Interviuri
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO

Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.

”Eram atât de fascinat de instrument!”

 

Dle Mirel Manea, facem o ”pre-inaugurare” a studioului Botoșăneanul TV cu acest interviu și o să intrăm foarte direct în subiect. Vă mai amintiți când ați cântat prima oară?


-    Da, cum să nu? Eram la Școala Generală nr. 13, nu am spus-o niciodată, pentru că în acel moment, în acea perioadă, eram atât de fascinat de instrument și totodată de muzica descoperită în satul meu natal, Brehuiești se numește, mirific, divin totul acolo. Îmi amintesc, pregăteam sărbătorile de iarnă, ca trompetist cântam la o bandă de mascați. Știți că trebuia să mergem trei zile și trei nopți prin toată regiunea? Momente care și acum, efectiv, mă emoționează.

 


Și, de ce trompetă și nu alt instrument?


-    Pentru că mi-a plăcut foarte tare că era micuță și era ușor de manevrat. Și fiindcă în curtea casei era o mare de instrumente, pentru că tatăl meu era și lăutarul satului, înconjurat numai de muzicanți, lăutarii din acel areal, Corni – Vlădeni – Brehuiești. Era o mare de instrumente în curtea casei, am ales instrumentul trompetă, era foarte micuță, am pus instrumentul la gură și deja primul sunet a fost, cred eu, cel câștigător. Pentru că destinul nu mi l-au ales nici marele instrumente, nici lăutarii satului și maeștrii mei. Destinul eu mi l-am făcut.

 

 

”Am crezut în steaua mea norocoasă și niciodată Dumnezeu nu încetează să ne uimească”

 

 

Și vă mai amintiți la ce vârstă ați ținut pentru prima oară o trompetă în mâini și ați suflat în ea?


-    Da, eram în clasa a V-a și participam la un festival „Cântarea României” în cadrul Casei Pionierului, astăzi Palatul Copiilor. Nu am să uit nici numele maestrului, era dl profesor Enciu și este un înger evident. De acolo de sus, probabil m-a și adus prin sunet, prin toate lucrurile frumoase în studioul dvs., felicitări, foarte frumos, e cald, e fain și mă simt bine.

 


Și în acele clipe v-ați imaginat vreodată că o să ajungeți să cântați la Vatican, la New York, la Roma, la Veneția...?


-    Da, am crezut în steaua mea norocoasă și niciodată Dumnezeu nu încetează să ne uimească. De ce? Pentru că există lucrarea Lui atunci când îl ai în suflet și crezi în munca ta. Răsplata vine negreșit.

 

mirel manea interviu

 


”E timpul să vin acasă, să mă focalizez pe un nou start, un restart, un refresh al culturii botoșănene”

 


Eu am o nelămurire și cred că nu este doar a mea, ci este a mai multor oameni. Când mai are Mirel Manea timp să cânte în Orchestra Filarmonicii că pare mai mereu plecat în toate colțurile lumii?


-    Da, bună întrebare. Și sunt convins că multă lume este preocupată de acest lucru (râde, nota red.). Îmi gestionez timpul cu mare atenție, niciodată nu ezit să particip la concertele cele mai importante ale instituției Filarmonica de Stat Botoșani pentru că atunci când călătoresc, când particip la concerte pe marile scene ale lumii, sunt foarte atent să nu neglijez instituția Filarmonicii. Cred eu că în ultima perioadă și situația pandemiei, având în vedere că la noi au fost foarte multe restricții, credeți-mă că în pandemie am avut cele mai multe concerte. În alte țări din lume unde restricțiile nu erau atât de mari. Astăzi, cred eu, e timpul să mă așez, să pun în aplicare tot ceea ce am învățat, cum am fost instruit de maeștrii mei, de locurile, de oamenii pe care i-am cunoscut în locurile pe unde am concertat în lume. E timpul să vin acasă, să mă focalizez pe un nou start, un restart, un refresh al culturii botoșănene.

 


Îmi spuneați, în urmă cu aproape 10 ani, atunci când ne-am cunoscut: «o să cânt la New York, o să cânt în Dubai, la Monte Carlo, Veneția, Roma». Și eu trebuie să recunosc că mi se păreau niște povești așa, desprinse dintr-o carte. Cum a ajuns Mirel Manea să cânte în asemenea locuri, la Colosseum, la Vatican...?


