Interviuri
INTERVIU Valeriu Iftime : De unde să ai bani decât dacă ţi-a dat o mătuşă?
Alături de Gheorghe Ciubotaru şi de familia Căzăcuţ, conducătorul grupului Elsaco este unul dintre botoşăneni cu o prezenţă constantă în topurile milionarilor români întocmite de publicaţiile economice. Valeriu Iftime susţine însă că viaţa sa nu s-a schimbat după ce a intrat în acest clasament select. Ba mai mult, crede că toate aceste topuri, de la cel al milionarilor, până la cel al firmelor întocmit de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani, ar trebui să fie alcătuite în funcţie de impozitele plătite la bugetul de stat. În opinia sa banii trebuie să fie la vedere, să îi poţi justifica, fiindcă altfel nu îi poţi avea decât de la o… mătuşă. 
interviu Valeriu Iftime

"O să se plângă bogaţi, oameni care au tot felul de resurse inepuizabile"  

-    Din 10 oameni de afaceri cu care mă întâlnesc perioada asta, nouă se plâng că este foarte greu. Faceţi parte din aceeaşi categorie?
-    Nu. Adică nu spun că nu e foarte greu, foarte greu a fost continuu, dar eu suspectez puţin naţia asta română şi mai ales noi moldovenii că ne plângem continuu. Adică, o să vezi că o să se plângă bogaţi, oameni care au tot felul de resurse inepuizabile şi o să vezi că n-o să se plângă oameni care au un alt tip de mentalitate şi care gândesc că se poate trăi bine şi cu mai puţin. Este o chestie de interpretare. Eu n-am spus niciodată că e uşor, dar niciodată n-o să spun că e mai greu ca anul trecut pentru că, singurul lucru pentru care îmi pare rău că a trecut, este că trece timpul şi că îmbătrânim, dar dacă mă plâng de trecutul meu… nu mă regăsesc. Eu am avut un trecut normal, am un prezent bun şi un viitor luminos.

-    Mă gândeam… oare aceste plângeri ale agenţilor economici vin după anul electoral 2012? Pe româneşte spus, a trebuit să cotizaţi mai mult decât de obicei?
-    Nu ştiu… Un an electoral, în orice caz, e complicat. Dacă noi suntem într-o economie bulversată şi care nu are predicţie, care are atâtea schimbări în Codul Fiscal, are tot felul de modificări dintr-astea de strategii, de viziuni şi am să vă spun una cu energia neconvenţională, deci toate lucrurile astea sunt amplificate într-un an electoral. De ce? Nu că sunt costuri de a finanţa nu ştiu ce partid, că ăştia sunt bani puţini şi nu fac toţi, dar nu există responsabili, pentru că în anul electoral nimeni nu ştie cine cu cine, adică acela responsabil, care a fost dinainte, nu ştie dacă câştigă, acela care vine îşi face altă trupă.

În anii electorali un patron "e ca un iepure legat la ochi"

-    Şi face un patron, cum se scoate?
-    Un patron e ca un iepure legat la ochi, depinde câtă perspicacitate şi intuiţie poţi avea. În mod normal viaţa merge înainte, nu se schimbă radical viaţa unei companii dacă se schimbă politicul, niciodată. Viaţa unui om se schimbă radical doar dacă sunt cataclisme şi compania intră pe o piaţă pe care nu o mai poate gestiona. Sau, viaţa unei companii se schimbă radical dacă a avut un contact sau un sprijin politic real pentru că sunt companii şi sunt oamenii în Botoşani şi în toată ţara asta care au trăit doar prin nişte propteli politice. Dacă ai proptelile astea şi au plecat, bineînţeles că e o problemă. Dacă nu… eu nu am avut niciodată o afinitate politică faţă de cineva, nici în Botoşani, nici oriunde în ţară.

