Top News
”Oamenii străzii” din fruntea orașului: n-au casă, teren, apartament, mașină - Uite că mai sunt care nu fură!

Par niște oameni ai străzii. O simplă parcurgere a declarațiilor lor de avere te-ar face să crezi că între ei și amărâții care au cerul drept acoperiș nu prea există mari diferențe.

”Eu personal nu am”

Este vorba de o bună parte a aleșilor de la municipiu, mai bine de 20% dintre ei, care potrivit noilor formulare ale bunurilor deținute, ce au trebuit completate până la mijlocul lunii iunie, nu dețin nici casă, nici teren, nici apartament și nici mașină. Iar în această situație se află ambii viceprimari, Marian Murariu și Cosmin Andrei, care par frați gemeni în această privință și aceasta pentru că, pe lângă faptul că nu dețin în acte nici o proprietate imobiliară sau vreun autoturism, sunt totuși asociați la niște firme. Primul dintre ei susține că declarația de avere reflectă cât se poate de fidel starea sa materială.


”Realitatea asta este. Eu locuiesc în casa părinţilor, teren nu am eu, are tata, dar e un teren moştenit de la bunica. De fapt, e moştenit de mama, de la părinţii ei. Maşina e pe firmă, a fost cumpărată prin leasing pe firmă, deci nu e a mea personală, e a firmei. Eu vă spun cinstit ce am. Deci asta e, locuiesc în casa părinţilor, împreună cu părinţii, terenul… are mama o grădină de la părinţii ei şi firma la care am lucrat are un sediu, un apartament la parterul unui bloc şi două automobile. Firma! Dar eu personal nu am”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


Aceasta a lucrat ani buni în Germania la o firmă cu capital românesc ce avea contracte de subantrepriză cu una nemţească. A muncit încă din studenţie, pe timpul vacanţei, a fost ajutor de şef de şantier şi apoi şef de şantier la obiective ridicate în orașe precum Munchen, Stuttgart, Karlsruhe. Banii obținuți nu i-a investit însă în proprietăți.


”Eu am lucrat în Germania, dar banii pe care i-am câştigat i-am investit călătorind. Am ajuns în Brazilia, în Argentina, am călătorit foarte mult, am investit în chestiuni personale”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


În aceeași situație se află și președintele municipal al Tineretului Social Democrat, Andreea Buiuc, care nu deține vreun bun mobil sau imobil demn de a fi menționat în declarația de avere.

”Nu toţi se ocupă cu furatul şi au făcut bani din politică”

Tipul de politician ”sărac și cinstit” patentat de Ion Iliescu nu este însă propriu doar social-democraților. Este valabil și pentru fostul lider al tineretului liberal, care se află exact în aceeași situație: nu casă, nu mașină, nu apartament, nu teren. Actualul vicepreședinte al PNL Botoșani recunoaște că alegătorilor le vine greu să creadă că poate exista asemenea politicieni.  


”N-am casă pe numele meu, stau în chirie, maşină nu am pe numele meu, îmi dă societatea unde lucrez să mă deplasez. Nu toţi se ocupă cu furatul şi au făcut bani din politică. N-am avut părinţi cu bani, să facă nu ştiu ce combinaţii ca să pot să îmi iau apartament, să îmi cumpăr casă. O să fie care o să citească şi n-o să creadă: «unde ai văzut politicieni care să nu fure? Nu se poate». Uite că mai sunt care nu fură! Mie îmi place să dorm bine noaptea, spre deosebire de alţii”,


Gabriel Alecsandru, consilier local.


Tot cam prin aceeași zonă se află și colegul său de partid, Iulian Blaga, însă spre deosebire de ceilalți menționați liberalul are totuși mașină.

loading...
Fiul unui mare actor, avere care se-ntinde până la Botoșani
”Săracilor”!!! Candidații de la Primărie se întrec într-o sărăcie mincinoasă – AVERILE celor care vor să ne conducă 4 ani

 