-    Providența... providența. Vedeți dvs., sunt oameni care schimbă viața altor oameni. Îi cunoști astăzi prin marea lucrare a lui Dumnezeu și mâine se întâmplă lucruri extraordinar de frumoase. Prin actul artistic de calitate, prin responsabilitatea fișei postului, verticalitatea și cinstea și onoarea a tot ceea ce faci frumos, din pasiune și cu mesaj. Ori mesajul meu este unul clar, de bucurie, de speranță și, așa cum îmi place mie să spun, muzica nu are bariere și nici granițe.

 


”Colosseum reprezintă pentru mine pilonul artistic cel mai important”

 


Da, muzica nu are bariere și nici granițe poate pentru anumiți artiști, nu pentru toți...

 

-    Așa am ajuns la New York, în Emirate, în Africa și peste tot.

 


Spuneați adineauri de locurile în care ați cântat, este unul care v-a rămas mai mult în suflet, o amintire care le domină pe celelalte?


-    Da. Ce mi-a rămas în suflet, ce am astăzi. Încă am un munte de emoții, dacă mă credeți, un munte de emoții și sentimente. O trăire deosebită: Colosseum.

 


Am fost acolo ca vizitator în 2004, în exterior, pentru că nu era permis accesul în interior.


-    Da, eu am obținut foarte greu toate avizele necesare și acordul autorităților pentru că nu oricine poate realiza sau susține un concert. Sau să realizeze un material artistic pentru că este scena cea mai importantă a lumii. Și într-adevăr, Colosseum reprezintă pentru mine pilonul artistic cel mai important.

 

 

interviu mirel manea 2

 


” Botoșaniul este locul cel mai frumos al sufletului și al inimii mele”

 


Și, de la Colosseum la Botoșani, de la New York la Botoșani, de la Vatican la Botoșani, nu vă este greu să vă readaptați la realitățile social-economice și muzicale de aici, din Botoșani? Adică, nu știu, poate este o comparație mai exagerată, este ca și cum ai juca miercuri în Champions League la Real Madrid sau FC Barcelona și apoi vii să joci pentru FC Botoșani


-    Botoșaniul reprezintă pentru mine acea parte a identității ca neam. Reprezintă pentru mine locul «acasă». Și cum îmi place să spun, sunt omul pământului. Pentru că valorile solide aici le-am moștenit și Botoșaniul, oriunde aș fi eu pe marele scene ale lumii, rămâne pentru mine locul de acasă și Botoșaniul este locul cel mai frumos al sufletului și al inimii mele. Așa că, indiferent, de New York sau Monte Carlo sau Marele Bal, Botoșaniul este locul unde mă întorc cu dragostea infinită către neam și patrie. Acest areal e un reper foarte important în România – Botoșaniul din punct de vedere cultural.

 


Apropos de asta, sunt mai mulți artiști din Botoșani care, după ce au căpătat cât de cât o faimă la nivel național s-au mutat în București. Mirel Manea a rămas la Botoșani, de ce?

 

-    Am rămas acasă, da. Am rămas aici tocmai, vedeți, sunt înconjurat de o echipă foarte faină de oameni dedicați progresului și evoluției. Și aici îmi place să spun de omul de geniu care a reușit să mențină Filarmonica Botoșani în anii 1977 – 1987, dl director Ion Ilie care datorită unor oameni importanți în acele vremuri, dedicați instituțiilor de cultură, dedicați Botoșaniului, astăzi eu sunt prim trompetist al Filarmonicii. Sunt înconjurat de oameni care vor un progres și o evoluție. Cum ar fi Liviu Sorinel, un pilon al impresariatului național și internațional. Sunt colegi din instituția Filarmonicii care își doresc foarte tare ca această orchestră să nu mai aibă acel sens de grupare muzicală, de interes local. Nu. Filarmonica trebuie, în continuare, să fim pe plan național și internațional, să ne afirmăm. Și toate aceste lucruri se pot realiza doar pe relațiile menținute continuu, pe o experiență bazată doar pe realizări, nu vorbe, nu așa, filme. Facem treabă și credeți-mă, mi-a luat mult, vreo 20 de ani, să merg prin lume și să învăț lucruri atât de frumoase, artistice, culturale, economice. Vedeți, până la urmă vin toate împreună.

