Top News
”Oamenii străzii” din fruntea orașului: n-au casă, teren, apartament, mașină - Uite că mai sunt care nu fură!

Par niște oameni ai străzii. O simplă parcurgere a declarațiilor lor de avere te-ar face să crezi că între ei și amărâții care au cerul drept acoperiș nu prea există mari diferențe.

”Eu personal nu am”

Este vorba de o bună parte a aleșilor de la municipiu, mai bine de 20% dintre ei, care potrivit noilor formulare ale bunurilor deținute, ce au trebuit completate până la mijlocul lunii iunie, nu dețin nici casă, nici teren, nici apartament și nici mașină. Iar în această situație se află ambii viceprimari, Marian Murariu și Cosmin Andrei, care par frați gemeni în această privință și aceasta pentru că, pe lângă faptul că nu dețin în acte nici o proprietate imobiliară sau vreun autoturism, sunt totuși asociați la niște firme. Primul dintre ei susține că declarația de avere reflectă cât se poate de fidel starea sa materială.


”Realitatea asta este. Eu locuiesc în casa părinţilor, teren nu am eu, are tata, dar e un teren moştenit de la bunica. De fapt, e moştenit de mama, de la părinţii ei. Maşina e pe firmă, a fost cumpărată prin leasing pe firmă, deci nu e a mea personală, e a firmei. Eu vă spun cinstit ce am. Deci asta e, locuiesc în casa părinţilor, împreună cu părinţii, terenul… are mama o grădină de la părinţii ei şi firma la care am lucrat are un sediu, un apartament la parterul unui bloc şi două automobile. Firma! Dar eu personal nu am”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


Aceasta a lucrat ani buni în Germania la o firmă cu capital românesc ce avea contracte de subantrepriză cu una nemţească. A muncit încă din studenţie, pe timpul vacanţei, a fost ajutor de şef de şantier şi apoi şef de şantier la obiective ridicate în orașe precum Munchen, Stuttgart, Karlsruhe. Banii obținuți nu i-a investit însă în proprietăți.


”Eu am lucrat în Germania, dar banii pe care i-am câştigat i-am investit călătorind. Am ajuns în Brazilia, în Argentina, am călătorit foarte mult, am investit în chestiuni personale”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


În aceeași situație se află și președintele municipal al Tineretului Social Democrat, Andreea Buiuc, care nu deține vreun bun mobil sau imobil demn de a fi menționat în declarația de avere.

”Nu toţi se ocupă cu furatul şi au făcut bani din politică”

Tipul de politician ”sărac și cinstit” patentat de Ion Iliescu nu este însă propriu doar social-democraților. Este valabil și pentru fostul lider al tineretului liberal, care se află exact în aceeași situație: nu casă, nu mașină, nu apartament, nu teren. Actualul vicepreședinte al PNL Botoșani recunoaște că alegătorilor le vine greu să creadă că poate exista asemenea politicieni.  


”N-am casă pe numele meu, stau în chirie, maşină nu am pe numele meu, îmi dă societatea unde lucrez să mă deplasez. Nu toţi se ocupă cu furatul şi au făcut bani din politică. N-am avut părinţi cu bani, să facă nu ştiu ce combinaţii ca să pot să îmi iau apartament, să îmi cumpăr casă. O să fie care o să citească şi n-o să creadă: «unde ai văzut politicieni care să nu fure? Nu se poate». Uite că mai sunt care nu fură! Mie îmi place să dorm bine noaptea, spre deosebire de alţii”,


Gabriel Alecsandru, consilier local.


Tot cam prin aceeași zonă se află și colegul său de partid, Iulian Blaga, însă spre deosebire de ceilalți menționați liberalul are totuși mașină.

loading...
Fiul unui mare actor, avere care se-ntinde până la Botoșani
”Săracilor”!!! Candidații de la Primărie se întrec într-o sărăcie mincinoasă – AVERILE celor care vor să ne conducă 4 ani

 

