Top News
Avocatul Vasile Tudor a cerut ACHITAREA primarului din PATRU motive esențiale

Pentru primarul Cătălin Flutur judecat pentru infracțiunea de abuz în serviciu, urmare a unei anchete a DNA Suceava, concluziile finale au fost depuse de cunoscutul avocat Vasile Tudor.

Apărătorul legal al primarului a desființat acuzațiile care i-au fost aduse lui Cătălin Flutur și și-a argumentat pledoaria pas cu pas indicând articole de lege dar și aria de competență a primarului, din punctul de vedere al atribuțiunilor de serviciu.

 

În primul rând…

 

„neîndeplinirea ori îndeplinirea defectuoasă a unui act trebuie analizată numai prin raportare la atribuții de serviciu reglementate expres prin legislația primară adică legi și ordonanțe ale Guvernului”.

 

Cu alte cuvinte, avocatul apărării arată că primarul Cătălin Flutur nu a făcut altceva decât să țină cont de cont de legile primare aflate în vigoare la momentul semnării contractului de concesiune cu SC Moldova Universal.  Iar acuzația de „abuz în serviciu având ca rezultat obținerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit” este nefondată. Primarul Cătălin Flutur NU a încălcat, ci A respectat dispozițiile legale.

 

În al doilea rând…

 

Primarul, conform legii, duce la îndeplinire deciziile Consiliului Local.

 

„Trebuie reținut faptul că primarul are numai obligația de a respecta și aplica hotărârile adoptate de Consiliu Local NU și obligația de a le ataca, ci dimpotrivă are interdicția de a ataca hotătârile de Consiliu Local”,

Vasile Tudor, avocat

 

Ori modificarea prin HCL a redevenței de la Uvertura Mall nu a fost un atribut al primarului, ci o respectare a legii.

 

În al treilea rând…

 

A fost menționată și legislația privitoare la calitatea de ordonator de credite a primarului, ori în cazul de față, încheierea contractului de concesiune și a actelor adiționale au fost făcute de primar nu în această calitate ci în cea de mandatar al Consiliului Local, fiind împuternicit de consilieri pentru încheierea actelor juridice.

 

Și în al patrulea rând...

 

Avocatul a dat citire unui articol din caietul de sarcini și anume „clauzele financiare vor fi stabilite prin contractul de concesiune”, ceea ce înseamnă că și redevența face parte din acestea. Iar conform clauzei contractuale stabilită deja, ”pe durata de execuție a obictivului dar nu mai mult de 24 de luni de la data obținerii autorizației de construcție, redevența va fi de 4,91 de lei/mp, conform funcțiunii și anume organizare de șantier”.

 

Clauza financiară a fost stabilită în HCL nr. 419/31 octombrie 2006. Ulterior a fost aprobată prelungirea duratei de execuție și implicit și a redevenței.

 

Iar un alt aspect extrem de important și prezentat de avocatul Vasile Tudor a fost privitor la calitatea juridică a terenului care era în domeniul privat și nu în cel public și astfel nu constituia obiectul unei cercetări penale.

 

Ceea ce înseamnă că „autoritățile locale au o competență exclusivă privind administrarea domeniului privat iar Consiliul Local hotărâște vânzarea, concesionarea sau închirierea bunurilor proprietată privată a comunei, orașului sau municipiului după caz, în condițiile legii”,

 

„Nu este admisibil ca organele de urmărire penală să stabilească prețurile, redevențele, clauzele contractuale, interdicțiile de modificare a acestor clauze atunci când autoritățile administrative locale încheie acte sau contracte ce au ca obiect bunuri proprietate privată având calitatea de subiecte de drept civil”,

Vasile Tudor, avocat

 

Și nu în ultimul  rând apărarea a arătat că mare parte din probatoriul procurorilor s-a concentrat pe o lege care fusese deja abrogată și anume Legea 219/1998 care a fost înlocuită cu o ordonanță de urgență dar care nu este aplicabilă concesiunilor de bunuri proprietate privată a primăriilor.

