Interviuri
INTERVIU Verginel Gireadă : „Să meargă Ţurcanu la Senat şi eu la deputaţi”
Primarul de Mihai Eminescu este unul dintre cei mai puternici, dar şi ce mai controversaţi din judeţ. După cîteva încercări eşuate de a deveni consilier local, în 2004 a bătut şi PSD, şi PD-ul de atunci şi a cîştigat Primăria. Localitatea s-a transformat încet-încet într-un fief liberal, astfel încît în 2008 şi-a spulberat contracandidaţii, înregistrînd un scor de aproximativ 75% încă din primul tur. În plus, la mai toate celelalte runde de alegeri, liebralii au avut mai mereu peste 50% din sufragii în comuna de lîngă Ipoteşti. Proporţional cu scorul partidului a crescut însă şi numărul dosarelor penale intentate lui Verginel Gireadă, majoritatea pentru chestiune ce privesc tranzacţii imobiliare.

„Foarte multe primării vor fi nevoite să închidă uşile”

-    Cum staţi cu banii, mai aveţi, nu mai aveţi? E o mare problemă acum la primării.
-    Da, într-adevăr, Primăria Mihai Eminescu se confruntă cu o mare problemă. În special încasările de la persoanele fizice şi juridice, în ultimul trimestru am avut încasări pe minus chiar cîte 700 de milioane – un miliard. De aceea, cred că vom ajunge în pragul blocării plăţilor. Ni se cere chiar imperativ printr-o ordonanţă de urgenţă să reducem cheltuielile la bunuri şi serviciu cu 20%. Dacă stăm şi ne întrebăm nu ştim de unde să reducem acele cheltuieli că ni s-au redus singure şi intrăm în imposibilitate de plată. Deşi s-au făcut o rectificare cu minus, ne-au luat aproape două miliarde din banii care erau repartizaţi din TVA şi din alte venituri. Ca să facem o paranteză, ar trebui să întrerupem iluminatul stradal, să trimitem copiii de la şcoli acasă, să închidem Primăria ca să putem face reduceri de 20%, adică ceea ce ni se cere prin lege. Deci, dacă lucrurile vor merge în continuare aşa, cred că foarte multe primării vor fi nevoite să închidă uşile.

-    Dar totuşi Primăria Mihai Eminescu este percepută ca fiind una dintre cele mai bogate, cu cele mai mari încasări din judeţ.
-    Da, aşa este percepută, dar una este să percepi şi alta este să vezi realitatea. Cu ce ne confruntă, noi se confruntă toată lumea şi este o chestiune generală, la nivel naţional, deci nu putem să spunem că noi am scăpat de criză pentru că, criza a afectat foarte multe societăţi, au rămas trei-patru societăţi care funcţionează în momentul de faţă şi ele mai alimentează bugetul de stat.

„Au luat de la noi ca să dea la ceilalţi”

-    Criza este mai evidentă la primăriile conduse de primari din opoziţie sau este valabilă la toate primăriile?
-    Eu am să vă spun un singur lucru, cum s-a repartizat criza mai mult la primari PNL şi cred că uşor şi la cei PSD. La ultima rectificare, banii care s-au centralizat şi s-au luat de la toate primăriile, s-au trimis apoi prin hotărîre de Guvern la primăriile PDL, ceea ce este mai nou şi mai strigător la cer. Au luat de la noi ca să dea la ceilalţi. Cu ce sunt mai buni ceilalţi? Dacă facem o situaţie comparativă, noi, care avem totuşi o medie de încasare de 80-90% faţă de ceilalţi care au 10-20%, îmi iei mie care încasez şi stau bine şi care-s puturoşi şi stau şi cu 20-25 de angajaţi cît avem şi noi, şi cu 2.000 de locuitori, stau şi cerşesc din banii celor care muncim? Ceea ce nu este corect. Este o administraţie… nu ştiu ce fel de administraţie este, dar se face o administraţie în detrimentul celor care muncesc.

