Top News
„Sanda” femeia din Sri Lanka venită la Botoșani, dezvăluiri șocante: Muncitorii srilankezi s-au bătut cu cuțitele cu agenții de securitate - VIDEO

Cu fix un an înainte de scandalul, devenit național între timp, cu muncitorii din Sri Lanka aduși pentru a lucra în domeniul confecțiilor, Botoșăneanul realiza un reportaj în interiorul fabricii GT Company.

Liniște în urmă cu un an de zile 

Pe atunci părea că oamenii s-au acomodat condițiilor din România și chiar că le place mediul care i-a primit pentru a câștiga un ban în plus.

 

I-a reprezentat oarecum oficial o tânără pe numele ei Rajapurage Vishaka Sandamali, însă care a fost „botezată” la Botoșani cu numele românesc „Sanda” pentru a fi mai facilă identificarea dar comunicarea cu colegii români din fabrică sau conducerea.

 

„Sanda” a lucrat de la început ca operator pe mașini și se află în grupul srilankezilor care au preferat să rămână la Botoșani și să continue să lucreze pentru GT Company. A adoptat așadar o poziție contrară conaționalilor ei care au părăsit spațiile de cazare și au ajuns în cele din urmă în dimineața zilei de 25 mai 2020 pe aeroportul Otopeni.

 

Femeia din Sri Lanka i-a scris ambasadorului țării sale prin care a dorit să prezinte o altă versiune a ceea ce s-a întâmplat în ultimele două luni de zile în rândul muncitorilor care au lucrat pentru fabrica de confecții din Botoșani.

 

Iată scrisoarea ei:

 

”M-am decis să scriu această scrisoare ambasadei deoarece 45 de lucrători fac grevă. Totul a început pe data de 30 martie 2020 cânt toți am rămas fără dormitoare și au decis că vor să se izoleze de frică, să nu se contamineze cu COVID. Conducerea a fost și a vorbit cu ei și le-a explicat că nu se știe cât durează această situație și nu putem sta ascunși în tot acest timp. Apoi s-au întors la lucru.

 

Primii suspecți au fost izolați

 

Pe 24 aprilie 2020 deoarece în GT Company un lucrător a contactat virusul COVID-19, compania a decis să despartă unii lucrători din Sri Lanka de celelalte persoane. Ei au stabilit ca 7 oameni să intre în izolare timp de 14 zile. Apoi și alți lucrători s-au decis să nu mai lucreze și să facă grevă. Ei doresc să stea în hostel toți și să nu lucreze în GT Company. Apoi directorul le-a spus că situația este foarte dificilă. Ei trebuie să muncească iar dacă nu vor munci, nu vor fi plătiți. Apoi când au o problemă de sănătate sau altă problemă, GT Company este alături de tine și are grijă de tine întotdeauna. Tu dacă nu mai muncești, decizia îți aparține însă noi își vom tăia din salariu pentru o zi 30 de dolari deoarece stai în hostel fără motiv.

Apoi am fost rugați să nu facem grevă, să stăm să muncim. Însă ei nu au ascultat și nu și-au schimbat atitudinea.

 

Însă 13 oameni erau deciși să lucreze ca înainte.

 

Însă cei care făceau grevă nu au dat nicio șansă celor 13 oameni care voiau să muncească și să fie plătiți. Apoi au fost convocați în ședință și li s-a explicat din nou să nu se certe cu oamenii care muncesc, că toți trebuie să muncească ca înainte, iar ei nu au acceptat.

 

Ei doresc salariul întreg pentru o lună fără să muncească, însă compania nu poate plăti dacă noi facem grevă.

 

8 bărbați periculoși

 

Din cei 14 oameni, 8 sunt foarte periculoși. Ei sunt împreună și nu se poate discuta cu ei niciodată. De aceea compania a decis ca 8 oameni să plece. Agenții de securitate ai GT Company s-au deplasat la hostel pentru a-i ruga pe oameni să plece însă cei 8 nu au acceptat și au început să se bată cu agenții de securitate, folosind cuțite. Agenții de securitate au încercat să îi oprească pe cei 8 însă s-au alăturat și restul până la 14 care au început să se bată cu cei de la securitate iar aceștia din urmă au reacționat împotriva muncitorilor din Sri Lanka. Apoi totul s-a terminat și au decis toți să se întoarcă în Sri Lanka.