 

 

mirel manea interviu 3

 

”Frecvența instrumentului este verticală, sonoritatea spre cer, spre Dumnezeu pentru că datorită lui ne bucurăm de verdele frumos de acasă și de căldura sufletului”

 

Dar în acești 20 de ani, dincolo de scenele lumii pe care ați cântat, nu ați simțit nevoia să participați și la festivaluri concurs de profil, adresate strict melomanilor, să fiți acoperit și de diplome?

 

-    Da, da, da. Am acest lucru, în anul 2001 am participat la Festivalul Internațional «Jeunesses Musicales», un festival internațional organizat de Ministerul Culturii și Universitatea de Muzică din București, tematica fiind doar concurs internațional de trompetă. Sigur că da, am de toate, am și diplome de la aceste festivaluri de gen.

 


Dar cum se face că fiul dvs. a optat pentru arhitectură și nu pentru muzică?


-    Știți tot. Facem parte din aceeași familie de artiști creatori. Spontani, pasionali și mă bucură foarte tare că moștenește valorile solide ale vieții, dar și naționale. El trebuie să știe că acest har este de la Dumnezeu și va trebui să-l împărtășească cu ceilalți din jurul lui.

 

O să citesc acum ceva: «noi vorbim cu tot ce înseamnă verde, lemn, pământ, noi nu facem altceva decât să transmitem și să schimbăm viața altor oameni». Este o declarație pe care mi-ați dat-o pentru Botoșăneanul în anul 2014 când v-ați lansat un album. Și de atunci stau și mă întreb cum vorbește Mirel Manea cu lemnul și pământul?

 

-    Vedeți, suntem într-o comuniune directă cu Divinitatea. Și... instrumentul meu, frecvența instrumentului este verticală, sonoritatea spre cer, spre Dumnezeu pentru că datorită lui ne bucurăm de verdele frumos de acasă și de căldura sufletului. Totul e atât de frumos, îmi place ce am spus acolo, e atât de frumos. Toate cele din jurul nostru, și căldura sufletească, chiar dacă ne încălzim cu lemnul din soba de la țară. De copacii verzi, de natură. Să vă spun ceva, maestrul meu spunea un lucru extraordinar. Ardea o pădure, lemn mult, lemn foarte mult și oamenii din sat erau atât de preocupați că o să rămână fără pădurea satului. Și la un moment dat, trece pasărea Colibri, cea mai mică pasăre din lume. Și are un strop de apă în cioc. Și întreabă cineva: «cum faci tu să stingi pădurea cu acest strop?» - Măcar încerc. Vedeți? Măcar încerc, dacă voi nu reușiți. Contează foarte mult spiritualitatea pentru lumea artistică. Și întotdeauna consider că starea mea de spirit trebuie să fie una de sărbătoare, de veselie, de a ajunge cu un mesaj la sufletul dvs. și al celor dragi.

 

 

interviu mirel manea 4

 


”Mi-au trebuit mulți ani să mă gândesc să particip la acest concurs, nu pentru titulatură. Exclus!”

 

 

Este ultima întrebare... Participați în această perioadă la concursul pentru funcția de director al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani și tocmai de aceea am evitat să vă adresez întrebări pe această temă pentru că sunteți într-un fel de campanie electorală, dacă ar fi să discutăm în termeni politici. Dar totuși nu mă pot abține să nu vă adresez următoarea întrebare: De ce vă mai trebuie această funcție - păreți că aveți totul - și mai ales ce credeți că puteți aduce în plus Filarmonicii față de ceea ce are la momentul actual?