Bărbat de 44 de ani MORT la Urgențe, medicul de gardă acuzat că DORMEA
Un bărbat ar fi murit în noaptea de 17 iulie 2019 chiar în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati fără să fi fost consultat de vreun medic.
Firma care a produs scaunele pentru Roland Garros face o fabrică de aproape 5 milioane euro la Botoșani
Achiziția lanțului de magazine de haine bărbătești din Germania nu este singura pe care a făcut-o grupul Formens în acest an. La împlinirea a 20 de ani de activitate, fondatorul și directorul general al companiei a mai dezvăluit o tranzacție.
20 de milioane de euro! Cel mai mare afacerist din Botoșani a cumpărat un lanț de magazine din Germania
Una dintre cele mai mari achiziții efectuate de o companie din Botoșani s-a consfințit în această vară. SC Formens SRL și-a lărgit business-ul până în Germania.
Încă o instituție politizată! Unul dintre directorii de la Nova Apaserv își caută un alt loc „călduț” de șef
Înscriere surprinzătoare la unul dintre concursurile organizate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) pentru ocuparea unei funcții publice de conducere.
CRUZIME la Botoșani: Un bărbat și-a înjunghiat tatăl până l-a omorât și apoi s-a apucat să-l taie
O nouă crimă zguduie comunitatea de la Botoșani. Cazul a intrat în atenția procurorilor care au deschis o anchetă, principalul suspect fiind în prezent expertizat la spital.
DOLIU: Șeful unei instituții de la Botoșani s-a stins din viață
Un director de instituție de la Botoșani a plecat la cele veșnice.
Întorsătură neașteptată în dosarul morții băiatului căzut în cap din camion, Poliția e pe fir
Alin Ștefura nu se afla la locul de muncă în ziua fatidică în care și-a pierdut viața într-un mod brusc ce a șocat întreaga comunitate dorohoian[.
Un băiat și două fete aflați într-o mașină, prinși cu droguri de Poliție și jandarmi
Fenomenul drogurilor pare să existe în continuare la nivelul județului Botoșani. Ce-i drept, în statistici cazurile sunt mai puține.
BĂTAIE generală între două familii, femei și bărbați cu bâte și topoare; s-au spart geamuri, apel la 112 – VIDEO
Un episod consumat în 2015 într-o localitate botoșăneană a șocat prin isteria cu care s-au luat la bătaie membrii mai multor familii, bărbați și femei într-o luptă generală în care s-au folosit bâte sau unelte agricole.
Tânărul manager în faţa căruia se înclină o întreagă comunitate: Tatăl său este un cunoscut actor din Botoşani
Cine şi-ar fi imaginat că instalarea tânărului botoşănean la conducerea unui teatru românesc va fi un pariu câştigat de către cei care l-au girat cu încredere? Cine ar fi crezut că, la numai 28 de ani, îşi va întrece în notorietate propriul tată, la rândul său actor şi fost director de teatru?
A fost prins! Piromanul care a dat foc mașinilor era beat și se certase cu familia
La câteva zeci de ore după ce a dat foc mai multor mașini din municipiul Botoșani, oamenii legii au reușit să depisteze autorul. Surprinzător, este vorba de un minor, care din primele cercetări reiese că avusese au un confluct cu ai lui și s-a răzbunat pe... automobile.
Transportatorii au distrus cocoașele din intersecția morții: În momentul când ajung cu roțile din spate urcate pe acele cocoașe pun frână
Într-o intersecție predispusă la accidente rutiere grave au fost distruse limitatoarele de viteză.
ULTIMELE pregătiri pentru ridicarea mașinilor, șeful Poliției Locale avertizează: Nu mai este mult
Se fac ultimele pregătiri pentru ca municipalitatea botoșăneană, prin societatea Eltrans, să înceapă activitatea de ridicare a autoturismelor abandonate  sau parcate neregulamentar pe domeniul public.
SURSE: CAUZA probabilă a morții băiatului adus din Franța și luat de la priveghi
Vineri, 5 iulie 2019, la aproape două săptămâni de la cumplitul accident care a avut loc în Franța, cadavrul lui Nicu Mihălăchiuţei a fost repatriat.
Două femei vs un bărbat, luptă pentru o funcție de director la o instituție publică
Actualul ocupant, pe perioadă determinată, a arătat din capul locului că este tehnocrat cu o experiență de peste două decenii în domeniu.
UNICAT! Protestatarii au venit cu o pancartă cu numărul de telefon al șefului CJ și s-au pus pe trimis SMS-uri – VIDEO & GALERIE FOTO
Aflând de faptul că președintele Consiliului Județean se află din nou în concediu la ora protestului, organizatorii mitingului pentru infrastructura Botoșanilor au găsit totuși o cale de a-i transmite mesajul participanților la acțiune.
Poliție, ambulanțe și medici legiști în Parcul Tineretului! O femeie a fost găsită moartă în casă
Oamenii care locuiesc într-un bloc din cartierul Parcul Tineretului au alertat miercuri dimineață autoritățile prin apel la numărul unic de urgență 112.
2.000 de oameni ies în stradă! Copilul de la țară care luptă pentru drumurile județului, apel la botoșăneni: Oameni buni, nu mai fiți eroi pe FacebookVIDEO
