Ştiri
TEXTE ȘI CONTEXTE - Vicu Merlan: România între Omenie şi Oportunism

România profundă este reprezentată de ţăranul roman, de omul neîntinat civilizaţiei şi corectitudinii globalizării, ne transmite prof. dr. Vicu Merlan.

Printr-o analiză atentă şi nepărtinitoare, putem găsi în istorie o mulţime de fapte şi evenimente ce sunt atribuite fie unor eroi (cei care şi-au apărat ţara în mod altruist şi necondiţionat), fie unor oportunişti care şi-au aruncat veninul vicleniei prin trădări, linguşeli, prin acţiuni egoiste etc. La modul general vorbind, preponderenţa acestora o ocupă segmentul de alogeni ce s-au cuibărit la pieptul neamului românesc şi care, ori de câte ori au avut ocazia, au lovit în acesta cu sânge rece, ca şi cum ar fi avut de achitat o datorie neplătită.

 

Dacă e să judecăm din prisma divinităţii, orice faptă are o răsplată şi tot ce vine asupra neamului românesc, la modul general, sau asupra individului, în particular, se petrece cu un rost, chiar dacă aceasta înseamnă încercări, ispite, cugetări etc., în pofida unui sens bine structurat la modul dumnezeiesc.

 

Astăzi, românii, ca neam, sunt catalogaţi în mass-media internaţională, dar şi-n cercurile politice mondiale, ca o naţiune de mâna a doua. De ce? Pentru că în România a existat şi există şi probabil va mai exista o categorie a populaţiei de oportunişti, categorie de care s-au folosit de cele mai multe ori străinii.

 

Aceştia au avut, pe ansamblu, un rol nefast în întreaga istorie a neamului românesc. S-au manifestat încă din timpul lui Burebista, fiind cei care l-au asasinat, pentru că măreţul rege le impuseseră să respecte nişte reguli elementare, de omenie şi altruism, faţă de semenii lor.

 

Acest segment al oportuniştilor îl întâlnim şi-n perioada medievală, când acei boieri egoişti, vicleni, au trădat, rând pe rând, domnitorii români verticali, turnându-i fie la Poarta otomană fie la Hanatul tătărăsc şi chiar la curţile mari imperiale ale Europei. Unor astfel de trădători oportunişti le-au căzut victime: Petru Rareş, Vlad Ţepeş, Mihai Viteazul, Ioan Vodă cel Viteaz, Constantin Brâncoveanu, Dimitrie Cantemir, Tudor Vladimirescu, Al. I. Cuza ş.a.

 

Trădarea, în timp, nu s-a făcut doar la rang de domnie, ci şi asupra celor care prezentau crunta realitate a românului asuprit, indiferent că asupritorul era străin sau din acelaşi neam: Gh. Doja, Horea, Cloşca şi Crişan, Avram Iancu, Mihai Eminescu, Nicolae Labiş  ş.a.

 

Apogeul oportuniştilor l-a reprezentat perioada comunistă. În cadrul acestui regim, oportuniştii au fost promovaţi de la statutul de cioban sau văcarul satului la cel de primar sau securist, cu grad înaintat, în funcţie de zelul bolnăvicios al acestora. Cel care îşi vărsa mai mult veninul asupra compatrioţilor sau consătenilor săi, era promovat în funcţii înalte… spre purgatorii infernale.

 

Din cauza acestor oportunişti, sau mai bine spus a trădătorilor de neam şi glie, peste 10% din floarea intelectualităţii româneşti, români care în mod vădit ar fi contribuit la educarea şi progresul poporului român, în progresie aritmetică, având în vedere poziţia lor de lideri, de formatori, fiind cadre didactice, ingineri, preoţi, medici, au fost lichidaţi fizic prin bătăi, epuizare fizică şi psihică, foame, frig, boli etc.

 

La un moment dat, ţara fusese epuizată de elementele intelectuale (cei care nu fuseseră arestaţi, reuşiseră să fugă din ţară în Occident sau să cocheteze cu noul regim, profitând sau doar prefăcându-se că agreează sistemul social nou instalat la putere). Astfel că intelectuali autentici, verticali, se mai aflau în puşcării, la munca forţată de la Canal sau în minele periculoase (ocnaşii), unde extrăgeau sare, cupru, plumb, uraniu etc. Şi parcă nu ar fi fost îndeajuns o astfel de pedeapsă, însă cei care supravieţuiau acestui tip de ispăşire a unei pedepse închipuite erau supuşi, după eliberare, unor fenomene de marginalizare, de înjosire şi degradare a persoanei individuale, ocupând funcţii necalificate, istovitoare, degradante etc.

 

În acelaşi timp, oportuniştii, acel segment al populaţiei ce au în genă actul trădării semenilor, acei iuda ai neamului, ocupau poziţii-cheie, în ciuda studiilor inferioare, fiind executanţii perfecţi ai sistemului sclavagist comunist.