-    Propteli aţi avut?
-    Nu, la noi propteli sunt oamenii simpatici foc din firmă. N-am avut niciodată un prieten în Bucureşti care să spunem că mi-ar fi dat un mare pont. Din păcate, poate că am greşit când n-am lucrat foarte mult pe partea de consiliere, pentru că un om care are o anumită poziţie – şi nu mă refer numai la poziţie politică – unul care lucrează într-o bancă, într-o instituţie, că ăştia nu vin la lucruri mici, adică să ai de exemplu firme de consiliere, firme care ştiu să facă asta, care fac analiză de piaţă, de risc, accesare de fonduri europene, care îţi iau bani, dar care se pricep şi îţi spun ponturi. Dacă ai un om politic în faţă sau în spate, în opinia mea este o mare greşeală. Cred că implicăm foarte, foarte mult politicul în partea economică. Când un om se plânge că are o problemă din partea politicului eu cred că firma respectivă are o problemă. Nimeni nu cred că vine din senin să se ia de tine, adică de ce? Adică numai dacă ai avut ori o afinitate cu precedentul, care a fost duşmanul actualului, ori ai avut cu actualul o divergenţă politică totală, că dacă ai avut doar punctual, cu un singur om, mai sunt încă 50 de oameni puternici acolo şi te legi cu altul ca să poţi netezi un pic calea, de a nu avea duşmani sau oameni împotrivă.

"Singura sursă de bani reală, adevărată, azi în economia noastră sunt banii europeni"

-    Vorbeaţi de implicarea politicului în economie, ne puteţi da exemplu de o măsură adoptată de un Guvern, de când aveţi dvs. iniţiată această afacere, care să vă ajute efectiv, să simţiţi că v-a sprijinit prin respectiva măsură?
-    E un context general, nu pot să spun că există o măsură care m-a ajutat vreodată. Sunt însă măsuri care nu ne ajută şi pot să dau un exemplu negativ şi este din energia neconvenţională, energia eoliană, unde avem un proiect destul de important şi care de vreo două luni de zile noul Guvern vrea să schimbe această lege a certificatelor verzi, să nu se mai dea două certificate verzi pe energia eoliană cu 55 de euro certificatul, ci să fie un certificat şi jumătate sau unul cu valoare mai mică. Toate business planurile pe care le-am făcut – şi sunt costuri de costuri, sunt sute de mii, milioane de euro băgaţi aici – te trezeşti interviu Valeriu Iftime 2 astăzi că nu mai e valabil. Aceste certificate verzi nu se dau pentru că a vrut cineva, este pur şi simplu un ajutor ca această investiţie să se poate realiza, adică este atât de scumpă încât ca să o poţi recupera în zece sau 11 ani, ai nevoie de nişte bani în plus pentru că nu poţi mări preţul la energia care o vinzi la oameni. În mod normal producătorii de energie ar spune îţi dau energia asta la preţul care îmi convine ca să pot să-mi reglez investiţia. Nu poate face asta pentru că avem o piaţă a energiei în care energia eoliană nu trebuie să se compare cu energia făcută din hidrocarburi. Ca atare, aceste certificate verzi, vine cineva şi spune acum: nu mai au preţul de anul trecut. Toate planurile mele…? Eu, care azi am la vânzare un parc eolian de 40 MW, îmi cade eficienţa cu 30%. Nimeni nu mai cumpără, nimeni nu mai vrea să facă. Asta poate fi o măsură care te dă peste cap, dar eu încă am speranţa că n-o să facă Guvernul treaba asta, chiar dacă o să spună, ştiţi, certificatele verzi scumpesc energia. Certificatele verzi, în mod normal, ar trebui să se compenseze cu emisiile de carbon pentru că, în mod normal, nu mai emiţi carbon, nu mai faci fum, ai nişte bani pe care îi recuperezi şi îi plăteşti ăstora care fac energie verde. Dar măsuri pozitive, măsuri prin care un Guvern să mă ajute…

