Reportaj
Circ electoral fără precedent: o deputată promite alocaţii de 7 milioane'amantelor' preşedintelui de onoare al partidului – VIDEO & GALERIEFOTO
Până unde poate merge un partid cu promisiunile electorale? Cât poatefăgădui un lider politic oamenilor? Există totuși o limită peste care nuse poate trece? De vină sunt politicienii care promit în neștire saualegătorii care au atâta minte încât devin mai mereu înșelați?

Vrei să ţi se îndeplinească visul? Scrie-l frate pe-o hârtiuţă şi rezolvă "Dan de la Vatican"

Toate aceste întrebări n-ar mai avea nevoie de un răspuns dacă vedeaţi ce s-a întâmplat joi după-amiază prin judeţ, la vizita electorală a preşedintelui de onoare al PP-DD. Amintindu-şi brusc de Botoşani în campania electorală, Dan Diaconescu a revenit prin judeţ după doi ani, când apăruse prin zonă înaintea alegerilor locale. A umblat prin „DeDe mobil” şi a împărţit promisiuni electorale care mai de care mai măreţe. În esenţă, România va deveni o ţară extraordinară, oamenii o vor duce ca-n poveşti, pensiile şi alocaţiile se vor mări, vârstnicii vor mânca pensii de la stat până ce se vor plictisi. Totul cu o singură condiţie: să îl voteze la alegerile europarlamentare.
„Eu, un ţăran ca şi dvs., de la talpa ţării, dar care am avut un oarecare noroc şi un oarecare succes mulţumită dvs., mulţumită telespectatorilor de la OTV, eu am reuşit să îmi realizez visul. Eu acum, vreau ca şi dvs., care aveţi vise şi dorinţe, să vi le împliniţi. Chiar am să vă rog, am să cobor acum repede să facem fotografii sau ceea ce doriţi de la mine şi dacă aveţi la îndemână hârtiuţe, un pix, un creion, să-mi scrieţi ce dorinţe secrete, ce vise aveţi dvs. concret şi un număr de telefon sau o adresă să-mi lăsaţi, dacă nu aveţi telefon”, le-a transmis Dan Diaconescu celor aproximativ 50 de oameni strânşi la Monumentul Răscoalei de la Flămânzi.

Are deja strânse vreo 400.000 de... vise

De ce să-şi scrie oamenii năzuinţele? Păi e simplu, „vă pupă Dan de la Vatican” o să le rezolve. Cum? Ei, prea multe întrebări…
„Şi eu am să încerc ca până în 25 mai să împlinim o parte din ele, probabil puţine, pentru că nu avem mari mijloace şi nu suntem la putere, dar după 25 mai să încercăm să facem cât mai multe dintre ele pentru dvs. şi mai ales după 16 noiembrie să încercăm să vi le împlinim pe toate. Eu am strâns 400.000 de vise până în acest moment, de acum două săptămâni şi nu mă las până nu strâng un milion şi jumătate de vise”, le-a spus Dan Diaconescu oamenilor.Las' că vedeţi voi ce-o să se întâmple în ţara asta

Acesta nu s-a oprit aici. Liderului de organizaţie de la Frumuşica i-a promis loc în conducerea naţională a partidului, pe copii îi aşteaptă să-i facă prezentatori la OTV, la europarlamentare adună 1,5 milioane de voturi, iar la prezidenţiale 5 milioane.
„Şi apoi o să vedeţi ce se va întâmpla în România, ce bine va fi pentru fiecare parte”, a concluzionat Dan Diaconescu.
Câteva vârstnice exaltate nu au rezistat până ce nu i-au luat microfonul din mâini să spună şi ele vreo două vorbe.

Hop şi amantele... Sau e maică-sa?

„Nu era noapte ca eu să nu stau la mata, la televizor, să mă uit ce frumos spunei şi zâcem: Dan parcă-i crescut de mine! N-avem eu educaţia matali, eşti tânăr, da’ eu spunem: băi, aşa tre’ să fie România fiin’că în România sunt cele mai mari minciuni de pe pământ, cele mai mari minciuni, altceva nu este”, i-a transmis teribil de emoţionată o flămânzeancă ce a recunoscut direct că ea oricum nu mai are prea multe aşteptări de la viaţă fiindcă, „locul meu de muncă este la cimitir”.
„Îmi sunteţi ca o mamă… Dar ştiţi cum li se spune doamnelor care se uitau la OTV de dimineaţă până seara şi de noaptea până dimineaţa? Cum erau poreclite? Amantele lui Diaconescu, că se culcau şi se trezeau cu mine”, i-a răspuns Dan Diaconescu.

"Şmecherii ăştia" puşi la pământ cu alocaţii de 700 de lei. Pe lună, bani nu sunt?