Supraviețuitorii din temnițele comuniste, batjocoriți de așa-ziși cercetători: Vă vor ierta, domnilor, pentru că inimile lor nu mai bat pe frecvențe lumești
La Botoșani mai trăiesc astăzi vreo 80 de oameni care au trecut prin iadul pușcăriilor comuniste. Sunt bătrâni și bolnavi. Cu puțini bani și, oricum, cu prea puține privilegii față de cele de care se bucură revoluționarii care în 1989 au rezistat câteva ore în stradă, cât să se facă schimbul de cadre în instituții.
Țara lui „Papură Vodă”: ALERTĂ din Ucraina pe difterie, vizite oficiale ANULATE, Botoșaniul NU are vaccin
Autoritățile sanitare din România, prin Ministerul Sănătății se află în monitorizare a unei alerte venită din Ucraina unde au fost înregistrate mai multe cazuri de difterie. În acest sens, direcțiile de sănătate publică au primit note de comunicare de la minister prin care să ia măsurile necesare preîntâmpinării îmbolnăvirii populației.
EXCLUSIV: Încă un primar intră în PNL, a depus adeziune în noaptea alegerilor
Primarul de la Pomârla nu este singurul din județ care după ce PNL a ajuns la guvernare, iar Klaus Iohannis a câștigat detașat primul tur al alegerilor prezidențiale, și-a redescoperit valențele liberale.
Mai aproape de Botoșani! Starbucks deschide o cafenea pe 210 de metri pătrați
Vineri, 15 noiembrie, lanțul de cafenele Starbucks va inaugura la Suceava prima cafenea de acest tip din nord-estul României, după cea din Palas Iași. Starbucks va fi prezent la parterul Iulius Mall Suceava, pe o suprafață de 210 metri patrati, anunță YesComment.ro.
Show-ul lui Ștefan Bănică, chinuit la Botoșani de acustica îngrozitoare a Polivalentei: Nu știu cum ajunge sunetul la voi - VIDEO & GALERIE FOTO
După câțiva ani, Ștefan Bănică a revenit în fața publicului botoșănean. A făcut-o joia trecută seară, la Sala Polivalentă.
BOMBĂ POLITICĂ: Șeful Pro România Botoșani trece la PNL, supărat pe șefii de la București - Ne-au umilit
Victoria detașată a lui Klaus Iohannis în primul tur al alegerilor prezidențiale și revenirea PNL la guvernare aduce și primul transfer de anvergură al liberalilor.
Rămas în învățământ! Profesorul de sport acuzat că a bătut șase elevi, predă la altă școală
Profesorul de sport care pe data de 11 octombrie a fost acuzat de mai mulți părinți că le-ar fi lovit copiii profesează în continuare în sistemul educațional botoșănean.
Accident cumplit provocat de o măicuță, daune URIAȘE cerute pentru dezastru rutier de la o femeie care n-are nimic
Unele dintre cele mai cumplite accidente de la Botoșani s-au petrecut în intersecția de la Orășeni Deal. Așa și-a căpătat și denumirea de „intersecția morții”. Cele mai multe dintre procesele ce s-au deschis în urma acestor evenimente rutiere sunt în plină desfășurare.
Președinta unei secții de votare a chemat Poliția prin 112
Situație atipică înregistrată la o secție de votare de la Botoșani.
Șef din alt județ pentru conducerea Poliției de la Botoșani, după pensionarea lui Viorel Șerbănoiu
Așa cum s-a vehiculat, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a detașat o persoană pe una dintre funcțiile de conducere vacante de la IPJ Botoșani.
DSPSA din nou în scandal: Medicul veterinar dat afară fără preaviz - deschide proces și cere daune de 1 milion de euro de la director și primar
Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), structură a Primăriei Botoșani, condusă de liberalul Eugen Țurcanu, iese din nou în evidență.
Ionuț, băiatul înjunghiat de mamă, plâns de întreg orașul; colegii fotbaliști i-au dus podoabele, familia dărâmată – GALERIE FOTO & VIDEO
Orașul Săveni a oferit joi imaginea tristeții. Un tablou al deznădejdii, dar și al empatiei din partea unor persoane străine care au vrut să le fie alături celor rămași din familia Nichifor, pe ultimul drum al băiatului de 17 ani care a murit brusc și condamnabil.
Un PSD-ist curajos vrea să fie director de instituție în guvernare liberală
După ce a fost director interimar în guvernarea PSD, un șef de instituție de la Botoșani vrea să ocupe postul de conducere și în cea liberală.
Doi foști prefecți revin în Prefectură în guvernarea liberală, aer proaspăt pe postul de subprefect
Schimbarea prefecților și a subprefecților, odată cu învestirea Guvernului Ludovic Orban, nu se va face nicicum în termen de 48 de ore, așa cum anunța europarlamentarul Rareș Bogdan. Tehnic, acest lucru nu este posibil.
ȘEDINȚĂ de urgență în biroul primarului pentru situația tramvaielor, șeful Eltrans chemat pentru explicații – SOLUȚIA de viitor apropiat
După incidentul grav de vineri după amiază soldat cu avarierea unui taximetru și o amendă record aplicată societății Eltrans, primarul Cătălin Flutur a comandat o ședință la prima oră, în dimineața zilei de luni, 4 noiembrie 2019.
