

 


Am fost acolo ca vizitator în 2004, în exterior, pentru că nu era permis accesul în interior.


-    Da, eu am obținut foarte greu toate avizele necesare și acordul autorităților pentru că nu oricine poate realiza sau susține un concert. Sau să realizeze un material artistic pentru că este scena cea mai importantă a lumii. Și într-adevăr, Colosseum reprezintă pentru mine pilonul artistic cel mai important.

 

 

interviu mirel manea 2

 


” Botoșaniul este locul cel mai frumos al sufletului și al inimii mele”

 


Și, de la Colosseum la Botoșani, de la New York la Botoșani, de la Vatican la Botoșani, nu vă este greu să vă readaptați la realitățile social-economice și muzicale de aici, din Botoșani? Adică, nu știu, poate este o comparație mai exagerată, este ca și cum ai juca miercuri în Champions League la Real Madrid sau FC Barcelona și apoi vii să joci pentru FC Botoșani


-    Botoșaniul reprezintă pentru mine acea parte a identității ca neam. Reprezintă pentru mine locul «acasă». Și cum îmi place să spun, sunt omul pământului. Pentru că valorile solide aici le-am moștenit și Botoșaniul, oriunde aș fi eu pe marele scene ale lumii, rămâne pentru mine locul de acasă și Botoșaniul este locul cel mai frumos al sufletului și al inimii mele. Așa că, indiferent, de New York sau Monte Carlo sau Marele Bal, Botoșaniul este locul unde mă întorc cu dragostea infinită către neam și patrie. Acest areal e un reper foarte important în România – Botoșaniul din punct de vedere cultural.

 


Apropos de asta, sunt mai mulți artiști din Botoșani care, după ce au căpătat cât de cât o faimă la nivel național s-au mutat în București. Mirel Manea a rămas la Botoșani, de ce?

 

-    Am rămas acasă, da. Am rămas aici tocmai, vedeți, sunt înconjurat de o echipă foarte faină de oameni dedicați progresului și evoluției. Și aici îmi place să spun de omul de geniu care a reușit să mențină Filarmonica Botoșani în anii 1977 – 1987, dl director Ion Ilie care datorită unor oameni importanți în acele vremuri, dedicați instituțiilor de cultură, dedicați Botoșaniului, astăzi eu sunt prim trompetist al Filarmonicii. Sunt înconjurat de oameni care vor un progres și o evoluție. Cum ar fi Liviu Sorinel, un pilon al impresariatului național și internațional. Sunt colegi din instituția Filarmonicii care își doresc foarte tare ca această orchestră să nu mai aibă acel sens de grupare muzicală, de interes local. Nu. Filarmonica trebuie, în continuare, să fim pe plan național și internațional, să ne afirmăm. Și toate aceste lucruri se pot realiza doar pe relațiile menținute continuu, pe o experiență bazată doar pe realizări, nu vorbe, nu așa, filme. Facem treabă și credeți-mă, mi-a luat mult, vreo 20 de ani, să merg prin lume și să învăț lucruri atât de frumoase, artistice, culturale, economice. Vedeți, până la urmă vin toate împreună.

 

 

mirel manea interviu 3

 

”Frecvența instrumentului este verticală, sonoritatea spre cer, spre Dumnezeu pentru că datorită lui ne bucurăm de verdele frumos de acasă și de căldura sufletului”

 

Dar în acești 20 de ani, dincolo de scenele lumii pe care ați cântat, nu ați simțit nevoia să participați și la festivaluri concurs de profil, adresate strict melomanilor, să fiți acoperit și de diplome?

 

-    Da, da, da. Am acest lucru, în anul 2001 am participat la Festivalul Internațional «Jeunesses Musicales», un festival internațional organizat de Ministerul Culturii și Universitatea de Muzică din București, tematica fiind doar concurs internațional de trompetă. Sigur că da, am de toate, am și diplome de la aceste festivaluri de gen.

 


Dar cum se face că fiul dvs. a optat pentru arhitectură și nu pentru muzică?


