Top News
Afacerea ”Balul” la CCIA: Topul e (ne)secret, ”prietenul” președintelui scos din schemă, Camera i-a premiat doar pe cei care ”au sărit la cap”

La aproape doi ani de la preluarea conducerii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani de către Valeriu Iftime, Balul Oamenilor de Afaceri a devenit un business în toată regula.

Nu cotizezi, nu exiști


Deși se întâmpla și înainte, promovarea companiilor care au cotizat la organizarea evenimentului a devenit parcă și mai pregnantă.


Și asta în defavoarea celor care refuză să își plătească participarea la eveniment și care uneori au rezultate mai bune decât companiile cărora CCIA le face reclamă.


Numele firmelor din Topul Județean al Firmelor care au ocupat unul din primele 10 locuri la secțiunile ”Profit” și ”Cifra de afaceri” au fost citite doar dacă patronii acestora au contribuit financiar la organizarea evenimentului.


Adică au făcut sponsorizări ori au achitat câte 400 de lei de persoană pentru un meniu.


Astfel s-a ajuns în situația ca numele firmelor care de aproape 10 ani ocupă locuri de frunte în anumite categorii din Top să nu fie pronunțat nici măcar o singură dată într-un deceniu pentru simplul fapt că au refuzat să trimită pe bani reprezentanți la Balul Oamenilor de Afaceri.


În aceste condiții, s-au creat momente paradoxale, în care au fost citite și premiate firme cu rezultate mai slabe doar pentru că patronii acestora au plătit la CCIA.

 

Politicienii puși să-și plătească meniurile. Mai puțin ăia care dau bani la FC Botoșani


Deși Valeriu Iftime a făcut public faptul că parlamentarilor li s-a cerut să își achite consumația dacă vor să ia parte la eveniment, nu de același tratament au avut parte prefectul, președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, cărora li s-a dat posibilitatea de a participa gratuit. Asta bineînțeles fără vreo legătură cu faptul că două dintre aceste trei instituții contribuie de ani buni la bugetul FC Botoșani.


Și pentru că veni vorba de FC Botoșani, trebuie spus că de la eveniment a lipsit Cornel Șfaițer, cu toate că SC Prodalcom Distribution SRL a ocupat locul 11 după cifra de afaceri, iar SC Prodalcom SA locul 8 după profit. Celor două companii li s-a interzis practic să își facă reclamă produselor pe motiv că o altă firmă, importatoare nu producătoare, care a făcut o sponsorizare, și-ar fi condiționat contribuția de deținerea exclusivității la eveniment. În aceste condiții, Cornel și Daniela Șfaițer, obișnuiți participanți la bal, au lipsit data aceasta, grupul ”Prodalcom” delegându-l pe directorul de marketing Gabriel Sănduc.

 

Uite topul, nu e topul


În fine, deși s-au trimis mai multe invitații jurnaliștilor de a fi prezenți la eveniment, CCIA nu a pus la dispoziția presei nici măcar un singur exemplar din Topul Județean al Firmelor 2019, acestora lipsindu-le astfel datele necesare pentru a scrie despre acest top. În schimb, către mass-media s-a transmis în bătaie de joc, pe WhatsApp, patru pagini fotocopiate – și acelea prost, unele cifre neînțelegându-se - dintr-o lucrare de peste 130 de pagini. Și aceasta în condițiile în care Topul nu a fost publicat nici pe pagina web a CCIA.

 

loading...
Confecții, carne, alcool, comerț, agricultură și... mult lapte – TOPUL FIRMELOR după profit
73 milioane euro într-un an! Francezul din Botoșani care a răsturnat toate topurile afacerilor: România este aproape un paradis fiscal

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
Loading...
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
Loading...
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
Sediul unei instituții din centrul orașului Botoșani a intrat în reparații, clădirea este monument istoric – GALERIE FOTO
O clădire aflată pe lista monumentelor istorice din zona centrală a municipiului Botoșani a intrat în reparații.
REFORMĂ la Inspectoratul Școlar, doi inspectori printre care o soră de deputat se întorc la catedră, zece nume noi – LISTA
Ministerul Educației și Cercetării a transmis astăzi către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani două adrese: una cu încetarea detașării în interesul învățământului pentru un număr de 17 inspectori școlari. O a doua cu aviz pentru detașarea în interesul învățământului pentru anul școlar următor, în cazul a 25 de inspectori școlari.
TRAGEDIE în Italia! Un băiat de 17 ani originar din Botoșani, mort într-un cumplit accident – FOTOGALERIE
Durere, lacrimi și întristare la Eboli, în regiunea Campania, unde rudele, prietenii și colegii îl plâng pe Domenico Ahanzei, tânărul român de numai 17 ani care joi, 27 august, a avut un accident în timp ce se deplasa cu scuterul său.
O funcționară de la AJOFM vrea primar: Știu că pot să fac multe lucruri frumoaseFOTOGALERIE
Dacă majoritatea funcționarilor publici stau departe de politică, unii și din cauza constrângerilor legale, în comuna Tudora a intrat în cursa pentru postul de primar tocmai o persoană din această categorie a lucrătorilor la stat.
Ati invitat firmele să își facă reclamă dar ati conditionat să bem vodcă din Polonia și multe vinuri importate ,asa s-a ajuns la 400 lei meniul cu toate sponsorizarile de produse ..Domnilor rolul Camerelor de Comert e să încurajeze producția, nu importul.Invatati de la suceveni ce înseamnă patriotism.
3 noiembrie 2019, 11:28
Din punctul meu de vedere nu are nuci o treaba Iftimie cu organizarea unor astfel de evenimente. Este depășit de situație. Se pricepe la fotbaliști.
3 noiembrie 2019, 08:41
Sa lamurim unele aspecte relatate: 1 De la inceputul prezentarii s-a mentionat, exact ca la celelalte editii, ca se vor citi si premia doar firmele prezente, pentru a nu transforma evenimentul intr-o lectura a unui top cu sute de firme. 2 Topul va fi publicat pe site-ul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Botosani, in urmatoarele zile lucratoare. Ca in fiecare an el se lanseaza in cadrul evenimentului dedicat fimelor prezente in top si ulterior sa da publicitatii. 3 Nici o firma nu a avut interdictie de a-si face publicitate.Tuturor firmelor care au sponsorizat li s-a solicitat materiale promotioale, inclusiv celei mentionate de dumneavoastra in articol ca fiind blocata.
2 noiembrie 2019, 21:56
O altă smenuiala marca Dinu Paturica autohtonul alias Valerica de la Zlatunoaia, care, ajuns la varsta senectuții le comite din ce in ce mai des. Dincolo de faptul ca orice invitatie presupune lipsa costurilor pentru persoanele invitate, ca de aia se cheama invitatie( a nu se intelege aici ca am vreo urma de simpatie pentru vreun ales national autohton) , revin cu afirmatia unui chibit de la stadion : omul asta daca nu era Feodorov si cativa baieti cu ochi albastri acuma era maxim referent la primaria Lunca...
2 noiembrie 2019, 21:56
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.