Top News
Vatra Satului... social-democrat – 15.000 de euro cheltuiți la un festival în care PSD-iștii au defilat pe scenă – VIDEO & FOTOGALERIE

La două luni și câteva zile de la câștigarea alegerilor primarul a reușit să politizeze evenimentul anual cu cea mai mare afluență de public organizat de  Primăria Stăuceni.

Pauză politică de la folclor

S-a întâmplat luni, la cea de-a XIV – a ediţie a Festivalul Folcloric Vatra Satului, desfășurat pe o scenă montată la câteva sute de metri de sediul administrației publice locale. Înainte ca în fața miilor de spectatori să ajungă Ionuț Langa și Maria Dragomiroiu, primarul Relu Burlacu a întrerupt deurlarea propriu-zisă a evenimentului și a invitat pe scenă mai mulți membri ai PSD: deputatul Tamara Ciofu, senatorul Doina Federovici, consilierul președintelui Consiliului Județean, Andrei Axinte, plus doi directori social-democrați: Răzvan Rotaru de la Garda de Mediu și Marius Budăi de la Casa Județeană de Pensii. Nu doar că au urcat pe scneă, în fața mulțimii, ci chiar li s-a dat cuvântul.
Prima a vorbit deputata, care a apreciat faptul că noul primar continuă tradiția acestui festival, urându-le totodată oamenilor din Stăuceni să se reîntâlnească spre sfârșitul iernii, la Festivalul Plăcintelor.


”Ne apropiem de toamnă, dar ne apropiem cu bucuria că am reușit să facem ceva pentru Stăuceni, că vom face mai mult de acum înainte și că ne veți fi aproape și îl veți susține pe primar. Este o serbare frumoasă cu foarte mulți artiști, cunoscuți, talentați, care au vizitat și concertat, s-au prezentat în fața dvs., ceea ce denotă – pentru a câta oară? – respectul pe care vi-l poartă primarul dvs., Relu Burlacu”,


Tamara Ciofu, deputat PSD.

Promisiune la festival: copiii la Parlament

Apoi a luat cuvântul senatoarea, care a promis că în luna septembrie, împreună cu colega sa de partid și de Legislativ, va duce 15 copii, membri ai formației ”Mugur de fluier”, la Parlament, pentru a vedea cum se fac legile.


”D-le primar, se spune că omul sfințește locul atunci când pune suflet. Acest lucru l-ați făcut dvs. Acest lucru l-ați realizat în aceste zile, ați pus suflet. Ați avut alături Consiliul Local, sponsori importanți și iată că miile de cetățeni prezenți astăzi aici vă vor mulțumi pentru că, după un an de muncă, trebuie să știm și cum să petrecem”,


Doina Federovici, senator PSD.


Apoi, consilierul președintelui CJ Botoșani a scuzat practic lipsa lui Costică Macaleți de la festival.


”Dar a transmis un cald salut și deplină prețuire pentru toți cetățenii comunei Stăuceni și putere de muncă, sănătate și mult succes în a vă aduce la bun sfârșit orice misiune încredințată”,


Andrei Axinte, consilier președinte CJ Botoșani.


Răzvan Rotaru a evitat să vorbească, lui Marius Budăi nu i s-a încredințat microfonul, care a ajuns din nou la primar.  


”Mulțumim invitaților în aplauzele dvs și vă dorim în continuare distracție plăcută. Distracția continuă cât doriți dvs., până la ziuă dacă doriți”,


Relu Burlacu, primar PSD.


Deși la ceea ce s-a întâmplat pare inutil de precizat, menționăm totuși că Relu Burlacu a devenit primar pe lista PSD.


15.000 de euro a costat Festivalul Folcloric Vatra Satului, aproximativ două treimi din sumă fiind asigurată de sponsori, iar restul de la bugetul local.

Cum de-a fost invitată mai toată lumea, dar oamenii s-au ales doar cu PSD-iștii

Noul primar de la Stăuceni are și o explicație pentru prezența exclusivă a PSD-iștilor pe scena manifestării.