-    Tocmai de aceea v-am întrebat de măsuri pozitive, că de măsuri negative s-ar părea că nu ducem lipsă.
-    În opinia mea cel mai important lucru este să existe continuitate. Este prea mult ură politică, şi cred că asta vine şi din fosta guvernare, prea mare ură politică între Putere şi Opoziţie şi nici o măsură care a luat-o un Guvern anterior, următorul, chiar dacă o preia la un moment, în primă instanţă o contestă, o înnebuneşte şi toată starea asta de indecizie – la un moment dat se făceau stadioane, săli de sport, gondole, piscine – nu cred nici o secundă că toate proiectele respective nu au avut un fundament economic clar. Cu siguranţă au avut în spate un SF, nişte oameni care au judecat şi au pus la punct. Ei, vine un alt Guvern şi spune totul e prost şi încercăm să dărâmăm. Ei, toţi oamenii implicaţi în proiectele respective, ca executanţi, ca manageri, au probleme. Norocul nostru sunt banii europeni pentru că Europa, din fericire, încă are trasabilitate, adică proiectele europene sunt transpolitice, nu mai contează ce spune Guvernul 1 când vine Guvernul 2, că, dacă ar fi după Guvernul 1 şi Guvernul 2 cred că s-ar schimba şi lucrurile astea, dar nu e aşa şi din fericire ţinta noastră şi presiunea este atât de mare pe bani europeni încât fiecare Guvern îşi calcă până la urmă pe un fel de ambiţie, pe un orgoliu şi spune: da, e OK, fac, fac aceste proiecte pentru că sunt bani europeni. Până la urmă cred că singura sursă de bani reală, adevărată, azi în economia noastră sunt banii europeni.

"Bucuria câştigării unei licitaţii se finalizează printr-o tristeţe finală când faci ultima socoteală"

-    Cum supravieţuieşte o companie care are de încasat vreo 400 de miliarde de lei vechi pentru o singură lucrare? Mă refer la CET-ul de la Botoşani.
-    Sunt câteva riscuri asumate. Atunci când semnezi o lucrare de genul acesta ai în spate un ceaslov care ar trebui să îţi asigure independenţa pentru o perioadă. Adică, la o lucrare de 30 de milioane de euro, sau la Botoşani 20 de milioane, aici sunt în asociere cu partenerii mei, noi ne-am luat în calcul nişte sume cu care să rezistăm, după care sunt bănci, dar toate băncile astea presupun costuri suplimentare. Până la urmă, bucuria câştigării unei licitaţii se finalizează printr-o tristeţe finală când faci ultima socoteală, când încasezi ultimii bani şi faci toate costurile de proiect şi vezi atunci că la un asemenea proiect toate costurile de materiale au indicatorul iniţial cunoscut, dar după care vin tot felul de alte lucruri, care sunt financiare, tot felul de chestii. Adică, tu, care ai câştigat licitaţia, cum să nu participi la ziua nu ştiu care, a gospodarului, a oraşului? Este un exemplu peste tot. Eu lucrez tocmai la Baia Mare şi acolo… o firmă tocmai de acolo, dar e posibil, dom’le nu se poate să nu fii şi matale membru în Organizaţia Vânătorilor?Şi toate astea, făcând o mică filozofie, sunt costuri, se adună. Noi, de exemplu, la Botoşani, ne-am împrumutat de la bănci pe banii viitori pe care îi vom încasa de la comunitate şi gâfâim, adică toţi banii companiei, cum este Elsaco care a făcut 50 de milioane cifră de afaceri şi un profit, nu mai ştiu cât, oricum destul de mic, toţi banii noştri din afacerea asta şi toţi banii mei de-a lungul timpului, sunt în tot felul de lucrări dintr-astea, unde avem de încasat. Avem şi tot felul de garanţii care stau în tot felul de bănci şi sigur că trebui nişte împrumuturi, care au o limită a lor pentru că nu te poţi împrumuta chiar oricât pentru că nu-ţi dă nimeni banii ăştia şi este un risc continuu. Eu nu mă plâng, ştiu că asta e regula jocului. Să nu credeţi că un om care roteşte milioane de euro are mai mulţi bani personali decât unul care roteşte 200.000 de euro sau 20.000 de euro.

