Top News
Bombă de aproape 7 milioane de euro la municipiu, Botoșani riscă falimentul

Municipiul Botoșani tocmai a fost chemat în judecată într-un proces capital pentru situația financiară a urbei. Miza este una uriașă: 30,1 milioane de lei sau, dacă vreți, peste 300 de miliarde de lei vechi.

Firma falimentară de termoficare a câștigat rețelele în instanță și vrea banii pe ele

SC Termica SA, fosta societate de termoficare a orașului, a deschis pe 14 martie o acțiune la Tribunalul Botoșani prin care solicită restituirea prin echivalent a unor bunuri transferate printr-o factură fiscală din 2010. Curtea de Apel Suceava a obligat Primăria Botoșani să înapoieze respectivele bunuri, însă acestea sunt imposibil de redat în natură și, în consecință, SC Termica SA, firmă în faliment condusă de lichidatorul Constantin Lulu Dascălu, cere acum contravalorea în lei a acestora. Mai exact, este vorba de rețeau primară transport agent termic modernizată, rețele secundare de transport agent termic modernizate, contori și bucle de măsură, echipamente, instalații, sisteme de măsură și automatizare integrate în sistemul centralizat de alimentare cu energie termică și amplasate în punctele termice, echipamente și instalații tehnologice aferente centralei electrice de termoficare, integrate și ele în sistemul centralizat de termoficare și un stoc de materiale utilizat la lucrările de modernizare derulate după 1 iulie 2010.

Un fost director al Fiscului a estimat valoarea bunurilor

De asemenea, SC Termica SA solicită și plata unor dobânzi, calculate la suma datorată începând cu amintita dată până la momentul achitării efective, plus achitarea cheltuielilor de judecată. În 2010, după crearea SC Modern Calor SA, SC Termica SA a fost practic deposedată de toate bunurile menționate mai sus, fără să încaseze contravaloarea lor. Magistrații suceveni au anulat transferul patrimonial efectuat în baza unei facturi, iar acum lichidatorul cere contravaloarea respectivelor bunuri. Deși actul a fost desființat în instanță, restituirea în natură nu poate fi pusă în practică deoarece bunurile în cauză sunt fie accesorii la bunurile aflate în domeniul puublic al municipiului Botoșani, fie înglobate în acestea (rețea de transport agent termic, sistem centralizat de alimentare cu energie termică), situația fiind confirmată și de un executor judecătoresc. Cum până la data transferului făceau parte din patrimoniul SC Termica SA, lichidatorul a apelat la un expert, Gheorghe Maga, fostul director al Fiscului, care printr-un raport de expertiză a concluzionat că Primăria Botoșani trebuie să achite nici mai mult, nici mai puțin de 30.106.429,30 de lei, la care se adaugă și dobânzile de la data transferului și până la data plății efective.

 

CITEȘTE ȘI:

O poveste de succes : Cum tragi o ţeapă de 45 de milioane de euro

Special pentru acest proces se dorește contractarea unei case de avocatură

Dată fiind importanța extraordinară pe care procesul îl are pentru municipalitate, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Botoșani de astăzi a fost introdus și un proiect de hotărâre privind achiziționarea unor servicii juridice pentru consultanță, asistare și reprezentare până la finalizarea procesului. Aceasta și după ce serviciul de specialitate de la Primăria Botoșani a întocmit un raport de specialitate în care se precizează că instituția se află în situația în care ”nu se pot asigura de către personalul de specialitate juridică angajat” serviciile juridice pentru acest proces.
Pierderea procesului de circa 6,7 milioane de euro ar avea un efect devastator asupra orașului, care și așa are în derulare credite bancare de circa 100 de milioane de lei. În plus, Parcul Cornișa trebuie terminat cu surse de la bugetul local întrucât lucrările nu s-au finalizat la timp, lucru valabil și la Teatrul Mihai Eminescu, singura diferență fiind că în acest caz se intenționează accesarea unui nou proiect european.

 

CITEȘTE ȘI:

Primăria a predat 36 de puncte termice către o societate aflată în faliment

 

