Interviuri
INTERVIU Verginel Gireadă : „Să meargă Ţurcanu la Senat şi eu la deputaţi”
Primarul de Mihai Eminescu este unul dintre cei mai puternici, dar şi ce mai controversaţi din judeţ. După cîteva încercări eşuate de a deveni consilier local, în 2004 a bătut şi PSD, şi PD-ul de atunci şi a cîştigat Primăria. Localitatea s-a transformat încet-încet într-un fief liberal, astfel încît în 2008 şi-a spulberat contracandidaţii, înregistrînd un scor de aproximativ 75% încă din primul tur. În plus, la mai toate celelalte runde de alegeri, liebralii au avut mai mereu peste 50% din sufragii în comuna de lîngă Ipoteşti. Proporţional cu scorul partidului a crescut însă şi numărul dosarelor penale intentate lui Verginel Gireadă, majoritatea pentru chestiune ce privesc tranzacţii imobiliare.

„Foarte multe primării vor fi nevoite să închidă uşile”

-    Cum staţi cu banii, mai aveţi, nu mai aveţi? E o mare problemă acum la primării.
-    Da, într-adevăr, Primăria Mihai Eminescu se confruntă cu o mare problemă. În special încasările de la persoanele fizice şi juridice, în ultimul trimestru am avut încasări pe minus chiar cîte 700 de milioane – un miliard. De aceea, cred că vom ajunge în pragul blocării plăţilor. Ni se cere chiar imperativ printr-o ordonanţă de urgenţă să reducem cheltuielile la bunuri şi serviciu cu 20%. Dacă stăm şi ne întrebăm nu ştim de unde să reducem acele cheltuieli că ni s-au redus singure şi intrăm în imposibilitate de plată. Deşi s-au făcut o rectificare cu minus, ne-au luat aproape două miliarde din banii care erau repartizaţi din TVA şi din alte venituri. Ca să facem o paranteză, ar trebui să întrerupem iluminatul stradal, să trimitem copiii de la şcoli acasă, să închidem Primăria ca să putem face reduceri de 20%, adică ceea ce ni se cere prin lege. Deci, dacă lucrurile vor merge în continuare aşa, cred că foarte multe primării vor fi nevoite să închidă uşile.

-    Dar totuşi Primăria Mihai Eminescu este percepută ca fiind una dintre cele mai bogate, cu cele mai mari încasări din judeţ.
-    Da, aşa este percepută, dar una este să percepi şi alta este să vezi realitatea. Cu ce ne confruntă, noi se confruntă toată lumea şi este o chestiune generală, la nivel naţional, deci nu putem să spunem că noi am scăpat de criză pentru că, criza a afectat foarte multe societăţi, au rămas trei-patru societăţi care funcţionează în momentul de faţă şi ele mai alimentează bugetul de stat.

„Au luat de la noi ca să dea la ceilalţi”

-    Criza este mai evidentă la primăriile conduse de primari din opoziţie sau este valabilă la toate primăriile?
-    Eu am să vă spun un singur lucru, cum s-a repartizat criza mai mult la primari PNL şi cred că uşor şi la cei PSD. La ultima rectificare, banii care s-au centralizat şi s-au luat de la toate primăriile, s-au trimis apoi prin hotărîre de Guvern la primăriile PDL, ceea ce este mai nou şi mai strigător la cer. Au luat de la noi ca să dea la ceilalţi. Cu ce sunt mai buni ceilalţi? Dacă facem o situaţie comparativă, noi, care avem totuşi o medie de încasare de 80-90% faţă de ceilalţi care au 10-20%, îmi iei mie care încasez şi stau bine şi care-s puturoşi şi stau şi cu 20-25 de angajaţi cît avem şi noi, şi cu 2.000 de locuitori, stau şi cerşesc din banii celor care muncim? Ceea ce nu este corect. Este o administraţie… nu ştiu ce fel de administraţie este, dar se face o administraţie în detrimentul celor care muncesc.

-    Dar nu se mai vînd terenuri, nu se mai tranzacţionează nimic, nu se mai fac showroom-uri, nu se mai fac sedii de firme?
-    În ultimul an, care mai bine, un an şi jumătate, nu ştiu dacă se vinde o bucată de teren pe săptămînă, comparativ cu anii anteriori cînd se vindeau 20-30 de bucăţi de teren pe zi sau chiar 50-60. Comunitatea era într-o continuă tranzacţie, schimbări şi modificări de titluri şi de proprietate.

