Top News
Un lider de partid din Botoșani laudă legea cu închisoarea făcută acasă: Cheltuieli publice inutile

În plină pandemie de coronavirus, o inițiativă legislativă a stârnit un scandal politic de proporții. Totul a plecat de la propunerea fostului președinte al PNL, Alina Gorghiu.

Senatul a aprobat închisoarea cu brățară la domiciliu


Proiectul, care a fost adoptat cu o largă majoritate în Senat, reglementează detenţia la domiciliu şi supravegherea deţinuţilor cu ajutorul brăţărilor electronice.


Mai exact, persoanele condamnate la pedeapsa închisorii pentru care s-a dispus executarea acesteia la domiciliu vor fi supravegheate în permanenţă prin intermediul dispozitivului menționat.


Potrivit proiectului, instanţa poate dispune executarea la domiciliu a pedepsei închisorii dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:

 

  • pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 7 ani;

 

  • infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;

 

  • infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;

 

  • în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că executarea la domiciliu a pedepsei închisorii este suficientă, iar condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.


După ce mass-media a făcut public ce s-a întâmplat în Senat, unii președinți de partide au început să se dezică de votul propriilor colegi, liberalul Ludovic Orban anunțând că deputații se vor împotrivi, iar Dan Barna că USR-iștii au votat din... eroare.


”Vor ca cei condamnați sa facă pușcăria la locul specializat, adică pe banii noștri, în pușcării europene, unde va trebui sa băgăm o groază de bani”


De cu totul altă părere este însă președintele județean al Partidului Mișcarea Populară, care susține în continuare proiectul adoptat de Senat. În opinia ex-senatorului Corneliu Popescu, primordială pentru România trebuie să fie recuperarea prejudiciilor produse de infracțiuni (care este de numai12% în CORNELIU POPESCU PMPdosarele instrumentate de DNA) și nu cheltuirea unor alte fonduri cu ținerea în detenție a infractorilor.


”Ce să vezi, majoritatea nu este de acord cu inițiativa senatoarei. Adică, vor ca cei condamnați sa facă pușcăria la locul specializat, adică în pușcării adevărate, pe banii noștri, în pușcării europene, cu condiții europene, unde va trebui sa băgăm o groază de bani și personal specializat și bine plătit. O groază de bani pe care, de fapt, nici nu-i avem și nici nu-i mai putem suporta. În loc să nu-i mai cheltuim și să ne concentrăm cu toată forța pentru recuperarea prejudiciilor, toate cazurile penale fiind însoțite de cheltuieli, amenzi și valori prejudiciate”,


Corneliu Popescu, președinte PMP Botoșani.


Fost și consilier județean, acesta nu are vreo condamnare care să îl determine să privească problema cu subiectivism.


”Mai înțelege cineva ceva?! O turmă de țuțări fără gândire, fără logica...ne țin angajați în cheltuieli publice inutile în timp ce urlă, la fel de tare, că nu avem sistem de sănătate, nu avem autostrăzi. La învățământ nici nu se mai gândesc, unde am putea educa oameni și spera să nu mai avem infractori. Pentru această inițiativă bravo tuturor parlamentarilor care au votat!”,


Corneliu Popescu, președinte PMP Botoșani.


Votul final va fi dat în Camera Deputaților.

 

