Din ce în ce mai mulţi botoşăneni ajung la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), a Spitalului Judeţean Mavromati în urma muşcăturilor de căpuşe. Faţă de luna precedentă, numărul acestor cazuri a început să crească simţitor.
Dacă la începutul lunii trecute în decurs de aproximativ două săptămâni erau doar trei cazuri de pacienţi ajunşi la spital din cauza muşcăturilor de căpuşe, în această lună numai în week-end-ul care s-a încheia, şapte persoane cu vârste între 30 şi 79 de ani au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de periculoasele insecte.
„S-au prezentat un număr de şapte pacienţi cu plăgi înţepate de căpuşă, cu localizare la nivel atât cervical, lombar, abdominal, membre inferioare. O mare parte aveau şi căpuşa la locul înţepăturii, s-a practicat extragerea acesteia, s-a făcut o toaletă chirurgicală, pansament şi au fost dirijaţi către secţia de Boli Infecţioase pentru tratament profilactic”,
a declarat Petre Rădăuceanu şef al secţiei UPU de la Spitalul Judeţean Mavromati.
Potrivit medicilor, în urma unei muşcături de căpuşe care nu este extrasă cât mai rapid, pacientul poate căpăta boala Lyme, o afecţiune cu specific neurologic, o boală gravă dacă nu este tratată, iar sfatul lor pentru oamenii care simt că au fost muşcaţi de căpuşe este să se prezinte la medic.
CITEŞTE:
Primii botoşăneni muşcaţi de căpuşe ajunşi la spital