„Am avut discuţii cu PDL-ul pe fonduri europene”

-    În ce relaţii mai sunteţi cu liberalii? Acum cîteva luni spuneaţi că aveţi, aşa, o apropiere faţă de PDL. După cum se împart banii s-ar părea că e o depărtare, nu e o apropiere.
-    Nu, nu, nu, eu am avut discuţii cu PDL-ul pe fonduri europene, pe finanţări şi discuţii am şi acum cu PDL-ul, cu conducerea celor de la PDL, dar am discuţii pentru a mă ajuta să-mi bag proiectele care le am la nivel de comunitate pentru a mi le urca şi a intra eventual la finanţare. Asta nu înseamnă că este interzis să porţi discuţii. Eu port discuţii cu toate partidele politice, dar discuţii sunt pe proiecte, pe finanţări, pe colaborare şi nu pe altceva, deci nu am alte tipuri de discuţii.

„N-o să se lipsească niciodată, cît voi fi eu primar, firmele de apartament”

-    Apropos de proiecte, vi se reproşează mai mult sau mai puţin direct, mai mult sau mai puţin oficial, faptul că o mare din lucrări se efectuează prin firma Tehnic Asist.
-    Eu vreau să spun un singur lucru, ceea ce reproşează o să rămînă cu reproşurile. Eu lucrez cu societăţi puternice, nu cu firme de apartament, ceea ce nu s-a înţeles este că la Primăria Mihai Eminescu n-o să se lipsească niciodată, cît voi fi eu primar, firmele de apartament sau alţii care vînd calculatoare să vină să facă asfalt. Nu voi accepta niciodată lucrul acesta. Să le iasă lor din cap.

-    Vă referiţi la Elsaco, nu?
-    Nu mă refer la nimeni, o să tragă alţii concluzii. Sau nu voi acceta niciodată alţii care au 10 angajaţi să spună că ei fac o lucrare într-o lună sau în două, niciodată. Eu merg pe dreptate, firmele care sunt puternice în Botoşani şi care au demonstrat că pot face, o demonstrează şi în continuare că pot face, iar de cîştigat a cîştigat cel ce a fost mai bun, care a avut oferta cea mai sănătoasă. Foarte mulţi au contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a dat dreptate la firmele pe care le-am declarat cîştigătoare, deci astea le considerăm subiecte încheiate pentru că, am şi o afirmaţie de făcut în acest sens, mulţi sunt cei ce vor şi-s neputincioşi, dar mulţi sunt care pot şi îi apreciez că au potenţă şi lasă-i să facă.

Gireada

„Două-trei dosare în plus sau în minus, eu tot la drum merg”

-    Aţi adus aminte de contestaţii. Mai dormiţi noaptea cu atîtea plîngeri, dosare şi aşa mai departe?
-    Hmm… Astea fac parte din conduită, din ceea ce faci, că ne place, că nu ne place. Orice instituţie publică, Primărie, Finanţe, Prefectură, sunt reclamaţii. Dacă îl întrebăm pe prefect şi el are reclamaţii, dacă întrebăm pe primarul de la Botoşani, şi el are reclamaţii, dacă îl întrebi pe primarul de la Mihai Eminescu, şi el are reclamaţii. Sunt oameni şi oameni.

-    Dar cum se face că aceste reclamaţii s-au înmulţit la adresa dvs. după ce partidul pe care îl reprezentaţi a trecut în opoziţie?
-    Da şi asta putem spune. În perioada în care am fost la guvernare… au fost şi atunci reclamaţii, dar nu li se dădea acea tentă politică atît de evidentă şi nu erau atît de acide, nu reclamaţii… Pentru cei ce vin în control nu mai există acea prezumţie de nevinovăţie. Dacă există o reclamaţie de la un cetăţean turmentat, e de bună luată, deci nu contează, e bună, eşti tratat de la un nivel exact de infractor, ceea nu este corect, cu toate că am avut „n” plîngeri, „n” dosare, „n” celelalte, dar nu vreau să intru pentru că astea pentru mine au devenit lucruri banale, care nu mă mai afectează cu nimic. Ori că sunt dou-trei plîngeri în plus, ori că sunt două-trei dosare în plus sau în minus, eu tot la drum merg. Şi eu cred că o să-mi văd de drumul meu în sensul că am multe lucruri de făcut la comunitate şi nu mă mai afectează cu nimic pentru că, comunitatea locală ştie, mă vede, locuiesc cu ei, sunt cu ei, ştie cum stau lucrurile. Şi una este să acuzi, alta-i să vezi realitatea. Noi lăsăm pe cei care sunt cu acuzele să ţină în continuare de acuze, iar noi ne facem treaba pentru că populaţia vede altceva, vede cum se lucrează, cum se construieşte, cum în jurul lor se transformă. Îi lăsăm pe alţii să aprecieze, unii să acuze, alţii să aprecieze.

„M-am fost sictirit de tot ce înseamnă politică”

-    Spuneaţi prin primăvară sau prin vară că vă bate gîndul să vă retrageţi după acest mandat. Vă mai bate gîndul ăsta?
-    Nu! Am avut atunci o perioadă în care, sincer, m-am fost sictirit de tot ce înseamnă politică, de tot ce înseamnă şi clasă politică, şi instituţiile statului.