-    Dar nu se mai vînd terenuri, nu se mai tranzacţionează nimic, nu se mai fac showroom-uri, nu se mai fac sedii de firme?
-    În ultimul an, care mai bine, un an şi jumătate, nu ştiu dacă se vinde o bucată de teren pe săptămînă, comparativ cu anii anteriori cînd se vindeau 20-30 de bucăţi de teren pe zi sau chiar 50-60. Comunitatea era într-o continuă tranzacţie, schimbări şi modificări de titluri şi de proprietate.

„Am avut discuţii cu PDL-ul pe fonduri europene”

-    În ce relaţii mai sunteţi cu liberalii? Acum cîteva luni spuneaţi că aveţi, aşa, o apropiere faţă de PDL. După cum se împart banii s-ar părea că e o depărtare, nu e o apropiere.
-    Nu, nu, nu, eu am avut discuţii cu PDL-ul pe fonduri europene, pe finanţări şi discuţii am şi acum cu PDL-ul, cu conducerea celor de la PDL, dar am discuţii pentru a mă ajuta să-mi bag proiectele care le am la nivel de comunitate pentru a mi le urca şi a intra eventual la finanţare. Asta nu înseamnă că este interzis să porţi discuţii. Eu port discuţii cu toate partidele politice, dar discuţii sunt pe proiecte, pe finanţări, pe colaborare şi nu pe altceva, deci nu am alte tipuri de discuţii.

„N-o să se lipsească niciodată, cît voi fi eu primar, firmele de apartament”

-    Apropos de proiecte, vi se reproşează mai mult sau mai puţin direct, mai mult sau mai puţin oficial, faptul că o mare din lucrări se efectuează prin firma Tehnic Asist.
-    Eu vreau să spun un singur lucru, ceea ce reproşează o să rămînă cu reproşurile. Eu lucrez cu societăţi puternice, nu cu firme de apartament, ceea ce nu s-a înţeles este că la Primăria Mihai Eminescu n-o să se lipsească niciodată, cît voi fi eu primar, firmele de apartament sau alţii care vînd calculatoare să vină să facă asfalt. Nu voi accepta niciodată lucrul acesta. Să le iasă lor din cap.

-    Vă referiţi la Elsaco, nu?
-    Nu mă refer la nimeni, o să tragă alţii concluzii. Sau nu voi acceta niciodată alţii care au 10 angajaţi să spună că ei fac o lucrare într-o lună sau în două, niciodată. Eu merg pe dreptate, firmele care sunt puternice în Botoşani şi care au demonstrat că pot face, o demonstrează şi în continuare că pot face, iar de cîştigat a cîştigat cel ce a fost mai bun, care a avut oferta cea mai sănătoasă. Foarte mulţi au contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a dat dreptate la firmele pe care le-am declarat cîştigătoare, deci astea le considerăm subiecte încheiate pentru că, am şi o afirmaţie de făcut în acest sens, mulţi sunt cei ce vor şi-s neputincioşi, dar mulţi sunt care pot şi îi apreciez că au potenţă şi lasă-i să facă.

Gireada

„Două-trei dosare în plus sau în minus, eu tot la drum merg”

-    Aţi adus aminte de contestaţii. Mai dormiţi noaptea cu atîtea plîngeri, dosare şi aşa mai departe?
-    Hmm… Astea fac parte din conduită, din ceea ce faci, că ne place, că nu ne place. Orice instituţie publică, Primărie, Finanţe, Prefectură, sunt reclamaţii. Dacă îl întrebăm pe prefect şi el are reclamaţii, dacă întrebăm pe primarul de la Botoşani, şi el are reclamaţii, dacă îl întrebi pe primarul de la Mihai Eminescu, şi el are reclamaţii. Sunt oameni şi oameni.

