Top News
Parlamentarii PSD Botoșani își dărâmă Guvernul pe care l-au ridicat în slăvi cinci luni: Parcurge la virgulă ceea ce s-a promis / Este nevoie de schimbarea echipei de guvernare pentru recuperarea întârzierilor

Parlamentarii PSD Botoșani pun zilele acestea umărul la intrarea partidului în istoria politică a României și probabil și a celei europene și mondiale. După mai bine de cinci luni în care fără încetare au lăudat care pe unde au putut Cabinetul Grindeanu, de o săptămână, la semnalul conducerii centrale, și-au schimbat brusc opinia.

Cel mai performant Guvern din UE a devenit cel mai prost într-o noapte

Pe 15 iunie, Doina Federovici, lidera județeană a social-democraților botoșăneni, a anunțat că, ”este nevoie de schimbarea echipei de guvernare pentru recuperarea întârzierilor înregistrate”.


Afirmația senatorului este șocantă dacă ținem cont de declarațiile pe care atât ea, cât și colegii săi de partid și de Legislativ le făcuseră până doar cu o zi înainte.


Astfel, pe 14 iunie, deputatul Marius Budăi spunea că, în ciuda tuturor criticilor că programul PSD va destabiliza economia, pe primul trimestru, România a avut o creștere economică de 5,7%, fiind pe primul loc în Uniunea Europeană și că, datorită acestor rezultate bune, de la începutul anului, mai multe organisme financiare și-au schimbat estimările în sens pozitiv în ceea ce privește evoluția economiei românești.


Așadar, economic vorbind, pe 14 iunie Cabinetul Grindeanu era practic cel mai performant din Europa, pentru ca pe 15 iunie să aibă restanțe atât de mari în aplicarea programului de guvernare încât trebuie demis.

E primul Guvern cu adevărat interesat de soarta românilor din străinătate. Ca atare, trebuie demis


Pe 12 iunie alt deputat, Răzvan Rotaru, anunța că, „au început să se vadă primele rezultate ale activității la nivel central și local a PSD. Județul Botoșani ocupă primul loc din țară la creșterea numărului de companii nou înființate raportat la aceeași perioadă a anului trecut”.


Pe 8 iunie deputatul Costel Lupașcu lăuda faptul că Executivul Grindeanu a adoptat prin Hotărâre de Guvern, Strategia națională pentru românii de pretutindeni pentru perioada 2017-2020, document ce cuprinde măsuri concrete pentru sprijinirea comunităților de români din afara granițelor țării, dar și programe de integrare socio-profesionale dedicate conaționalilor care doresc să se întoarcă în România:


„Este primul Guvern care este interesat cu adevărat de soarta românilor care trăiesc și lucrează în străinătate”.


Dacă tot era pe 8 iunie primul Guvern cu adevărat interesat de soarta românilor, pe 15 iunie s-a convenit că trebuie răsturnat.

”Măsurile adoptate de Guvernul Grindeanu impulsionează investitorii să vină în țara noastră”


Pe 7 iunie, deputatul Mihaela Huncă anunța că s-a adoptat în Guvern decizia de a se acorda granturi de cercetare pentru tinerii absolvenți de liceu care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale:


„Acest lucru este dovada că PSD este interesat să oprească exodul tinerilor din țară și să ofere o șansă pentru a se dezvolta aici în România. Această măsură promovată de Ministerul Cercetării și Inovării vine în completarea proiectelor de legi elaborate de Guvernul Grindeanu, care sunt în dezbaterea Parlamentului pentru a fi adoptate”.


Pe 6 iunie deputatul Marius Budăi remarca faptul că rata șomajului în România se află la cel mai scăzut nivel din ultimii 23 de ani și asta datorită Cabinetului Grindeanu:


„În prezent, România este locul 2 în Uniunea Europeană privind cea mai mică povară fiscală, după Irlanda. Măsurile adoptate de Guvernul Grindeanu impulsionează investitorii să vină în țara noastră, nu însă pentru salarii mici, cum a fost până anul trecut, ci pentru un mediu de afaceri prietenos”.


