Top News
Fraieri vs. șmecheri la ANL-uri, unii aşteaptă ani de zile, alţii băgaţi în faţă prin tertipuri, intră în casele statului

1.268 de botoșăneni așteaptă o locuință de la stat. Nu vorbim despre asistați social care nu aduc un plus valoare, ci de tineri cu familie și loc de muncă și care, prin taxele pe care le plătesc, contribuie la bugetul local şi cel de stat. Aceștia sunt cetățenii care se află pe lista oficială a ANL. Șmecherii, precum șefa de la tineret din PSD și președinte PES Botoşani deopotrivă, intră în aceste case, însă pe ușa din spate, prin tertipuri legislative.

322 de dosare noi care nu pot fi introduse pe listă

Lista de așteptare pentru locuințe ANL a fost actualizată în 2003, 2006, 2008 și 2011. Potrivit reglementărilor legale, reactualizarea nu poate fi făcută decât atunci când există spațiu locativ liber. În 2011 au fost repartizate 96 de locuințe la etapa a doua din ANL Cișmea.
Pe înțelesul tuturor asta înseamnă că nu a putut fi înregistrat nici un dosar nou din 2011 până în prezent. În ciuda acestui lucru, iată că totuși, nepoata condamnatului Constantin Conțac, Dana Lăzăruc pe numele ei, a reușit să intre într-o locuință ANL. Ea câștigă astfel în fața celor 322 de cetățeni ai orașului care așteaptă să intre și ei pe lista oficială.

19 repartizări vs 38 includeri

Din 2011 și până în prezent au mai fost eliberate locuințe ANL, iar reprezentanții Primăriei susțin că au contactat persoanele care ar fi urmat să preia contractele de închiriere, de pe liste. Nu există însă nici o dovadă a faptului că acești botoșăneni chiar au fost înștiințați de faptul că s-au eliberat locuințe, întrucât explicația este că aceste contactări au fost telefonice și nu prin adrese oficiale.
Din 2011 și până anul acesta, potrivit informațiilor Primăriei Botoșani, 19 botoșăneni de pe listă au primit locuințe ANL. Numărul celor care au intrat în ANL prin includeri, precum Dana Lăzăruc, adică sărind lista oficială, este însă dublu și anume 38, iar perioada mai mică cu un an, 2012 – 2015.
Reprezentanții municipalității botoșănene mai menționează că mulți dintre cei aflați pe lista care datează din 2011 nu au mai îndeplinit cele trei condiții principale: vârsta (până în 37 ani), activitatea desfășurată în municipiu și să nu aibă o altă locuință. Din nou, cazul Danei Lăzăruc devine unul interesant, pentru că PSD-ista a ajuns să locuiască într-un apartament ANL unde titularul de contract este din Bucecea și a plecat cu serviciul… la București.

Botoșănenii, din nou, ingenioșii țării

Fenomenul prin care unii botoșăneni au fentat legislația în vigoare și s-au folosit de un articol din Codul Civil pentru a beneficia de locuințele statului, pare să fi luat amploare mai ales la Botoșani. La o simplă căutare, bătrânul Google nu scoate la iveală că astfel de tertipuri ar fi avut loc și prin alte orașe ale țării, excepție făcând o primărie de sector din București. Cu toate acestea, deși mult prea târziu, Legiuitorul a îndreptat lucrurile în iunie 2015 și a introdus un nou articol în Legea ANL prin care sunt interzise includerile și preluările de contracte de către persoane care nu sunt rude de gradul I cu titularul.
Reglementarea legislativă nu se aplică retroactiv și cel mai probabil Dana Lăzăruc nu va lua decizia morală de a ieși din casa statului. Și nici nu pare să aibă în intenție să-și dea demisia din partidul în care a acces la funcţii înalte cu susținerea lui Ovidiu Portariuc pe care, indirect, l-a acționat în instanță.
Ovidiu Portariuc a cerut excluderea ei din PSD însă cererea sa publică a rămas doar una de paradă până la acest moment întrucât concret nu s-a întâmplat nimic.
CITEŞTE ŞI:

