Top News
Afacerea ”Balul” la CCIA: Topul e (ne)secret, ”prietenul” președintelui scos din schemă, Camera i-a premiat doar pe cei care ”au sărit la cap”

La aproape doi ani de la preluarea conducerii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani de către Valeriu Iftime, Balul Oamenilor de Afaceri a devenit un business în toată regula.

Nu cotizezi, nu exiști


Deși se întâmpla și înainte, promovarea companiilor care au cotizat la organizarea evenimentului a devenit parcă și mai pregnantă.


Și asta în defavoarea celor care refuză să își plătească participarea la eveniment și care uneori au rezultate mai bune decât companiile cărora CCIA le face reclamă.


Numele firmelor din Topul Județean al Firmelor care au ocupat unul din primele 10 locuri la secțiunile ”Profit” și ”Cifra de afaceri” au fost citite doar dacă patronii acestora au contribuit financiar la organizarea evenimentului.


Adică au făcut sponsorizări ori au achitat câte 400 de lei de persoană pentru un meniu.


Astfel s-a ajuns în situația ca numele firmelor care de aproape 10 ani ocupă locuri de frunte în anumite categorii din Top să nu fie pronunțat nici măcar o singură dată într-un deceniu pentru simplul fapt că au refuzat să trimită pe bani reprezentanți la Balul Oamenilor de Afaceri.


În aceste condiții, s-au creat momente paradoxale, în care au fost citite și premiate firme cu rezultate mai slabe doar pentru că patronii acestora au plătit la CCIA.

 

Politicienii puși să-și plătească meniurile. Mai puțin ăia care dau bani la FC Botoșani


Deși Valeriu Iftime a făcut public faptul că parlamentarilor li s-a cerut să își achite consumația dacă vor să ia parte la eveniment, nu de același tratament au avut parte prefectul, președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, cărora li s-a dat posibilitatea de a participa gratuit. Asta bineînțeles fără vreo legătură cu faptul că două dintre aceste trei instituții contribuie de ani buni la bugetul FC Botoșani.


Și pentru că veni vorba de FC Botoșani, trebuie spus că de la eveniment a lipsit Cornel Șfaițer, cu toate că SC Prodalcom Distribution SRL a ocupat locul 11 după cifra de afaceri, iar SC Prodalcom SA locul 8 după profit. Celor două companii li s-a interzis practic să își facă reclamă produselor pe motiv că o altă firmă, importatoare nu producătoare, care a făcut o sponsorizare, și-ar fi condiționat contribuția de deținerea exclusivității la eveniment. În aceste condiții, Cornel și Daniela Șfaițer, obișnuiți participanți la bal, au lipsit data aceasta, grupul ”Prodalcom” delegându-l pe directorul de marketing Gabriel Sănduc.

 

Uite topul, nu e topul


În fine, deși s-au trimis mai multe invitații jurnaliștilor de a fi prezenți la eveniment, CCIA nu a pus la dispoziția presei nici măcar un singur exemplar din Topul Județean al Firmelor 2019, acestora lipsindu-le astfel datele necesare pentru a scrie despre acest top. În schimb, către mass-media s-a transmis în bătaie de joc, pe WhatsApp, patru pagini fotocopiate – și acelea prost, unele cifre neînțelegându-se - dintr-o lucrare de peste 130 de pagini. Și aceasta în condițiile în care Topul nu a fost publicat nici pe pagina web a CCIA.

 

loading...
Confecții, carne, alcool, comerț, agricultură și... mult lapte – TOPUL FIRMELOR după profit
73 milioane euro într-un an! Francezul din Botoșani care a răsturnat toate topurile afacerilor: România este aproape un paradis fiscal