Un Guvern atât de bun la finalul primei săptămâni din iunie a devenit atât de slab la jumătatea lunii încât trebuie trimis acasă.

”Performanța economică a guvernării PSD-ALDE este rezultatul aplicării măsurilor promise în campania electorală și incluse în programul de guvernare”


Cu mai puțin de o lună înainte de a anunța că actualul Guvern este în întârziere și că trebuie schimbat, Doina Federovici aprecia tocmai faptul că realizările Cabinetului Grindeanu se regăsesc deja în nivelul de rai al românilor.  


„Cetățenii încep să simtă că viața lor s-a îmbunătățit și le rămân mai mulți bani în buzunar în fiecare lună. Acestea sunt efectele generate de măsurile din primele 4 luni de aplicare a programului PSD. Contrar estimărilor pesimiste ale forurilor internaționale, majorările de pensii și salarii, precum și reducerile sau eliminările de taxe și impozite au pus economia în mișcare. Asta înseamnă creșterea reală a nivelului de trai din România”, a declarat Doina Federovici.


Parlamentarul evidenția faptul că, performanța economică a guvernării PSD-ALDE este rezultatul aplicării măsurilor promise în campania electorală și incluse în programul de guvernare.
Incredibil este că la mai puțin de o lună de la acea dată senatorul PSD a declarat că trebuie îndepărtat actualul Executiv fiindcă este în urmă cu programul de guvernare.

”Felicit echipa de miniștri a Cabinetului Grindeanu”


Dar aceasta nu este tot. Pe 17 mai deputatul Mihalea Huncă afirma:


„Este un mare pas înainte acest act normativ și felicit echipa de miniștri a Cabinetului Grindeanu pentru această decizie. Numai prin astfel de măsuri vom putea stimula întreprinderile mici și mijlocii din țara noastră și mediul de afaceri să creeze locuri de muncă și să pregătească tinerii într-o meserie”.


În fine, pe 11 mai 2017, Costel Lupaşcu făcea o analiză a primelor 100 de zile de guvernare PSD. Concluzia sa de atunci?


„Guvernul Grindeanu este primul care parcurge la virgulă ceea ce s-a promis în campania electorală, cu termene și obiective precise pentru fiecare trimestru. Iar oamenii simt că se realizează ceea ce au votat”.
Așadar, după ce l-a felicitat pentru că aplică ”la virgulă” programul de guvernare, acum PSD Botoșani în frunte cu toată echipa de parlamentari susține demiterea Cabinetul Grindeanu pentru că... are mari întârzieri în aplicarea programului de guvernare.

Trimit acasă miniștrii pe care i-au adus la Botoșani și au descărcat sacul cu promisiuni


Aceasta este însă varianta oficială. Neoficial mai mulți PSD-iști botoșăneni se declară realmente șocați de ceea ce se întâmplă în partid. Unii dintre ei recunosc chiar că ”Dragnea a luat-o la razna ca să scape de dosare”, dar că în partid a fost instaurată o atmosferă de teroare și că orice afirmație contrară liniilor directoare de la centru le-ar pune brusc capăt carierei politice în PSD, ”dacă el e în stare să demită un întreg Guvern”.


Peste toate acestea, parlamentarii PSD Botoșani, dar și ceilalți lideri social-democrați, ajung să demită un Guvern care a trimis o mulțime de miniștri în județ: al Transporturilor, al Consultării Publice și Dialogului Social, al Tineretului și Sportului, al Agriculturii. Aceștia au făcut la Botoșani o sumedenie de promisiune, de la reabilitarea drumului spre Târgu-Frumos, la sprijin pentru înființarea unui complex sportiv național. După ce s-au zbătut să-i aducă în Botoșani și au scos promisiuni de la ei, parlamentarii PSD Botoșani sunt deciși să le dărâme Guvernul.  

