Top News
Vatra Satului... social-democrat – 15.000 de euro cheltuiți la un festival în care PSD-iștii au defilat pe scenă – VIDEO & FOTOGALERIE

La două luni și câteva zile de la câștigarea alegerilor primarul a reușit să politizeze evenimentul anual cu cea mai mare afluență de public organizat de  Primăria Stăuceni.

Pauză politică de la folclor

S-a întâmplat luni, la cea de-a XIV – a ediţie a Festivalul Folcloric Vatra Satului, desfășurat pe o scenă montată la câteva sute de metri de sediul administrației publice locale. Înainte ca în fața miilor de spectatori să ajungă Ionuț Langa și Maria Dragomiroiu, primarul Relu Burlacu a întrerupt deurlarea propriu-zisă a evenimentului și a invitat pe scenă mai mulți membri ai PSD: deputatul Tamara Ciofu, senatorul Doina Federovici, consilierul președintelui Consiliului Județean, Andrei Axinte, plus doi directori social-democrați: Răzvan Rotaru de la Garda de Mediu și Marius Budăi de la Casa Județeană de Pensii. Nu doar că au urcat pe scneă, în fața mulțimii, ci chiar li s-a dat cuvântul.
Prima a vorbit deputata, care a apreciat faptul că noul primar continuă tradiția acestui festival, urându-le totodată oamenilor din Stăuceni să se reîntâlnească spre sfârșitul iernii, la Festivalul Plăcintelor.


”Ne apropiem de toamnă, dar ne apropiem cu bucuria că am reușit să facem ceva pentru Stăuceni, că vom face mai mult de acum înainte și că ne veți fi aproape și îl veți susține pe primar. Este o serbare frumoasă cu foarte mulți artiști, cunoscuți, talentați, care au vizitat și concertat, s-au prezentat în fața dvs., ceea ce denotă – pentru a câta oară? – respectul pe care vi-l poartă primarul dvs., Relu Burlacu”,


Tamara Ciofu, deputat PSD.

Promisiune la festival: copiii la Parlament

Apoi a luat cuvântul senatoarea, care a promis că în luna septembrie, împreună cu colega sa de partid și de Legislativ, va duce 15 copii, membri ai formației ”Mugur de fluier”, la Parlament, pentru a vedea cum se fac legile.


”D-le primar, se spune că omul sfințește locul atunci când pune suflet. Acest lucru l-ați făcut dvs. Acest lucru l-ați realizat în aceste zile, ați pus suflet. Ați avut alături Consiliul Local, sponsori importanți și iată că miile de cetățeni prezenți astăzi aici vă vor mulțumi pentru că, după un an de muncă, trebuie să știm și cum să petrecem”,


Doina Federovici, senator PSD.


Apoi, consilierul președintelui CJ Botoșani a scuzat practic lipsa lui Costică Macaleți de la festival.


”Dar a transmis un cald salut și deplină prețuire pentru toți cetățenii comunei Stăuceni și putere de muncă, sănătate și mult succes în a vă aduce la bun sfârșit orice misiune încredințată”,


Andrei Axinte, consilier președinte CJ Botoșani.


Răzvan Rotaru a evitat să vorbească, lui Marius Budăi nu i s-a încredințat microfonul, care a ajuns din nou la primar.  


”Mulțumim invitaților în aplauzele dvs și vă dorim în continuare distracție plăcută. Distracția continuă cât doriți dvs., până la ziuă dacă doriți”,


Relu Burlacu, primar PSD.


Deși la ceea ce s-a întâmplat pare inutil de precizat, menționăm totuși că Relu Burlacu a devenit primar pe lista PSD.


15.000 de euro a costat Festivalul Folcloric Vatra Satului, aproximativ două treimi din sumă fiind asigurată de sponsori, iar restul de la bugetul local.

Cum de-a fost invitată mai toată lumea, dar oamenii s-au ales doar cu PSD-iștii

Noul primar de la Stăuceni are și o explicație pentru prezența exclusivă a PSD-iștilor pe scena manifestării.


”I-am invitat și pe cei de la PNL, și pe cei de la ALDE, dar nu au venit. Chiar am vorbit cu dl viceprimar (liberalul Cosmin Epuraș – n.r.) să meargă dlui să ducă invitațiile la PNL, așa mi s-ar fi părut normal, dar nu a vrut și atunci am mers eu, le-am lăsat la secretariat”,


Relu Burlacu, primar PSD de Stăuceni.


Acesta susține că tot personal s-a deplasat la sediul ALDE Botoșani pentru a lăsa invitațiile, arătând că nu cunoaște motivele pentru care, în final, doar membrii PSD au răspuns invitației.