POVESTEA descinderilor la DSVSA: Mihai Țurcanu acuzat că ar fi forțat două angajate să favorizeze o firmă la o licitație
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 13 mai 2022, față de inculpatul Mihai Țurcanu, se anunță într-un comunicat de presă.
SURSE: Doi șefi din Inspectoratul Școlar schimbați din funcție, ministrul ar fi semnat ordinul
Inspectorii școlari generali adjuncți de la Botoșani ar fi fost deja schimbați prin ordin al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.
De la 19 ani la 7 și jumătate: Magistrații au admis apelul șoferului care a dat cu mașina peste un bărbat din Centrul Vechi - N-a mai vrut să-l omoare, l-a izbit fără să vrea
Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de inculpatul Vasile Gologan, autorul accidentului care a avut loc pe 23 august 2017 în zona Luceafărul din Centrul Vechi și care a provocat ulterior mișcări de stradă. Magistrații botoșăneni au schimbat fundamental hotărârea Tribunalului Botoșani.
Scandal la ridicarea cu Poliția a unui BMW: Șoferul avea permisul suspendat, a făcut accident și a plecat mai departe – FOTOGALERIE
La câteva ore după producerea accidentului din bulevardul Mihai Eminescu, acolo unde un BMW a lovit un copil de șase ani, polițiștii botoșăneni au reușit să identifice automobilul.
Instituțiile de la Botoșani dau startul examenelor pentru angajările pe repede înainte din pandemie, puzderie de posturi în joc
În perioada pandemiei s-au făcut numeroase angajări fără concurs în spitale și în alte instituții aflate în prima linie precum Direcția de Sănătate Publică (DSP) sau Serviciul Județean de Ambulanță (SJA).
”Iona”, un spectacol fără gong la Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani
Publicul intră în sală direct în ”Iona”, simte cu Iona, așteaptă cu Iona. Întunericul din sală îi cuprinde deopotrivă pe actor și pe spectator, de aceea și călătoria se face împreună, mai bine de 70 de minute, până la finalul cu aplauze.
Între vers și Dumnezeu, poetul de la strana bisericii: O mică rugăciune pentru odihna sufletului săuFOTO&VIDEO
”Sunt un ins obişnuit, poate puţin cam retras…”, spunea despre sine poetul care le-a cântat îngerilor, dar s-a prăbușit sub propria suferință.
Fata doborâtă de o boală nemiloasă, cazul care l-a marcat pe omul ce a strâns milioane pentru cei grav bolnavi: Plângea pentru bolnavi și nevoiași și se ruga neîncetat, chiar dacă durerile erau greu de dus pentru un om - VIDEO
De peste un deceniu Vlad Plăcintă derulează campanii umanitare prin intermediul Asociației ”Salvează o Inimă”. A strâns astfel aproape 15 milioane de euro, bani care au schimbat destinele a sute de oameni.
Meci nebun pe Municipal! FC Botoșani pierde cu Dinamo, cinci goluri și o eliminare cum rar se poate vedea - VIDEO
FC Botoșani nu a reușit să învingă pe Dinamo într-un meci ce a contat pentru etapa a opta a din play-out.
Loading...
Sute de elevi botoșăneni cu alocațiile tăiate după chiul masiv de la ore
La nivelul județului Botoșani sunt peste 5.800 de beneficiari ai alocației pentru susținerea familiei.
Ada Macovei aproape ”exmatriculată” de la Inspectoratul Școlar, adversarii politici și din sistem au făcut coadă să o „ajute”
Șefa educației botoșănene ar urma să fie schimbată din fruntea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) într-un viitor nu foarte îndepărtat.
PERIPEȚII periculoase! Un tânăr cu alcoolemie aproape de comă a distrus spațiul verde de la Cornișa – CE s-a găsit în mașină – FOTOGALERIE
1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat a indicat aparatul alcooltest și dublu în sânge după prelevarea probelor biologice, la spital.
A treia oară cu noroc: Maternitatea Botoșani are în sfârșit preot nou – la CÂT ajunge salariul
Concursul a fost finalizat în luna aprilie fiind înscris pentru acest post un singur candidat.
Copil cu Asperger în Botoșani: Tu pui întrebarea și tu găsești răspunsul / Întreabă-te ce vrei tu și scrie o poezie despre răspunsul tău - FOTO
Are 13 ani și este autist. Realitatea noastră și realitatea lui se ciocnesc uneori, prezentul nostru îl răstoarnă pe al lui. Unui autist îi impunem reguli pe care noi înșine nu le recunoaștem, unui copil cu Asperger îi punem eșecurile pe seama sindromului, iar succesele i le contabilizăm la capitolul ”achiziții”, drept rezultat al muncii unor specialiști mai mult sau mai puțin prezenți.
Loading...
LIBERTATE! Târg la Botoșani, mii de botoșăneni au dat năvală la animale, paradă de berbeci, discursuri sau absenți de marcă – GALERIE FOTO