loading...
S-a VOTAT: Deținuții cu pedepse până la 7 ani pot sta acasă, apare și închisoarea de weekend
Răzbunare ca în filme în închisoare: Deținut atacat în celulă, agresorul este din Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
EXCLUSIV: Profesori propuși pentru funcții la Inspectoratul Școlar Județean: Părăsesc instituția jumătate dintre inspectorii susținuți de PNL - LISTA
După modificările aduse în structura de conducere a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani pe parte de inspector școlar general și adjuncți, noi schimbări sunt anunțate pentru începutul săptămânii viitoare.
ASTĂZI: Femeile liberale și-au ales președintele înconjurate de bărbații puternici ai partidului – GALERIE FOTO & VIDEO
Sala Mihai Eminescu a Hotelului Rapsodia a găzduit astăzi de la ora 10:00 conferința de alegeri a structurii de conducere din Organizația Municipală a Femeilor Liberale.Alegerile reprezentantelor doamnelor din municipiu au avut loc cu susținere din partea liderilor PNL Botoșani.
Certat cu mai toată lumea... Iftime începe să dezvăluie motivele plecării lui Croitoru: Chiar din zona asociaților mei
A doua zi după ce Marius Croitoru a semnat cu FC U Craiova 1948, patronul fostei sale formații a început să vorbească despre motivele pentru care tehnicianul nu și-a prelungit șederea la FC Botoșani și care au fost învăluite în mister.
Festival româno-ucrainean pe Pietonalul Unirii, timp de trei zile! Botoșănenii așteptați la spectacole, parade de costume, piese de teatru, dans și expoziții – PROGRAMUL
Manifestațiile au loc grație unui proiect transforntalier România – Ucraina implementat de Primăria municipiului Botoșani și Departamentul pentru Dezvoltare Economică, Ecologie și Eficiență Energetică din cadrul Primăriei Ivano Frankivsk, Direcția Județeană de Cultură și Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Municipală și Regională.
De la Casa Sofian la „catedrala” orașului: CJ-ul dă bani pentru lucrări la mai multe unități de cult – LISTA
Proiectul de hotărâre privind „acordarea de sprijin financiar din bugetul propriu județean pe anul 2022 unor unități de cult din județul Botoșani aparținând cultelor religioase recunoscute în România” va fi supus dezbaterii în cadrul ședinței ordinare de la începutul săptămânii viitoare. 
Controale (ne)anunțate la unitățile medicale din Botoșani, amenzi pentru chiul de la serviciu și nereguli la concedii
Mai multe acțiuni de verificare au fost efectuate de către corpul de control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Botoșani la diferiți furnizori medicali din județ.
Sfinții Botoșanilor - Cum au plâns comuniștii lângă Părintele Paisie Olaru, duhovnicul românilor
Astăzi se împlinesc 125 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari duhovnici ai României, născut într-un sătuc din Botoșani.
Ele sunt fetele din Botoșani care uimesc România cu o cobză și un acordeon – GALERIE FOTO&VIDEO
Muncesc de la vârste fragede, își poartă copilăriile pe nesfârșitele drumuri între școală și studiourile muzicale, însă nu de puține ori munca, talentul, determinarea, bucuria și perseverența nu sunt de ajuns pentru a fi cunoscuți de public.
Prietenie de 100.000 de euro încheiată festiv la Edineț! Asociație din Botoșani primită de oficialitățile moldovene cu mulțumiri și promisiuni – VIDEO & GALERIE FOTO
Proiectul ”CBC Heritage T.E.A.M. Together Everyone Achieves More” a fost finalizat în mod oficial. După conferința de închidere organizată de Asociația B-Right Media la Botoșani, în data de 7 iunie, a urmat activitatea în oglindă din Republica Moldova.„Un proiect frumos la Edineț, un proiect frumos dar sigur, transfrontalier”, a descris pe scurt primarul de la Edineț colaborarea transfrontalieră.
Loading...
Concurs pentru șefia unei instituții cu toți candidații PICAȚI, s-au făcut de rușine după contestații
Cei doi candidați au susținut la București proba scrisă, însă nu au reușit să obțină punctajul necesar pentru a putea fi admiși.