Dănuța, pe asta o știai? Șmecheria prin care au ajuns zeci de tineri să intre în ANL-uri sărind lista oficială - DOCUMENT

Liberalii și-au tras partid cu televiziune: pact la ședința de la stațiune
Întrunit săptămâna trecută la Stațiunea de Cercetare Popăuți, Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani a aprobat încheierea unui protocol de colaborare cu Dreapta Liberală (DL).
Cadre medicale de la „Mavromati” infectate în ultimele zile, mai mult de jumătate nu sunt vaccinate
Mai mulți angajați de la cea mai mare unitate medicală din județ au fost confirmați pozitiv la virusul care a pus stăpânire pe întreaga lume.
PROTEST la Eltrans, șoferii au amenințat că blochează circulația, primarul a venit să-i asculte: Muncim aproape 300 de ore pe lună și luăm 24 de milioane?GALERIE FOTO & VIDEO
Începând cu ora 13:00 toate cele nouă autobuze care se află pe traseu ar fi trebuit să ajungă în fața sediului societății Eltrans și să blocheze circulația în semn de protest față de conducere.
Urmărire de aproape două ore cu Poliția, s-a tras iar cu pistolul, șoferul și-a ascuns mașina într-un lan de porumb și i-a dat foc
Actele ilegale de la granița României încep să capete proporții grave. Contrabandiștii îi determină pe polițiștii de frontieră să folosească arma tot mai des, ajungându-se chiar la urmăriți împușcați în cap.
Ziua Produselor Agroalimentare sărbătorită în Piața Revoluției cu un concert, discursuri (a)politice și mici gafe – FOTO & VIDEO
Pe o vreme frumoasă de toamnă, la Botoșani a fost marcată Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. În acest an locația a fost Piața Revoluției acolo unde s-au adunat oficialități, producători locali dar și botoșăneni veniți să asculte concertul susținut de Rapsozii Botoșanilor.
Din minut în minut: Val de botoșăneni la Urgențe, „acuzații” (ne)fondate către medicii de familie: Ca în război trebuie să fim uniți
Numărul botoșănenilor care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati este în creștere de la o zi la alta. Mai ales că în ultimele două săptămâni situația epidemiologică de la nivelul județului s-a înrăutățit, spitalele fiind arhipline.
„Să oprim moartea din nepăsare”: Semnal de alarmă tras de un preot pentru blocurile din Botoșani - Nu costă mult - FOTOGALERIE
Un cunoscut preot din Botoșani atrage atenția asociațiilor de proprietari asupra pericolului din scările de bloc.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență convocat la ordinul Prefecturii, primarul: NU vom carantina localitatea
După ce timp de un an de zile această structură nu s-a întrunit niciodată pentru a decide (sau nu) anumite restricții sau măsuri de protejare a populației în situații cu caracter de urgență, astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) a avut o ședință.
A început marea bătălie pe școlile botoșănene într-o cursă SECRETIZATĂ total: Sute de candidați se luptă să fie directori
Perioada de depunere și evaluare a dosarelor a fost deja epuizată, iar la acest moment toți candidații se pregătesc pentru proba scrisă. Este probabil unul dintre cele mai mari și importante concursuri care au loc la Botoșani.
Loading...
Pățania unui șofer din Botoșani! A licitat pentru un loc de parcare și a intrat în gura soției
Au fost scoase la licitație aproape 300 de locuri de parcare din mai multe cartiere ale orașului.
Buluc de lume pentru locurile de parcare, RECORD absolut stabilit pentru un spațiu de pe o alee: Este foarte trist, trebuie să găsim soluțiiGALERIE FOTO
Criza locurilor de parcare din municipiul reședință de județ se adâncește tot mai mult.O botoșăneancă a doborât un trist record după ce a ajuns la o sumă uriașă pentru plata unui loc de parcare.