-    Dar cum se face că aceste reclamaţii s-au înmulţit la adresa dvs. după ce partidul pe care îl reprezentaţi a trecut în opoziţie?
-    Da şi asta putem spune. În perioada în care am fost la guvernare… au fost şi atunci reclamaţii, dar nu li se dădea acea tentă politică atît de evidentă şi nu erau atît de acide, nu reclamaţii… Pentru cei ce vin în control nu mai există acea prezumţie de nevinovăţie. Dacă există o reclamaţie de la un cetăţean turmentat, e de bună luată, deci nu contează, e bună, eşti tratat de la un nivel exact de infractor, ceea nu este corect, cu toate că am avut „n” plîngeri, „n” dosare, „n” celelalte, dar nu vreau să intru pentru că astea pentru mine au devenit lucruri banale, care nu mă mai afectează cu nimic. Ori că sunt dou-trei plîngeri în plus, ori că sunt două-trei dosare în plus sau în minus, eu tot la drum merg. Şi eu cred că o să-mi văd de drumul meu în sensul că am multe lucruri de făcut la comunitate şi nu mă mai afectează cu nimic pentru că, comunitatea locală ştie, mă vede, locuiesc cu ei, sunt cu ei, ştie cum stau lucrurile. Şi una este să acuzi, alta-i să vezi realitatea. Noi lăsăm pe cei care sunt cu acuzele să ţină în continuare de acuze, iar noi ne facem treaba pentru că populaţia vede altceva, vede cum se lucrează, cum se construieşte, cum în jurul lor se transformă. Îi lăsăm pe alţii să aprecieze, unii să acuze, alţii să aprecieze.

„M-am fost sictirit de tot ce înseamnă politică”

-    Spuneaţi prin primăvară sau prin vară că vă bate gîndul să vă retrageţi după acest mandat. Vă mai bate gîndul ăsta?
-    Nu! Am avut atunci o perioadă în care, sincer, m-am fost sictirit de tot ce înseamnă politică, de tot ce înseamnă şi clasă politică, şi instituţiile statului.

-    Cum de v-a trecut sictirul?
-    Eu sunt un luptător şi am spus că „nu mor caii cînd vor cîinii” şi pînă la urma-urmei am spus „nu!” Ştii cum e, ca pasărea Phoenix, din cenuşă. Au semănat vînt, furtună vor culege. Deocamdată îmi văd de drumul meu, voi urca mai sus, sper să urc mai sus, voi candida din nou la Primăria Mihai Eminescu pentru cei ce nu ştiu, vor avea în continuare cu cine să se bată, nu vor veni aici singuri, nu vor fi lăsaţi singuri, deci competiţia democratică rămîne în continuare deschisă.

- Cînd spuneţi că o să urcaţi şi mai sus vă referiţi şi la planul politic?
- Da! Există posibibilitatea asta şi la planul politic.

„Deci prima mea ţintă este Primăria, după aia vom vedea”

Gireada 2-    Păi sunteţi vicepreşedinte la PNL Botoşani, mai sus nu există decît preşedinte.
-    Nu, nu ca preşedinte, deci asta categoric nu îmi doresc eu preşedinte PNL Botoşani, nu. Şi din postul de vicepreşedinte sunt la fel ca preşedintele, deci, dacă există colaborare între cei şase vicepreşedinţi şi preşedinte, nu contează cine este preşedinte. Toate deciziile se iau în biroul politic, transparent, chiar transparent, pentru că participa la toate deciziile care se iau în partid şi la multe se ţine cont de ceea ce spun în cadrul partidului.

-    O întrebare mai aveam…
-    Mai sus se poate, la deputaţi. Există posibilitatea.

-    Vă gîndiţi la chestia asta?
-    De obicei cînd îmi doresc un lucru… dar încă nu e momentul să afirm, voi ieşi public cînd mă voi hotărî să candidez la o asemenea funcţie.

-    Dar spuneaţi că ma candidaţi la Primărie.
-    Întîi Primăria. Deci prima mea ţintă este Primăria, după aia vom vedea. Dacă cîştig Primăria…

„Ar trebui să ne încuiem în casă şi să începem a plînge că-i criză?”

