Interviuri
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO

Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.

Și dintre pretendenții intervievați de Botoșăneanul este singura care recunoaște care nu se vede câștigătoare și care recunoaște că se gândește și la o altă funcție în afară de cea de primar.

 

”Nu lipsesc bărbații din acest partid, dar sunt mai puțin curajoși”

 

-    Ați ajuns candidată la Primărie după o conjunctură, retragerea lui Lucian Borfotină. Care era planul dvs. inițial pentru aceste alegeri?
-    Pentru alegerile locale nu am avut niciun plan. Ținta mea erau parlamentarele, de asta am stat liniștită și relaxată până la momentul retragerii lui Lucian Borfotină și în momentul acela s-a terminat liniștea mea pentru că nimeni nu a vrut să-și asume această candidatură. Iar eu în calitate de președinte de partid am considerat că este corect să-mi asum candidatura

 

-    Apropos de asumare, îmi amintesc de faptul că în momentul în care v-ați anunțat candidatura ați spus ceva de genul că: sunt mai bărbată decât toți bărbații din ALDE.
-    Sunt cea mai bărbată din toți bărbații din partid.

 

-    Da, cam așa ceva... cum de lipsesc bărbații din acest partid?
-    Nu lipsesc bărbații din acest partid, dar sunt mai puțin curajoși.

 

 


-    S-a discutat atunci în partid, au fost membri care și-au exprimat intenția de a candida sau doar dvs. ați venit cu această dorință?
-    După retragerea candidatului s-a întrunit Biroul Politic Teritorial, s-a discutat despre altă persoană care să candideze, au fost persoane care din momentul anunțării, acum opt luni de zile spuneau: de ce să îl aducem pe Borfotină, când o avem pe doamna și poate candida? Da, unii colegi poate și-au dorit să candideze, dar nu au avut curaj. Pentru că, cel care a candidat în 2016 din partea ALDE a avut o altfel de campanie, nu la fel ca a mea. Eu umblu pe străzi. El...  a încercat să atragă altfel alegătorii.

 

-    A alergat atunci cu un maratonist, dacă îmi amintesc bine, ca principală acțiune de campanie electorală. Dar, cât a fost o chestiune naturală și cât una provocată în această retragere a lui Lucian Borfotină?
-    Nu știu ce să spun, dar eu nu l-am văzut niciodată candidat ALDE. Adică eu îl cunosc foarte bine pe directorul de campanie al ALDE și Lucian Borfotină nu se plia pe această strategie.

 


-    Nu ați avut o discuție mai devreme dacă ați simțit acest lucru?
-    Eu personal nu am avut, dar colegii mei au avut. Atât vicepreședintele care se ocupă de organizare, secretarul coordonator, candidatul la Consiliul Județean, tot au avut discuții. Și în cele din urmă ne-am trezit că peste noapte s-a răzgândit.

 


”Dacă nu reușesc să îi asfaltez omului, să îi aduc apă sau iluminat public, măcar pot să-i reduc impozitul”

 


-    Da, până la urmă tot răul spre bine. Am văzut că mergeți foarte mult pe la periferia orașului, este o temă foarte abordată în această campanie electorală, dar mai puțin prin centru, prin cartierele de blocuri.
-    Urmează, este o etapă din campanie în care urmează să trecem și prin aceste cartiere de blocuri. Voi începe tot așa, din zonele mai defavorizate, Parcul Tineretului, Împărat Traian, Grivița, zone unde sunt foarte mulți copii, dar lipsesc cu desăvârșire spațiile verzi, parcurile de joacă, un teren de fotbal. Este acel teren de fotbal la Școala 8, dar vă dați seama că nu oricine poate intra în curtea școlii să joace fotbal. Iar pentru băieți în general, fotbalul e viața lor, cum a spus un copil la ANL Cișmea: „dacă ne-ați face aici în cartier un teren de fotbal, știți doamnă, fotbalul e viața mea”. Și peste tot unde mă duc, copiii joacă fotbal, în fața mașinilor, pe trotuare, unde găsesc și ei.

 


-    La unii fotbalul e viața lor, la alții politica e viața lor. Ce vă spun oamenii de la periferii? Este o temă de campanie, a fost la fiecare patru ani, avem o mulțime de străzi neasfaltate, fără gaz, unele nu au nici chiar canalizare. Nu știu, mai au puterea acei oameni să stea să asculte politicienii când vin în campanie?