 

VEZI ȘI:

Și deștept, și gospodar, măăăiii - Un lăutar celebru i-a compus o piesă unui primar din județ – VIDEO & FOTOGALERIE

 

A fost ACCIDENT MORTAL! Tânăr reținut în cazul bărbatului găsit pe drum fără suflare
Misterul bărbatului găsit mort pe marginea unui drum național este pe cale să se elucideze, după ce oamenii legii au reținut un tânăr pentru ucidere din culpă. Polițiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi joi printr-un apel 112 cu privire la faptul că pe DN 29 C, în comuna Vârfu Câmpului, se află cadavrul unui bărbat.
Doi băiețași au rupt oglinzile de la cinci mașini din zona ultracentrală a orașului – VIDEO
Mai mulți proprietari de automobile care locuiesc în zona zero a municipiului Botoșani s-au trezit duminică, 7 aprilie, că mașinile lor nu prea mai au oglinzi. Sau, mai bine spus, încă le mai aveau, dar deveniseră obiecte de decor.
Zeci de botoșănence aparent normale ajung la spital cu afecțiuni groaznice: Resimțită de persoana respectivă este oribilă
Printre bolile care predomină în rândul botoșănencelor se numără anxietatea și depresiile. La Botoșani, ajung anual la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, zeci de femei cu simptomele acestor boli.
Elevă din Botoșani bătută cu pumnii și picioarele: Nimeni nu intervine, colegii filmează – VIDEO
Două fete de la un liceu din județul Botoșani s-au luat la bătaie, iar în tot acest timp colegii au filmat incidentul.
ASTĂZI: Zeci de pompieri l-au condus pe ultimul drum pe un fost coleg – GALERIE FOTO
În urmă cu câteva zile moartea unui fost plutonier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani a întristat colectivul din această unitate și nu numai. 
DOI ani de închisoare pentru un golan care a trântit o femeie și i-a furat geanta
O femeie din municipiul reședință de județ a tras o sperietură zdravănă după ce a fost atacată de un tânăr în vârstă de 22 de ani.
Demisie ŞOC: Ovidiu Portariuc părăseşte conducerea Loteriei Române
Președintele Loteriei Române, Ovidiu Portariuc, și-a depus demisia din funcție.
Director de instituție implicat într-un accident rutier, a fost adus cu Poliția la spital  - FOTOGALERIE
Directorul adjunct al unei instituții de la Botoșani a fost implicat marți, în dimineața zilei de 9 aprilie 2019, într-un accident rutier.
Macaleți a fugit de protestatari și l-a lăsat pe Birta să încaseze loviturile, limbaj de vice de CJ: Eu nu am venit în scaunul ăsta rupt în fund – VIDEO & FOTOGALERIE
Chiar unul dintre cei doi organizatori, Cristian Andrioaei a recunoscut că nu s-a așteptat la o asemenea avalanșă de participanți la protestul pe care l-a repetat la un an distanță, pentru a atrage un semnal de alarmă cu privire la drumul județean până la Răuseni.
Clădire prăbușită din senin în Centrul Istoric, oamenii din zonă au sunat la Poliție – GALERIE FOTO & VIDEO
Una dintre clădirile de pe stradela din spatele Hotelului Rareș s-a prăbușit din senin.
Băiatul cu numai 31 de primăveri înmormântat de părinți cerniți înconjurați de prieteni – GALERIE FOTO & VIDEO
Cimitirul Pacea s-a umplut din nou de jale, sâmbătă 6 aprilie 2019 pe un soare cald care îi făcea o concurență pierdută vântului ce sufla printre cruci și oameni cu haine negre și lalele în mâini.
Unicul fiu al unui om de afaceri botoșănean decedat la 31 de ani – O cafenea închisă în memoria lui
Durere fără margini în familia unui om de afaceri de la Botoșani.
Șofer de la o firmă de transport FURAT după o cursă de un călător, APEL public de la familie pentru depistarea hoțului
Un șofer profesionist care lucrează la o firmă de transport persoane din Botoșani a fost furat chiar de unul dintre călători.
Încă două săptămâni de emoție pentru funcționarii judecați în procesul Uvertura Mall – Sentința amânată de judecător
Ziua de 21 martie 2019 a fost practic cea care a încheiat procesul pentru redevența de la Uvertura Mall cu concluziile finale ale părților, anume reprezentantul DNA Suceava și avocații celor care au calitatea de inculpat.
melimeloparis.ro%20
Un primar și doi consilieri locali din Palestina au ajuns la Botoșani să învețe administrație publică – FOTOGALERIE & VIDEO
