Top News
Avocatul Vasile Tudor a cerut ACHITAREA primarului din PATRU motive esențiale

Pentru primarul Cătălin Flutur judecat pentru infracțiunea de abuz în serviciu, urmare a unei anchete a DNA Suceava, concluziile finale au fost depuse de cunoscutul avocat Vasile Tudor.

Apărătorul legal al primarului a desființat acuzațiile care i-au fost aduse lui Cătălin Flutur și și-a argumentat pledoaria pas cu pas indicând articole de lege dar și aria de competență a primarului, din punctul de vedere al atribuțiunilor de serviciu.

 

În primul rând…

 

„neîndeplinirea ori îndeplinirea defectuoasă a unui act trebuie analizată numai prin raportare la atribuții de serviciu reglementate expres prin legislația primară adică legi și ordonanțe ale Guvernului”.

 

Cu alte cuvinte, avocatul apărării arată că primarul Cătălin Flutur nu a făcut altceva decât să țină cont de cont de legile primare aflate în vigoare la momentul semnării contractului de concesiune cu SC Moldova Universal.  Iar acuzația de „abuz în serviciu având ca rezultat obținerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit” este nefondată. Primarul Cătălin Flutur NU a încălcat, ci A respectat dispozițiile legale.

 

În al doilea rând…

 

Primarul, conform legii, duce la îndeplinire deciziile Consiliului Local.

 

„Trebuie reținut faptul că primarul are numai obligația de a respecta și aplica hotărârile adoptate de Consiliu Local NU și obligația de a le ataca, ci dimpotrivă are interdicția de a ataca hotătârile de Consiliu Local”,

Vasile Tudor, avocat

 

Ori modificarea prin HCL a redevenței de la Uvertura Mall nu a fost un atribut al primarului, ci o respectare a legii.

 

În al treilea rând…

 

A fost menționată și legislația privitoare la calitatea de ordonator de credite a primarului, ori în cazul de față, încheierea contractului de concesiune și a actelor adiționale au fost făcute de primar nu în această calitate ci în cea de mandatar al Consiliului Local, fiind împuternicit de consilieri pentru încheierea actelor juridice.

 

Și în al patrulea rând...

 

Avocatul a dat citire unui articol din caietul de sarcini și anume „clauzele financiare vor fi stabilite prin contractul de concesiune”, ceea ce înseamnă că și redevența face parte din acestea. Iar conform clauzei contractuale stabilită deja, ”pe durata de execuție a obictivului dar nu mai mult de 24 de luni de la data obținerii autorizației de construcție, redevența va fi de 4,91 de lei/mp, conform funcțiunii și anume organizare de șantier”.

 

Clauza financiară a fost stabilită în HCL nr. 419/31 octombrie 2006. Ulterior a fost aprobată prelungirea duratei de execuție și implicit și a redevenței.

 

Iar un alt aspect extrem de important și prezentat de avocatul Vasile Tudor a fost privitor la calitatea juridică a terenului care era în domeniul privat și nu în cel public și astfel nu constituia obiectul unei cercetări penale.

 

Ceea ce înseamnă că „autoritățile locale au o competență exclusivă privind administrarea domeniului privat iar Consiliul Local hotărâște vânzarea, concesionarea sau închirierea bunurilor proprietată privată a comunei, orașului sau municipiului după caz, în condițiile legii”,

 

„Nu este admisibil ca organele de urmărire penală să stabilească prețurile, redevențele, clauzele contractuale, interdicțiile de modificare a acestor clauze atunci când autoritățile administrative locale încheie acte sau contracte ce au ca obiect bunuri proprietate privată având calitatea de subiecte de drept civil”,

Vasile Tudor, avocat

 

Și nu în ultimul  rând apărarea a arătat că mare parte din probatoriul procurorilor s-a concentrat pe o lege care fusese deja abrogată și anume Legea 219/1998 care a fost înlocuită cu o ordonanță de urgență dar care nu este aplicabilă concesiunilor de bunuri proprietate privată a primăriilor.