”I-am invitat și pe cei de la PNL, și pe cei de la ALDE, dar nu au venit. Chiar am vorbit cu dl viceprimar (liberalul Cosmin Epuraș – n.r.) să meargă dlui să ducă invitațiile la PNL, așa mi s-ar fi părut normal, dar nu a vrut și atunci am mers eu, le-am lăsat la secretariat”,


Relu Burlacu, primar PSD de Stăuceni.


Acesta susține că tot personal s-a deplasat la sediul ALDE Botoșani pentru a lăsa invitațiile, arătând că nu cunoaște motivele pentru care, în final, doar membrii PSD au răspuns invitației.

 

VEZI ȘI:

Și deștept, și gospodar, măăăiii - Un lăutar celebru i-a compus o piesă unui primar din județ – VIDEO & FOTOGALERIE

 

Divele pe tocuri, directorii și unii politicieni nu s-au mai folosit de istorie pentru tradiționala defilare de Ziua Eroilor, la Cimitirul Pacea – GALERIE FOTO
Nu au mai fost văzute obișnuitele fețe de politicieni sau directori politici sprijiniți de coroanele de flori pentru a da bine în fotografiile presei. Nu au mai fost văzuți nici militarii din Garda de Onoare. Nici oficialitățile înalte ale orașului și alții care „se lipesc” la astfel de manifestații pentru a putea fi văzuți alături de „lumea bună”.
Taximetrist înjunghiat de un client, cere aproape 100.000 de lei de la agresor
A trecut mai bine de jumătate de an de când un taximetrist din Botoșani a fost înjunghiat de un client.
Asistenta decedată era o femeie sănătoasă, făcea sport și urca pe munte! BOALA a reacționat diferit la ea, înainte de deces a fost declarată VINDECATĂ
Lenuța Buta nu ducea deloc o viață sedentară. Ba dimpotrivă, era o persoană extrem de activă și iubea natura. Făcea sport ori de câte ori era posibil, iar muntele o atrăgea ca un magnet.
„Sanda” femeia din Sri Lanka venită la Botoșani, dezvăluiri șocante: Muncitorii srilankezi s-au bătut cu cuțitele cu agenții de securitate - VIDEO
Cu fix un an înainte de scandalul, devenit național între timp, cu muncitorii din Sri Lanka aduși pentru a lucra în domeniul confecțiilor, Botoșăneanul realiza un reportaj în interiorul fabricii GT Company.
Piețari revoltați adunați în fața Prefecturii, după descinderile din Piața Centrală: Puteau să doneze produsele, nu să le calce în picioare - FOTOGALERIE
Mai mulți comercianți din Piața Centrală au venit luni dimineață în fața Instituției Prefectului fiind nemulțumiți de descinderile care au avut loc săptămâna trecută.
Am intrat în starea de nesimțire civică: ”Ce frumos și curat era orașul în starea de urgență!” - FOTO
Se spune că civilizaţia este un proces prin care învăţăm să fim mai buni. Doar că, atunci când suntem buni, ne raportăm în primul rând la confortul nostru, la câștigul propriu și prea puțin sau deloc la nevoințele aproapelui nostru.
Două agenții bancare ÎNCHISE la Botoșani: una s-a redeschis, cealaltă nu se știe când - FOTOGALERIE
Săptămâna trecută a fost îmbulzeală aproape în fiecare dimineață la sucursalele din Botoșani ale marilor bănci, însă în cazul a două dintre acestea nu pot fi învinovățiți doar clienții.
E dezastru: Botoșani a depășit pragul de 700 de cazuri de Covid! Am ajuns pe locul 4 în România
Cu toate că la nivel național pandemia este în retragere de o săptămână, la Botoșani situația se înrăutățește de la o zi la alta. Iar asta o arată chiar datele făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
A doua oară, în două zile! Mascații și Poliția au răscolit iar Piața Centrală, comercianții sunt disperați și s-au dus la prefect – GALERIE FOTO
Comercianții din Piața Centrală, din zona cunoscută ca fiind „a moldovenilor” situată în vecinătatea Halei de Lactate, au fost iar controlați de Poliție pentru a doua oară, în decurs de două zile.