loading...
Comunicat PSD: După primele 100 de zile de guvernare, botoșănenii simt că PSD a adus o schimbare în bine
Oficial! PSD Botoșani susține demiterea lui Grindeanu şi deciziile adoptate de conducerea centrală a partidului

 

Taximetrist înjunghiat de un client, cere aproape 100.000 de lei de la agresor
A trecut mai bine de jumătate de an de când un taximetrist din Botoșani a fost înjunghiat de un client.
Asistenta decedată era o femeie sănătoasă, făcea sport și urca pe munte! BOALA a reacționat diferit la ea, înainte de deces a fost declarată VINDECATĂ
Lenuța Buta nu ducea deloc o viață sedentară. Ba dimpotrivă, era o persoană extrem de activă și iubea natura. Făcea sport ori de câte ori era posibil, iar muntele o atrăgea ca un magnet.
„Sanda” femeia din Sri Lanka venită la Botoșani, dezvăluiri șocante: Muncitorii srilankezi s-au bătut cu cuțitele cu agenții de securitate - VIDEO
Cu fix un an înainte de scandalul, devenit național între timp, cu muncitorii din Sri Lanka aduși pentru a lucra în domeniul confecțiilor, Botoșăneanul realiza un reportaj în interiorul fabricii GT Company.
Piețari revoltați adunați în fața Prefecturii, după descinderile din Piața Centrală: Puteau să doneze produsele, nu să le calce în picioare - FOTOGALERIE
Mai mulți comercianți din Piața Centrală au venit luni dimineață în fața Instituției Prefectului fiind nemulțumiți de descinderile care au avut loc săptămâna trecută.
Am intrat în starea de nesimțire civică: ”Ce frumos și curat era orașul în starea de urgență!” - FOTO
Se spune că civilizaţia este un proces prin care învăţăm să fim mai buni. Doar că, atunci când suntem buni, ne raportăm în primul rând la confortul nostru, la câștigul propriu și prea puțin sau deloc la nevoințele aproapelui nostru.
Două agenții bancare ÎNCHISE la Botoșani: una s-a redeschis, cealaltă nu se știe când - FOTOGALERIE
Săptămâna trecută a fost îmbulzeală aproape în fiecare dimineață la sucursalele din Botoșani ale marilor bănci, însă în cazul a două dintre acestea nu pot fi învinovățiți doar clienții.
E dezastru: Botoșani a depășit pragul de 700 de cazuri de Covid! Am ajuns pe locul 4 în România
Cu toate că la nivel național pandemia este în retragere de o săptămână, la Botoșani situația se înrăutățește de la o zi la alta. Iar asta o arată chiar datele făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
A doua oară, în două zile! Mascații și Poliția au răscolit iar Piața Centrală, comercianții sunt disperați și s-au dus la prefect – GALERIE FOTO
Comercianții din Piața Centrală, din zona cunoscută ca fiind „a moldovenilor” situată în vecinătatea Halei de Lactate, au fost iar controlați de Poliție pentru a doua oară, în decurs de două zile.
Sechestrate în case, lângă bărbați violenți! Zeci de botoșănence bătute cu sălbăticie în izolare, val de apeluri la 112
În timp ce virusul COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga planetă, există și victime ascunse ale acestei pandemii. 
inpuff.ro
Loading...
Scandal la vârful Primăriei pentru o mașină de spirt: sticlele date jos în cartier, cuvinte grele între edili
Disputele dintre primarul PNL și viceprimarii PSD ai municipiului Botoșani au ajuns și la materialele folosite în lupta cu coronavirusul. Mai exact, la o autoutilitară cu spirt aflată în centrul unui nou scandal public de genul celor cu care edilii i-au obișnuit deja pe botoșănenii ce le-au dat votul.
Toți botoșănenii infectați cu COVID care au murit aveau alte afecțiuni – BOLILE de care sufereau