"Un om care face afaceri de miliarde, nu are bani cash, bani personali,substanţial mai mult decât unul care are 20.000 de euro afaceri"

-    Tocmai asta era una dintre întrebările pe care vroiam să vi le adresez. De vreo doi-trei ani sunteţi în Top Forbes, vi s-a schimbat viaţa? Lumea îşi imaginează surf, plaje, Monte Carlo, cazinouri.
-    Eu garantez fiecărui om din lumea asta, din oraşul acesta, că cineva mai mă cunoaşte, că nu s-a schimbat nimic radical în viaţa mea. Singurul meu salt, al bugetului familiei mele, a fost acum câţiva ani când am vândut nişte acţiuni dintr-o companie a grupului, la nişte danezi.
-    Elsaco Brunata?
-    Da, de atunci, nişte bani de afară, care m-a costat… sunt nervos cu impozitul că am crezut că 2% vin la fotbal, dar n-au venit. În fine… Alţi bani n-am câştigat atât de mult încât… Ce scriu ăştia cu Forbes-ul, nu m-au întrebat pe mine niciodată, nu m-a întrebat nimeni. Este o singură socoteală aici: iau valoarea companiei, o împart nu ştiu cum şi fac valoarea mea ca acţionar sau cât ar costa compania astăzi la piaţă, la bursă, la vânzare şi evaluează, ies 30 de milioane de euro şi face câţi bani am eu. Mai ştiu că am nişte cai şi nişte pământ, pun acolo şi pf, ăştia sunt banii mei.
-    Şi nişte maşini, nu?
-    Maşini… eu am o maşină, n-am mai multe. Dar eu o repet şi sunt convins că ce spun: un om care face afaceri de miliarde, nu are bani cash, bani personali, substanţial mai mult decât unul care are 20.000 de euro afaceri pentru că, în general, afacerile mari stau la vedere, sunt megaimpozitate şi eu am spus când am fost la tot felul de premieri dintr-astea cu firma anului sau Topul Firmelor…

"Ar trebui să îi spună Topul Plătitorilor de Impozite"

-    Dar nu prea aţi fost dvs., adică aţi fost premiat şi acum, în noiembrie, de Camera de Comerţ Botoşani, dar nu v-am văzut nici anul trecut, nici acum doi ani?
-    Nu m-am dus pentru că nici nu am avut timp…
-    Bine, aţi fost prezent prin reprezentanţi.
-    Da… N-am fost pentru că acolo ar trebui să îi spună Topul Plătitorilor de Impozite. Am spus, dacă se schimbă şi se face un top al plătitorilor de impozite, mă duc. De fapt, un om nu poate avea bani decât dacă este consemnat undeva ca un plătitor de impozite. De unde să ai bani decât dacă ţi-a dat o mătuşă? Sunteţi de acord! Banii poţi să îi ai din ce? Din salarii, din dividende, din vânzări, din ceva care este la vedere şi plăteşti un impozit. Ar trebui să se vadă care este impozitul pe care l-am plătit eu, Valeriu Iftime, anul trecut, la bugetul statului şi ar spune următorii bani ar putea să îi aibă. Dacă ar fi asta m-aş duce acolo, ar fi un clasament clar, pentru că acolo se plătesc banii şi impozitul este plătit, adică nu este se va plăti. Şi la impozitul plătit m-aş duce la un concurs, la restul… Oamenii îşi imaginează că, dacă eşti în Topul Firmelor, ai cine ştie ce altceva decât alţii.

interviu Valeriu Iftime 3

"Este mai greu să bagi o echipă în prima ligă"