 

După Lovitura de Stat din decembrie 1989, segmental oportunist s-a adaptat noilor mutaţii social-politice. Cameleonismul acestora a fost perpetuat prin noile valenţe capitalist-imperialiste - sistem care reprezintă, alături de cel comunist, experimente ale unei oculte mondiale, de decimare atât fizică, cât şi în ceea ce priveşte drepturile fundamentale ale Omului, de înlăturare şi marginalizare atât în plan politic, cât şi-n plan intelectual a tuturor celor care se împotrivesc noilor directive ale Globalizării.

 

Astfel informatorii, cât şi cozile de topor ale Serviciilor ce stau la cheremul Elitei Corporatiste, s-au înscris şi fac parte din organizaţii mai mult sau mai puţin oculte, minuscule, regionale sau internaţionale ce se erijează în cluburi selecte, societăţi secrete etc. (…aceeaşi Mărie cu altă pălărie, cum spune proverbul). De multe ori, spre a intra în lumea înaltă a societăţii, mulţi oportunişti ai clasei de mijloc, ce sunt întreprinzători, patronaşi de făbricuţe, avocaţi, politicieni, judecători, procurori, ofiţeri de poliţie sau militari, membrii ai Serviciilor, profesori universitari etc., au ca scop declarat influenţa şi poziţia socială, protecţia faţă de fisc sau alte elemente de control al calităţii etc.

 

Aşadar, ataşamentul faţă de neamul românesc, faţă de valorile patriotice ale acestuia, faţă de resursele subsolice, este trădat în faţa unor firmituri de profit, firmituri ce avantajează acele persoane pentru întreaga viaţă, prevalând confortul individual. De acest lucru se poate vedea chiar în acest moment: afacerile prospere ce privesc tăiatul galopant al pădurilor româneşti, exploatarea sălbatică a acestora, a resurselor de gaze şi petrol, a legilor neloiale de vânzare a pământului agricol românesc etc., etc.

 

În timp ce acest segment al oportuniştilor beneficiază de facilităţile trădărilor lor, restul de 98% din populaţie trăiește la limita subzistenţei. Îndatoraţi la cămătarii internaţionali, cu speranţe de supravieţuire de la un salariu la altul, de la un guvern la altul, în ciuda manipulărilor la care este supus în permanenţă.

 

Acest destin de neam se pare că-l merităm, atât timp cât marea majoritate a populaţiei se complace în subcultură (promovând manelele, consumând produse otrăvite din supermarket-uri de tip Coca Cola sau băuturi energizante, tutun, alcool etc., dând dovadă de o mediocritate criminală, atât asupra propriilor fiinţe, cât şi asupra copiilor lor, dovedindu-se modele comportamentale jalnice, pentru care nu poţi să ai decât compasiune şi milă).

 

 

*Nota red.: Arheologul Vicu Merlan este autorul cărții "Vulcanii noroioși din Romania", specialistul care a realizat ample studii pe seama vulcanilor noroioși din zona Moldovei, inclusiv cei din județul Botoșani. De asemenea, prof.dr. Vicu Merlan este descoperitorul  sitului arheologic de la Isaiia (1991), cunoscut astăzi sub denumirea ”Zeițele de la Isaiia” (apar și în foto).

 

loading...
TEXTE ȘI CONTEXTE – Magda Ursache: Era grafomanilor
MINUNILE din Botoșani ignorate de politicieni, NEȘTIUTE de turiști! Vulcanii noroioși din județ, peisajele nepromovate de unitățile administrative- GALERIE FOTO