inpuff.ro
Loading...
Sechestrate în case, lângă bărbați violenți! Zeci de botoșănence bătute cu sălbăticie în izolare, val de apeluri la 112
În timp ce virusul COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga planetă, există și victime ascunse ale acestei pandemii. 
Scandal la vârful Primăriei pentru o mașină de spirt: sticlele date jos în cartier, cuvinte grele între edili
Disputele dintre primarul PNL și viceprimarii PSD ai municipiului Botoșani au ajuns și la materialele folosite în lupta cu coronavirusul. Mai exact, la o autoutilitară cu spirt aflată în centrul unui nou scandal public de genul celor cu care edilii i-au obișnuit deja pe botoșănenii ce le-au dat votul.
Toți botoșănenii infectați cu COVID care au murit aveau alte afecțiuni – BOLILE de care sufereau
Până marți la Botoșani 42 de persoane infectate cu virusul COVID au murit. Toate cazurile au fost raportate de către autorități la decese din cauza virusului chinezesc.
Cultura botoșăneană este în DOLIU: ”O pierdere colosală. Putea fi ea însăși un tezaur viu”
A plecat într-o discreție care o caracteriza, într-o modestie rară. Un om care a lăsat în urmă o impresionantă zestre etnografică, de o valoare documentară excepțională.
Angajată a Centrului de Creație găsită decedată în locuință: O mare pierdere pentru cultura botoșăneană- FOTOGALERIE
Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creației Populare, aflat în subordinea Consiliului Județean Botoșani, este în doliu.
Loading...
ASTĂZI: Slujbă în aer liber pe ploaie: Botoșăneni cu măști și umbrele, dar uniți în credință – GALERIE FOTO
După două luni în care credincioșii s-au rugat doar acasă urmărind online slujbele religioase, a venit vremea când au loc și primele slujbe în aer liber.
EXCLUSIV: Consiliera acuzată de trădare a fost EXCLUSĂ din PSD cu unanimitate de voturi
După scandalul izbucnit în Consiliul Local Botoșani la ședința pentru schimbarea membrilor Consiliului de Administrație de la societatea Eltrans, Daniela Roșu a fost exclusă din PSD.
Prima zi de LIBERTATE la Botoșani, după ieșirea din starea de urgență: distanțarea socială respectată. Și nu prea – GALERIE FOTO
Data de 15 mai 2020 a fost așteptată de întreaga României dar și de cetățenii din Botoșani deopotrivă. A însemnat terminarea din Stării de Urgență, după două luni de interdicții, în care o simplă ieșire pe ușa locuinței nu putea fi efectuată fără nelipsita declarație privitoare la scopul „plimbării”.
COVID afectează unul dintre hipermarketurile de la Botoșani! Soțul unei angajate MORT de coronavirus, o parte dintre salariați trimiși la izolare
Soția bărbatului de 39 de ani al cărui deces a fost transmis în cursul serii de miercuri, 13 mai 2020 de Grupul de Comunicare Strategică, lucrează într-un mare centru comercial de la Botoșani.
Polițist local aflat în misiune, cu mașina distrusă în Centrul Vechi, ar fi fost și îmbrâncit de doi tineri
Incidentele în zona istorică a orașului sunt nelipsite chiar și pe pandemie. Și nu este pentru prima dată când cei care au de suferit sunt chiar oamenii legii.
DOUĂ amenzi aplicate de ITM la fabrica unde au fost concediați muncitorii din Sri Lanka
Urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la cei peste 40 de muncitori confecționeri de la Botoșani concediați din cauza pandemiei, instituțiile statului au demarat verificări.
daca ajunge si Chinezu in Parlament,trebuie sa ne mutam sigur din tara asta........
24 august 2016, 14:07
