Top News
Parlamentarii PSD Botoșani își dărâmă Guvernul pe care l-au ridicat în slăvi cinci luni: Parcurge la virgulă ceea ce s-a promis / Este nevoie de schimbarea echipei de guvernare pentru recuperarea întârzierilor

Parlamentarii PSD Botoșani pun zilele acestea umărul la intrarea partidului în istoria politică a României și probabil și a celei europene și mondiale. După mai bine de cinci luni în care fără încetare au lăudat care pe unde au putut Cabinetul Grindeanu, de o săptămână, la semnalul conducerii centrale, și-au schimbat brusc opinia.

Cel mai performant Guvern din UE a devenit cel mai prost într-o noapte

Pe 15 iunie, Doina Federovici, lidera județeană a social-democraților botoșăneni, a anunțat că, ”este nevoie de schimbarea echipei de guvernare pentru recuperarea întârzierilor înregistrate”.


Afirmația senatorului este șocantă dacă ținem cont de declarațiile pe care atât ea, cât și colegii săi de partid și de Legislativ le făcuseră până doar cu o zi înainte.


Astfel, pe 14 iunie, deputatul Marius Budăi spunea că, în ciuda tuturor criticilor că programul PSD va destabiliza economia, pe primul trimestru, România a avut o creștere economică de 5,7%, fiind pe primul loc în Uniunea Europeană și că, datorită acestor rezultate bune, de la începutul anului, mai multe organisme financiare și-au schimbat estimările în sens pozitiv în ceea ce privește evoluția economiei românești.


Așadar, economic vorbind, pe 14 iunie Cabinetul Grindeanu era practic cel mai performant din Europa, pentru ca pe 15 iunie să aibă restanțe atât de mari în aplicarea programului de guvernare încât trebuie demis.

E primul Guvern cu adevărat interesat de soarta românilor din străinătate. Ca atare, trebuie demis


Pe 12 iunie alt deputat, Răzvan Rotaru, anunța că, „au început să se vadă primele rezultate ale activității la nivel central și local a PSD. Județul Botoșani ocupă primul loc din țară la creșterea numărului de companii nou înființate raportat la aceeași perioadă a anului trecut”.


Pe 8 iunie deputatul Costel Lupașcu lăuda faptul că Executivul Grindeanu a adoptat prin Hotărâre de Guvern, Strategia națională pentru românii de pretutindeni pentru perioada 2017-2020, document ce cuprinde măsuri concrete pentru sprijinirea comunităților de români din afara granițelor țării, dar și programe de integrare socio-profesionale dedicate conaționalilor care doresc să se întoarcă în România:


„Este primul Guvern care este interesat cu adevărat de soarta românilor care trăiesc și lucrează în străinătate”.


Dacă tot era pe 8 iunie primul Guvern cu adevărat interesat de soarta românilor, pe 15 iunie s-a convenit că trebuie răsturnat.

”Măsurile adoptate de Guvernul Grindeanu impulsionează investitorii să vină în țara noastră”


Pe 7 iunie, deputatul Mihaela Huncă anunța că s-a adoptat în Guvern decizia de a se acorda granturi de cercetare pentru tinerii absolvenți de liceu care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale:


„Acest lucru este dovada că PSD este interesat să oprească exodul tinerilor din țară și să ofere o șansă pentru a se dezvolta aici în România. Această măsură promovată de Ministerul Cercetării și Inovării vine în completarea proiectelor de legi elaborate de Guvernul Grindeanu, care sunt în dezbaterea Parlamentului pentru a fi adoptate”.


Pe 6 iunie deputatul Marius Budăi remarca faptul că rata șomajului în România se află la cel mai scăzut nivel din ultimii 23 de ani și asta datorită Cabinetului Grindeanu:


„În prezent, România este locul 2 în Uniunea Europeană privind cea mai mică povară fiscală, după Irlanda. Măsurile adoptate de Guvernul Grindeanu impulsionează investitorii să vină în țara noastră, nu însă pentru salarii mici, cum a fost până anul trecut, ci pentru un mediu de afaceri prietenos”.


Un Guvern atât de bun la finalul primei săptămâni din iunie a devenit atât de slab la jumătatea lunii încât trebuie trimis acasă.

”Performanța economică a guvernării PSD-ALDE este rezultatul aplicării măsurilor promise în campania electorală și incluse în programul de guvernare”


Cu mai puțin de o lună înainte de a anunța că actualul Guvern este în întârziere și că trebuie schimbat, Doina Federovici aprecia tocmai faptul că realizările Cabinetului Grindeanu se regăsesc deja în nivelul de rai al românilor.  