-    Acord o mare importanță culturii în aceste vremuri de restriște. Pentru că, cultura este un brand adevărat al Botoșaniului, este definitorie pentru județul nostru. Și așa cum spuneam și mai devreme, Filarmonica trebuie să revină la ceea ce a fost acum 30 – 40 de ani. Era foarte cunoscută pe plan național și internațional. Participam la turnee internaționale, se vorbea de noi, astăzi din păcate... E nevoie de o echipă. Trebuie să fac o echipă, nu singur, nu reușim decât în echipă să facem lucruri frumoase pentru cultura botoșăneană. Vedeți, mi-au trebuit mulți ani să mă gândesc să particip la acest concurs, nu pentru titulatură. Exclus. Cum ați spus și dvs., am o carieră internațională, am o celebritate și chiar aș avea ce pierde. Însă, astăzi, fac acest lucru pentru că, vorbeam de destin la începutul interviului. Destinul mi-l fac eu, este un tablou desenat deja de îngerii din cer ca să mă așez să fiu omul pământului și mai mult de atât, să pot face un lucru extraordinar de acum încolo pentru cei ce vor veni. «Dar ce a făcut Mirel Manea la Filarmonică în perioada 2022 – 2026?» Da, a făcut, noi punem bazele pentru cei care vor veni. Uite așa au făcut și ceilalți dinaintea noastră, înaintașii noștri. Vedeți? E o misiune pe care mi-o asum și cu simț de răspundere o să vedeți cum este cunoscută  Filarmonica la Vatican, la Roma, la New York. Filarmonica Botoșani! Să vedeți ce lucruri... Dacă o să reușesc să iau acest concurs. Competiția este una mare, îmi place competiția, campionii sunt cei care-și depășesc limitele. Eu sunt un campion și vreau să-mi depășesc limita. Să fiu directorul Filarmonicii.

 

loading...
Mirel Manea: La Botoșani se întâmplă lucruri frumoase şi în aceste vremuri de restriște acordă mare atenție culturiiVIDEO
New York – ONU - Mirel Manea... Concert extraordinar de Ziua Națională a României în capitala financiară a lumii – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
  

download from google play download from apple store
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
Contestată sau admirată, Iustina Irimia Cenușă, din postura de director: Singura afiliere pe care o am este dragostea față de cultura tradiționalăVIDEO & FOTO
Pentru unii observatori mai fini, numirea cântăreței de muzică populară pe postul de director interimar al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani a fost cumva previzibilă.Alții, în schimb, au asociat saltul în carieră al artistei drept înregimentare politică.
Ada D'Albon, nepoata lui Sadoveanu, între debutul de la Botoșani și viața în exil: Nimeni nu a îndrăznit să trăiască ce am trăit noi / Am fost foarte singură la Botoșani, extrem de singură! - FOTOGALERIE
O poveste de viață fascinantă, construită pe un fir care se confundă deseori cu istoria unui timp greu încercat.
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
Loading...
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Loading...
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Omul ăsta nu are coerență în exprimare!!! Pe mâna ăstuia vreți să ajungă o instituție de cultură????
28 ianuarie 2022, 15:58
Un fachir avea un ac Si i statea in varf-capac Cum statea in ac asa? Asta nu e treaba ta. Chestia ca toti veneau, Se uitau si-l imbranceau. Toti voiau in varf ,pe vine, Ca sa vada cum le vine. Astia-s multi ca dumnealui. Na,fachirule,altcui.
28 ianuarie 2022, 11:19
Păzea mare. Louis Vuitton și Merțedes e pus tare pe treabă. Câinele latră, ursul merge... O să vedem noi Filarmonica în New York, Roma, Paris când la Botoșani va fi aeroport. :)
28 ianuarie 2022, 10:10
O câștigat vreun mare premiu de interpretare pe undeva? Show man e una, chiar și la cazinoul dinn Monte Carlo, iar să câștigi individual un concurs intrrnațional de interpretare este cu totul altceva. Cu o orchestră în spate si cu buget asigurat de noi toți, o să fie mult mai simplu sa-și facă numarul. Băiatul asta crede că toți în orașul asta sunt naivi ca fetițele de la Facefood unde-și face veacul când nu cântă.
28 ianuarie 2022, 10:08
Urmeaza turnee ...,,o să vedeți cum este cunoscută Filarmonica la Vatican, la Roma, la New York Filarmonica Botoșani! ,,...,,.Eu sunt un campion și vreau să-mi depășesc limita. Să fiu directorul Filarmonicii.,,... pazea!!!!!
28 ianuarie 2022, 08:05
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.2 o C
Dorohoi
21.7 o C
Bucecea
22.8 o C
Darabani
21.2 o C
Saveni
22.1 o C
Ştefăneşti
24.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.