-    Știți tot. Facem parte din aceeași familie de artiști creatori. Spontani, pasionali și mă bucură foarte tare că moștenește valorile solide ale vieții, dar și naționale. El trebuie să știe că acest har este de la Dumnezeu și va trebui să-l împărtășească cu ceilalți din jurul lui.

 

O să citesc acum ceva: «noi vorbim cu tot ce înseamnă verde, lemn, pământ, noi nu facem altceva decât să transmitem și să schimbăm viața altor oameni». Este o declarație pe care mi-ați dat-o pentru Botoșăneanul în anul 2014 când v-ați lansat un album. Și de atunci stau și mă întreb cum vorbește Mirel Manea cu lemnul și pământul?

 

-    Vedeți, suntem într-o comuniune directă cu Divinitatea. Și... instrumentul meu, frecvența instrumentului este verticală, sonoritatea spre cer, spre Dumnezeu pentru că datorită lui ne bucurăm de verdele frumos de acasă și de căldura sufletului. Totul e atât de frumos, îmi place ce am spus acolo, e atât de frumos. Toate cele din jurul nostru, și căldura sufletească, chiar dacă ne încălzim cu lemnul din soba de la țară. De copacii verzi, de natură. Să vă spun ceva, maestrul meu spunea un lucru extraordinar. Ardea o pădure, lemn mult, lemn foarte mult și oamenii din sat erau atât de preocupați că o să rămână fără pădurea satului. Și la un moment dat, trece pasărea Colibri, cea mai mică pasăre din lume. Și are un strop de apă în cioc. Și întreabă cineva: «cum faci tu să stingi pădurea cu acest strop?» - Măcar încerc. Vedeți? Măcar încerc, dacă voi nu reușiți. Contează foarte mult spiritualitatea pentru lumea artistică. Și întotdeauna consider că starea mea de spirit trebuie să fie una de sărbătoare, de veselie, de a ajunge cu un mesaj la sufletul dvs. și al celor dragi.

 

 

interviu mirel manea 4

 


”Mi-au trebuit mulți ani să mă gândesc să particip la acest concurs, nu pentru titulatură. Exclus!”

 

 

Este ultima întrebare... Participați în această perioadă la concursul pentru funcția de director al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani și tocmai de aceea am evitat să vă adresez întrebări pe această temă pentru că sunteți într-un fel de campanie electorală, dacă ar fi să discutăm în termeni politici. Dar totuși nu mă pot abține să nu vă adresez următoarea întrebare: De ce vă mai trebuie această funcție - păreți că aveți totul - și mai ales ce credeți că puteți aduce în plus Filarmonicii față de ceea ce are la momentul actual?


-    Acord o mare importanță culturii în aceste vremuri de restriște. Pentru că, cultura este un brand adevărat al Botoșaniului, este definitorie pentru județul nostru. Și așa cum spuneam și mai devreme, Filarmonica trebuie să revină la ceea ce a fost acum 30 – 40 de ani. Era foarte cunoscută pe plan național și internațional. Participam la turnee internaționale, se vorbea de noi, astăzi din păcate... E nevoie de o echipă. Trebuie să fac o echipă, nu singur, nu reușim decât în echipă să facem lucruri frumoase pentru cultura botoșăneană. Vedeți, mi-au trebuit mulți ani să mă gândesc să particip la acest concurs, nu pentru titulatură. Exclus. Cum ați spus și dvs., am o carieră internațională, am o celebritate și chiar aș avea ce pierde. Însă, astăzi, fac acest lucru pentru că, vorbeam de destin la începutul interviului. Destinul mi-l fac eu, este un tablou desenat deja de îngerii din cer ca să mă așez să fiu omul pământului și mai mult de atât, să pot face un lucru extraordinar de acum încolo pentru cei ce vor veni. «Dar ce a făcut Mirel Manea la Filarmonică în perioada 2022 – 2026?» Da, a făcut, noi punem bazele pentru cei care vor veni. Uite așa au făcut și ceilalți dinaintea noastră, înaintașii noștri. Vedeți? E o misiune pe care mi-o asum și cu simț de răspundere o să vedeți cum este cunoscută  Filarmonica la Vatican, la Roma, la New York. Filarmonica Botoșani! Să vedeți ce lucruri... Dacă o să reușesc să iau acest concurs. Competiția este una mare, îmi place competiția, campionii sunt cei care-și depășesc limitele. Eu sunt un campion și vreau să-mi depășesc limita. Să fiu directorul Filarmonicii.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Mirel Manea: La Botoșani se întâmplă lucruri frumoase şi în aceste vremuri de restriște acordă mare atenție culturiiVIDEO
New York – ONU - Mirel Manea... Concert extraordinar de Ziua Națională a României în capitala financiară a lumii – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
  