-    Ce este mei greu: să reconstruiţi un CET sau să băgaţi o echipă de fotbal în prima ligă?
-    Este mai greu să bagi o echipă în prima ligă. Reconstruirea unui CET, chiar cu greutăţile care sunt aici, cu bani neplătiţi, cu nu ştiu ce, până la urmă ai un anumit cost. În principiu, o asemenea lucrare se termină la o socoteală cu un profit, fie şi 1%, adică poţi câştiga câteva sute de mii de RON, câteva zeci de mii, sute de mii de euro, cu siguranţă câştigi scăzând toate costurile şi inventariind toate veniturile. O echipă de fotbal, aşa cum este acum, are o singură variantă clară a costului, adică ştim cât ne costă, iar partea cu veniturile este volatilă pentru că nu este un venit măsurabil, nu-ţi dă nimeni nici bere, nici o insignă. Aici îţi dă o bucurie pe care nu poţi să o măsuri sub nici o formă, decât printr-o pasiune, o trăire personală, o morală – este a noastră şi este greu de spus la alţii – şi la un moment dat nu-ţi mai dai seama ce e mai uşor, mai bine să faci, să te opreşti sau nu? Pentru că bucurie găseşti şi în alte lucruri. Şi este, dacă vreţi, o ambiţie a lui Elsaco, pentru că am cheltuit foarte mulţi bani, este vorba de 5 milioane euro pe care i-am cheltuit în fotbalul botoşănean în vreo şapte-opt ani şi este acum mai mult o ambiţie de a avea şi Botoşani o echipă de Divizia A, la care sigur, o să se spună la un moment dat că şi noi am participat la efortul acesta. Şi vă spun, participarea noastră este… fără noi este clar, nu se putea face fotbalul botoşănean.
Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE UN INTERVIU REALIZAT CU VALERIU IFTIME ÎN 2010
 INTERVIU Valeriu Iftime : Mă deranjează oamenii bogaţi
CITEŞTE ŞI:
 Patronul Elsaco - pe ultima sută de metri pentru una dintre cele mai mari afaceri

INTERVIU Fetița din Botoșani deșteaptă foc și pianistă în devenire : Mă văd ca pe un ”extraterestru”VIDEO

Eliza este o fetiță din Botoșani cu o minte sclipitoare și cu un viitor în față, asemenea. A promovat examenul de evaluare națională cu nota maximă, 10, medie obținută de altfel și la admiterea computerizată de la liceu.

FLASH INTERVIU: Alma, cea mai frumosă liceană cu 10 pe linie – CE carieră dorește să urmeze – FOTOGALERIE

Despre Alma Iuliana Grosu au auzit mulți locuitori ai acestui orășel din nordul țării, după ziua de 5 iulie, cea în care s-au afișat rezultatele de la examenul de bacalaureat. Este singura liceană de la Botoșani care a promovat acest examen cu 10 pe linie.

FLASH INTERVIU: Funcționarul public al anului, 40 DE ANI de muncă în același loc

15 persoane din întreaga țară au fost premiate pentru rezultate meritorii la locul de muncă, printre care și doi botoșăneni. Premiile au fost acordate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP).

INTERVIU ministrul Gabriel Petrea: Fiind membru în Guvern pot să vă spun exact ce s-a întâmplat / Niciodată nu sunt destule doamne

În decembrie tocmai a împlinit 32 de ani, iar în ianuarie a devenit unul dintre cei mai tineri miniştri de după revoluţie. Este întruchiparea visului social-democrat, al junelui care a urcat în ierarhie nu pe trepte, ci cu liftul, ajungând să conducă Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social, calitate în care în luna martie a fost prezent la Botoşani, unde a participat la o întâlnire cu parlamentarii, şefii Prefecturii, ai Consiliului Judeţean, patronate şi sindicate.

INTERVIU Răzvan Rotaru: Conducerea partidului ar putea să dea mai multe explicații. Am votat pentru, este un vot public, am înțeles că sunt înregistrări

În doar două luni de la debutul mandatului de parlamentar, Răzvan Rotaru a reușit să intre în atenția presei naționale printr-un punct de vedere mai... aparte privitor la proteste, față de al majorității colegilor. Iar la Botoșani a fost unul dintre cei care în interiorul filialei a criticat vehement refuzul unor lideri ai organizației PSD de a-i da ”undă verde” lui Cosmin Andrei să ocupe funcția de secretar de stat. Cum a gândit deputatul Răzvan Rotaru în aceste două probleme, dar și alte lucruri poate inedite, le aflăm în rândurile următoare.