-    Prima dată: „Aaa, dar noi nu mai credem pe nimeni, nu mai cred, nu mai vreau să aud”. Le spun: da, dar uitați, aici dvs. nu beneficiați de nimic – Dacă au venit și acum 4 ani și ne-au promis... – D-le, eu nu vă promit pentru că în momentul acesta eu nici nu sunt în Primărie, nici nu sunt consilier local. Dar, în condițiile în care voi ajunge în cadrul Primăriei, voi ocupa o funcție de decizie, voi face în așa fel încât fiecare să fie mulțumit. Dacă nu reușesc să îi asfaltez omului, să îi aduc apă sau iluminat public, măcar pot să-i reduc impozitul. Pentru că nu poate să plătească cel care nu are nimic același impozit cu o persoană care locuiește în centrul orașului.

 


-    Bine, în principiu există un impozit diferențiat în funcție de zona în care locuiești în Botoșani, cu cât ești mai spre centru cu atât impozitul este mai mare...
-    Este mai mare, dar să știți că oamenii care locuiesc în zona de periferie și nu au nimic, chiar plătesc un impozit mare. Adică să nu ai nici asfalt, să nu ai nici canalizare, să nu ai nici iluminat public, să nu ai nici apă. Deci, am fost într-o zonă unde nu au apă, mi-au spus clar: Nu pot folosi apa. Cumpără bidoane de apă pentru consum pentru că apa pe care o au nici măcar nu o pot folosi pentru udat în grădină. Nici apa din fântână nu este bună în zona aia.

 

ROXANA TURCANU ALDE

 


”Probleme sunt peste tot, că au asfalt, că nu au asfalt...”

 

-    Apropos de acest subiect, v-ați exprimat la un moment dat nemulțumirea față de faptul că unul dintre candidați v-ar plagia programul, sau mă rog, acest periplu pe la periferie. M-ați făcut curios, despre cine este vorba?

-    M-am simțit așa oarecum... adică eu nu am nimic împotrivă, am observat că mi-au mai luat și alții fotografiile. Dar de aici și până să iei cuvânt cu cuvânt din declarațiile mele și din filmulețele mele de pe Facebook și să le pui ca fiind declarațiile tale, e mult. Dar nu cred eu că neapărat candidatul respectiv a făcut lucrul acesta, ci echipa lui de campanie. Eu am spus de la început că vreau o campanie civilizată, nu vreau să lovesc pe nimeni și la rândul meu nu vreau să fiu jignită. De asta am și reacționat elegant în presă pentru că nu mi se pare normal să jignesc și consider că trebuie să facem politică la un alt nivel. Nu mai suntem în perioada preistoriei.

 


-    Vorbim de o politică la un alt nivel, dar chiar dvs. ați avut o postare referitoare la faptul că la Botoșani se asfaltează o dată la 4 ani în anumite zone și ați dat exemplul străzii Humăriei...
-    Da. Păi dacă strada Humăriei a fost prinsă în proiect de asfaltare împreună cu Drumul Tătarilor și apoi s-au luat banii de la Humăriei ca să finalizeze lucrările pe Drumul Tătarilor, atunci ce pot eu să mai spun? Oamenii îmi scriu în privat și îmi spun: „Doamnă, dar e corect așa? Nu se poate? De ce acolo au făcut, pe Drumul Tătarilor și noi suntem vecini cu ei și nu s-a putut face. Unde sunt banii care au fost alocați?”. Eu ce le pot spune? Nu le pot spune decât ceea ce am văzut că s-a întâmplat în ședințele de Consiliu Local. S-au luat banii dintr-un loc și s-au dus în partea cealaltă. Iar cei de pe Drumul Tătarilor se plâng de faptul că strada este prea înaltă, când plouă apa le vine în curte. Deci, probleme sunt peste tot, că au asfalt, că nu au asfalt...

 


-    Ați spus că nu vreți să faceți promisiuni dar ați vorbit despre această inițiativă de reducere a taxelor și impozitelor în zonele mărginașe. Acolo concret v-ați gândit la un procent, la o procedură?
-    Voi face un studiu pe fiecare stradă în parte și în funcție de ce are strada respectivă și ce nu are, voi iniția un proiect de hotărâre de CL prin care voi cere diferențierea impozitelor pe zonele respective.

