Are 51 de ani, n-are nici măcar școală profesională și nu lucrează nicăieri, dar vrea că conducă un municipiu cu peste 100.000 de locuitori. Acesta este, cât se poate de succint, ”portretul” unuia dintre cei cinci candidați independenți la funcția de primar al municipiului reședință de județ.
Florea Zberea, ”Carai” din Parcul Tineretului, așa cum îl știe mai toată lumea, este un spectacol în sine. Iar propunerea de candidatură la Primăria Botoșani este elocventă. La rubrica ”ocupația candidatului”, omul nostru a completat ”candidat Primăria mun. Botoșani”, cu alte cuvinte, cam asta înțelege el printr-un loc de muncă. Ce-i drept, nu poate fi tocmai ușor de găsit ceva de muncă având în vedere că la studii a scris ”absolvent 9 clase”.
CITEȘTE ȘI:
Ne facem de râs în presa națională cu ”prințul” romilor de la Botoșani care se vrea primar
După patru ani, Stelian Aivăncesei încearcă din nou să ajungă primar al municipiului Botoșani, tot din postura de independent încercând să intre și în Consiliul Local. Și-a luat special concediu de odihnă pentru a se putea ocupa de campania electorală. Și aceasta după ce tot a fost trimis acasă de managerii de la Spitalul Județean. Juristul de la ”Mavromati”, care coordonează activitatea de personal la cea mai mare unitate medicală a județului, a fost concediat de cinci ori în cinci ani de către șefii spitalului în intervalul 2009 – 2013. De fiecare dată a câștigat procesul și a fost reangajat, în 2014, într-un interviu la Digi 24, mărturisind că a lucrat inclusiv ca ospătar pentru a putea asigura cele necesare familiei sale.:
„A fost greu, pentru că în momentul respectiv eram singurul salariat al familiei. Am doi copii, din care unul student, unul de grădiniță. Am încercat să supraviețuiesc... însemnând și până la a servi la masă”.
CITEȘTE ȘI:
Fost manager de spital amendat într-un proces cu un angajat dat afară de cinci ori
Un alt independent care a intrat în cursa pentru un mandat de primar este Marius Cristescu. Candidatura ex-consilierului local, care a demisionat în actuala legislatură, a fost însoțită de două ciudățenii. Astfel, printre semnăturile de susținere s-au regăsit și minori, ba chiar și o persoană care ar fi născută pe 16 octombrie... 2016. Totodată, pe o pagină întreagă erau trecute datele unor persoane, dar fără iscălituri. Pe de altă parte, după ce și-a depus dosarul ca independent, a doua zi Marius Cristescu a intrat atât în cursa pentru un mandat de consilier local, cât și pentru unul de consilier județean. De data aceasta însă nu ca independent, ci pe lista Partidului Național Democrat, marcând încă o premieră la Botoșani cel puțin în ultimii 16 ani: un pretendent la un mandat de ales local candidează în același timp și ca independent, dar și din partea unui partid.
CITEȘTE ȘI:
EXCLUSIV: Un fost consilier de la municipiu candidează ca independent, dar şi pe lista unui partid
Un al patrulea independent, Paul Onișa, a realizat că pentru Botoșani și România candidatura ideală este cea fără spirjinul unei formațiuni politice abia după ce ani de zile a fost membru unor partide. În 2008 Paul Onișa a candidat pe lista PNL și a obținut chiar un mandat de consilier, pe care însă nu a mai apucat să și-l exercite fiindcă a fost exclus din partid. În 2010 a preluat conducerea filialei județene a Partidului Conservator, care alături de PSD și PNL a format USL, el obținând astfel un mandat de consilier local. În 2014 a demisionat din PC, alegând să își continue cariera politică din posutra de independent, candidând astfel în 2016 și la funcția de primar, dar și la un mandat de consilier local.
CITEȘTE ȘI:
Poate cel mai sincer candidat independent la Primăria Botoșani este Viorel Coman. Posesorul unui atelier de mobilă, fostul liberal a recunoscut că a intrat în competiția electorală pentru a-i lua din voturi candidatului PNL, Cătălin Flutur. Și el candidează și la Consiliul Local.
CITEȘTE ȘI:
Coman - candidatură cu plăcinte, recunoaște că vrea să-i ia lui Flutur din voturi – GALERIE FOTO
Scrutinul din 5 iunie aduce la rampă și un independent pentru Consiliul Local Botoșani. Actualul viceprimar Marius Buliga a obținut în 2012 un mandat de consilier local pe lista Mișcării pentru Botoșani. Ulterior a ajuns chiar președintele pe Botoșani al Tineretului Democrat Liberal, pe 1 aprilie 2014 a coordonat un protest în fața Primăriei în care Ovidiu Portariuc era catalogat drept ”Păcălici”, pentru ca în toamna aceluiași an să facă echipă în fruntea municipalității tocmai cu edilul șef și să devină viceprimar.
CITEȘTE ȘI:
Tinerelul consilier PDL despre primar: Ne-a păcălit, ne-a tras ţeapă, de aproape doi ani de zile
Apel de la o instituție de stat pentru botoșăneni: Atenție la produsele false „de post”
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Se pensionează o judecătoare de la Tribunalul Botoșani
Oana Sava
Nov 14, 2024
ASTĂZI: Titlu onorific pentru o botoșăneancă, un nou tezaur uman viu la Botoșani
Gabriela Erdic
Nov 14, 2024