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
NOAPTEA TRECUTĂ: Mascații și zeci de polițiști au descins în localurile din oraș - VIDEO
Zeci de forțe de ordine au efectuat noaptea trecută o serie de controale.
Codul Galben de ploi a fost prelungit până duminică seară
Și mâine se anunță o zi ploioasă, în județul Botoșani. Meteorologii au prelungit Codul Galben de ploi până duminică seară, la ora 23:00.
Doi jucători vor să plece de la FC Botoșani, unul este Al Mawas
FC Botoșani s-ar putea despărți în perioada imediat următoare de doi dintre jucătorii care au evoluat sezonul trecut la clubul botoșănean.
Proiect european implementat la Botoșani pentru tineri – FOTOGALERIE          
”UE 4YOUTH” este un proiect de diseminare a informației europene către tineri.
Scăpăm de pandemie? ZERO cazuri la nivelul județului Botoșani
Autoritățile sanitare de la Botoșani au transmis că în ultimele 24 de ore, la nivelul județului nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus.
Nova Apaserv anunță că începe citirea apometrelor și verificarea instalațiilor
Venind în întâmpinarea solicitărilor utilizatorilor cu privire la facturarea consumului de apă, SC Nova Apaserv SA Botoșani anunță că în perioada imediat următoare va începe campania de citire a contorilor şi verificarea a instalaţilor de apă/canalizare, atât la persoane fizice cât şi la agenți economici.
Nu ai dat bani, nu votezi – DECIZIE de ultimă oră înaintea alegerilor din PNL Botoșani 
Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale a Partidului Național Liberal a hotărât ca la scrutinul intern ce va avea loc pe data de 1 iulie să își poată exercita dreptul de vot doar membrii care au achitat la zi cotizația. 
Adolescentă lovită cu mașina de-un șofer botoșănean, fata a ajuns la spital
Evenimentul rutier a avut loc vineri, iar polițiștii efectuează cercetări pentru a afla cum s-a produs.
Bogdan Dăscălescu, ALDE: Dezastru financiar la Nova Apaserv din cauza managementului din ultimii ani
Nova Apaserv a ajuns într-o situație financiară complicată din cauza managementului din ultimii ani și a dezinteresului manifestat de Consiliul Județean, acționarul majoritar al companiei a acumulat datorii mari către furnizori, a pierdut câteva procese cu diverse firme și nu a reușit să încaseze cât a facturat.
Loading...
FC Botoșani a transferat un mijlocaș care a fost și la Viitorul
Fotbalistul gorjean Andrei Dragu și-a oficializat mutarea la FC Botoșani. Fostul mijlocaș al Viitorului avea o înțelegere verbală de câteva luni cu trupa din Moldova.
Inundații după ploile torențiale de vineri, un mort și un rănit, Botoșani transformat iar într-un mare lac
34 de localități din 15 județe și municipiul București au avut de suferit după ploile torențiale care au lovit România vineri, 18 iunie, în intervalul 07.00-20.00, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Conform ANM, codul portocaliu de ploi abundente care vizează aproape toată țara e valabil și sâmbătă, până la ora 23.00.
Creativitatea și distracția – rețeta pentru planurile de vacanță, la Iulius Mall Suceava: ateliere pentru copii, parc de distracții și handmade pop-up shop
Se apropie vacanța mare, motiv potrivit pentru ca cei mici să se lase purtați de propria imaginație într-o lume fantastică. Iar acest lucru este cât se poate de ușor la atelierele de creație organizate de Iulius Mall Suceava, acolo unde joaca este mereu la ea acasă. Însă, dacă planurile de concediu deja și-au făcut loc printre priorități, este timpul și pentru entertainment în parcarea Iulius Mall, care s-a transformat într-un super parc de distracții. În drumul tău spre relaxare, poți să alegi și accesorii unicat pentru plimbările pe faleză sau pe cărări de munte, de la artizanii hadmade.
Noul Statut al cadrelor militare: Ofițerii, obligați să plece la război oriunde în lume
Statutul cadrelor militare va fi modificat, iar una dintre reguli va fi aceea că purtătorii de uniformă sunt obligați să participe la misiuni în afara teritoriului național.
ALERTĂ meteo: Zeci de localități din județul Botoșani, sub Cod Portocaliu de ploi și vijelii - UPDATE
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare valabilă pentru mai multe localități din Botoșani.
Loading...
ACCIDENT pe un drum din județ, o victimă preluată de echipajul SMURD – FOTOGALERIE
Coliziunea dintre două autovehicule a dus la rănirea unei persoane. Accidentul rutier s-a produs în această după-amiază.
DOLIU: S-a stins din viață un dascăl, a format generații de elevi din Botoșani - FOTO
A plecat la cele veșnice după o îndelungă suferință.
Companie din Botoșani în TOP 10 firme din România care se luptă cu monopolul din energie 
Într-un domeniu economic dominat de giganți europeni, mai există încă firme cu capital românesc care performează în sectorul energetic. 
Consiliul Județean a predat constructorilor lotul 2 al  drumului strategic – GALERIE FOTO
Consiliul Județean, în prezența reprezentanților dirigintelui de șantier, ai proiectantului și ai instituțiilor avizatoare, au predat constructorilor amplasamentul Lotului 2 al Drumului Strategic, Răuseni – Hlipiceni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești (DJ 282).
Jandarmii botoșăneni, la datorie în minivacanța de Rusalii – UNDE vor acționa
Jandarmii vor fi în teren în minivacanța de Rusalii.
Posibilitatea ca angajații de la Ambulanță să iasă mai repede la pensie ar putea fi SUSPENDATĂ până în 2023
Deoarece sistemul medical din țara noastră se confruntă cu o lipsă majoră de personal, lucru cu atât mai evident în actualul context epidemiologic, autoritățile vor să suspende posibilitatea ca personalul profesionist operativ de intervenţie să se pensioneze la 57 de ani, așa cum a fost stabilită la începutul anului.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am fost învăţat de mic în familie: când am posibilitatea să ajut pe cineva, să ajut. Dacă nu pot să ajut, să nu încurc, să îmi văd de ale mele. Chiar şi părintele Arsenie Papacioc spunea vorba asta: Dacă nu poţi să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.1340 lei
CHF
Francul elveţian
4.4992 lei
GBP
Lira sterlină
5.7441 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7521 lei
XAU
Gramul de aur
238.2808 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3889 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.1 o C
Dorohoi
23.0 o C
Bucecea
22.4 o C
Darabani
21.7 o C
Saveni
23.5 o C
Ştefăneşti
23.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.