 

„Rezultă că începând cu data de 30 iunie 2006, bunurile din domeniul privat al unităților administrativ teritoriale sunt reglementate numai prin dreptul comun, iar concesionarea acestora se face numai în baza unor regulamente adoptate de autoritățile administrației publice locale”,

Vasile Tudor, avocat

 

Concluzionând, contractul de concesiune nr. 3398/30 noiembrie 2006 și actele adiționale nr. 2/26 februarie 2010 și nr. 3/9 decembrie 2011 precum și Hotărârile Consiliului Local nr. 328/31 august 2006, nr.419/31 octombrie 2006, nr.12/28 ianuarie 2010 și nr.84/31 martie 2011 fiind adoptate și încheiate de autoritatea publică în calitatea sa de subiect de drept civil și în conformitate cu principiul libertății contractuale, gestionării și valorificării bunurilor din domeniul privat „este inadmisibilă cenzurarea voinței autonome a acestei autorități de către reprezentanții Ministerului Public”. Și astfel, este exclusă existența infracțiunii de abuz în serviciu.

Ca atare avocatul Vasile Tudor a solicitat achitarea lui Cătălin Flutur și ridicarea măsurilor asiguratorii.

loading...
DNA Suceava cere închisoare cu EXECUTARE pentru primar și mâna lui dreaptă, avocații apărării au aplicat LOVITURA finală