 

„Rezultă că începând cu data de 30 iunie 2006, bunurile din domeniul privat al unităților administrativ teritoriale sunt reglementate numai prin dreptul comun, iar concesionarea acestora se face numai în baza unor regulamente adoptate de autoritățile administrației publice locale”,

Vasile Tudor, avocat

 

Concluzionând, contractul de concesiune nr. 3398/30 noiembrie 2006 și actele adiționale nr. 2/26 februarie 2010 și nr. 3/9 decembrie 2011 precum și Hotărârile Consiliului Local nr. 328/31 august 2006, nr.419/31 octombrie 2006, nr.12/28 ianuarie 2010 și nr.84/31 martie 2011 fiind adoptate și încheiate de autoritatea publică în calitatea sa de subiect de drept civil și în conformitate cu principiul libertății contractuale, gestionării și valorificării bunurilor din domeniul privat „este inadmisibilă cenzurarea voinței autonome a acestei autorități de către reprezentanții Ministerului Public”. Și astfel, este exclusă existența infracțiunii de abuz în serviciu.

Ca atare avocatul Vasile Tudor a solicitat achitarea lui Cătălin Flutur și ridicarea măsurilor asiguratorii.

loading...
DNA Suceava cere închisoare cu EXECUTARE pentru primar și mâna lui dreaptă, avocații apărării au aplicat LOVITURA finală