 

S-a dorit îndepărtarea persoanelor violente

 

Conducerea GT Company a rugat să nu plece toți, ci doar cei 8 care erau mai violenți și de care compania nu mai are nevoie.

Ei nu au respectat regulamentul companiei, de aceea nu s-a mai insistat să rămână.

 

Am dorit să vă scriu aceste lucruri care s-au întâmplat în realitate și mai doresc să adaug ceva în mod special: faptul că reprezentanții GT Company nu mai sunt supărați pe ei, dacă doresc să se întoarcă ulterior, o pot face, sunt bineveniți oricând”

 

Scrisoare a fost redactată în limba română și la acest moment nu se știe dacă a fost expediată. Între timp, conaționalii din Sri Lanka se află cazați într-o unitate hotelieră de lângă aeroport, iar autoritățile încearcă să găsească o modalitate pentru a-i trimite acasă.

 

Mai jos poate fi urmărit interviul „Sandei” din martie 2019

loading...
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Val de avarii la rețeaua de apă: 11 dintre ele sunt cel puțin de două luni LISTA
Activitatea de iarnă a societății de salubrizare a orașului este amplificată de numeroasele avarii de la rețeaua de apă și canalizare gestionată de SC Nova Apaserv SA. Sau cel puțin asta susține conducerea companiei municipalității.
Nechifor și plecarea din funcția de prefect: Încă se negociază / Funcția de prefect nu este pe viață
Primul reprezentant al Guvernului în județ așteaptă încă rezultatul negocierilor purtate la nivel central de PNL, USR-PLUS și UDMR pentru a afla dacă mai rămâne sau nu în funcție.
Director de 37 de ani la Direcția de Taxe și Impozite Locale – FOTO
Persoană nouă cooptată în echipa de conducere a Direcției de Impozite și Taxe Locale (DITL) a Primăriei municipiului Botoșani.
Primarul a ieșit în oraș să strângă oamenii străzii și să îi ducă la căldură, însă ei nu prea vor fiindcă... ”alea sunt condiții?”VIDEO & GALERIE FOTO
Edilul șef se află la această oră în oraș, în căutarea persoanelor fără adăpost, pentru a le scăpa de ger. Cosmin Andrei nu este singur, ci alături de reprezentanți ai Poliției Locale, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și Asociației HAPPY.
Finalul Zilelor Eminescu la Botoșani: Discursuri în ger, Eminescu în proiecții luminoase și un cetățean supărat că nu știe ce înseamnă online pe ”americănește” – GALERIE FOTO&VIDEO
Momentul care a încheiat ediția 2021 a Zilelor Eminescu, precum și manifestările dedicate Zilei Naționale a Culturii, s-a consumat la Muzeul Județean.
Protest cu portavoce și pancarte, botoșănean urcat pe chioșc, zona înțesată de Poliție și jandarmi – FOTO&VIDEO
Un bărbat din municipiu protestează în aceste momente lângă o intersecție de pe strada Tudor Vladimirescu.
Hotărâre la Suceava: Funcția de primar al municipiului Botoșani s-a jucat la Curtea de Apel
Cosmin Andrei rămâne în continuare primarul municipiului Botoșani după ce, indirect, Curtea de Apel Suceava a menținut practic rezultatele alegerilor locale din 26 septembrie 2020.
Poliția trimisă la trei spălătorii care au inundat o stradă! Aveau branșamente ILEGALE: Este un fenomen, de cine sunt făcute și cum...
Deși nu plouase deloc, strada Ocolitor Pacea a oferit imaginea unui lac la jumătatea lunii decembrie, apa de pe carosabil fiind cu spumă și alte substanțe rezultate din activități de spălare a mașinilor sau covoarelor.
LUNA PROTESTELOR la Botoșani: Alți angajați se pregătesc să iasă în stradă săptămâna aceasta
Luna ianuarie a acestui an pare să fie dedicată acțiunilor de protest. După pichetarea polițiștilor de săptămâna trecută, zilele acestea alți angajați ies în stradă.
Loading...
ULTIMĂ ORĂ: Două mașini avariate pe Calea Națională din cauza unui șofer neatent - FOTOGALERIE