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Scandal între generații: Tânăr bătut la ceas de seară de un bărbat de 54 de ani coborât dintr-o mașină
Doi botoșăneni au fost protagoniștii unui scandal ce a avut loc luni seara și care s-a terminat cu „vizite” la poliție și spital.
VIDEO incredibil: Mașina arde ca o torță în stradă, se aude o explozie, fum gros și negru spre cer – FOTO
Botoșănenii care s-au nimerit pe strada Ion Pillat marți la amiază au fost spectatorii unui eveniment cum nu prea s-a mai văzut la Botoșani.
CD 65 și culoarea unui decembrie în sărbătoare - Se spune că toată lumea priveşte, dar pictorul vede! - GALERIE FOTO & VIDEO
Vernisajul expoziției Corneliu Dumitriu - CDʼ65 a avut loc în amiaza zilei de 1 decembrie 2019
TREI blocuri noi construite la Botoșani cu priveliște superbă - FOTOGALERIE
Un investitor privat și-a expus intenția la Primărie pentru a construi un ansamblu de spații locative în municipiul Botoșani.
Se poate și la Botoșani: Medicul care a ales să lucreze la Mavromati și spune NU străinătății – FOTOGALERIE
Nu puțini sunt medicii tineri care aleg să lucreze în spitalele din Botoșani. Cei mai mulți dintre ei preferă să lucreze în străinătate sau în orașe mari unde oportunitățile sunt mult mai multe.
S-a votat cu mari surprize - LISTA DIRECTORILOR PNL pentru instituții, pleacă toți PSD-iștii
Întrunit vineri seară în ședință, Biroul Politic Județean al PNL a votat persoanele care vor fi susținute pentru ocuparea unor funcții la serviciile publcie deconcentrate.
Seară magică la Botoșani: Sute de spectatori în Gara mică a lui Gabriel Dorobanțu, ”Ave Maria” în lacrimi și îndelungi aplauze pentru Gabriel Cotabiță – GALERIE FOTO & VIDEO
Concertul de Crăciun, organizat de Filarmonica Botoşani în seara zilei de Sfântul Nicolae, a adus bucurie în inimile sutelor de spectatori care au umplut, vineri seara, sala Casei de Cultură a Sindicatelor.
SEARA ACEASTA: Botoșaniul gata de sărbătoare, luminițe aprinse în oraș –  GALERIE FOTO
Așa cum municipalitatea a  anunțat, iluminatul arhitectural a devenit funcțional în seara de joi.
Angajată de la Locativa condamnată și cu sechestru pe apartament după ce a furat din banii chiriașilor
Procesul în care a fost judecată o casieră de la Locativa care a fost prinsă sustrăgând bani din încasările unității a ajuns la final.
În Veneția a răsunat Imnul României, recital emoționant al unui muzician botoșănean – VIDEO & GALERIE FOTO
Deșteaptă-te, române! a răsunat pe 1 Decembrie 2019 și în poate cel mai frumos oraș al Europei. Mai exact, la Cinema Teatro Kolbe din Veneția, acolo unde un artist botoșănean a fost protagonistul unui spectacol de neuitat.
Miracolul lui ÎMPREUNĂ la Botoșani: Toţi avem o misiune specială, trebuie doar să o identificăm - FOTO & VIDEO
O sărbătoare care a stat sub semnul bucuriei, într-o delicatețe sufletească de care doar ei, cei pe care îi numim generic oameni cu dizabilități, pot fi capabili.
Directoarea dată ca prefect: E onorabil, mulțumesc, rămân aici
Persoana feminină vehiculată drept viitorul prefect al județului Botoșani nu confirmă informațiile apărute în spațiul public.
PNL e degeaba la Botoșani?! A pierdut prefectul pe scările autocarului, ALDE ia în plus și două instituții, PMP patru deconcentrate
Liberalii botoșăneni trăiesc momente umilitoare după ce au reușit pentru prima dată în istorie să învingă PSD-ul. Diferența foarte redusă la care au câștigat însă alegerile prezidențiale, al șaselea cel mai slab scor din țară pentru Klaus Iohannis în turul II, pare să le fi fost fatală.   
101 ani de România, la Botoșani: Slujba a schimbat ora, PNL-ul a ajuns primul la coroane, primarul i-a enervat pe PSD-iști, copiii au dat suflet sărbătorii – VIDEO & GALERIE FOTO
Piața 1 Decembrie 1918 a retrăit astăzi la amiază momentele de odinioară, când era înțesată de lume. Ziua Națională a României a adus în Centrul Istoric al Botoșanilor peste 1.000 de oameni.
Ziua Națională la Botoșani: Copiii „statului” au depus coronițe de cetină la mormintele eroilor căzuți în luptă – GALERIE FOTO & VIDEO
Cea mai mare sărbătoare a țării a început la Botoșani de la ora 10:30 când în Cimitirul Pacea s-au adunat o sumedenie de copii din centrele de plasament ale Direcției de Asistență Generală și Protecția Copilului (DGASPC) alături de oficialități și cadre militare.