 


”Nu ar trebui să existe această mâncărime între primarul de o culoare și directorul Urban Serv de altă culoare”

 


-    Și am văzut că ați propus sau ați inițiat o discuție despre acele platforme de gunoi subterane. Cu ce bani? Programe frumoase cred că au majoritatea candidaților la Primărie, problema ar fi din ce fonduri?
-    Vor fi axe de finanțare europeană în perioada 2021 – 2027 și vor fi foarte ușor de accesat. Pentru că în Primăria Botoșani sunt oameni capabili care pot și sigur vor reuși să facă proiecte europene și cu siguranță vom reuși foarte ușor să atragem fonduri europene. Acum, eu cred că aceste platforme sunt extrem de necesare pentru că, mergând prin cartiere am văzut cum se depozitează gunoiul. Aici nu mai spun că este doar vina municipalității, nu, este și vina cetățeanului. Dacă vezi că mai sunt buncăre goale și depozitezi alături, ce poți să mai zici? Sau am dat un exemplu, pe Aleea Ioan Misir e un loc viran cu gunoi. Dacă gunoiul s-a depozitat acolo, e greu să mai faci 6 km, să mergi roată din cartierul Luizoaia să ajungi în zona Carrefour să depozitezi gunoiul. Pentru că acolo chiar nu au, nici container, nu au nimic.

 


-    La Botoșani aceste probleme apar și din cauza faptului că primarul este de la un partid, iar conducerea Urban Serv în totalitate este de la alt partid. Și nu știu cum s-ar putea rezolva în viitoarea legislatură acest conflict de acolo.
-    Atât primarul cât și conducerea Urban Serv stau în Botoșani. Deci locuiesc în Botoșani. Conducerea Urban Serv nu locuiește la Suceava...

 


-    Avem pe cineva de la Suceava care exploatează în schimb rampa de gunoi a județului, că de asta am făcut proiect de 10 milioane de euro, ca să dăm ceva la suceveni...
-    Nu știu, Urban Serv ar trebui totuși să gândească în interesul botoșănenilor pentru că botoșănenii sunt cei care achită gunoiul și le plătesc lor salariile. Și nu ar trebui să existe această mâncărime între primarul de o culoare și directorul Urban Serv de altă culoare pentru că în momentul în care ajungi pe o funcție trebuie să-ți uiți culoarea. Atât timp cât funcția este pentru interesul cetățeanului.

 


”Ce a făcut Țurcanu în doi ani nu au reușit alții în șase ani”

 


-    Am văzut comentarii din partea unor posibili votanți, mai mult sau mai puțin oficiale, sau din partea altor candidați prin care vă spuneau: dle, veniți voi să candidați acum la Primărie, ați fost pe la CJ, pe la Prefectură, prin Parlament, atât față de dvs. cât și vizavi de Florin Țurcanu, soțul dvs. Ce le răspundeți acestor oameni?
-    Eu atât vreau să le spun: în perioada cât a stat Florin Țurcanu la CJ, 2012 – începutul anului 2015, în Botoșani s-a făcut câte ceva. S-a asfaltat câte ceva, s-a făcut proiectul pentru drumul strategic, pe care nimeni nu a reușit să-l facă. Nici cei de la PNL care au urmat în 2015 – 2016, nici cei care au preluat CJ din 2016 până acum. Deci, ce a făcut Țurcanu în doi ani nu au reușit alții în șase ani. Iar la Prefectură eu am stat trei luni, perioadă în care mi-am făcut datoria așa cum a trebuit și cum a prevăzut legea. Nu puteam să intru peste nimeni să fac ceva cu forța atât timp cât eu, în calitate de director de cancelarie, aveam un șef – prefectul. Și nu aveam eu putere de decizie.

 


-    Vi s-a reproșat atunci trimiterea unei adrese către autoritățile locale, către primării, fiind interpretată ca o încercare de presiune din partea ALDE.
-    A apărut semnătura mea pe adresa respectivă. Nu am știut nici noi că nu avem voie să plece așa în teren. Eu am inițiat această adresă, dl prefect mi-a spus să scriu o adresă către toate UAT-urile prin care cerea să fie anunțat când sunt ședințe de Consiliu Local ca să participe. Fiind eu cea care am întocmit adresa, m-am semnat. Dar nimeni nu mi-a spus că această adresă trebuie refăcută, rescrisă și să apară doar semnătura prefectului. Nimeni nu mi-a spus lucrul acesta, că a fost rea-voință...

 


-    Dar sunt o mulțime de juriști în Prefectură.
-    Na... asta a fost. Nu că am vrut eu neapărat să apară numele meu pe adresa respectivă, sub nicio formă. Eu am fost cea care a întocmit acea adresă. Atât.