download from google play download from apple store
Viața fericită a medicului Gheorghe Avram povestită de el însuși: Nu pot să evaluez eu cât rău, cât bine a făcut României Silviu Brucan
Gheorghe Avram a avut curajul destăinuirii. Vorbește fără patimă. Uneori fără falsă modestie, alteori cu necesare justificări.
FLASH INTERVIU Svetlana Bivol, managerul Filarmonicii Chișinău: Botoșaniul este un oraș de suflet și de atmosferă. Întotdeauna mă simt aici ca în sânul unei familiiVIDEO
Anul trecut, la două luni după învestirea în funcția de manager al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, Mirel Manea s-a deplasat la Chișinău unde a perfectat un acord cu Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” din Republica Moldova.
Regizorul Emanuel Pârvu aduce ”Marocco” la Botoșani: ”Este un film care sper să ridice niște întrebări” FOTO&VIDEO
Joi, 27 aprilie, de la ora 19.00, cinefilii botoșăneni vor avea parte de o nouă proiecție specială.
20 de întrebări cu o scriitoare din Botoșani:  Este foarte greu să trăiești din scris
Interviul a fost realizat de către jurnalistul Sibiana Mirela Antoche în cadrul unui proiect intitulat „Să ne cunoaștem scriitorii”. 
Pavel Bartoș la Botoșani: Ramon a activat un public care de 10-15 ani nu a mai fost la film / Jesus del Cerro a spus: ”O facem pentru Bogdan!”
Cum a reușit ”Ramon” să umple sălile de cinema în toată România și să vândă toate biletele în doar trei zile la Botoșani? 
Bogdan Horga, înainte de premiera filmului ”Ramon” la Botoșani: În Pavel Bartoș am descoperit un om extraordinar / Eu joc acolo cu două premii GopoFOTO&VIDEO
Pe 8 martie, la ora 18.00, la Botoșani are loc cel mai așteptat eveniment al acestui început de an: primul covor roșu la Cinematograful Unirea. 
INTERVIU Ivana Znacom, tânăra make-up artist originară din Botoșani care colaborează cu televiziuni, producători de filme și fotomodele: Poți crea orice prin machiaj GALERIE FOTO
(P) A început cu un curs de machiaj și pe parcurs și-a descoperit o veritabilă pasiune căreia i-a acordat tot mai mult timp și pe care a transformat-o într-o meserie. Despre începuturile Ivanei Znacom în lumea machiajului, despre realizările din ultimul an, tendințe și planuri, puteți citi în interviul de mai jos.
La 39 de ani, al doilea om din Nova Apaserv! INTERVIU Alin Cirimpei, noul director adjunct de la „Apă” : Este alegerea fiecăruia dacă să fie membru sau nu VIDEO
Așa cum Botoșăneanul a anunțat în exclusivitate, noul director al SC Nova Apaserv SA este Alin Cirimpei, un tânăr în vârstă de 39 de ani care vine din domeniul privat, unde a lucrat la o firma de telefonie și la o alta de instalații, pe posturi de conducere.
Ana Maria Micu, artista care creează în Botoșani și expune la Taipei și New York: Pictura nu este o imagine pusă în ramă, agățată ca să nu stea peretele gol!GALERIE FOTO
Aproape necunoscută în Botoşani, expune în galerii din toată lumea, de la Taipei la Beijing, de la Moscova la Bucureşti, dar și la New York, Rotterdam, Haga, Amsterdam, Edinburgh sau Viena.
Doctorița din Botoșani care cântă la pian și pictează: Îmi găsesc echilibrul emoțional / Am iubit foarte mult medicina de familie și lumea satului - GALERIE FOTO
După ce a terminat Medicina, a plecat să profeseze într-un sat, la zeci de kilometri de casă. Asta nu a oprit-o să deschidă un nou capitol în viața ei: pictura. Pentru medicul din Botoșani, echilibrul vieții s-a construit prin artă, fie că a fost muzica, fie că a fost pictura. Tablourile ei se află astăzi pe simeze, dar doctorița spune că asta nu îi conferă niciun statut, nu îi adaugă niciun orgoliu de artist.