-    Cum de v-a trecut sictirul?
-    Eu sunt un luptător şi am spus că „nu mor caii cînd vor cîinii” şi pînă la urma-urmei am spus „nu!” Ştii cum e, ca pasărea Phoenix, din cenuşă. Au semănat vînt, furtună vor culege. Deocamdată îmi văd de drumul meu, voi urca mai sus, sper să urc mai sus, voi candida din nou la Primăria Mihai Eminescu pentru cei ce nu ştiu, vor avea în continuare cu cine să se bată, nu vor veni aici singuri, nu vor fi lăsaţi singuri, deci competiţia democratică rămîne în continuare deschisă.

- Cînd spuneţi că o să urcaţi şi mai sus vă referiţi şi la planul politic?
- Da! Există posibibilitatea asta şi la planul politic.

„Deci prima mea ţintă este Primăria, după aia vom vedea”

Gireada 2-    Păi sunteţi vicepreşedinte la PNL Botoşani, mai sus nu există decît preşedinte.
-    Nu, nu ca preşedinte, deci asta categoric nu îmi doresc eu preşedinte PNL Botoşani, nu. Şi din postul de vicepreşedinte sunt la fel ca preşedintele, deci, dacă există colaborare între cei şase vicepreşedinţi şi preşedinte, nu contează cine este preşedinte. Toate deciziile se iau în biroul politic, transparent, chiar transparent, pentru că participa la toate deciziile care se iau în partid şi la multe se ţine cont de ceea ce spun în cadrul partidului.

-    O întrebare mai aveam…
-    Mai sus se poate, la deputaţi. Există posibilitatea.

-    Vă gîndiţi la chestia asta?
-    De obicei cînd îmi doresc un lucru… dar încă nu e momentul să afirm, voi ieşi public cînd mă voi hotărî să candidez la o asemenea funcţie.

-    Dar spuneaţi că ma candidaţi la Primărie.
-    Întîi Primăria. Deci prima mea ţintă este Primăria, după aia vom vedea. Dacă cîştig Primăria…

„Ar trebui să ne încuiem în casă şi să începem a plînge că-i criză?”

-    Mihai Eminescu este în colegiul lui Ţurcanu din cîte ştiu.
-    Nu contează, la colegiu este şi senator, şi deputat, deci poate să meargă Ţurcanu la Senat şi eu la deputaţi, deci există posibilitatea asta.

-    Spuneaţi că vă confruntaţi cu mari dificultăţi financiare. În condiţiile astea mai puteţi ţine o echipă de fotbal sau mai este oportun aşa ceva?
-    Echipa de fotbal, sportul, fac parte din viaţa locuitorilor comunei Mihai Eminescu şi a judeţului. Dacă sport n-avem, cultură n-avem, ce ne mai rămîne să avem? Să fim sclavi în propriile noastre curţi sau în propriile noastre comunităţi? Atunci noi unde mai ieşim? Ar trebui să ne încuiem în casă şi să începem a plînge că-i criză? Nu! Şi sportul face parte din viaţa noastră, pentru o oră-două, cei ce sunt amatori şi pasionaţi de sport mai se descarcă poate şi la un meci de fotbal. Unii vin supăraţi, alţii pleacă bucuroşi, ca la o competiţie, iar echipa din Mihai Eminescu va pluti, nu se va retrage, deci va rămîne.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
e un om josnic, care se foloseste de oameni apoi le da cu piciorul, josnic, dar sa nu uite ca exista si cineva care va face dreptate iar el va plati peentru raul pe care il face
21 noiembrie 2010, 16:34
pai asa un crai caruia ii place sa se dea cat mai barbat, cred si eu ca se vrea la capitala....de cand s-a saturat printesa lui de botosani si vrea intalniri amoroase numai la hotel la suceava . si daca s-a saturat si de suceava , hai la capitala pe banii fraierilor .
21 noiembrie 2010, 16:27
Pai nu zice nimic de proasta administrare .. cum sa administrezi o localitate cand are cu 2 clase mai mult decat trenul.Un mafiot care si-a cumparat voturile pe banii din tranzactiile facute pe banii contribuabililor.Dar in ziua de azi daca furi un ou esti un bou .. daca furi boul atunci esti smecher deja :)
9 noiembrie 2010, 08:21
Ne ma trebuie un mafiot la deputati care are"inalte studii joase!"
6 noiembrie 2010, 14:28
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
....mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu elși până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbeștemă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
14 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9432 lei
USD
Dolarul SUA
4.3142 lei
CHF
Francul elveţian
4.7342 lei
GBP
Lira sterlină
5.9246 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7872 lei
XAU
Gramul de aur
252.8267 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2394 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3928 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1360 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4542 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2018 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6643 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.0 o C
Dorohoi
-0.6 o C
Bucecea
1.7 o C
Darabani
-2.0 o C
Saveni
-0.6 o C
Ştefăneşti
-0.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.