 


-    Am vorbit mai devreme de soțul dv, cât de mult vă afectează problema pe care o are în justiție în această campanie electorală?
-    Deloc. Nu îmi spune nimeni nimic. Cu cine intru în legătură și mă întreabă dacă sunt soția lui Florin Țurcanu, le spun că da. Și îmi spun: „știți că pe mine m-a ajutat, am avut o problemă, am avut nu știu ce, am fost la el la Consiliu, a chemat, m-a ajutat...”. Deci, a ajutat multă lume și cred că de asta lumea nu e chiar așa de speriată.

 

ROXANA TURCANU

 


”Eu am și un plan B și acela este de viceprimar”

 


-    Aveți planuri de viceprimar?
-    Dacă aș spune că nu, aș minți... (zâmbește, nota red.)

 


-    Fiindcă până acum am realizat interviuri cu trei candidați la Primăria Botoșani și fiecare mi-a spus că ei nu au un plan B pentru că vor câștiga cu siguranță alegerile și vor deveni primari. Deci, din interviuri, până acum avem trei primari și niciun viceprimar.
-    Primar va fi unul singur, viceprimari vor fi doi. Sincer, dacă aș fi intrat în campanie acum opt luni și aș fi lucrat sistematic, lumea m-ar fi cunoscut. Mi-aș fi prezentat altfel proiectele, aș fi avut timp. Poate aș fi avut o șansă. Dar, în momentul acesta nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt. La nivelul meu de femeie și începător în viața politică la nivel de municipiu...

 


-    Sunteți tulburător de sinceră...
-    Așa sunt eu. V-am spus, eu am și un plan B și acela este de viceprimar.

 


-    Și viceprimar cu cine, cu PSD sau cu PNL?
-    Asta depinde tot de alegători. Degeaba îmi doresc eu să fiu viceprimarul lui Flutur dacă alegătorii decid ca, Cosmin Andrei să fie primarul pe următorii 4 ani. Nu știu, cu cine va da Dumnezeu, cu cine va hotărî și electoratul.

 


”Cu siguranță că ALDE intră în CL”

 


-    Am văzut că și la PNL și la Pro România, candidatul de la Primărie se regăsește și pe lista de la CJ. La ALDE nu se întâmplă acest lucru, de ce?
-    Pentru că nu mi-am dorit acest lucru. Nu, am zis că nu are niciun rost să ocup un loc la CJ dacă intenționez să intru în Consiliul Local și să fac ceva pentru CL.

 

-    Și dacă nu iese nici treaba cu viceprimarul?
-    Dacă nu iese treaba cu viceprimarul voi rămâne consilier până la alegerile parlamentare și voi candida pentru un post de deputat.

 


-    Consilier însemnând că aveți siguranța că ALDE intră în Consiliul Local.
-    Da, cu siguranță că ALDE intră în CL.

 


-    Dvs. și mai cine intră în CL?
-    Eu zic că intrăm trei. Părerea mea, acum vedem ce vor zice alegătorii noștri.

 