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Urmărire incredibilă prin oraş: Dubă cu bărbaţi cu glugi urmărită de Poliţie şi oprită forţat pe Bulevardul George Enescu – GALERIE FOTO&VIDEO
Întâmplări incredibile au avut loc în urmă cu scurt timp în municipiul reşedinţă de judeţ.
A fost ACCIDENT MORTAL! Tânăr reținut în cazul bărbatului găsit pe drum fără suflare
Misterul bărbatului găsit mort pe marginea unui drum național este pe cale să se elucideze, după ce oamenii legii au reținut un tânăr pentru ucidere din culpă. Polițiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi joi printr-un apel 112 cu privire la faptul că pe DN 29 C, în comuna Vârfu Câmpului, se află cadavrul unui bărbat.
Doi băiețași au rupt oglinzile de la cinci mașini din zona ultracentrală a orașului – VIDEO
Mai mulți proprietari de automobile care locuiesc în zona zero a municipiului Botoșani s-au trezit duminică, 7 aprilie, că mașinile lor nu prea mai au oglinzi. Sau, mai bine spus, încă le mai aveau, dar deveniseră obiecte de decor.
Zeci de botoșănence aparent normale ajung la spital cu afecțiuni groaznice: Resimțită de persoana respectivă este oribilă
Printre bolile care predomină în rândul botoșănencelor se numără anxietatea și depresiile. La Botoșani, ajung anual la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, zeci de femei cu simptomele acestor boli.
Elevă din Botoșani bătută cu pumnii și picioarele: Nimeni nu intervine, colegii filmează – VIDEO
Două fete de la un liceu din județul Botoșani s-au luat la bătaie, iar în tot acest timp colegii au filmat incidentul.
ASTĂZI: Zeci de pompieri l-au condus pe ultimul drum pe un fost coleg – GALERIE FOTO
În urmă cu câteva zile moartea unui fost plutonier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani a întristat colectivul din această unitate și nu numai. 
DOI ani de închisoare pentru un golan care a trântit o femeie și i-a furat geanta
O femeie din municipiul reședință de județ a tras o sperietură zdravănă după ce a fost atacată de un tânăr în vârstă de 22 de ani.
Demisie ŞOC: Ovidiu Portariuc părăseşte conducerea Loteriei Române
Președintele Loteriei Române, Ovidiu Portariuc, și-a depus demisia din funcție.
Director de instituție implicat într-un accident rutier, a fost adus cu Poliția la spital  - FOTOGALERIE
Directorul adjunct al unei instituții de la Botoșani a fost implicat marți, în dimineața zilei de 9 aprilie 2019, într-un accident rutier.
Macaleți a fugit de protestatari și l-a lăsat pe Birta să încaseze loviturile, limbaj de vice de CJ: Eu nu am venit în scaunul ăsta rupt în fund – VIDEO & FOTOGALERIE
Chiar unul dintre cei doi organizatori, Cristian Andrioaei a recunoscut că nu s-a așteptat la o asemenea avalanșă de participanți la protestul pe care l-a repetat la un an distanță, pentru a atrage un semnal de alarmă cu privire la drumul județean până la Răuseni.
Clădire prăbușită din senin în Centrul Istoric, oamenii din zonă au sunat la Poliție – GALERIE FOTO & VIDEO
Una dintre clădirile de pe stradela din spatele Hotelului Rareș s-a prăbușit din senin.
Băiatul cu numai 31 de primăveri înmormântat de părinți cerniți înconjurați de prieteni – GALERIE FOTO & VIDEO
Cimitirul Pacea s-a umplut din nou de jale, sâmbătă 6 aprilie 2019 pe un soare cald care îi făcea o concurență pierdută vântului ce sufla printre cruci și oameni cu haine negre și lalele în mâini.
Unicul fiu al unui om de afaceri botoșănean decedat la 31 de ani – O cafenea închisă în memoria lui
Durere fără margini în familia unui om de afaceri de la Botoșani.
Șofer de la o firmă de transport FURAT după o cursă de un călător, APEL public de la familie pentru depistarea hoțului
Un șofer profesionist care lucrează la o firmă de transport persoane din Botoșani a fost furat chiar de unul dintre călători.
melimeloparis.ro%20
Încă două săptămâni de emoție pentru funcționarii judecați în procesul Uvertura Mall – Sentința amânată de judecător
Ziua de 21 martie 2019 a fost practic cea care a încheiat procesul pentru redevența de la Uvertura Mall cu concluziile finale ale părților, anume reprezentantul DNA Suceava și avocații celor care au calitatea de inculpat.
Un primar și doi consilieri locali din Palestina au ajuns la Botoșani să învețe administrație publică – FOTOGALERIE & VIDEO
Timp de aproape o săptămână de zile, municipiul Botoșani găzduiește o delegație venită de departe, de pe Fâșia Gaza. Un primar și doi consilieri, dintr-un stat mai puțin dezvoltat decât România, au ajuns la Botoșani pentru un schimb de experiență. Banal pentru botoșăneni, probabil însă vital pentru oaspeții care încearcă să înțeleagă mecanismul unei țări diferită de-a lor.
S-a făcut dreptate? 8 ani, 7 luni și 10 zile de închisoare și DAUNE morale și materiale pentru fata omorâtă de Paști
Pe 2 noiembrie 2017, părinții Andei Dănăilă, o fată care avea doar 22 de ani și care a fost ucisă într-un accident rutier, s-au prăbușit în Piața Revoluției din municipiul Botoșani.
SEARA ACEASTA: TOȚI pentru autism în Piața Revoluției, cu zeci de copii și tot felul de șefi – GALERIE FOTO & VIDEO
Zeci de persoane s-au adunat în această seară în fața Primăriei Botoșani pentru a  marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.
Titanii județului adunați laolaltă în semicerc, festivitate cu zâmbete, ironii și momente triste – GALERIE FOTO&VIDEO
În anul 2018 a intrat în vigoare Legea cu numărul 348 și prin care, în seria zilelor festive anuale se înscrie și cea a Prefecturii, adică Ziua Instituției Prefectului. Anul acesta, pe 2 aprilie, a fost pentru prima dată când s-a marcat la Botoșani. Și nu se putea altfel decât prin prezența tuturor celor care au condus această instituție, în ultimele trei decenii.
kalapod.net%20
Accidentele rutiere cu morți în creștere la Botoșani, a apărut o nouă CAUZĂ a producerii acestor evenimente
Comisarul de poliție, Teodor Orhei a fost cel care a venit cu o situație statistică îngrijorătoare privitoare la numărul de accidente rutiere petrecute în județul Botoșani, comparativ cu anii trecuți.
Un lucru trebuie sa fie clar ca ”buna ziua”- redeventa supusa procesului publixc de licitatie este cea reala si legala. In rest, tertipuri avocatesti si afaceri pe spaga.
21 martie 2019, 18:18
starshiners.ro%20
missgrey.ro
Sondaj
În ce sistem sanitar aveți mai mare încredere?
În cel de stat
În cel privat
Prefer să merg în străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
”Asta e decizia d-nei ministru de a face controale când, cum, în ce modalitate. Noi nu avem nimic de comentat din punctul acesta de vedere. Noi o așteptăm cu brațele deschise, că nu avem nimic de ascuns. E nebunia asta că vine dna ...
astratex.ro
melimeloparis.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7619 lei
USD
Dolarul SUA
4.2322 lei
CHF
Francul elveţian
4.1850 lei
GBP
Lira sterlină
5.5070 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7817 lei
XAU
Gramul de aur
173.5480 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2355 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4868 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0296 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1654 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1854 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6378 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.