Top News
Audiențe cu peste 50 de botoșăneni la Primărie, de la locuințe sociale la copii care aruncă cu roșii, găini la bloc sau pisici care zgârie mașini – VIDEO

Săptămâna acesta primarul orașului a avut zi de audiență, situație care se petrece o dată pe lună. Din partea botoșănenilor interesul a fost unul extrem de crescut, fiind înscrise pe listă pentru a-și prezenta problemele, peste 50 de oameni.

Zeci de persoane cu tot felul de probleme 

 

Au fost primiți în sala de ședințe „Mihai Eminescu” a Primăriei Botoșani și strigați pe rând. Primarul Cosmin Andrei a venit alături de funcționari din instituție sau reprezentanți de la Poliția Locală. Audiențele s-au întins de-a lungul întregii zilei, începând la ora 10:00 și fiind finalizate spre sfârșitul programului de lucru.

 

Problemele ridicate au fost diverse, de la nemulțumiri iscate în condominii la altele de ordin edilitar sau de siguranță și liniște publică.

 

Afaceristul cu locuri de parcare 

 

Spre exemplu, un botoșănean și-a reclamat vecinul care locuiește la o casă pe strada Octav Băncilă și care și-a amenajat mai multe intrări la casă și a anulat câteva locuri de parcare. Mai mult, el ar pretinde sume chiar și de 700 de lei pentru a permite vecinilor să parcheze

 

„Noi când punem mașinile acolo, cheamă Poliția Locală dar el nu folosește intrările toate trei. Cheamă Poliția Locală, eu nu am pus niciodată mașina, dar face la tinerii care vin pe Unirii și dlui face scandal. A rupt gardul și a lăsat așa, și acum este așa, și a pus „de închiriat”. El face scandal cu noi ca să  mergem la el să ne închirieze curtea lui, are trei parcele și face scandal ca să închiriem de la el. a vrut să-mi închirieze mie cu 7 milioane pe an”, a povestit botoșăneanul care a cerut audiență la primar.

 

Poliția Locală a primit sarcina să verifice cele reclamate și să intervină cu sancțiuni, dacă va fi cazul.

 

Copii care aruncă cu roșii în oameni 

 

Un alt tânăr a reclamat că într-o zi de duminică, aflat pe strada Griviței a fost ținta unui grup de minori care arunca cu roșii în trecători.

 

„Nu i-am băgat în seamă însă au reacționat și la adresa mea, adică au aruncat și spre mine, fără să le fac nimic. Deși eu în fața tuturor nu am adus acte medicale că sunt persoană cu handicap. M-a deranjat faptul pentru că eu sunt persoană nervoasă și nu am voie să intru în conflict. Ce am făcut, ce am vorbit nu mai știu exact, numai că nu am fost de acord să se arunce cu roșii asupra mea. Ceea ce mă deranjează pe mine este că nu a fost în acel moment patrulă de Poliție Locală. Am sunat la 112, iar minorii spuneau că e vina mea și a lor, a venit Poliția, ei au fugit”, a fost o parte din cele relatate de persoana în cauză.

 

Din nou, polițiștii locali au fost cei care au primit sarcina de a patrula mai des prin această zonă.

 

Cântat de cocoși și pisici care se războiesc cu mașinile...

 

A fost și un cetățean din municipiu a cărui nemulțumire a stârnit haz printre ceilalți înscriși la audiențe. El a povestit că în cartierul Primăverii oamenii se confruntă cu o „invazie” de pisici. Un altul s-a plâns de faptul că vecinul său crește găini, păsările fiind foarte apropiate de fereastra sa, fiind deranjat mai ales de cântatul cocoșilor în zorii zilei.

 

„Vin tot felul de oameni la Primărie, nu putem să le limităm accesul, toată lumea este înscrisă în audiență, iar solicitările sunt dintre cele mai diverse, de la păstrarea ordinii și liniștii publice acolo sunt reclamați copiii că au un comportament nepotrivit, până la un cetățean nemulțumit care este supărat pe pisicile din cartie că îi zgârie mașina. Mai avem, dacă tot discutăm de petiții atipice reclamații în ceea ce privește prezența vulpilor în municipiul Botoșani, amendarea celor care cresc porumbei în șarpantele blocurilor, vecini care cresc găini”,

Cosmin Andrei, primar

 

În municipiul nu există un regulament cu prevederi pentru pisici, așadar: „nu văd nicio soluție astăzi cum putem proceda cu aceste pisici nefiind considerate animale fără stăpân periculoase”, a mai spus primarul.  

 

...și locuințele sociale 

 

Cei mai mulți dintre botoșănenii veniți să fie ascultați de primar au cerut locuințe sociale. Familii cu foarte mulți copii, fără venituri, fără loc de muncă. Primăria deține locuințe sociale în cartierul Parcul Tineretului, la Condacia sau Căminul Textila. Pe lista de așteptare sunt 600 de persoane care cer de la Primărie o locuință.

 

„Cu precădere sunt probleme care nu pot fi rezolvate de către executivul Primăriei și se repetă solicitările privind locuințele sociale. Foarte mulți botoșăneni văd o soluție pentru problema fondului locativ pe care o au, printr-un sprijin al Primăriei dar, din păcate, municipalitatea nu mai are atâtea locuințe cât este cerere din partea botoșănenilor”,

Cosmin Andrei, primar

 

Pe termen mediu se așteaptă terminarea blocurilor din ANL Cișmea unde vor fi disponibile 72 de spații locative.

 

Au mai fost reclamații privitoare la aspecte edilitare, străzi unde sunt probleme de lipsa utilităților sau asfaltului dar și foarte multe solicitări din partea unor viitori întreprinzători care vor chioșcuri pe Pietonalul Unirii sau la Piața Mare, pentru comercializarea de diverse produse de alimentație publică.

loading...
loading...
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Inițiativa unui botoșănean care are efecte în întreaga țară: Primul pas l-am făcut noi - FOTO
Un blocaj creat în ultimii ani producea numeroase neajunsuri în rândul comunității.
Se caută director la cel mai mare spital din Botoșani pe un salariu de peste 16.000 de lei
Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” organizează concurs pentru ocuparea postului de director medical. Examenul va avea loc în luna septembrie și va consta în mai multe probe.
PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Niculina Mocanu condusă pe ultimul drum de colegi și prieteni, un preot apropiat i-a fost alături – VIDEO & FOTOGALERIE
Colegii, prietenii și membrii familiei și-au luat rămas bun de la cea care a fost Niculina Mocanu, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Botoșani.
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din punctul de vedere al educației este total nerecomandabil, chiar interzis prin lege, și avem și mecanisme, să faci meditații cu propriii elevi de la clasă. Este pentru prima oară când avem și mecanisme prin care putem să ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8793 lei
USD
Dolarul SUA
4.8008 lei
CHF
Francul elveţian
5.0325 lei
GBP
Lira sterlină
5.7839 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5491 lei
XAU
Gramul de aur
272.7882 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2495 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2051 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3341 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7222 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1985 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6560 lei
Vremea
astăzi
Botosani
28.3 o C
Dorohoi
25.2 o C
Bucecea
28.0 o C
Darabani
24.6 o C
Saveni
25.4 o C
Ştefăneşti
29.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.