„Cetățenii încep să simtă că viața lor s-a îmbunătățit și le rămân mai mulți bani în buzunar în fiecare lună. Acestea sunt efectele generate de măsurile din primele 4 luni de aplicare a programului PSD. Contrar estimărilor pesimiste ale forurilor internaționale, majorările de pensii și salarii, precum și reducerile sau eliminările de taxe și impozite au pus economia în mișcare. Asta înseamnă creșterea reală a nivelului de trai din România”, a declarat Doina Federovici.


Parlamentarul evidenția faptul că, performanța economică a guvernării PSD-ALDE este rezultatul aplicării măsurilor promise în campania electorală și incluse în programul de guvernare.
Incredibil este că la mai puțin de o lună de la acea dată senatorul PSD a declarat că trebuie îndepărtat actualul Executiv fiindcă este în urmă cu programul de guvernare.

”Felicit echipa de miniștri a Cabinetului Grindeanu”


Dar aceasta nu este tot. Pe 17 mai deputatul Mihalea Huncă afirma:


„Este un mare pas înainte acest act normativ și felicit echipa de miniștri a Cabinetului Grindeanu pentru această decizie. Numai prin astfel de măsuri vom putea stimula întreprinderile mici și mijlocii din țara noastră și mediul de afaceri să creeze locuri de muncă și să pregătească tinerii într-o meserie”.


În fine, pe 11 mai 2017, Costel Lupaşcu făcea o analiză a primelor 100 de zile de guvernare PSD. Concluzia sa de atunci?


„Guvernul Grindeanu este primul care parcurge la virgulă ceea ce s-a promis în campania electorală, cu termene și obiective precise pentru fiecare trimestru. Iar oamenii simt că se realizează ceea ce au votat”.
Așadar, după ce l-a felicitat pentru că aplică ”la virgulă” programul de guvernare, acum PSD Botoșani în frunte cu toată echipa de parlamentari susține demiterea Cabinetul Grindeanu pentru că... are mari întârzieri în aplicarea programului de guvernare.

Trimit acasă miniștrii pe care i-au adus la Botoșani și au descărcat sacul cu promisiuni


Aceasta este însă varianta oficială. Neoficial mai mulți PSD-iști botoșăneni se declară realmente șocați de ceea ce se întâmplă în partid. Unii dintre ei recunosc chiar că ”Dragnea a luat-o la razna ca să scape de dosare”, dar că în partid a fost instaurată o atmosferă de teroare și că orice afirmație contrară liniilor directoare de la centru le-ar pune brusc capăt carierei politice în PSD, ”dacă el e în stare să demită un întreg Guvern”.


Peste toate acestea, parlamentarii PSD Botoșani, dar și ceilalți lideri social-democrați, ajung să demită un Guvern care a trimis o mulțime de miniștri în județ: al Transporturilor, al Consultării Publice și Dialogului Social, al Tineretului și Sportului, al Agriculturii. Aceștia au făcut la Botoșani o sumedenie de promisiune, de la reabilitarea drumului spre Târgu-Frumos, la sprijin pentru înființarea unui complex sportiv național. După ce s-au zbătut să-i aducă în Botoșani și au scos promisiuni de la ei, parlamentarii PSD Botoșani sunt deciși să le dărâme Guvernul.  

loading...
Comunicat PSD: După primele 100 de zile de guvernare, botoșănenii simt că PSD a adus o schimbare în bine
Oficial! PSD Botoșani susține demiterea lui Grindeanu şi deciziile adoptate de conducerea centrală a partidului

 