Nu e glumă! ALDE pregătește o femeie prefect, PNL-iștii - scandal cu Raluca Turcan
Varianta numirii la Botoșani a unui prefect sprijinit de ALDE prinde tot mai mult contur. Joi după-amiază vicepremierul Raluca Turcan a avut la Ștefănești o întâlnire tensionată cu primarii botoșăneni.
O șoferiță cu BMW și-a băgat prietena în spital după ce a băut o sticlă de vin și ceva tărie
O conducătoarte auto din Botoșani a fost condamnată după ce s-a urcat beată la volan și a provocat un accident rutier.
EXCLUSIV: Revoltă în PNL Botoșani, aproape toți primarii amenință cu demisia din cauza noului prefect
Informațiile care au început să circule în lumea politică privind posibilitatea numirii unui prefect sprijinit de ALDE a tensionat și mai mult situația în PNL Botoșani, unde oricum nu era foarte liniște de la preluarea guvernării.
LOVITURĂ de CULISE? Postul de prefect ar fi fost dat la ALDE, PNL-iștii neagă: Dan Nechifor 100%
La trei zile după alegerile prezidențiale și înaintea primei ședințe post electorale a Guvernului, în care este posibil să se înlocuiască prefecții, au început să apară informații surprinzătoare privind ocuparea postului la Botoșani.
Debranșări la apă cu executorul judecătoresc și echipaje de jandarmi la șase familii cu datorii – GALERIE FOTO & VIDEO
După mai multe hârtii lipite pe uși și tot felul de alte înștiințări prin care datoricii erau somați să-și achite datoriile către operatorul de apă, s-a trecut la măsuri mai drastice. Șase familii cu debite, mai mici sau mai mari, au avut decizii de debranșare sub supravegherea executorului.
Ati invitat firmele să își facă reclamă dar ati conditionat să bem vodcă din Polonia și multe vinuri importate ,asa s-a ajuns la 400 lei meniul cu toate sponsorizarile de produse ..Domnilor rolul Camerelor de Comert e să încurajeze producția, nu importul.Invatati de la suceveni ce înseamnă patriotism.
3 noiembrie 2019, 11:28
Din punctul meu de vedere nu are nuci o treaba Iftimie cu organizarea unor astfel de evenimente. Este depășit de situație. Se pricepe la fotbaliști.
3 noiembrie 2019, 08:41
Sa lamurim unele aspecte relatate: 1 De la inceputul prezentarii s-a mentionat, exact ca la celelalte editii, ca se vor citi si premia doar firmele prezente, pentru a nu transforma evenimentul intr-o lectura a unui top cu sute de firme. 2 Topul va fi publicat pe site-ul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Botosani, in urmatoarele zile lucratoare. Ca in fiecare an el se lanseaza in cadrul evenimentului dedicat fimelor prezente in top si ulterior sa da publicitatii. 3 Nici o firma nu a avut interdictie de a-si face publicitate.Tuturor firmelor care au sponsorizat li s-a solicitat materiale promotioale, inclusiv celei mentionate de dumneavoastra in articol ca fiind blocata.
2 noiembrie 2019, 21:56
O altă smenuiala marca Dinu Paturica autohtonul alias Valerica de la Zlatunoaia, care, ajuns la varsta senectuții le comite din ce in ce mai des. Dincolo de faptul ca orice invitatie presupune lipsa costurilor pentru persoanele invitate, ca de aia se cheama invitatie( a nu se intelege aici ca am vreo urma de simpatie pentru vreun ales national autohton) , revin cu afirmatia unui chibit de la stadion : omul asta daca nu era Feodorov si cativa baieti cu ochi albastri acuma era maxim referent la primaria Lunca...
2 noiembrie 2019, 21:56
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu aveam la cine să merg și vorbeam singur. Chiar dacă solicitările noastre erau pertinente, corecte, legale și nu numai, le făceam doar pentru municipiului Botoșani și în numele locuitorilor municipiului Botoșani. La î ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7791 lei
USD
Dolarul SUA
4.2931 lei
CHF
Francul elveţian
4.3703 lei
GBP
Lira sterlină
5.6655 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9511 lei
XAU
Gramul de aur
203.5745 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2487 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4503 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9552 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2598 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1873 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6395 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.