-    Mihai Eminescu este în colegiul lui Ţurcanu din cîte ştiu.
-    Nu contează, la colegiu este şi senator, şi deputat, deci poate să meargă Ţurcanu la Senat şi eu la deputaţi, deci există posibilitatea asta.

-    Spuneaţi că vă confruntaţi cu mari dificultăţi financiare. În condiţiile astea mai puteţi ţine o echipă de fotbal sau mai este oportun aşa ceva?
-    Echipa de fotbal, sportul, fac parte din viaţa locuitorilor comunei Mihai Eminescu şi a judeţului. Dacă sport n-avem, cultură n-avem, ce ne mai rămîne să avem? Să fim sclavi în propriile noastre curţi sau în propriile noastre comunităţi? Atunci noi unde mai ieşim? Ar trebui să ne încuiem în casă şi să începem a plînge că-i criză? Nu! Şi sportul face parte din viaţa noastră, pentru o oră-două, cei ce sunt amatori şi pasionaţi de sport mai se descarcă poate şi la un meci de fotbal. Unii vin supăraţi, alţii pleacă bucuroşi, ca la o competiţie, iar echipa din Mihai Eminescu va pluti, nu se va retrage, deci va rămîne.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Loading...
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
Gellu Dorian: ”Eminescu e brand românesc. Că s-a născut la Botoşani, dă şansa oraşului natal să şi-l asume ca brand”
Ce au făcut botoșănenii în 100 de ani pentru Eminescu? Dar în cei 31 pe care îi numărăm de la Revoluție? E de ajuns să privim în jur sau să străbatem la pas orașul, într-o zi de 15 iunie. Concluziile vă aparțin.
Loading...
INTERVIU Costel Șoptică: Nu îmi este rușine și merg mai departe cu acești oameni / Câțu mi-a trimis un mesaj: ”sper să nu mă mai bați la cap”
Sunt șapte luni de când liberalii au preluat guvernarea în România după destituirea prin moțiune de cenzură a Cabinetului Dăncilă. Comunicatele despre tot felul de realizări curg din partea PNL Botoșani, însă și mai multe sunt cele în care PSD contestă aproape orice măsură de impact anunțată de partidul de guvernământ.
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
e un om josnic, care se foloseste de oameni apoi le da cu piciorul, josnic, dar sa nu uite ca exista si cineva care va face dreptate iar el va plati peentru raul pe care il face
21 noiembrie 2010, 16:34
pai asa un crai caruia ii place sa se dea cat mai barbat, cred si eu ca se vrea la capitala....de cand s-a saturat printesa lui de botosani si vrea intalniri amoroase numai la hotel la suceava . si daca s-a saturat si de suceava , hai la capitala pe banii fraierilor .
21 noiembrie 2010, 16:27
Pai nu zice nimic de proasta administrare .. cum sa administrezi o localitate cand are cu 2 clase mai mult decat trenul.Un mafiot care si-a cumparat voturile pe banii din tranzactiile facute pe banii contribuabililor.Dar in ziua de azi daca furi un ou esti un bou .. daca furi boul atunci esti smecher deja :)
9 noiembrie 2010, 08:21
Ne ma trebuie un mafiot la deputati care are"inalte studii joase!"
6 noiembrie 2010, 14:28
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
„Nu mai putem folosi toaletele. În urmă cu jumătate de an am avut inundație în casă, cu rahat. Tot ce venea de pe canal, mi-a refulat în casă. Problema este mai veche, știu toți cei de la Nova Apaserv, mi-au spus băieții de ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8590 lei
USD
Dolarul SUA
4.1404 lei
CHF
Francul elveţian
4.5183 lei
GBP
Lira sterlină
5.2910 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9604 lei
XAU
Gramul de aur
253.3349 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3419 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1101 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6529 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.0 o C
Dorohoi
10.0 o C
Bucecea
10.2 o C
Darabani
10.0 o C
Saveni
10.0 o C
Ştefăneşti
12.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.