Cei doi ani de pandemie au îngrădit aproape total activitățile în aer liber de genul festivalurilor, concertelor sau târgurilor de orice fel.După ce România și Botoșani au revenit la viața dinainte, pofta oamenilor pentru distracție s-a resimțit astăzi, la Popăuți.
Ce nu s-a putut pe timp de pace se face în război: Guvernul Ucrainei a aprobat deschiderea Vămii Racovăț – Diakivți
În cadrul ședinței de Guvern, miniștrii din Ucraina au aprobat deschiderea punctului de trecere a frontierei Diakivți – Racovăț.
Deputatul Drancă s-a răsturnat cu BMW-ul la un raliu: Ne-am dat de vreo două ori peste cap și am aterizat pe cupolă
Deputatul USR, Andrei Drancă, și pilotul de raliuri George Hobjilă au fost implicați într-un accident.
Muzeu inedit, despre o rasă rară, inaugurat cu puzderie de primari, directori și oficialități județene – GALERIE FOTO & VIDEO
Este un muzeu de profil care merită a fi văzut măcar o dată de botoșănenii care cunosc despre existența stațiunii de cercetare de la Popăuți, dar nu în detaliu.
Fostul prefect și o candidatură la Primăria Botoșani: Dacă nu mă lecuiesc până în 2024...VIDEO
Cu doi ani și jumătate înaintea alegerilor locale, mai mult sau mai puțin oficial în PNL au început discuțiile privind candidatul la Primăria Botoșani. Invitat la Botoșăneanul TV, liderul județean al partidului a făcut două nominalizări: Sorin Cornilă și Dan Nechifor, actualul și fostul prefect.
Oameni racolați și trimiși la muncă mai ceva ca în lagăr, la Târgu-Frumos banda de infractori trăia într-un lux orbitor – GALERIE FOTO
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, au efectuat miercuri 13 percheziții la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și spălare a banilor.
nu am fost niciodata client TERMICA si mia venit ordim executor pt proprire !!!! pt ce / de unde e strigator la cer !!!!
29 august 2016, 11:15
E clar! Instalati-va centrale de apartament că la iarnă calorului va fi o amintire.
24 martie 2016, 18:21
Subiect din 2010 reincalzit in 2016 in lipsa realizărilor. Trioul Portariuc-Dascalu-Tincu cu ochii pe banii publici mocca. DNA vezi cum s-a aparat portariuc la suceava unde Judecatoarea a fost soția lui dascalu. Tun de tun
24 martie 2016, 17:18
Doamne cat tupeu au astia de la PDL dar e caracteristica ramasa de pe vremea lui Basescu si Boc.Seful lor, preaiubitul Flutur,e posibil sa dea cea mai mare gaura in bugetul primariei din ultimii 20 de ani iar ei au tupeul sa comenteze ca ar fi vina actualului primar.Oamnei buni voi ori sunteti cu capul ori cum am spus aveti un tupeu inimaginabil.Termica,Modern Calor au fost prostii facute EXCLUSIV in mandatul lui Flutur.
24 martie 2016, 16:10
Sunteti platit de Flutur sa debitati asemenea tampenii? De ce ar fi vina lui Portariuc? Dupa ce ca Flutur ne-a tras teapa, si ne-a lasat rau de tot in "groapa", si totul a ramas pe umerii lui Portariuc? In 4 ani a facut cat altii in 8.
24 martie 2016, 15:37
Se vede cu ochiul liber ca escr Dascalul si pr Portariuc au batut palma sa-si traga niste comisioane babane.
24 martie 2016, 15:15
CEI CE VORBESC DESPRE FALIMENTUL TERMICA, SA-I INTREBE PE EGNER-PSD-PIETRARU, AUTORII DE FAPT.
24 martie 2016, 14:01
Domnul Dascalu doreste sa incaseze inclusiv sumele primite pentru investitii de la bugetul central, adica 99% din valoarea ceruta. Vrabia malai viseaza, iar comentatorii din cabinetul Portariuc isi tocesc buricele degetelor degeaba.
24 martie 2016, 13:56
Mai bine mai tarziu decat niciodata.Sa plateasca toti pt ceea ce fac
24 martie 2016, 12:21
Acum abia observati faptele penale infaptuite de DIACONU, FLUTUR, CONSILIUL DE ADMINISTRATIE AL TERMICA???Nu este tarziu, abia acum apar in presa, dar organele abilitate lucreaza demult la acest caz!!Acestea vor duce la disparitia Modern Calor, prin intrarea in INSOLVENTA, datorita pierderilor si apoi FALIMENT!
24 martie 2016, 11:45
Oare nu are nimeni curajul și puterea de a desființa această megaescrocherie numită calor?
24 martie 2016, 09:45
Pentru OBS: banii ipotetic pierduti la Teatru si Cornisa deocamdata sunt doar in mintea celor de la PNL-PDL ,ca in rest nu avem nimic concret in aceste cazuri, doar presupuneri. In schimb, banii pierduti de cuplul Flutur-Alexa, 10 milioane de euro, sunt in documente: aproape 3 mil euro corectii financiare pe termoficare platite din cauza problemelor penale ale fratilor Alexa si aproape 7 milioane euro din cauza transferului de patrimoniu realizat ilegal de Flutur in 2009! Adevarul mereu va iesi la suprafata!!!
24 martie 2016, 09:45