Depozitul de gunoi al județului, la câteva zile până la suspendarea autorizației, directorul de la Mediu în fața deciziei carierei
Imaginile de la Primăria sectorului 1 cu mormane de gunoaie rămase necolectate pe străzile capitalei ar putea să apară și la Botoșani, unde problema majoră care stă nerezolvată la depozitul de la Stăuceni nu pare să fie conștientizată la adevărata-i dimensiune.
Măcel, măcel! / Copiii țipau, țipau oamenii VIDEO S-a lansat documentarul realizat de TVR 1 și Botoșăneanul despre accidentul de la Huțani
Cu 15 zile înainte de data la care se împlinesc 42 de ani de la accidentul de la Huțani, Televiziunea Română a prezentat în premieră documentarul ”Autobuzul morții” realizat de echipele de la ”Adevăruri despre trecut” TVR, producător Raluca Rogojină și de la ziarul Botoșăneanul, redactor șef Gabriela Erdic.
EMINESCU la 133 de ani de la moarte: Mai este Eminescu botoșănean? / Cum a evoluat literatura română? / Îl dăm afară din Cetate sau îi cinstim memoria?
Un omagiu adus lui Eminescu, omagiu care iese din sfera formalismului, din dulceața poetică în care ne-am complăcut zeci de ani. Patru scriitori și doi istorici au răspuns provocării de a vorbi despre Poet.
DEMERS jurnalistic: Botoșăneanul și Televiziunea Română, anchetă comună despre cel mai tragic accident rutier al României, documentarul va fi difuzat pe 14 iunie – VIDEO
Botoșăneanul a demarat în vara anului trecut o investigație privitoare la cea mai mare tragedie rutieră din România, care s-a petrecut la Botoșani. Un demers care a implicat o documentare efectuată de-a lungul a opt luni căruia i s-a alăturat și o echipă a Televiziunii Române coordonată de producătorul Raluca Rogojină.
Loading...
HALUCINANT: Minoră violată de toți cei trei frați, tatăl ridicat de polițiști alături de băieții săi
Caz șocant petrecut într-o familie din Botoșani. 
Regizorul care, de ziua lui, le dăruiește botoșănenilor nouă ”Eroine” şi poveştile lor nemuritoare - FOTO
Spectacolul a cărui premieră se consumă sâmbătă, 11 iunie, şi duminică, 12 iunie, la Botoşani, readuce Teatrul în prima linie artistică, recompune o rețetă ce părea a fi rătăcită printre multe dureri ale acestui timp, de la pandemie la ruina în care zace și astăzi sediul celei mai importante instituții de cultură a orașului.
Și totuși... Ada Macovei aproape să rămână la Inspectoratul Școlar
Chiar dacă negocierile dintre PNL și PSD pentru împărțirea serviciilor publice deconcentrate o vor lăsa fără postul de inspector școlar general, Ada Macovei ar putea rămâne în continuare la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), doar că nu în conducere.
MIRACOLUL muzicii care a răsunat la Botoșani după 130 de ani: Putem fi mândri că am adăugat în galeria compozitorilor români un nume nou - FOTO&VIDEO
Plecat de mai bine de două decenii din urbea natală, spune că dragostea pentru Botoșani l-a făcut să rezoneze cu cele cinci miniaturi muzicale ale compozitoarei cu origini în vechiul ținut care i-a dat țării și lumii pe Enescu, Eminescu, Iorga.
DNA-ul decapitează DSVSA-ul: Înlocuitorul lui Țurcanu schimbat la rândul lui prin ordin de la București
La mai puțin de o lună după ce i s-au delegat atribuțiile de director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Ovidiu Airimițoaie a rămas fără acestea.
Primii oameni angajați în pandemie care pleacă acasă după ce au PICAT examenul organizat la spital
Zilele acestea, au fost maratoane de evaluări la Spitalul Județean „Mavromati” pentru angajările fără concurs din pandemie.
"Mai adaugăm că ministerul de interne nu poate emite acte normative," cu o mică excepţie, să fie condus de foşti sudori. Vin şi eu Alin Goguţă cu o propunere senatului României, să schimbăm imnul României, nu s-a deşteptat nimeni în ultimii 30 de ani, deci propun ca imn Prostia la putere, e şi mai dansant şi mai vesel.
5 aprilie 2020, 16:41