Arta în Galerii, la ”Interferențe” 2021: Este din ce în ce mai greu să atragi mari valori la Botoșani, pentru că nu le oferim nimic - GALERIE FOTO
Într-o vreme în care cultura pare să fie tributară unei societăți tot mai instabile, într-un timp în care simțurile se acutizează, iar arta pare să se degradeze și să se uniformizeze într-un spațiu public tot mai lipsit de spiritualitate și de frumos, există oaze de culoare, există oameni pentru care arta a devenit sinonim cu a trăi.
Sărbătoarea Muzicii la Botoșani: Public ”selectat” de restricții, aplauzele au răsunat din nou în sala de concert – FOTO&VIDEO
Pe 1 octombrie, de Ziua Internațională a Muzicii, melomanii din Botoșani au asistat la un nou concert simfonic, în deschiderea stagiunii 2021-2022 a Filarmonicii ”George Enescu”.
Botoșaniul, două-trei zile până la carantină: autoritățile închid practic orașul pentru nevaccinați, toate unitățile rămân deschise pentru cei imunizați – LISTA restricțiilor
Municipiul Botoșani a atins sâmbătă o rată de 5,67 și se apropie vertiginos de pragul de 6 la mie de la care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) va aplica o nouă serie de restricții.
Loading...
Botoșaniul cu doar 15 paturi la ATI pentru pacienții infectați, criză și în spitalele din țară: Cîțu trece la amenințări
Secția ATI de la Spitalul Județean Mavromati este ocupată la maximum de săptămâni bune, iar alți pacienți sunt în așteptare. Aceeași situație este și în celelalte spitale din țară, fiind internați la Reanimare în jur 1.391 de pacienți. Locurile sunt însă cu mult mai puține față decât ar fi nevoie, în realitate. 
Punte spre Dumnezeu la înmormântarea părintelui Ionuț! Mitropolitul Teofan și zeci de preoți alături de familia îndoliată – GALERIE FOTO & VIDEO
O ceremonie cum rar se poate vedea la plecarea unui om din lumea asta. Preotul Ionuț Miorcăneanu, părinte pentru enoriaș, tată pentru doi băieți și o fiică și soț iubitor pentru preoteasa Ana Maria a plecat spre somnul veșnic într-o atmosferă cu puternică încărcătură emoțională.
Botoșani, tot mai aproape de pragul critic, ANUNȚ de ultim moment al premierului: Restaurante deschise DOAR pentru vaccinați
Anunțul a venit imediat după ședința de Guvern când, premierul Florin Cîțu a făcut o serie de referiri privitoare la restricțiile cauzate de criza sanitară.
Secția ATI de la Mavromati plină de pacienți nevaccinați, nu mai sunt locuri în spitale
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani se înrăutățește de la o zi la alta. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 142 de îmbolnăviri, iar autoritățile sanitare susțin că cei mai afectați pacienți sunt nevaccinații.
Azilul de la Leorda a fost restructurat! Beneficiarii mutați în alte centre sau reintegrați în familie
Centrul de Îngrijire și Asistență Leorda, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), a fost restructurat. Este unul dintre cele mai vechi aziluri ale județului Botoșani. 
ZIUA Z în PNL, aproape 100 de liberali botoșăneni la Romexpo! Alegeri cu huiduieli și acuze și care au ca miză... România! Florin Cîțu, noul președinte al PNL – GALERIE FOTO
De Congresul Național al PNL se vorbește din vară când s-au împărțit mai clar taberele din interiorul partidului. Ziua de 25 septembrie a fost lungă pentru cei 5.000 de delegați cu drept de vot care s-au adunat la Romexpo.
Si eu am dosar pentru locuința anl depus din anul 2011. Între timp am finalizat studiile universitare, m-am căsătorit, am un copil si încă îndeplinesc limita de vârsta. Cu toate astea nu m-a contactat nimeni niciodată, si am același număr de telefon :))