În data de 5 iulie 2019 municipiul Botoșani ar urma să explodeze de mașini care vor intra în oraș pentru a lua parte la unul dintre cele mai mari acțiuni de protest anunțate de reprezentanții societății civice.
Mesaje SFÂŞIETOARE pe pagina de Facebook a tânărului de 31 de ani: Alin, de ce ai plecat și ne-ai lăsat cu lacrimi adânci?!
Zeci de mesaje cutremurătoare curg pe reţelele de socializare după ce cunoscuţii tânărului de 31 de ani au aflat tragica veste.
Au rezolvat-o! Ieșenii ne DONEAZĂ șina lor uzată de tramvai pe care nu o mai folosesc
Având în vedere faptul că tipul de șină existent la Botoșani pe calea de rulare a tramvaiului nu se mai fabrică, șefii de la societatea Eltrans au găsit o altă metodă de a face rost de șină din oțel roșu. Au cerut-o pe cea pe care o scot ieșenii de pe străzile lor, pentru a rezolva avariile de la noi.
"am investit în chestiuni personale”, Corect! Adica-casă, mașină angarale, normal toate pe firmă. Firma lui Tata-mare.
21 iunie 2018, 11:14
daca voi nemernicilor nu ati fura oamenii ar avea bani suficienti. fiindca existati jigodiilor si avezi comportament de omizi, tot ce atingeti ofiliti, oamenii au ramas cu salarii si pensii mizere. in schimb voi analfabetii, capitalistii de tip romanesc prosperati, pentru ca reusiti sa mintiti niste fraieri care oricum nu au ce sa voteze.
24 iunie 2017, 19:31
Postarea lui bubu a lămurit problema. Bogații au pentru-că au "muncit" iar săracii nu au pentru-că nu vor să muncească. Bubu-oiule o gândire mai jegoasă ca a ta poți vedea numai la hoții care ne privesc de undeva de sus din vârful hoțiilor din puținul celor astăzi sărăciți. Tu diliule ai impresia că noi nu știm cine a furat și cât a furat, crezi că nu vor plăti pentru asta? Amice pușcăria vă așteaptă cu brațele deschise. Ce ați făcut voi de la revoluție și până astăzi se cheamă genocid împotriva poporului român. Am lucrat la patron 10 ani de zile nu două luni, știu cât a muncit, știu și cât a furat. Postarea ta e de analfabet în arta manipulării. Să-mi arăți și mie un exemplu de patron muncind de zor în atelierul lui ca un Honda sau un Lamborghini, ajunși prin munca lor mari bogătași și atunci am să te iau în serios.
21 iunie 2017, 12:52
sa terminam cu analiza de tip comunist, daca ar fi dupa voi, toti trebuie sa fim saraci.........uitati-va in istoria noastra, de pe urma oamenilor bogati , au ramas cladiri de patrimoniu, donatii, au angajat si hranit pe altii, dara de pe urma saracilor, ce a ramas? , o droaie de copii infometati, nika cultura si o vesnica lacomie si invidie, ca ei de ce nu au si altii care muncesc mult au?, cu toate ca multi sunt suparati cu munca, in schimb de invidiat si dusmanit pe cei care au cat de cat cu ce trai, de dimineata pana seara.........
21 iunie 2017, 12:02
Scrieti si despre declaratia de avere a lui Tincu, sa ne explice cum a facut avere pe spatele muncitoarelor de la Confectia pe care le-a platit cu minimul pe economie.
21 iunie 2017, 09:39
Scrieti si despre cei care au vile peste vile si conturi grase prin banci.
21 iunie 2017, 09:14
In loc sa va axati pe aia plini de bani, sa-i tocati si sa-i verificati cum i-au facut, ii luati la control pe cei tineri si saraci!
21 iunie 2017, 09:13
Propun sa facem o cheta sa- i mai ajutam pe acesti... eroi ai corectitudinii. Apropos, ce inseamna cand oferim premii banesti si diplome celor care nu au luat spaga intr- o oarecare imprejurare? Mai putina publicitate si mai multa modestie nu ar strica.
21 iunie 2017, 08:34
Ar fi doua planuri: 1)Sunt faliti in functii publice, deci vor face la serviciu ce stiu sa faca in plan personal, ceea ce inseamna un dezastru pt comunitate; 2)Au scris eronat declaratiile de avere, in acest caz institutiile abilitate urmand sa intervina. Alegeti voi ce este de preferat.
21 iunie 2017, 08:15
tuciuriu asta de Alexandru si-a luat un apartament pe langa piata mica, sau e din banutii lui tata???
21 iunie 2017, 08:08
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
„Am văzut că se fac anchete peste anchete și după aceea se mușamalizează tot. Eu m-am săturat de aceste mușamalizări, iar oamenii să moară cu zile”, Liliana Mincă, președinte ALDE Botoșani ...
astratex.ro
sibello.net%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7231 lei
USD
Dolarul SUA
4.2103 lei
CHF
Francul elveţian
4.2861 lei
GBP
Lira sterlină
5.2496 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9027 lei
XAU
Gramul de aur
192.9580 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4531 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9641 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2263 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6326 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.