Companie botoșăneană, lovitură de proporții la Iași: face pe 7,5 milioane lei peste 1.000 de clase online în școli și licee
Primăria Municipiului Iași achiziționează sisteme digitale pentru crearea a 1.250 de centre de educație online pentru unitățile de învățământ preuniversitar ieșene.
Record de îmbolnăviri la Botoșani în ziua în care s-au făcut cele mai multe teste din pandemie
Județul Botoșani bifează astăzi cel mai mare număr de persoane nou depistate cu Covid. Potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore s-au descoperit nici mai mult, nici mai puțin de 161 noi cazuri.
Adolescentul de 14 ani care a înjunghiat un alt băiat, lăsat LIBER acasă
La schimbul de generații s-au pierdut încăierile între băieți care se soldau cel mult cu un ochi vânăt, genunchi juliți sau capete sparte. Adolescenții de astăzi au ajuns, la ani de liceu, să-și rezolve problemele specifice vârstei, cu... cuțitul.
Speranța pentru drumuri bune vine din... Toledo: O firmă spaniolă și două românești fac drumul de 80 de milioane de euro al județului
După trei ani de zile de când a fost semnat contractul de finanțare pentru drumul strategic din județul Botoșani și mai multe licitații anulate, în sfârșit, s-a parcurs și etapa de adjudecare a lucrărilor.
SINGURA școală din Botoșani care a rămas deschisă în pandemie
Da, există așa ceva la Botoșani. O școală care nu își desfășoară cursuri online, în timp ce zeci de mii de elevi din toate ciclurile de învățământ o fac.
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO
Panica botoșănenilor, atunci când află că sunt infectați cu COVID-19, se transformă în revoltă imediat ce iau contact cu realitatea din spitale.
Directori cu note de 9 și 10 la Botoșani, se pregătesc de un nou mandat sau...de plecare
Unii directori de instituții aflate în subordinea Consiliului Județean au fost evaluați întrucât sunt la final de mandat.
IMAGINI „din culise” de la ședința online a Consiliului Local Botoșani, de la consultări (in)existente, la vot prin telefon – VIDEO&FOTO
Prima ședință a noului Consiliu Local Botoșani mandatat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020 a avut loc luni, de la ora 11:00. A fost o ședință extraordinară mai exact, cu două proiecte pe ordinea de zi, cu caracter de urgență.
Polițist lovit și cu uniforma distrusă, agresorul scăpat de închisoare a fost pus puțin la treabă
Cazurile în care polițiștii ajung să fie loviți de unii botoșăneni sunt destul de frecvente. De cele mai multe ori protagoniștii unor astfel de incidente sunt persoane aflate sub influența alcoolului.
Loading...
Rămas bun, Liliana Chira! Inspectorul școlar condus pe ultimul drum de profesori, inspectori și lideri politici – GALERIE FOTO
Inspectorul școlar Liliana Chira, profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost condusă astăzi pe ultimul drum.
Echipă completă la Primăria Botoșani! Noii viceprimari vor primi atribuții... „de formă”, altceva va conta
De miercuri, 18 noiembrie 2020 Primăria Botoșani funcționează cu conducere completă, primar și viceprimari, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile locale din septembrie 2020.
O nouă instituție înființată la Botoșani! Șeful caută sediu și va fi „stăpân” pe o parte din suprafața județului
S-a înființat de la data de 1 octombrie 2020 deși la nivel național este funcțională de aproximativ patru ani de zile.
Noul spital al orașului blocat într-un tunel despre care se știa de 3 ani, Comitetul de Urgență trimite adrese abia după 8 luni de pandemie - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) condus de prefectul Dan Nechifor în calitate de președinte a transmis o adresă către Compania Națională de Investiții (CNI) prin care a cerut lămuriri față de situația noului spital de boli paliative, construit în municipiu.
Maternitatea Botoșani iluminată în violet pentru cei mai firavi bebeluși: Pe unii îi purtăm în minte și în gând o viațăGALERIE FOTO
Pe 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Prematurului. Chiar dacă traversăm o perioadă grea, această zi a fost marcată la Botoșani și în acest an.
Loading...
Băut bine, un șofer a căzut cu BMW-ul într-un șanț de un metru, la ieșirea din oraș – GALERIE FOTO
Combinația condus - băuturi alcoolice a provocat încă un accident. S-a întâmplat în urmă cu câteva minute la intrarea în Curtești dinspre Botoșani.
”Mă grăbesc cât pot de tare” - Prefectura s-a pronunțat în cazul noilor viceprimari de Botoșani
Pe 13 noiembrie s-a împlinit deja o săptămână de când Consiliul Local a desemnat noii viceprimari ai Botoșanilor, însă municipiul continuă să nu aibă vreun deținător al funcției care să și-o exercite.
Scădere cu 30% a cazurilor de Covid la Botoșani într-o singură zi, dar avem și doi morți
Botoșaniul a scăzut în sfârșit sub o sută de cazuri zilnice de Covid, potrivit raportării zilnice trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Directorul adjunct (a)politic a ajuns viceprimar de oraș: Nu am fost membru de partid niciodată până acum decât la PSD
Orașul Săveni are începând de vineri un nou viceprimar în persoana social-democratului Angel Călin, care a fost votat cu o largă majoritate în Consiliul Local.
Există și așa ceva: Avem un absolvent de doctorat care tocmai a devenit director la o instituție