FLASH Cine este anonimul care a preluat Cornișa : Așteptările sunt foarte mari, este foarte dificil

Despre Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa nu s-a mai vorbit de câteva săptămâni de zile iar așteptările privitoare la o eventuală deschidere a obiectivului care a suscitat atâta interes, s-au disipat odată cu venirea toamnei. Însă, serviciul care va administra acest complex are deja trei salariați care și-au început activitatea de o săptămână de zile.

Marian Murariu, adevărul despre postul de viceprimar : Nu sunt un vânător de funcții!

Tânărul viceprimar Marian Murariu a bifat deja în calendarul de pe birou două luni de zile de când s-a așezat efectiv pe fotoliul administrativ. Cât de mult sau cât de puțin a reușit să se integreze în administrația publică locală de la Botoșani știe doar domnia sa. În exterior, este persoana care în momente oficiale nu schițează nici măcar o umbră de zâmbet și care, cel puțin pentru moment, își tratează misiunea din fruntea Primăriei cu extrem de mare seriozitate.

INTERVIU Mihai Venedict – WorkTape Medical: Alimentele reprezintă carburantul nostru esențial și contează enorm calitatea și cantitatea

După un periplu prin Bucureşti şi Anglia s-a întors la Botoşani unde şi-a deschis un centru de recuperare cum nu se prea întâlneşte prin zonă. Este fiziokinetoterapeut şi la nici 30 de ani a hotărât să îşi ia destinul în propriile mâini şi să îşi iniţieze propriul business. Cel puţin declarativ este însă mai puţin interesat de afacere şi mai mult de recuperarea botoşănenilor. Şi pentru aceea a venit cu câteva noutăţi pe… piaţa serviciilor de aces tip.

INTERVIU : Mihaela Huncă, despre clișee și ipocrizie - Nu am habar la ce fel de „vedete” faceţi trimitere

Este șefa Inspectoratului Școlar Județean Botoșani de deja patru ani de zile și unii ar spune că i se potrivește de minune sintagma ”doamna de fier a învățământului botoșănean”. A atras și simpatii și antipatii și nu de puține ori a ținut prima pagină a ziarelor. După patru ani de zile în fruntea educației botoșănene, Mihaela Huncă face un bilanț al realizărilor, dar și al eșecurilor.

loading...
Botoșăneanul care își ia doctoratul pe băncile unei universități de prestigiu din Anglia: DESCOPERĂ-l pe Andreas, un tânăr cu o minte strălucită

Andreas Zimmermann este un tânăr de 21 de ani, născut și format la Botoșani. A absolvit Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și a plecat să studieze în cadrul unei universități de prestigiu din Anglia. Este pasionat de tot ceea ce ține de automobile și își dorește pe viitor o carieră în domeniu. Nu a rămas în România pentru că străinătatea l-a primit cu brațele deschise și i-a oferit mai multe posibilități.

FLASH INTERVIU : CINE este Bogdan Cărăușu, liderul protestatarilor de la Botoșani?

Cine ești tu? – Un om obișnuit. Un om obișnuit, dar un om neobișnuit de nemulțumit.
Aproape toată suflarea din Botoșani a stat cu ochii pe tinerii care au ieșit în stradă într-unul din cele mai mari mitinguri din ultimii 15 ani. În fruntea lor, un alt tânăr, necunoscut opiniei publice până de curând. Iar întrebarea unanimă a fost, evident, cine este Bogdan Cărăușu?

FLASH INTERVIU: Cerșetoria înflorește la Botoșani - DE CE stau cu mâna întinsă tinerele nimănui : FOTOGALERIE & VIDEO

Majoritatea botoșănenilor le știu pe fetele cu haine murdare și rupte care stau în intersecții și cer câte un ban de la șoferi dar și pe cele care stau în fața supermarketurilor mult vânata fisă de 50 de bani de la coșul de cumpărături. Există totuși un lucru pe care puțini îl știu, pe unii nici nu-i interesează, alții n-au timp să asculte. Și anume povestea acestor sărmane, în cazul în care ele, spun adevărul.