Până marți la Botoșani 42 de persoane infectate cu virusul COVID au murit. Toate cazurile au fost raportate de către autorități la decese din cauza virusului chinezesc.
Cultura botoșăneană este în DOLIU: ”O pierdere colosală. Putea fi ea însăși un tezaur viu”
A plecat într-o discreție care o caracteriza, într-o modestie rară. Un om care a lăsat în urmă o impresionantă zestre etnografică, de o valoare documentară excepțională.
Angajată a Centrului de Creație găsită decedată în locuință: O mare pierdere pentru cultura botoșăneană- FOTOGALERIE
Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creației Populare, aflat în subordinea Consiliului Județean Botoșani, este în doliu.
ASTĂZI: Slujbă în aer liber pe ploaie: Botoșăneni cu măști și umbrele, dar uniți în credință – GALERIE FOTO
După două luni în care credincioșii s-au rugat doar acasă urmărind online slujbele religioase, a venit vremea când au loc și primele slujbe în aer liber.
Loading...
EXCLUSIV: Consiliera acuzată de trădare a fost EXCLUSĂ din PSD cu unanimitate de voturi
După scandalul izbucnit în Consiliul Local Botoșani la ședința pentru schimbarea membrilor Consiliului de Administrație de la societatea Eltrans, Daniela Roșu a fost exclusă din PSD.
Prima zi de LIBERTATE la Botoșani, după ieșirea din starea de urgență: distanțarea socială respectată. Și nu prea – GALERIE FOTO
Data de 15 mai 2020 a fost așteptată de întreaga României dar și de cetățenii din Botoșani deopotrivă. A însemnat terminarea din Stării de Urgență, după două luni de interdicții, în care o simplă ieșire pe ușa locuinței nu putea fi efectuată fără nelipsita declarație privitoare la scopul „plimbării”.
COVID afectează unul dintre hipermarketurile de la Botoșani! Soțul unei angajate MORT de coronavirus, o parte dintre salariați trimiși la izolare
Soția bărbatului de 39 de ani al cărui deces a fost transmis în cursul serii de miercuri, 13 mai 2020 de Grupul de Comunicare Strategică, lucrează într-un mare centru comercial de la Botoșani.
Polițist local aflat în misiune, cu mașina distrusă în Centrul Vechi, ar fi fost și îmbrâncit de doi tineri
Incidentele în zona istorică a orașului sunt nelipsite chiar și pe pandemie. Și nu este pentru prima dată când cei care au de suferit sunt chiar oamenii legii.
DOUĂ amenzi aplicate de ITM la fabrica unde au fost concediați muncitorii din Sri Lanka
Urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la cei peste 40 de muncitori confecționeri de la Botoșani concediați din cauza pandemiei, instituțiile statului au demarat verificări.
Botoșăneanca din fruntea DSP București înlocuită cu fina ministrului Educației
Directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, botoșăneanca Laura Acatrinei, a fost înlocuită din funcție la mai puțin de două luni de la data numirii.
Poate ne spune ceva d-na hunca despre vila noua de la Catamarasti?
20 iunie 2017, 17:15
Excelent articolul , mai era si botosanenii se intorc buluc din strainatate datorita guvernarii psd , profesorii vor primi 20% de la 1 iulie si 80 % de la 1 ian.2018 , tichete de vacanta pt. toti bugetarii , cate o ambulanta dotata in fiecare comuna ...si cate n luna si n stele au promis comunistii....Inca o data se demonstreaza ca in politica au loc doar mincinosii , hotii , vanzatorii de tara care nu i intereseaza decat de curul lor
20 iunie 2017, 14:54
Maghiarii le-au dat cu flit ciumistilor,iar astia o dau pe cartea patriotilor:)))slugile penalului cu musteata s-au facut de rasul galaxiei
20 iunie 2017, 14:10
singurul care are curajul sa spuna lucrurilor pe nume este Razvan Rotaru, Budai, trufin si Lupascu sunt dusi de nas de catre Sefa