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Peste 2.000 de oameni au dat buluc la piscina de la Cornișa: au explodat încasările, se cere ajutorul Poliției Locale
Încălzirea accentuată a vremii a adus cu sine o creștere masivă a numărului de clienți de la Cornișa Aquapark & Sports. În weekend-ul precedent s-a stabilit recordul de încasări de la inaugurarea uriașului complex.
GATA primul Drive de la Botoșani, se comandă deja DIRECT din mașină – GALERIE FOTO
Celebra metodă de comenzi la fast-food efectuate din mașină a ajuns și la Botoșani. Iar totul este pus la punct pentru ca botoșănenii să poată comanda direct din automobil.
Rupere la proiectele ONG-urilor: trei festivaluri de tradiție respinse, mari surprize între proiectele nefinanțate – DOCUMENT
Dacă la secțiunea de sport, comisia de evaluare a hotărât să finanțeze toate proiectele primite, lucrurile au stat cu totul altfel la domeniile cultură, social, educație și protecția mediului.
TRAGEDIE: Un tânăr botoşănean s-a înecat la ştrand: A mers să sărbătorească nota 10 de la ultimul examen- FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în această după-amiază, fiind raportat la numărul 112, la ora 13.50.
TRAGEDIE la Botoșani: Bărbat găsit mort în locuință de propria soră
Sfârșit tragic pentru un bărbat din județul Botoșani.
Taverna racilor a vândut... pește la greu în Parcul Cornișa, terasa mai mereu plină până la refuz – GALERIE FOTO
Dacă în luna decembrie, când a poposit pentru prima dată în Botoșani, nu a atras un număr foarte mare de localnici probabil și din cauza frigului, revenită în sezonul estival în oraș, ”Taverna racilor” s-a bucurat de mare succes.
Asalt la piscina de la Cornișa în primul weekend de vară autentică, la trambuline s-a stat la coadă – GALERIE FOTO
Primul weekend de vară veritabilă la Botoșani a arătat cât de doritori sunt botoșănenii de un loc decent pentru îmbăiere. Vremea călduroasă combinată cu ”Taverna racilor” amenajată în cadrul complexului a umplut duminică ștrandul de la Cornișa Aquapark & Sports.
ÎNGRIJORĂTOR: Fenomenul smombie face ravagii în rândul tinerilor botoșăneni, medic: A luat amploare și din cauza ritmului de viață
De multe ori vedem pe stradă botoșăneni, în speță tineri mergând încet, nesigur cu telefonul în mână și căștile în urechi. Această imagine reprezintă în realitate un fenomen care a luat amploare și o recunosc chiar și specialiștii. 
TRAGEDIE sub ape: Botoşăneancă înecată în iaz
O nouă tragedie petrecută duminică dimineaţă la Botoşani.
Poliția Botoșani obligată să renunțe la RADARELE NEINSCRIPȚIONATE, două autospeciale fără semnele MAI vor trebui... deconspirate
Poliţiştii de Rutieră vor avea voie să lucreze cu aparatele radar doar dacă stau într-o maşină inscripţionată şi amplasată la vedere. Astfel au decis deputaţii care au dezbătut proiectul de lege privind modificarea Codului Rutier.
Protipendada la defilare în cimitir: Ștabii Botoșanilor cu ”tancul” pe trotuar, oropsiții cu fundul pe bordură – GALERIE FOTO
Poate nicăieri nu se vede mai bine decât la cimitir diferența dintre bugetarii de frunte ai Botoșanilor și cei în numele cărora primesc salarii uriașe și tot felul de drepturi interzise muritorilor de rând. Ce-i drept, asta însă atât timp cât și unii și ceilalți sunt vii.
Eroii patriei, sărbătoriți ca niciodată: omagiu pe panouri pentru jertfa a 15.000 de botoșăneni, o poezie recitată aproape de lacrimi – VIDEO & GALERIE FOTO
Ca în fiecare an și în 2019 Cimitirul Eroilor de la Pacea a devenit neîncăpător de Înălțarea Domnului. Doar că, spre deosebire de manifestările precedente, cea care a avut loc astăzi a cuprins mai multe elemente de noutate.
Fosta procuroare șefă trimisă la închisoare, Stavără și el; un polițist condamnat, altul achitat
Fosta prim-procuroare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a fost condamnată la închisoare de magistrații de la Târgu-Mureș, acolo unde Raluca Stâncescu, alături de alte trei persoane, a fost judecată sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție.
S-a bătut din nou recordul: Sumă URIAȘĂ plătită de un botoșănean pentru un loc de parcare
O nouă licitație auto a avut loc astăzi, 4 iunie 2019, la Casa Cărții. Iar bătălia a fost una extrem de mare.
Divorț cu scandal: Botoșănean trimis după gratii după ce s-a apropiat de fosta soție, a amenințat-o și i-a distrus ușa
O căsnicie între doi botoșăneni s-a terminat cum nu se poate mai rău. Iar bărbatul a ajuns la închisoare.
Polițiști amenințați și cu uniforma distrusă de două femei ieșite dintr-o mașină, bătăușele trimise la... muncă
Două femei care au atacat un echipaj de poliție din Botoșani și-au aflat pedeapsa la sfârșitul săptămânii trecute.
Nuntă ”Diamond” pornită de dimineață, deputatul Rotaru e naș, șefi de la județ printre invitați – GALERIE FOTO
Dacă politica i-a adus amărăciune săptămâna trecută, măcar are satisfacții în viața personală. Este cazul deputatului Răzvan Rotaru care duminică este naș.
Botoșani, din nou CODAȘ într-un clasament privind tinerii care au ieșit la vot – EXISTĂ explicații
Peste 2,2 milioane de tineri cu vârsta între 18 și 34 de ani au votat la alegerile europarlamentare de duminică. Puțini sunt însă tinerii care au ieșit la vot în județul Botoșani și, vorbim de un nou tip, în care numele județului nostru apare în categoria celor codașe.
Fost comisar al Gărzii Financiare trimis la închisoare pentru că n-a păstrat distanța de fosta soție
Încălcarea unei hotărâri a instanței prin care i s-a trasat un ordin de protecție ar putea avea consecințe nefaste pentru un fost comisar al Gărzii Financiare, aflat în conflict cu fosta soție.
Până la urmă UDMR e marea bombă a alegerilor de la Botoșani: Maghiarii au bătut patru partide și sunt în mare creștere
Dincolo de scorul sub așteptări al PSD și peste estimări al Alianței 2020 USR Plus, neașteptat este ceea ce s-a întâmplat la Botoșani cu formațiunea minorității maghiare.
Un lucru trebuie sa fie clar ca ”buna ziua”- redeventa supusa procesului publixc de licitatie este cea reala si legala. In rest, tertipuri avocatesti si afaceri pe spaga.
21 martie 2019, 18:18
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde doriți să organizeze Primăria spectacole?
La Parcul Cornișa
În Centrul Vechi
În Piața Revoluției
La monumentul Răscoalei de la 1907 din parc
În altă parte
Declaraţia zilei
„Ne așteaptă examene electorale importante. În ceea ce privește rezultatele de pe 26 mai 2019 eu aș vrea să spun doar: atât mergem înainte, suntem conștienți că avem un rol important în ceea ce privește viața social politic ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7223 lei
USD
Dolarul SUA
4.1455 lei
CHF
Francul elveţian
4.2507 lei
GBP
Lira sterlină
5.2846 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8611 lei
XAU
Gramul de aur
187.3571 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2294 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4576 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8808 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1441 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1845 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6325 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.