INTERVIU Francezul care a dat luxul din Paris cu Lara Fabian sau Yves Saint Laurent, ca să bage bani în Botoșani: Aș putea trăi aici o viață, dar iernile sunt prea grele!

S-ar muta cu totul în colțul Moldovei de care atâția oameni fug, și ar da cu dragă inimă mâncarea cu nume greu de pronunțat din Franța pentru o porție zdravănă de sărmăluțe cu mămăliguță caldă. Asta dacă nu ar fi iernile atât de grele, ierni care lui Mickael Sejourne nu îi plac de nicio culoare. Cum de s-a rătăcit atunci în Botoșani? Pentru că a căutat un colț de rai unde să-i crească și inima, și afacerea. Și l-a găsit.

INTERVIU Mirela Saucă: Un liberal botezat în marxism-leninism, care se gudură în fața lui Ponta ca un cățel
Este mamă a două fete, este întreprinzător privat, iar de vreo doi anide zile este şi om politic. Pe scurt, ea este Mirela Saucă, unul dintrefoştii lideri ai Partidului Forţa Civică Botoşani, care prin succesiuneade fuziuni şi alianţe din Dreapta eşichierului politic face acum partedin Alianţa Creştin Liberală. Cum este văzută campania electorală pentruprezidenţiale prin ochii unei figuri relativ noi din politicabotoşăneană şi ce aşteptări are de la turul al doilea citiţi înrândurile următoare.
loading...
INTERVIU Florin Ghiorghiţă, dezvăluiri de la HSR, la… duş: Am stat fărăun loc de muncă aproape doi ani şi jumătate, nu a interesat pe nimeni
Fostul, timp de 12 ani, viceprimar al municipiului Botoşani, este figuracentrală a lumii politice locale de două săptămâni. După ApR, PRM şiPDL, după ce a declarat că preferă să se retragă din politică decât săpărăsească rândurile democrat-liberalilor, după ce în nenumărate rândurii-a adus laude publice lui Cătălin Flutur, Florin Ghiorghiţă a votatpentru demiterea propriului coleg de partid, Eugen Ţurcanu, care îi este şi rudă, din funcţia de viceprimar şia contribuit decisiv la desemnarea unui viceprimar de la PSD. Înaceastă mişcare s-a aliat cu Ovidiu Portariuc şi Cosmin
Interviu Elena Udrea: N-am fost un ministru care a stat la cafele, ciunul care a încercat să îmbunătăţească viaţa locuitorilor din Botoșani
Dacă nu a fost prezentă săptămâna trecută la Botoşani, când s-aulansat şi aici candidaţii de la Partidul Mişcarea Populară pentrualegerile europarlamentare, în schimb Elena Udrea a acordat un interviuîn care face mai multe referiri la judeţul Botoşani. Printre altele,fostul ministru al Dezvoltării, care a vizitat judeţul în perioada2010-2011, a trecut în revistă proiectele din judeţ la care a contribuitîn timp ce făcea parte din precedentul Guvern.
INTERVIU Roxana Vașniuc: De când sunt eu pe lumea asta mi-am dorit săfiu la televizor / Doar pentru că e nu ştiu ce milionar nu e suficientpentru mine - FOTOGALERIE
Apare mai mereu la posturile centrale de televiziune şi în tabloide, dareste o apariţie relativ rară prin Botoşani. Roxana Vaşniuc a revenitînsă acasă pentru câteva zile, cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi apurtat cu reporterul Botoşăneanul o discuţie despre cariera sa, desprelumea mondenă, despre cum a plecat din judeţ şi a ajuns la posturilecentrale TV. Toate acestea înaintea relansării sale într-o emisiune careva începe să fie difuzată în aproximativ o lună.
INTERVIU Amitabh Vardhan, director Cine Grand: Este cu mult peste așteptările noastre / Am făcut ca Botoșaniul să nu mai meargă la culcare înainte de 1 noaptea
INTERVIU Mihai Ţâbuleac : Este grav ce se întâmplă la Botoșani, dar mă opresc aici
vivacredit.ro
INTERVIU Cătălin Flutur : Sunt la o vârstă la care nu mă mai joc cu viaţa mea / Sunt şi regrete