Ce să zică și el. Cumva trebuie să se bage în seamă, să mai audă lumea de el. Cu cât spui o gogomănie mai mare, cu atât există șanse sa audă lumea. În cazul de față, aude de rău. Omul asta nu are nici o expertiză juridică, deci cel mult își dă cu părerea. A trecut de senat, dar de camera deputaților nu o să treacă o asemenea inepție.Poate ne spune de ce parlamentarii dorm si cum guvernul încalcă Constitutia. "Ordonanțele militare" sunt date și produc efecte în agara legii. Conform art. 73 (3), lit g, Parlamentul legifereaza prin LEGE ORGANICA regimul stării de asediu și a starii de urgență. Deci, DOAR parlamenul are abilitate să legifereze și să reglementeze starea de urgență, prin LEGE, nu și guvernul. Conform art. 115 (1) din Constituție "parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a guvernului pentru a emite ordonanțe de abilitare a guvernului pentru a emite ordonante IN DOMENII CARE NU FAC OBIECTUL LEGILOR ORGANICE". Mai adaugăm că ministerul de interne nu poate emite acte normative, doar guvernul în ansamblul lui și faptul că tot în constituție NU EXISTĂ noțiunea de ordonanță militară. Asta înseamnă că: amenzile date sunt ilegale (se dau în baza unei ordonanțe ilegale și nu în baza unei legi organice ), sunt lipsiți de libertate in mod ilegal toți cei carantinați, noi stăm in casă voluntar pentru că legal nu există act normativ legal care să ne oblige ( putem și este bine sa contestăm TOATE amenzile date ilegal ). Dincolo de faptul că este bine să ne ferim, dezastrul adus de virus este imens. Statul poate să fie dat în judecată ( și o sa fie ) pentru prejudiciile cauzate de anularea și suspendarea contractelor comerciale care au adus prejudicii ENORME prin aceea ca gibonii din parlament nu au dat o LEGE ORGANICĂ prin care sa reglementeze starea de necesitate și au lasat guvernul condus de mandolină sa facă ce le taie capul.
5 aprilie 2020, 15:02
Iar emana nenea asta crema imbecilitatilor de pe fata pamantului. Confunda aiuristic detentia care inseamna reeducare si corectare intr-un regim strict inchis cu statul acasa cu bratara, vezi Doamne. Nu spune niciunul ca infractorii trebuie reeducati prin munca- avem de reparat si cladit spitale, scoli, drumuri, poduri, sisteme de irigatii. Aiureala cum ca scad cheltuielile, scad pe naiba atat timp cat insolventa lasa in urma miliarde de euro taxe neplatite. ”economia”- care economie? Vorbim aiurea- trei lulele, trei surcele- taiatul padurilor, transport si produse accizabile la negru, niste lohn si agricultura cu capital strain ce ne hraneste cu tot soiul de alimente dubioase. Economia trebuie sa fie facuta de intreprinzatori, nu de mafia politica. Economia trebuie construita cu milioane de mici intreprinzatori, cu impozite mici si largirea bazei de impozitare nu cu restrictii si amenzi si, mai ales cu infractori tinuti acasa. Unde s-a mai vazuit asa ceva in lumea asta? Raiul infractorilor! Nu pot sa cred! Vom asista la jafuri, la talharii si la tot soiul de fapte reprobabile stiind ca faptasii vor primi premiu o bratara si vor sta acasa. Numai un ins fara ratiune poate sustine asa ceva, un om normal , niciodata!
5 aprilie 2020, 14:42
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Mă rog la bunul Dumnezeu să prind eu vremea în viaţă când se va reface Mitropolia Bucovinei la Suceava, pentru că merităm. Noi am avut-o. Sunteţi aici preoţi, care alături de noi, de mireni, avem această obligaţie să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9430 lei
USD
Dolarul SUA
4.7005 lei
CHF
Francul elveţian
4.9319 lei
GBP
Lira sterlină
5.7237 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4468 lei
XAU
Gramul de aur
274.3717 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2440 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2478 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2317 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6495 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1998 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.6 o C
Dorohoi
21.3 o C
Bucecea
23.0 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.5 o C
Ştefăneşti
21.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.