Afacerea ”Balul” la CCIA: Topul e (ne)secret, ”prietenul” președintelui scos din schemă, Camera i-a premiat doar pe cei care ”au sărit la cap”
La aproape doi ani de la preluarea conducerii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani de către Valeriu Iftime, Balul Oamenilor de Afaceri a devenit un business în toată regula.
TRAGEDIE botoșăneană în Cipru: Tânăr scos mort din mare
Încă un botoșănean plecat pentru un trai mai bun peste hotare și-a găsit sfârșitul la mii de kilometri de casă.
Încă o SERIE de mașini ridicate, de la Mercedes la BMW sau Fiat! LISTA cu autoturismele care dispar de pe străzi
Municipalitatea botoșăneană, prin societatea Eltrans continuă seria activităților de ridicare a autoturismelor care sunt abandonate pe domeniul public.
Asta da lecție! Cum fac sute de mii de euro profesorii și elevii de la un liceu ”de la țară” – GALERIE FOTO
Ultima zi din octombrie a fost una deosebită pentru cadrele didactice și elevii de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” Flămânzi. Aula celei mai prestigioase unități de învățământ din sudul județului s-a umplut până la refuz.
Cu 10 zile înaintea alegerilor, ministrul anunță adjudecarea lucrărilor la un drum vital pentru județ: Botoșănenii au de ce să fie optimiști
La doi ani și jumătate de când a promis chiar la Botoșani reabilitarea drumului Botoșani – Ștefănești, ministrul de atunci și de astăzi al Transporturilor a făcut în sfârșit anunțul mult așteptat.
"am investit în chestiuni personale”, Corect! Adica-casă, mașină angarale, normal toate pe firmă. Firma lui Tata-mare.
21 iunie 2018, 11:14
daca voi nemernicilor nu ati fura oamenii ar avea bani suficienti. fiindca existati jigodiilor si avezi comportament de omizi, tot ce atingeti ofiliti, oamenii au ramas cu salarii si pensii mizere. in schimb voi analfabetii, capitalistii de tip romanesc prosperati, pentru ca reusiti sa mintiti niste fraieri care oricum nu au ce sa voteze.
24 iunie 2017, 19:31
Postarea lui bubu a lămurit problema. Bogații au pentru-că au "muncit" iar săracii nu au pentru-că nu vor să muncească. Bubu-oiule o gândire mai jegoasă ca a ta poți vedea numai la hoții care ne privesc de undeva de sus din vârful hoțiilor din puținul celor astăzi sărăciți. Tu diliule ai impresia că noi nu știm cine a furat și cât a furat, crezi că nu vor plăti pentru asta? Amice pușcăria vă așteaptă cu brațele deschise. Ce ați făcut voi de la revoluție și până astăzi se cheamă genocid împotriva poporului român. Am lucrat la patron 10 ani de zile nu două luni, știu cât a muncit, știu și cât a furat. Postarea ta e de analfabet în arta manipulării. Să-mi arăți și mie un exemplu de patron muncind de zor în atelierul lui ca un Honda sau un Lamborghini, ajunși prin munca lor mari bogătași și atunci am să te iau în serios.
21 iunie 2017, 12:52
sa terminam cu analiza de tip comunist, daca ar fi dupa voi, toti trebuie sa fim saraci.........uitati-va in istoria noastra, de pe urma oamenilor bogati , au ramas cladiri de patrimoniu, donatii, au angajat si hranit pe altii, dara de pe urma saracilor, ce a ramas? , o droaie de copii infometati, nika cultura si o vesnica lacomie si invidie, ca ei de ce nu au si altii care muncesc mult au?, cu toate ca multi sunt suparati cu munca, in schimb de invidiat si dusmanit pe cei care au cat de cat cu ce trai, de dimineata pana seara.........
21 iunie 2017, 12:02
Scrieti si despre declaratia de avere a lui Tincu, sa ne explice cum a facut avere pe spatele muncitoarelor de la Confectia pe care le-a platit cu minimul pe economie.
21 iunie 2017, 09:39
Scrieti si despre cei care au vile peste vile si conturi grase prin banci.
21 iunie 2017, 09:14
In loc sa va axati pe aia plini de bani, sa-i tocati si sa-i verificati cum i-au facut, ii luati la control pe cei tineri si saraci!
21 iunie 2017, 09:13
Propun sa facem o cheta sa- i mai ajutam pe acesti... eroi ai corectitudinii. Apropos, ce inseamna cand oferim premii banesti si diplome celor care nu au luat spaga intr- o oarecare imprejurare? Mai putina publicitate si mai multa modestie nu ar strica.
21 iunie 2017, 08:34
Ar fi doua planuri: 1)Sunt faliti in functii publice, deci vor face la serviciu ce stiu sa faca in plan personal, ceea ce inseamna un dezastru pt comunitate; 2)Au scris eronat declaratiile de avere, in acest caz institutiile abilitate urmand sa intervina. Alegeti voi ce este de preferat.
21 iunie 2017, 08:15
tuciuriu asta de Alexandru si-a luat un apartament pe langa piata mica, sau e din banutii lui tata???
21 iunie 2017, 08:08
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.