un bulangiu care minte
3 aprilie 2013, 02:42
Nu aveti bani cash?Inteleg atunci de ce aveti datorii la cateva firme mici cu care a-ti avut contract
20 martie 2013, 07:53
Cand un afacerist mai rasarit iese la rampa, sigur vrea sa-si rezolve sau sa sugereze ceva. Astfel presupun ca cei doare mai tare acum pe cei de la ELSACO ESTE PROBLEMA CERTIFICATELOR VERZI, pe care o detaliaza in interviu. Astfel marile firme vor sa mai bage in buzunar niste bani luati din buzunarul nenorocitilor de romani care platesc certificatele verzi. Nu-i asa d-le Iftimie ? Hai fiti onest si recunoasteti ! Iar cu banii de buzunar mai usurel. Normal ca nu aruncati cu ei in caini, dar aveti oricand la dispozitie cati aveti nevoie si asta inseamna enorm. Si mai e ceva. In tara asta, banii multi si facuti usor se fac lucrand cu bugetul statului, acolo se dau tunurile, chiar si cu aparenta legala. restul sunt ciubucuri.
19 martie 2013, 16:29
daaaaa? toata stima, dle Iftime, caci a duce o afacere in aceste zile de criza si incompetenta politica, este cea mai mare cazna! da......., oamenii de afaceri sunt mulsi de politic si de taxe........iar dvs, ca orice om de afaceri serios, lucrati si pe bani publici, in majoritate,nu? nu e de condamnat, insa de ce NUMAI UNII OAMENI DE AFACERI SUNT CONDAMNATI CA LUCREAZA PE BANI PUBLICI, iar altii sunt laudati, iar acest mic amanunt "le scapa", jurnalistilor de bine...despre fotbal...este ok sa sustii o echipa, dar faceti-o pe banii dvs., ca Becali, nu pe bani publici...caci nu prea sunt.......sunt putini si prost gestionati de politic! dle Balascau, e bine ca v-ati mutat tinta......spre cineva mai cu dare...
19 martie 2013, 11:36
Respect pt. acest domn.Cu astfel de personae in fruntea Primariei si a C.J. acest oras-judet ar arata alfel.Respect!!!!!!!!!!!!
19 martie 2013, 09:53
toata stima si respectul ptr ceea ce faceti dar mai ales ptr fotbalul botosanean...eu cred ca toti ne dorim liga 1 si se poate ajunge acolo imn mare masura efortului finaniciar depus de dvs..BRAVO..!!!
19 martie 2013, 09:39
Dupa raspunsurile pe care le*-a dat, cred ca domnul Iftimie chiar este un om de afaceri serios si priceput; mi-as dori ca la Botosani sa fie cel putin 100 ca el.
19 martie 2013, 09:10
Un botosanean care doreste sa faca afaceri , sa castige ,dar cel mai frumos sa sprijine fotbalul botosanean . Acum ca intram in liga I publicitatea pentru el e gratis , cred ca meritati . Cine din Botosani doreste sa sprijine fotbalul ? Nimeni . Felicitari domnule Iftimie .
19 martie 2013, 09:09
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Roțile tuturor utilajelor, camioanelor și vehiculelor care vor ieși din șantier vor fi spălate în așa fel încât să nu murdărească străzile din municipiu”, Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6614 lei
USD
Dolarul SUA
3.7984 lei
CHF
Francul elveţian
3.9727 lei
GBP
Lira sterlină
5.2814 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4322 lei
XAU
Gramul de aur
163.0820 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2250 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5077 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0592 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1834 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6259 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2 o C
Dorohoi
-2 o C
Bucecea
-2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-2 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.