Valul de promisiuni a fost preluat de deputatul de Botoşani Liliana Mincă. Astfel, dacă tot are atâtea amante şeful de la partid, de ce să nu primească şi o alocaţie europeană pentru copii? De unde? Păi asta vă interesează pe voi? Revenită şi ea printre botoşănenii dragi cu precădere prin campaniile electorale, fosta şefă de la Loterie aproape că a ţipat la microfon. Ea a întrebat, ea a răspuns, ea a promis…
„PP-DD – ul n-a fost niciodată în Parlamentul European, celelalte partide au fost. Trăiţi mai bine? Trăiţi ca europenii? Nu! Pensiile sunt mizerabile, alocaţiile pentru copii sunt vai de mama lor. Ştiu că n-aveţi cu ce să vă îmbrăcaţi şi ce să daţi mâncare la copii. De aceea, eu zic să votaţi PP-DD. De ce? Pentru că noi ne-am dus cu lege în Parlament”.
Şi i-a făcut şi o surpriză „amantelor” lui „domnu’ Dan”:
„Eu, mai nou, dl preşedinte Diaconescu nu ştie, da’ eu săptămâna aceasta am depus o lege în Parlament, pentru că ne-au refuzat-o pe cea cu două milioane, am depus lege în Parlament şi am spus: da? Vreţi să mergeţi în Europa? Vreţi europarlamentari? Atunci alocaţii pentru copii cum sunt în Europa, cum e media europeană, de 7 milioane şi am cerut şapte milioane. Vreau să văd dacă USL-iştii ăştia, şmecherii ăştia care prin rotaţie conduc de 25 de ani, dacă aprobă aşa ceva”.

Vrei alocaţie de 7 milioane? Păi cere frate lui tac'tu să voteze PP-DD
Iar „amantele” liderului de la Partidul Poporului – Dan Diaconescu nu sunt doar din alea cu gânduri de cimitir, ci şi tinere puse la curent cu ultimele noutăţi tehnologice, care ieri l-au fotografiat şi filmat cu iPad-uri şi iPhone-uri. De unde au ele bani pentru astea? Păi n-or fi petrecut degeaba nopţile cu… „Dan de la Vatican”.
Ca atare, acesta nu s-a dat în lături de a le cere inclusiv copiilor să-şi îndemne părinţii să-l voteze. Motivul e cât se poate de simplu:
„Copiii dacă le zice ceva la părinţi, părinţii nu-i refuză. Eu degeaba le cer să mă voteze, că nu mă ascultă, dar pe voi o să vă asculte”.
Păi degeaba o să primească ăştia alocaţii de 7 milioane?
Sergiu BĂLĂŞCĂU
[[galerie-foto]]
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Loading...
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
Loading...
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Voi ăștia ce comentați...Vă meritați soarta. Aceea de a trăi în sărăcie de 25 de ani, pentru că ați votat, si votați cu PSD!!
11 mai 2014, 23:09
Circ pentru fraieri......., nu se va schimba nimic, indiferent de ce culoare politica se va vota.....Politica romanesca este o mocirla.....,Dan Diaconescu mai bine ar gasi-o pe Elodia....Rusine....!
9 mai 2014, 20:42
Paranoia totală! Dar ce îmi place cel mai mult este că proștii, analfabeții și leneșii ăștia votează cu dragoste și cu entuziasm pe Dan Diaconescu și pe mahalagioaica de Mincă, dar de cerut alocații și pensii, mai mari și mai tari, cer tot de la "șmecherii ăștia", tot de la PSD, PNL, PDL. Păi să ceară de la cei cărora le dau puterea, de la DD și de la Mincă. Dar, stupoare: cei care au gura cea mai mare la cerut sunt chiar Mincă si Dan Diaconescu!! Dacă's de-a lor!!
9 mai 2014, 15:52
Cu alasi stil de prosteala a fost ales si PSD. Numlte gogosi, zero realizari.
9 mai 2014, 15:03
Te cutremuri cand realizezi ca mai exista inca oameni care cred aberatiile unui astfel de specimen. Toata averea si-a cladit-o pe prostia idiotilor . Si, dupa ce s-a vazut clar cat de credibil e acum mai exista idioti de prostit. E uimitor si dureros totodata sa constati ca prostia romaneasca exista si, mai mult se persista in prostie.
9 mai 2014, 11:32
Ce ne mai meritam soarta...
9 mai 2014, 11:09
Prosteala pe fata, astea trebuiau fugariti ca la Vaslui cu furci si topoare... Nu-i loveai da ii speriai maxim! Neam de neam sa nu mai vina pe aici cu prosteala.
9 mai 2014, 08:39
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„Am crezut că greul a fost în primăvară, însă virusul SARS-CoV-2 ne-a demonstrat că ne-am înșelat amarnic. A atacat mult mai agresiv în toamnă, iar spitalele noastre sunt acum supraaglomerate. Peste 1.200 de români se zbat ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8736 lei
USD
Dolarul SUA
4.0226 lei
CHF
Francul elveţian
4.5028 lei
GBP
Lira sterlină
5.3968 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8581 lei
XAU
Gramul de aur
237.9570 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2342 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3594 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9844 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1844 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.1 o C
Dorohoi
0.2 o C
Bucecea
-0.2 o C
Darabani
1.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
3.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.