4 noiembrie 2015, 20:48
Dna. Erdic dar vă rog sa scrieti si de Anl ul lui Mirel Manea săracul si de Anl urile fostelor consiliere ale lui FLUTUR!!!!! Nu erau nici căsătorite nici copii nimic!!!!
4 noiembrie 2015, 12:47
Doamna Erdic dar va rog sa scrieti si de Anl ul lui Mirel Manea si de cele ale fostelor consiliere ale lui Flutur!!
4 noiembrie 2015, 12:38
IPOCRIZIA SI CINISMUL A CUPRINS IN TOTALITATE ECHIPA SUSTINUTA DE D STRA D LE PRIMAR. IN AFARA DE POZE SI IESIRI INDOELNICE ,CE AU MAI FACUT. A ,DA SCUZE ,SI AU LUAT CASE SI FAVORURI.......DE CARE SI CUM VRETI SA LE SPUNETI.....
4 noiembrie 2015, 11:16
DATI TOATE APRECIERILE DE LA COMENT,,,,,,, O SA FACEM PLANCARDE SI IESIM CU ELE IN STRADA..... SI LIMEA ORICUM VA FI INFORMATA....
4 noiembrie 2015, 11:05
Vrem s a vedem transparenta si corectitudine.... o rugam pe iolanda sa posteze si acest articol,s au poate nu vreti sa stie si Europarlamentarul ,PRESEDINTELE PES, VICTOR NEGRESCU ce a promovat......
4 noiembrie 2015, 10:49
IN POLITICA TREBUIE SA ASTEPTI ,,PE MAL,,, . SI RASPUNSUL VINE SINGUR... PLEAVA V A PLUTI SINGURA LA VALE....
4 noiembrie 2015, 10:43
Ma bucur ca Basescu a lasat un mostenitor in PSD....
4 noiembrie 2015, 10:37
Am uitat sa precizez sunt di province ,langa botosani /cu un tata alcoolic si vreau sa scap d el si asa am problema mea d sanatate
4 noiembrie 2015, 10:09
As vrea si eu o locuinta anl ,sau ridicat alea la zaicesti?am handicap si am auzit k aia primesc mai repede .multumesc dak imi ras cineva
4 noiembrie 2015, 10:06
BRAVO DOMNULE OVIDIU PORTARIUC CA VATI TINUT DE CUVINT SI ATI RECOMPENSAT PERSOANELE CARE AU MUNCIT PENTRU DUMNEAVOASTRA IN CAMPANIE A POSTAT PE FACEBOOK COMENTARII LAUDE MINCIUNI MAI MARI DECIT ALE DUMNEAVOASTRA MAI CA LE CREDEA SI EA A MERS IN CARTIERE MASURA DEJA TERENUL DE LA ARMATA UNDE TREBUIA SA SE RIDICE BLOCURI SEMNA CONTRACTE CU MARII INVESTITORI PENTRU LOCURI DE MUNCA ABIA AICI VATI TINUT PROMISIUNEA DIN CAMPANIE CU SIGURANTA O SA VA MAI VOTEZE BOTOSANENII SI IN 2016 CA SUNT MULTI FRAIERI IN ORASUL ASTA SI MINCIUNELE PRIND AL DRACULUI DE TARE LA EI BAGATI CEVA CU AMERICA ANUL VIITOR VIZE LIBERE SPRE VISUL AMERICAN SI LUATI PRIMARIA CU 200 LA 100 !
4 noiembrie 2015, 09:53
DE demisie de onoare.,nu s a auzit...... D soara a zis in schimb ,intr o alta aparitie ,sa o pupam in fund... Asi vrea ,dar singur nu pot,imi trebuie ceva timp ,si nu am nici ANL....
4 noiembrie 2015, 08:35
D LE Primar,a ti promis o ancheta si totodata masuri.... va doare inima pt ca trebuie sa luati masuri cu cei care postati,,prieteni dragi,, ??? Administrati banii nostri ,nu pt prieteni ,ci pt toti....Macar in ultimul ceas ,salvati va onoarea.....
4 noiembrie 2015, 08:25
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Sancțiunile nu sunt prevăzute în acest ordin de ministru, dar în legislație este prevăzută această sancțiune pentru zădărnicirea combaterii pandemiei, atunci când refuzi să anunți în condițiile în care tu știi că eș ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9484 lei
USD
Dolarul SUA
4.2646 lei
CHF
Francul elveţian
4.6171 lei
GBP
Lira sterlină
5.8523 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7293 lei
XAU
Gramul de aur
244.4451 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3760 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1622 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1948 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6651 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.2 o C
Dorohoi
11.5 o C
Bucecea
11.5 o C
Darabani
10.6 o C
Saveni
12.2 o C
Ştefăneşti
11.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.