20 iunie 2017, 13:32
Doinita,unde ai domiciliul acum daca ai renuntat la anl?Stai in casa socrilor sau ai ramas pe drumuri?Vreau si astfel de comunicate,cu justificari,nu numai aberatiile pe care le zici non stop!Rusine!!!!
20 iunie 2017, 11:43
Da-ti demisia,senatoareo!!!Ai facut prea multe numiri suspecte si evidente!Sa vina DNA
20 iunie 2017, 11:37
Ne prostesc zilnic cu comunicate de presa, PSD a facut, a dres, ............numai laude la marile realizari ale partidului comunist.
20 iunie 2017, 11:26
Nu aveti urma de demnitate!De rusine, nici nu se mai pune problema!Mi-as fi dorit sa fiu condus de persoane care macar au caracter,daca studiile si inteligenta sunt cerinte prea mari,din ce am vazut in politica din Botosani.DOINITA,comunista mai mare ca tine nu am vazut,normal ca iti place de Dragnea!Zic sa te reprofilezi,ca mult nu iti mai merge asa!!!!
20 iunie 2017, 11:12
ramai tablou cand îi vezi. azi il laida, peste o ora il omoara. miorita psd. ce incredere poti avea intr-un astfel de om? cand au mintit oamenii astia, cand spuneau ca guvernul grindeanu e cel mai bun sau cand spun ca trebuie recuperate intarzierile?
20 iunie 2017, 10:05
Avem parlamentari care nu stiu sa decida in nume propriu. Stau plecati in fata tuturor. Mai nene, gandeste cu ce ai pe umeri... daca ai, ... nu te lua dupa turma lui dragnea care isi urmareste doar interesele personale si ale celor din jurul lui. Rusine!!!
20 iunie 2017, 09:57
Toti parlamentarii de Botosani din 1990 pina in 2017 nu au facut nimik decit sa dea comunicate si sa aduca laude partidului precum pe vremea lui ceausescu sa multumim lui Ponta pentru drumul Botosani-Suceava ca daca nu candida la prezidentiale nu il facea nici acum nu are meritul nici un parlamentar pentru acel drum mai putin portariuc care e in aer si plopul sub el sunt lingai si mincinosi toti parlamentarii de Botosani !
20 iunie 2017, 09:54
Sleahta asta ar face orice numai ca sa isi multumeasca stapanul penal de la Teleorman. Faptul ca s-au vandut ungurilor pt a-si da jos propriul guvern va ramane de poveste. Foto de sus spune tot...niste comici slugarnici pt care ciolanul e singurul scop in viata.
20 iunie 2017, 08:34
Cu ce tupeu mai ies indivizii astia printre alegători?Vai de ei!!!Vai de noi!!!Cu presedinti in toată tara ca Doinita,PSD nu va avea reforma si se va duce spre 10%.Orgolii fara măsura,interese personale,si mult,mult mai grav- dispuși la orice compromis pentru pastrarea puterii-vezi promisiunile către UDMR care vor arunca tara in aer.Rusine!!!
20 iunie 2017, 08:20
Cu minciuni au castigat alegerile, cu minciuni care prostesc electoratul derama propiul lor guvern.
20 iunie 2017, 08:18
Dovada ca parlamanentarii sunt degeaba acolo! Nu pricep nimic ! Nu sunt decat niste papusi!
20 iunie 2017, 08:03
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Încă avem 100.000 de oameni fără job. 40% din români au venituri mai mici din cauza pandemiei și amâna anumite achiziții scumpe și vacanțe - consumul scade. Presiunea de lichiditate este la companii care așteaptă ÎNCĂ mă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8426 lei
USD
Dolarul SUA
4.3517 lei
CHF
Francul elveţian
4.5273 lei
GBP
Lira sterlină
5.3509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0583 lei
XAU
Gramul de aur
241.3579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3886 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8967 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1635 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.