Timp de aproape o săptămână de zile, municipiul Botoșani găzduiește o delegație venită de departe, de pe Fâșia Gaza. Un primar și doi consilieri, dintr-un stat mai puțin dezvoltat decât România, au ajuns la Botoșani pentru un schimb de experiență. Banal pentru botoșăneni, probabil însă vital pentru oaspeții care încearcă să înțeleagă mecanismul unei țări diferită de-a lor.
S-a făcut dreptate? 8 ani, 7 luni și 10 zile de închisoare și DAUNE morale și materiale pentru fata omorâtă de Paști
Pe 2 noiembrie 2017, părinții Andei Dănăilă, o fată care avea doar 22 de ani și care a fost ucisă într-un accident rutier, s-au prăbușit în Piața Revoluției din municipiul Botoșani.
SEARA ACEASTA: TOȚI pentru autism în Piața Revoluției, cu zeci de copii și tot felul de șefi – GALERIE FOTO & VIDEO
Zeci de persoane s-au adunat în această seară în fața Primăriei Botoșani pentru a  marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.
Titanii județului adunați laolaltă în semicerc, festivitate cu zâmbete, ironii și momente triste – GALERIE FOTO&VIDEO
În anul 2018 a intrat în vigoare Legea cu numărul 348 și prin care, în seria zilelor festive anuale se înscrie și cea a Prefecturii, adică Ziua Instituției Prefectului. Anul acesta, pe 2 aprilie, a fost pentru prima dată când s-a marcat la Botoșani. Și nu se putea altfel decât prin prezența tuturor celor care au condus această instituție, în ultimele trei decenii.
Accidentele rutiere cu morți în creștere la Botoșani, a apărut o nouă CAUZĂ a producerii acestor evenimente
Comisarul de poliție, Teodor Orhei a fost cel care a venit cu o situație statistică îngrijorătoare privitoare la numărul de accidente rutiere petrecute în județul Botoșani, comparativ cu anii trecuți.
kalapod.net%20
Deputat botoșănean la nunta Olguței Vasilescu, parlamentara a cântat imnul Universității Craiova – VIDEO & GALERIE FOTO
Senatorul Claudiu Manda și deputatul Olguța Vasilescu s-au căsătorit religios și civil de Dragobete, iar sâmbătă spre duminică a avut loc și petrecerea.
daca ajunge si Chinezu in Parlament,trebuie sa ne mutam sigur din tara asta........
24 august 2016, 14:07
penibili, ce caută ăștia toți la o sărbătoare a satului? Doamnele din Parlament asta fac de 4 ani unde e o scenă hop și ele, mă și mir că n-au fost și prin alte locuri unde au fost paranghelii. mă întreb insă ce caută Budău și Rotaru acolo, pe cine reprezintă ei, ce au de comunicat că bieții de ei cu câtă școală au de-abia deschid gura. Cât despre consilierul pres. cj......cu ce o fi mai breaz decât celebrul Cârnu?
19 august 2016, 19:15
Budau de la Casa De Pensii venise cu masina institutiei...ce mai ,din magazioner sa ajungi director,faci ce te duce capul....Traiasca lipitul de afise si Spiru Haret la fara frecventa!
19 august 2016, 15:44
Sergiule, iar ai dat cu mucii in fasole.Nu spuneai tu ca esti absolut neutru? Pai atunci de ce nu ai spus ca in fiecare an, de la organizarea primului festival ,, Vatra satului" s-au perindat pe scena toate virfurile politichiei botosanene, desigur in functie de cine detinea puterea. Asa a facut si Epuras in fiecare an, asa face si noul primar. Daca il acuzi numai pe actualul primar ca si-a invitat sefii si sefuletii la festival, atunci nu esti deloc neutru, ci tragi din greu laroata liberala ca de, se apropie alegerile parlamentare. In al doilea rind, acest festival s-a limitat doar la aspectele prezentate de tine? Nu era cinstit sa prezinti absolut dezinteresat toata tarasenia de pe islazul comunei Stauceni?
19 august 2016, 15:20
,,Omul”=bucătăreasa votată
19 august 2016, 12:29
Dupa cum se stie,petrecerile campenesti,festivalurile de orice fel,sunt interzise pe bani publici.Se fac pe bani din sponsorizari.Cum primarul(oricare ar fi culoarea lui politica)umbla cu traista in bat,ca milogul sa adune bani,cred ca poate invita pe cine doreste.Daca prezenta celor invitati acoloi-ar fi deranjat pe locuitorii comunei,sigur s-ar fi mnifestat cumva,dar asa,vad ca se manifesta orasenii galben-albastri.Astel de invitatii se vor face la toate manifestarile de acest fel de acum incolo,avand in vedere,ca urmeaza alegerile din iarna,asa ca obisnuiti-va cu ideea!
19 august 2016, 11:57
Cu miloaga dupa voturi, ca in rest n-au facut nimic pt BT.
19 august 2016, 11:55