Gheorghe Iavorenciuc: ”Necuprinsul înțelepciunii lui Constantin Dracsin este că noi toți în el ne aflăm și din el ne tragem” – FOTO&VIDEO
În urmă cu 24 de ani, pe 7 ianuarie, se stingea din viață Constantin Dracsin. ”Poate nu m-ați dorit, și totuși fără mine nu mai ajungeați buni”, sunt cuvintele testamentare ale poetului fără aripi, omul care și-a construit propriul destin scrijelind hârtia cu creionul între dinți.
Fenomen, geniu sau ”copil normal”? El este Rareș, cel mai aplaudat botoșănean de Ziua României: ”Este atât de bucuros să ducă numele orașului și al lui Eminescu mai departe!” - FOTO&VIDEO
Cum devine ”geniu” un copil de 7 ani, din Botoșani, care îl iubește pe Eminescu? Unde începe celebritatea și, mai ales, cine o validează într-o societate în care social-media creează eroi de o clipă?
Protosinghel Siluan Antoci: Am fost martor la ultima vizită a Părintelui Cleopa în locurile natale / Cu atâta drag povestea despre Botoșani!
Pentru România, Botoșani înseamnă în primul rând Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian. Însă mai există un tezaur duhovnicesc unic în spațiul românesc, și este de ajuns să amintim câteva nume: Sfântul Onufrie, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, părinții Ilie Cleopa, Paisie Olaru, Dionisie Ignat de la Colciu, Patriarhul Teoctist, dar și Avva Iulian Lazăr, trăitor astăzi în Muntele Athos...   
Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
Omul ăsta nu are coerență în exprimare!!! Pe mâna ăstuia vreți să ajungă o instituție de cultură????
28 ianuarie 2022, 15:58
Un fachir avea un ac Si i statea in varf-capac Cum statea in ac asa? Asta nu e treaba ta. Chestia ca toti veneau, Se uitau si-l imbranceau. Toti voiau in varf ,pe vine, Ca sa vada cum le vine. Astia-s multi ca dumnealui. Na,fachirule,altcui.
28 ianuarie 2022, 11:19
Păzea mare. Louis Vuitton și Merțedes e pus tare pe treabă. Câinele latră, ursul merge... O să vedem noi Filarmonica în New York, Roma, Paris când la Botoșani va fi aeroport. :)
28 ianuarie 2022, 10:10
O câștigat vreun mare premiu de interpretare pe undeva? Show man e una, chiar și la cazinoul dinn Monte Carlo, iar să câștigi individual un concurs intrrnațional de interpretare este cu totul altceva. Cu o orchestră în spate si cu buget asigurat de noi toți, o să fie mult mai simplu sa-și facă numarul. Băiatul asta crede că toți în orașul asta sunt naivi ca fetițele de la Facefood unde-și face veacul când nu cântă.
28 ianuarie 2022, 10:08
Urmeaza turnee ...,,o să vedeți cum este cunoscută Filarmonica la Vatican, la Roma, la New York Filarmonica Botoșani! ,,...,,.Eu sunt un campion și vreau să-mi depășesc limita. Să fiu directorul Filarmonicii.,,... pazea!!!!!
28 ianuarie 2022, 08:05
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este inadmisibil ce s-a întâmplat și cer scuze publice din partea organizatorilor, Instituția Prefectului și Garnizoana Militară”,Doina Federovici, președintele CJ Botoșani ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
29 noiembrie 2023
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4.0 o C
Dorohoi
-3.2 o C
Bucecea
-3.1 o C
Darabani
-3.8 o C
Saveni
-3.5 o C
Ştefăneşti
0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.