loading...
ALEGERI LOCALE 2020! Prima femeie de la Botoșani care vrea să fie primar în municipiul reședință de județ: Astăzi mi-am dat seama că joaca e serioasă FOTO&VIDEO
Primul candidat femeie la Primăria Botoșani vine de la ALDE: Sunt cel mai bărbat dintre toți bărbații acestui partid - FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
”Crimă la Grădina Botanică” sau cum a devenit un uriaș savant botoșănean personaj într-un roman polițist: Îmi place ca din orice experiență să învăț lucruri noi
Cine și-ar fi imaginat vreodată că un botanist născut în Botoșani, cu o biografie de excepție, ar putea deveni personajul unui roman polițist, și chiar acel personaj în jurul căruia se țes intrigi și care oferă, în final, și mobilul unei crime.
INTERVIU: Daniel, tânărul care a făcut mii de copii fericiți, singur în viața reală: Nu mă așteaptă nimeni acasă / Am luat legătura cu un psihoterapeut, la prima cădere
Notorietatea pe care a dobândit-o tânărul Daniel Câșlariu, care conduce Asociația Grup Civic Botoșani, este una de trecut în manuale. Într-un timp extrem de scurt tânărul voluntar a reușit să deschidă multe uși, de la demnitari la oameni de afaceri, magistrați, directori de instituții sau primari.
Microbiologul Vania Atudorei: Nu moare nimeni de Covid, ci moare de complicațiile pe care acest virus le dă / La Botoșani, atmosfera este mult mai tensionată decât în Canada
Consideră pandemia de coronavirus o ”tragedie internațională”, însă mai periculoase decât COVID-19, spune microbiologul Vania Atudorei, sunt ”psihoza și paranoia”.
FLASH INTERVIU Deputatul AUR de 78 de ani: Am fost consilier al ministrului / Ce ministru? / Nu mai țin minte
După zeci de ani de politică, la vârsta la care mulți se îngrijesc de creșterea nepoților, Lucian Feodorov a reușit pentru prima dată în viață să ajungă parlamentar. A făcut-o pe lista Partidului Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune în care a ajuns de puțină vreme, după ce a trecut de-a lungul timpului prin alte șase partide.
INTERVIU Cătălin Silegeanu: ”Nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat”, dar... ”dinozaurii care sunt momentan pe fotolii, trebuie să dispară” VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un an total ciudat pentru Botoșani, ca de altfel pentru România și întreaga lume, oamenii din nord-estul Moldovei au avut parte de un candidat cel puțin atipic... Care până anul trecut nu exista în lumea politică și care în 2020 este probabil autorul celor mai multe comunicate, postări pe rețelele de socializare și al celor mai directe și violente atacuri la liderii partidelor de calibru.
INTERVIU Raluca Rogojină, despre Foametea din Moldova și Botoșani: Să-ți sacrifici copilul nou-născut, să-l fierbi și să-l oferi hrană celorlalți 5 ca să rămână în viață...FOTO&VIDEO
Mâncau câteva boabe de grâu pe zi. Apoi s-au mulțumit și cu câteva frunze de iarbă uneori fiartă, alteori mărunțită între dinții tot mai sfărâmicioși. Pe măsură ce lunile treceau, în castroanele sărmanilor ajungeau și vrăbii, șobolani, șoareci, pisici și câini. În timpul Marii Foamete, dincolo de Prut, oamenii și-au mâncat propriii copii, alții au dezgropat cadavrele din cimitire și au mai supraviețuit astfel câteva ore, zile, luni.
INTERVIU Magda Oleniuc, președinte PLUS Botoșani: Este clar că în ultimii 30 de ani parlamentarii județului nostru au eșuat în modul lor de a face politică „tradițională”
După ce la scrutinul din 27 septembrie s-a tras linia deasupra sa, deoarece a ocupa locul 3 pe lista USR-PLUS, iar alianța a intrat cu doi membri în Consiliul Local, lidera Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate a intrat în competiția internă a alianței pentru desemnarea candidaților la alegerile parlamentare.
Fostul jurnalist care a călătorit în Siberia și a trăit 40 de zile doar cu apă: Pentru a fi fericit nu ai nevoie de lux; ai nevoie de înțelegere cu cei dragi GALERIE FOTO
A fost 10 ani reporter la ProTV, a activat și în presa scrisă. Drumuri și cărări care îl îndepărtau tot mai mult de ceea ce căuta: Calea, Adevărul și Viața. O poveste de viață impresionantă, care trece și prin ograda bunicilor din Coțușca, județul Botoșani.
INTERVIU Valeriu Iftime: Dacă nu faci politică, nu trebuie să fii mort și să fii mut / Sunt speriat de ce se poate întâmpla în Botoșani - VIDEO
Botoșani a avut parte în această campanie electorală de un lucru fără precedent în toate alegerile locale de după revoluție. Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri, cu o notorietate care a depășit de mult granițele județului, a sprijinit public câțiva candidați de la alegerile locale. Ba cu unii a participat chiar și la emisiuni televizate.
Loading...
INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
"Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt" Ţurcanu ştie?
15 septembrie 2020, 22:27
Dacă Roxana vrea primar și eu vreau sa fiu preot.
10 septembrie 2020, 17:04
pe langa faptul ca sunt complet de acord cu tine, nu esti nici pe departe cea mai indicata persoana pentru a fi primar, mai ai si un cataroi de gat...recte penalul de ...stii tu cine, fricosul ala de nu-si face casa pe numele lui...asadar, de ce nu te iei de mana cu cataroiul ala si dispareti din viata politica si publica a municipiului?
10 septembrie 2020, 16:36
Dacă tu crezi despre tine ca nu ești cea mai buna, de ce mai candidezi ? Doar pt ca ți-a fugit Luci din partid și nu mai aveați alta persoana ? Prea puțin.
10 septembrie 2020, 11:04
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
”O astfel de lege trebuie gândită foarte bine și cu multă prudență, pentru a nu prejudicia în nici un fel drepturile și libertățile fundamentale ale românilor. Personal sunt de acord cu dumneavoastră, oamenii trebuie să fie ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.2 o C
Dorohoi
-3.3 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-3.9 o C
Saveni
-3.2 o C
Ştefăneşti
-0.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.