Faceti si voi un click pe documentul din articol si vedeti ca-i vorba de peste 30 de milioane de lei
24 martie 2016, 09:40
Faceti si voi un click pe documentul din articol si vedeti ca-i vorba de peste 30 de milioane de lei
24 martie 2016, 09:39
BOTOSANENII AU DOUA MOTIVE DE INGRIJORARE, BANII EUROPENI DE LA TEATRU SI CORNISA PE CARE PORTARIUC I-A PIERDUT DIN INCOMPETENTA.
24 martie 2016, 09:38
Ma intrebam de ce ar mai vrea Flutur sa revina la primarie acu la batranete, cand are un salariu baban la Locativa, toata familia aranjata, conturile pline, etc. Dupa acest articol am inteles! Daca nu sterge urmele, vine trecutul peste el!
24 martie 2016, 09:35
Bateti campii si manipulati intr-un mod ORDINAR. Suma de 30.000.000 este cea solicitata de lichidator si nu cea stabilita de evaluator. Evaluatorul a estimat aproximativ 1.000.000
24 martie 2016, 09:31
Și iată, buboiul caloric se sparge. Oare mai sunt locuri libere în celula unde este cazat ciobanul?
24 martie 2016, 09:26
Maga, esti in eroare, Portariuc nu are ce sa faca decat sa puna in aplicare sentinta judecatoreasca! Cauza este insa in 2008 cand Flutur, incalcand legea a transferat patrimoniul Termica. Cum vad eu ca se vor desfasura lucrurile: primaria va trebui sa puna in aplicare sentinta apoi vor calcula prejudiciul si se vor indrepta impotriva lui Flutur si a celor care l-au ajutat in 2008, pentru recuperarea sumelor, prin sechestru asupra proprietatilor! De aici si disperarea lui Flutur pentru a reveni la primarie ca sa musamalizeze aceste tranzactii!
24 martie 2016, 09:16
Lichidatorul a batut palma cu Portariuc pe bani grei, se pare.
24 martie 2016, 09:06
Stati linistiti, Flutur si-a cumparat post de televiziune in urma cu cativa ani si vreo 3-4 jurnalisti la buchet asa ca prezinta cum vrea el lucrurile. Noroc de ziarele astea online ca mai aflam si noi adevarul din perioada de trista amintire: HSR, Ghiorhita, Termica, Diaconu, etc.
24 martie 2016, 08:58
articol comandat, ce interes are Dascalu in toata afacerea asta??? oare spagi la psd? pentru cine se lupta???? interesele cui le apara?
24 martie 2016, 08:56
Ion mai citeste odata poate intelegi, teapa e data de Flutur in 2010, iar Portariuc ar trebui sa o plateasca acum! Oare cat mai avem de tras de pe urma lui Flutur? Doar tepe, proiecte eronate si dosare penale au ramas in urma lui! Nu se autosesiseaza nimeni?
24 martie 2016, 08:51
Sa ii puna sechestru pe toata averea domnului Flutur si sa recupereze dauna . Nu are rost ca acum sa sufere altii de pe urma lui . Se lauda cu proiectele pe care le_ a facut .... dar cu daunele cum ramane ? Rusine celor care au fost la conducere in acea perioada ....
24 martie 2016, 08:36
De ce nu se indreapta primaria impotriva lui Flutur pentru abuz in serviciu??? pentru ca in motivarea instantei scrie clar ca acesta a realizat transferul in 2010 fara a respecta legea! Sau acesta este protejat de Secretarul Apostu si el implicat in acel transfer in 2010?
24 martie 2016, 08:34
Asta e adevarata mostenire a lui Flutur si Diaconu!
24 martie 2016, 08:16
A facut Termica infrastructura in timpul lui Ceausescu? Din banii cui? Au facut botosanenii batjocoriti si umiliti atunci si din nou, acum. Nu se mai termina hotiile in tara asta?! Toti astia care se vad in fruntea bucatelor se cred fii de regi, latifundiari si magnati de tot felul, considerand ca totul li se cuvine. Primaria nu trebuie sa dea nimic acestor lichele!
24 martie 2016, 08:14
Managementul defectuos are un singur nume, Ovidiu Iulian Portariuc!
24 martie 2016, 08:05
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu mergeam la cumătrii neinvitat. Aveam consilierii mei care îmi spuneau: vezi că am aflat că este botez la cutare. Și imediat mă duceam. La unii le era rușine să mă invite. Nu exista înmormântare într-o familie de liberali ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9472 lei
USD
Dolarul SUA
4.7020 lei
CHF
Francul elveţian
4.7195 lei
GBP
Lira sterlină
5.8347 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6397 lei
XAU
Gramul de aur
275.0113 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2472 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2882 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3004 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6646 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2004 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.5 o C
Dorohoi
17.3 o C
Bucecea
18.0 o C
Darabani
16.8 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
18.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.