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani are începând de astăzi un nou director adjunct după un concurs desfășurat la nivelul structurii centrale a instituției.
Blesteme și vorbe de ocară la vizita primarului în piață: Se deschide o hală, alta pe jumătate și se... înjură ”nazistul de la Cotroceni” – VIDEO & GALERIE FOTO
Primarul municipiului Botoșani a vizitat miercuri dimineață Piața Centrală. Edilul șef a fost pe rând în toate sectoarele pentru a discuta cu reprezentanții agenților economici afectați de măsurile guvernamentale de sistare a activității în spațiile închise.
Poate ne spune ceva d-na hunca despre vila noua de la Catamarasti?
20 iunie 2017, 17:15
Excelent articolul , mai era si botosanenii se intorc buluc din strainatate datorita guvernarii psd , profesorii vor primi 20% de la 1 iulie si 80 % de la 1 ian.2018 , tichete de vacanta pt. toti bugetarii , cate o ambulanta dotata in fiecare comuna ...si cate n luna si n stele au promis comunistii....Inca o data se demonstreaza ca in politica au loc doar mincinosii , hotii , vanzatorii de tara care nu i intereseaza decat de curul lor
20 iunie 2017, 14:54
Maghiarii le-au dat cu flit ciumistilor,iar astia o dau pe cartea patriotilor:)))slugile penalului cu musteata s-au facut de rasul galaxiei
20 iunie 2017, 14:10
singurul care are curajul sa spuna lucrurilor pe nume este Razvan Rotaru, Budai, trufin si Lupascu sunt dusi de nas de catre Sefa
20 iunie 2017, 13:32
Doinita,unde ai domiciliul acum daca ai renuntat la anl?Stai in casa socrilor sau ai ramas pe drumuri?Vreau si astfel de comunicate,cu justificari,nu numai aberatiile pe care le zici non stop!Rusine!!!!
20 iunie 2017, 11:43
Da-ti demisia,senatoareo!!!Ai facut prea multe numiri suspecte si evidente!Sa vina DNA
20 iunie 2017, 11:37
Ne prostesc zilnic cu comunicate de presa, PSD a facut, a dres, ............numai laude la marile realizari ale partidului comunist.
20 iunie 2017, 11:26
Nu aveti urma de demnitate!De rusine, nici nu se mai pune problema!Mi-as fi dorit sa fiu condus de persoane care macar au caracter,daca studiile si inteligenta sunt cerinte prea mari,din ce am vazut in politica din Botosani.DOINITA,comunista mai mare ca tine nu am vazut,normal ca iti place de Dragnea!Zic sa te reprofilezi,ca mult nu iti mai merge asa!!!!
20 iunie 2017, 11:12
ramai tablou cand îi vezi. azi il laida, peste o ora il omoara. miorita psd. ce incredere poti avea intr-un astfel de om? cand au mintit oamenii astia, cand spuneau ca guvernul grindeanu e cel mai bun sau cand spun ca trebuie recuperate intarzierile?
20 iunie 2017, 10:05
Avem parlamentari care nu stiu sa decida in nume propriu. Stau plecati in fata tuturor. Mai nene, gandeste cu ce ai pe umeri... daca ai, ... nu te lua dupa turma lui dragnea care isi urmareste doar interesele personale si ale celor din jurul lui. Rusine!!!
20 iunie 2017, 09:57
Toti parlamentarii de Botosani din 1990 pina in 2017 nu au facut nimik decit sa dea comunicate si sa aduca laude partidului precum pe vremea lui ceausescu sa multumim lui Ponta pentru drumul Botosani-Suceava ca daca nu candida la prezidentiale nu il facea nici acum nu are meritul nici un parlamentar pentru acel drum mai putin portariuc care e in aer si plopul sub el sunt lingai si mincinosi toti parlamentarii de Botosani !
20 iunie 2017, 09:54
Sleahta asta ar face orice numai ca sa isi multumeasca stapanul penal de la Teleorman. Faptul ca s-au vandut ungurilor pt a-si da jos propriul guvern va ramane de poveste. Foto de sus spune tot...niste comici slugarnici pt care ciolanul e singurul scop in viata.
20 iunie 2017, 08:34
Cu ce tupeu mai ies indivizii astia printre alegători?Vai de ei!!!Vai de noi!!!Cu presedinti in toată tara ca Doinita,PSD nu va avea reforma si se va duce spre 10%.Orgolii fara măsura,interese personale,si mult,mult mai grav- dispuși la orice compromis pentru pastrarea puterii-vezi promisiunile către UDMR care vor arunca tara in aer.Rusine!!!
20 iunie 2017, 08:20
Cu minciuni au castigat alegerile, cu minciuni care prostesc electoratul derama propiul lor guvern.
20 iunie 2017, 08:18
Dovada ca parlamanentarii sunt degeaba acolo! Nu pricep nimic ! Nu sunt decat niste papusi!
20 iunie 2017, 08:03
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„Am crezut că greul a fost în primăvară, însă virusul SARS-CoV-2 ne-a demonstrat că ne-am înșelat amarnic. A atacat mult mai agresiv în toamnă, iar spitalele noastre sunt acum supraaglomerate. Peste 1.200 de români se zbat ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8736 lei
USD
Dolarul SUA
4.0226 lei
CHF
Francul elveţian
4.5028 lei
GBP
Lira sterlină
5.3968 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8581 lei
XAU
Gramul de aur
237.9570 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2342 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3594 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9844 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1844 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.1 o C
Dorohoi
0.2 o C
Bucecea
-0.2 o C
Darabani
1.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
3.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.