Un nou eveniment rutier a avut loc în această seară pe Calea Națională. 
Tânăr în stare gravă după un accident cumplit la 180 de kilometri la oră - FOTOGALERIE
Un accident cumplit a avut loc în urmă cu puțin timp, traficul în zonă fiind blocat.
Botoșaniul incredibil: Drumuri îngropate în mocirlă, un consilier vrea să doneze piatră, dar nu se înțelege cu primarul
”Noi am face dacă am avea bani să cumpărăm, dar de unde bani?” este explicația pe care o auzim, de dimineață și până seara la o mulțime de primari din Botoșani și România. Să nu vă imaginați însă că atunci când sunt și bani și se și poate cumpăra, problema este rezolvată.
EXCLUSIV: Mihaela Huncă a devenit director, preia șefia unei instituții din educație
La mai puțin de o lună de la terminarea mandatului de parlamentar, Mihaela Huncă și-a găsit un nou job în educație. Profesor de matematică, fosta deputată nu se va întoarce la catedră.
Vulpile dau atacul la Parcul Cornișa, au sărit la câinele unui vizitator - VIDEO
Din cauza pandemiei care a înghețat viața socială și profesională în decursul anului trecut, mai ales în lunile în care România s-a aflat în starea de urgență, unele efecte se resimt în prezent.
Loading...
LA MULȚI ANI: Maica din Agaftonul eminescian, care în vremea ”decrețeilor” a botezat 2.000 de prunci, împlinește astăzi 90 de ani
S-a ivit pe lume în zi sfântă, când creștinătatea îl prăznuiește pe Înaintemergătorul și Botezătorul. Astăzi, maica Epistimia împlinește 90 de ani.
Pensionare de top la o instituție, directorul de la înființare a plecat acasă
Primul director pe care l-a avut la Botoșani Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a părăsit instituția.
Locul din Botoșani în care riști să te îneci în noroi: Dezbrăcarea și la înot - GALERIE FOTO
Deși suntem în anul 2021 unii botoșăneni sunt nevoiți ”să înoate” zilnic prin noroaie. Din cauza precipitațiilor, unele drumuri neasfaltate din județul Botoșani au ajuns să arate deplorabil.
Prefectul părăsit de o consilieră, a ales politica și... o altă instituție
Unul dintre consilierii din cancelaria prefectului Dan Nechifor a renunțat la funcție.
EXCLUSIV! Demisie în Parlamentul României, un deputat din Botoșani a renunțat la mandatul de parlamentar
Zvonurile apărute înainte de Anul Nou privitoare la demisia unui parlamentar ales la scrutinul din 6 decembrie au prins contur astăzi.
Zece comune din Botoșani FĂRĂ niciun caz de COVID, o singură localitate are rata de peste 3 la mie
După trei luni critice în care numărul cazurilor a fost ridicat, situația s-a îmbunătățit chiar la început de an. Astfel că astăzi s-au deschis în sfârșit restaurantele în municipiul reședință de județ întrucât rata de infectare a scăzut sub 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
"Din nefericire, avem persoane care beneficiază de ajutorul social, de venitul minim garantat, beneficiază și de ajutorul pentru sprijinirea familiei, au și alocațiile pentru copii, au și ajutorul pentru încălzire. Am făcut o ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8740 lei
USD
Dolarul SUA
4.0034 lei
CHF
Francul elveţian
4.5255 lei
GBP
Lira sterlină
5.4696 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8612 lei
XAU
Gramul de aur
238.5807 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2300 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3656 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0904 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1524 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1866 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.8 o C
Dorohoi
1.7 o C
Bucecea
1.9 o C
Darabani
1.1 o C
Saveni
1.8 o C
Ştefăneşti
5.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.