Domnule Macaleti preluati conducerea partidului pana nu distruge Doina definitiv aceasta organizație.
19 august 2016, 11:30
trist, ce figuri triste, imbatranite, de oameni munciti si tineri fara niciun orizont decat coada vacii sau Spania......alaturi, politicienii de carton, fara carte, fara putinta, care nu stiu sa faca nimica, care in absenta statutului de mancator de kkkk politic, ar fi probabil someri..........satenii aceia, daca ar fi vrut sa faca vreo regula, pur si simplu i-ar fi fugarit........pe motiv ca de 26 de ani, din cauza unora ca ei, o duc mai rau ca in evul mediu............si asa trebuie facut in toata tara.............ca din banii aceia cheltuiti pe circ, ar fi putut sa schimbe mobilierul la scoala, la gradinita, de ex.
19 august 2016, 10:39
Va astept la festivalul castravetelui, avem toate dimensiunile.
19 august 2016, 09:20
Reminescente din Roma Antica - paine si circ . Atunci, imparatii romani au inteles ca pot sa tina in frau populatia ignoranta, oferindu-i pe langa mijloacele de subzistenta """paine""" si ""circ""", adica distractie, castigandu-si astfel popularitatea in randul acesteia, abatandu-i atentia de la problemele grave ale Imperiului , dar si sa-i obisnuiasca cu realitatea cruda zilnica a administratiei - sange si moarte. Asa s-a ajuns la solutia construirii unui amfiteatru gigantic ( astazi imense scene metalice protejate cu garduri ca pentru animale ! ) . Initiator a fost Imparatul Nero ( un homosexual, incestuos, ucigas si nebun ) care ar fi dat foc Romei. Urmeaza si la noi ca neocomunistii sau urmasii acestora, ajunsi in toate partidele, promovati prin legi tampite in Parlamentul Romaniei si administratie, sa dea foc natiunii pentru pentru rezolvarea problemelor lor de interes personal.
19 august 2016, 09:14
Nesimtirea unora este prea mare! Ce căutați voi pe scena aia nu înțelegem. Ati sponsorizat cu vreun leu acest festival? Huuuuuu
19 august 2016, 09:12
Lăsați oamenii sa se simtă bine la sărbătoarea satului,umblați toată ziua dupa microfoane. Aveți destule la capitala. Cand vreodată parlamentarii de la PNL au urcat pe scena festivalurilor din judet? PSD= comunism
19 august 2016, 09:01
Uitați-va pe scena, a venit vacanța mare, pe banii contribuabililor bineînțeles
19 august 2016, 08:53
Chiar nu mai aveți pic de rusine? Politizati totul pe banii noștri? Cum prindeți o scena hop si voi va cățărați. Rusine!
19 august 2016, 08:50
Dar Budai magazionerul ce cauta pe scena aia?
19 august 2016, 08:50
Disperarea dupa notorietate duce la sentimentul de dizgratie din partea noastră. Mergeți fetelor acasa,puneți-va o scena in fata blocului si faceți voi spectacole daca tot va place sa va cățărați pe scena si nu numai. Pe banii noștri nu va permitem
19 august 2016, 08:47
Chiar nu mai aveți pic de rusine? Politizati totul pe banii noștri? Cum prindeți o scena hop si voi va cățărați. Rusine!
19 august 2016, 08:43
Axinte de la vacanta mare pe scena? penibil...unde s tinerii care au muncit in campanie? vor fi eliminati unul cate unul ..si Psd ul radea de dizolvarea Tnl Bt ..la Psd va fi exteeminare ...
19 august 2016, 08:38
starshiners.ro%20
missgrey.ro
Sondaj
În ce sistem sanitar aveți mai mare încredere?
În cel de stat
În cel privat
Prefer să merg în străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
”Asta e decizia d-nei ministru de a face controale când, cum, în ce modalitate. Noi nu avem nimic de comentat din punctul acesta de vedere. Noi o așteptăm cu brațele deschise, că nu avem nimic de ascuns. E nebunia asta că vine dna ...
astratex.ro
melimeloparis.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7619 lei
USD
Dolarul SUA
4.2322 lei
CHF
Francul elveţian
4.1850 lei
GBP
Lira sterlină
5.5070 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7817 lei
XAU
Gramul de aur
173.5480 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2355 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4868 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0296 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1654 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1854 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6378 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.