Revelion în inima României cu fasole-n pâine, mașini bară la bară,
prețuri ca-n Vegas și capre cu accent: GALERIE FOTO & VIDEO
România a trecut veselă în anul 2015 în noaptea de miercuri spre
joi. Un an nou plin de speranțe pentru unii, de resemnare pentru alții.
Și fiecare a sărbătorit cum a știut sau cum a putut intrarea în noul an.
Unii acasă, în fața televizoarelor, alții prin cluburi sau pe la rude
sau în mini-vacanțe montane.
Una dintre locațiile preferate de botoșăneni, români în general dar și turiști străini în timpul iernii este evident Brașov, un oraș care oferă numeroase posibilități de petrecere a sărbătorilor de iarnă. Distracție cât încape, bani să fie în portofel. Valul de oameni a fost într-atât de numeros în săptămâna Revelionului încât pe bulevardele principale ale orașului se circula bară la bară, iar hypermarket-urile nu au mai putut face față numărului mare cu clienți, astfel că s-a ajuns la situația în care polițiștii rutieri să interzică accesul în aceste complexe comerciale. Mai fiecare mai avea câte ceva de cumpărat pentru masa nopții dintre ani, astfel că a fost nevoit să se reorienteze.
Îmbulzeală era în ziua de 31 și în Poiana Brașov. Sute și sute de mașini din toate județele țării urcau pentru a ajunge deasupra orașului într-un peisaj de poveste pentru a putea servi o masă delicioasă, a schia sau pur și simplu pentru a se bucura de un pahar de vin fiert. Găsirea unui loc de parcare s-a dovedit a fi o misiune extrem de dificilă, prețul fiind de 12 lei de autoturism.
Nostalgicii avea ocazia de a pleca acasă cu diverse suveniruri achiziționate de la comercianții care și-au expus marfa privirilor. De la ii tradiționale, la tot felul de căciuli, ochelari de soare polarizați, bundițe sau mănuși, magneți și fulare. Toate la prețuri ridicate, adică de la 60 de lei o căciulă de exemplu la câteva zeci de lei un fular.
Restaurantele n-au mai făcut față valului de turiști dornici de-un festin culinar. Cei care au fost însă mai norocoși au încercat fără îndoială celebra ciorbă de fasole cu afumătură în pâine asezonată cu bucăți delicioase de ceapă roșie. Una, la prețul de 15 lei. Ospățul per total a presupus o notă de peste 300 de lei pentru patru persoane, masa constând în ciorbă și felul principal.
Evident, zona era înțesată de colindători sau urători de ocazie, care erau cu precădere minoritari adulți și care practic năvăleau asupra oamenilor și turuiau urări sau colinde până-și atingeau țelul, adică vedeau o bancnotă.
Seara s-a lăsat cu temperaturi de -20 de grade însă chiar și așa vânzoleala zilei și-a avut corespondent și la orele nopții. Orașul a fost treaz în continuare. Turiștii aflați la vile sau cabane au fost vizitați de bande cu capre care au adus bucurie mai ales pe chipul copiilor însă le-a plăcut și celor mari.