Top News
„Sanda” femeia din Sri Lanka venită la Botoșani, dezvăluiri șocante: Muncitorii srilankezi s-au bătut cu cuțitele cu agenții de securitate - VIDEO

Cu fix un an înainte de scandalul, devenit național între timp, cu muncitorii din Sri Lanka aduși pentru a lucra în domeniul confecțiilor, Botoșăneanul realiza un reportaj în interiorul fabricii GT Company.

Liniște în urmă cu un an de zile 

Pe atunci părea că oamenii s-au acomodat condițiilor din România și chiar că le place mediul care i-a primit pentru a câștiga un ban în plus.

 

I-a reprezentat oarecum oficial o tânără pe numele ei Rajapurage Vishaka Sandamali, însă care a fost „botezată” la Botoșani cu numele românesc „Sanda” pentru a fi mai facilă identificarea dar comunicarea cu colegii români din fabrică sau conducerea.

 

„Sanda” a lucrat de la început ca operator pe mașini și se află în grupul srilankezilor care au preferat să rămână la Botoșani și să continue să lucreze pentru GT Company. A adoptat așadar o poziție contrară conaționalilor ei care au părăsit spațiile de cazare și au ajuns în cele din urmă în dimineața zilei de 25 mai 2020 pe aeroportul Otopeni.

 

Femeia din Sri Lanka i-a scris ambasadorului țării sale prin care a dorit să prezinte o altă versiune a ceea ce s-a întâmplat în ultimele două luni de zile în rândul muncitorilor care au lucrat pentru fabrica de confecții din Botoșani.

 

Iată scrisoarea ei:

 

”M-am decis să scriu această scrisoare ambasadei deoarece 45 de lucrători fac grevă. Totul a început pe data de 30 martie 2020 cânt toți am rămas fără dormitoare și au decis că vor să se izoleze de frică, să nu se contamineze cu COVID. Conducerea a fost și a vorbit cu ei și le-a explicat că nu se știe cât durează această situație și nu putem sta ascunși în tot acest timp. Apoi s-au întors la lucru.

 

Primii suspecți au fost izolați

 

Pe 24 aprilie 2020 deoarece în GT Company un lucrător a contactat virusul COVID-19, compania a decis să despartă unii lucrători din Sri Lanka de celelalte persoane. Ei au stabilit ca 7 oameni să intre în izolare timp de 14 zile. Apoi și alți lucrători s-au decis să nu mai lucreze și să facă grevă. Ei doresc să stea în hostel toți și să nu lucreze în GT Company. Apoi directorul le-a spus că situația este foarte dificilă. Ei trebuie să muncească iar dacă nu vor munci, nu vor fi plătiți. Apoi când au o problemă de sănătate sau altă problemă, GT Company este alături de tine și are grijă de tine întotdeauna. Tu dacă nu mai muncești, decizia îți aparține însă noi își vom tăia din salariu pentru o zi 30 de dolari deoarece stai în hostel fără motiv.

Apoi am fost rugați să nu facem grevă, să stăm să muncim. Însă ei nu au ascultat și nu și-au schimbat atitudinea.

 

Însă 13 oameni erau deciși să lucreze ca înainte.

 

Însă cei care făceau grevă nu au dat nicio șansă celor 13 oameni care voiau să muncească și să fie plătiți. Apoi au fost convocați în ședință și li s-a explicat din nou să nu se certe cu oamenii care muncesc, că toți trebuie să muncească ca înainte, iar ei nu au acceptat.

 

Ei doresc salariul întreg pentru o lună fără să muncească, însă compania nu poate plăti dacă noi facem grevă.

 

8 bărbați periculoși

 

Din cei 14 oameni, 8 sunt foarte periculoși. Ei sunt împreună și nu se poate discuta cu ei niciodată. De aceea compania a decis ca 8 oameni să plece. Agenții de securitate ai GT Company s-au deplasat la hostel pentru a-i ruga pe oameni să plece însă cei 8 nu au acceptat și au început să se bată cu agenții de securitate, folosind cuțite. Agenții de securitate au încercat să îi oprească pe cei 8 însă s-au alăturat și restul până la 14 care au început să se bată cu cei de la securitate iar aceștia din urmă au reacționat împotriva muncitorilor din Sri Lanka. Apoi totul s-a terminat și au decis toți să se întoarcă în Sri Lanka.

 

S-a dorit îndepărtarea persoanelor violente

 

Conducerea GT Company a rugat să nu plece toți, ci doar cei 8 care erau mai violenți și de care compania nu mai are nevoie.

Ei nu au respectat regulamentul companiei, de aceea nu s-a mai insistat să rămână.

 

Am dorit să vă scriu aceste lucruri care s-au întâmplat în realitate și mai doresc să adaug ceva în mod special: faptul că reprezentanții GT Company nu mai sunt supărați pe ei, dacă doresc să se întoarcă ulterior, o pot face, sunt bineveniți oricând”

 

Scrisoare a fost redactată în limba română și la acest moment nu se știe dacă a fost expediată. Între timp, conaționalii din Sri Lanka se află cazați într-o unitate hotelieră de lângă aeroport, iar autoritățile încearcă să găsească o modalitate pentru a-i trimite acasă.

 

Mai jos poate fi urmărit interviul „Sandei” din martie 2019

loading...
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
inpuff.ro
Loading...
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
ASTĂZI: Minodora Vasiliu își ia bun rămas de la oameni și oamenii de la ea – GALERIE FOTO
Medicul Minodora Vasiliu, director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) va fi condusă astăzi, 13 iunie 2020, pe ultimul ei drum.
COVID-ul pătrunde și în DSPSA-ul Primăriei, un angajat a fost infectat, colegii lui trimiși la izolare
Răsfirate prin tot felul de locuri sau instituții, cazurile de infectare cu virusul SARS-COV-2 continuă să facă parte din cotidianul botoșănean.
”Istoria se repetă” - coincidența fatală din viața Minodorei Vasiliu
Sicriul fostei directoare de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost depus la casa mortuară a Bisericii Vovidenia, acolo unde joi la amiază se aflau deja mai multe rude și cunoștințe.
Loading...
Femeie în stare gravă după ce s-a dat peste cap cu un Renault, pompierii se muncesc să o scoată din mașină – FOTOGALERIE
După accidentul cu BMW-ul, un alt eveniment rutier a avut loc astăzi în județul Botoșani. De această dată nu în municipiul reședință, ci la Copălău.
Aproape 100 de pacienți cu COVID internați la Mavromati, spitalul va fi redeschis în sfârșit pentru toți botoșănenii
După luni bune în care au fost internați doar pacienți COVID, Spitalul Mavromati se pregătește să trateze și bolnavii cu alte afecțiuni.
Drumul mănăstirilor: Un potențial turistic pe care Botoșanii îl ignoră - GALERIE FOTO
Vorbe multe, fapte puține. Așa ar putea fi rezumată inițiativa administrației botoșănene care, de câteva ori în trei decenii, a purces la proiecte ambițioase menite să trezească la viață turismul în nordul Moldovei. Însă totul s-a împotmolit în hârtii...
Omul din Nord în vremea pandemiei: ”Carantina mi-a arătat că eram de dinainte norocos, duceam și duc viața pe care mi-o doream” - FOTO & VIDEO
Un spirit întreprinzător, îmbinat cu o ingeniozitate și o dibăcie culturală rar întâlnite la noi. Un profesionist care trece dincolo de rigorile instituționale tocmai pentru a schimba mentalități, pentru a așeza pe cărările bătătorite, aparent fără ieșire, soluții noi și idei neîntâlnite încă.
Sticlele în aer!!! Încă un film din decapotabila Audi care a produs accidentul din bulevard – VIDEO
Transmisia în direct pe Facebook a accidentului care a avut loc luni seară pe bulevardul Mihai Eminescu a fost făcută de un tânăr care stătea în față, lângă scaunul șoferului recalcitrant.
Federovici braț la braț cu ”trădătoarea” și ”penalul”?! Ședință la PSD Botoșani: Se prefigurează o alianță cu ALDE și Pro România
Ceea ce părea de neconceput anul trecut, când Pro România și ALDE au votat pentru destituirea Guvernului Dăncilă, este pe cale să se producă în toată țara și inclusiv la Botoșani.
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
“Pot să zic doar atât: personal optez pentru dezvoltarea echilibrată a României, ceea ce înseamnă inclusiv realizarea autostrăzilor și drumurilor în Moldova. Mă bucur că pe mandatul meu s-au semnat cele două contracte mari ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8372 lei
USD
Dolarul SUA
4.3114 lei
CHF
Francul elveţian
4.5490 lei
GBP
Lira sterlină
5.3459 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0106 lei
XAU
Gramul de aur
247.9207 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2508 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3673 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9757 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1785 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6491 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.