penibili, ce caută ăștia toți la o sărbătoare a satului? Doamnele din Parlament asta fac de 4 ani unde e o scenă hop și ele, mă și mir că n-au fost și prin alte locuri unde au fost paranghelii. mă întreb insă ce caută Budău și Rotaru acolo, pe cine reprezintă ei, ce au de comunicat că bieții de ei cu câtă școală au de-abia deschid gura. Cât despre consilierul pres. cj......cu ce o fi mai breaz decât celebrul Cârnu?
19 august 2016, 19:15
Budau de la Casa De Pensii venise cu masina institutiei...ce mai ,din magazioner sa ajungi director,faci ce te duce capul....Traiasca lipitul de afise si Spiru Haret la fara frecventa!
19 august 2016, 15:44
Sergiule, iar ai dat cu mucii in fasole.Nu spuneai tu ca esti absolut neutru? Pai atunci de ce nu ai spus ca in fiecare an, de la organizarea primului festival ,, Vatra satului" s-au perindat pe scena toate virfurile politichiei botosanene, desigur in functie de cine detinea puterea. Asa a facut si Epuras in fiecare an, asa face si noul primar. Daca il acuzi numai pe actualul primar ca si-a invitat sefii si sefuletii la festival, atunci nu esti deloc neutru, ci tragi din greu laroata liberala ca de, se apropie alegerile parlamentare. In al doilea rind, acest festival s-a limitat doar la aspectele prezentate de tine? Nu era cinstit sa prezinti absolut dezinteresat toata tarasenia de pe islazul comunei Stauceni?
19 august 2016, 15:20
,,Omul”=bucătăreasa votată
19 august 2016, 12:29
Dupa cum se stie,petrecerile campenesti,festivalurile de orice fel,sunt interzise pe bani publici.Se fac pe bani din sponsorizari.Cum primarul(oricare ar fi culoarea lui politica)umbla cu traista in bat,ca milogul sa adune bani,cred ca poate invita pe cine doreste.Daca prezenta celor invitati acoloi-ar fi deranjat pe locuitorii comunei,sigur s-ar fi mnifestat cumva,dar asa,vad ca se manifesta orasenii galben-albastri.Astel de invitatii se vor face la toate manifestarile de acest fel de acum incolo,avand in vedere,ca urmeaza alegerile din iarna,asa ca obisnuiti-va cu ideea!
19 august 2016, 11:57
Cu miloaga dupa voturi, ca in rest n-au facut nimic pt BT.
19 august 2016, 11:55
Domnule Macaleti preluati conducerea partidului pana nu distruge Doina definitiv aceasta organizație.
19 august 2016, 11:30
trist, ce figuri triste, imbatranite, de oameni munciti si tineri fara niciun orizont decat coada vacii sau Spania......alaturi, politicienii de carton, fara carte, fara putinta, care nu stiu sa faca nimica, care in absenta statutului de mancator de kkkk politic, ar fi probabil someri..........satenii aceia, daca ar fi vrut sa faca vreo regula, pur si simplu i-ar fi fugarit........pe motiv ca de 26 de ani, din cauza unora ca ei, o duc mai rau ca in evul mediu............si asa trebuie facut in toata tara.............ca din banii aceia cheltuiti pe circ, ar fi putut sa schimbe mobilierul la scoala, la gradinita, de ex.
19 august 2016, 10:39
Va astept la festivalul castravetelui, avem toate dimensiunile.
19 august 2016, 09:20
Reminescente din Roma Antica - paine si circ . Atunci, imparatii romani au inteles ca pot sa tina in frau populatia ignoranta, oferindu-i pe langa mijloacele de subzistenta """paine""" si ""circ""", adica distractie, castigandu-si astfel popularitatea in randul acesteia, abatandu-i atentia de la problemele grave ale Imperiului , dar si sa-i obisnuiasca cu realitatea cruda zilnica a administratiei - sange si moarte. Asa s-a ajuns la solutia construirii unui amfiteatru gigantic ( astazi imense scene metalice protejate cu garduri ca pentru animale ! ) . Initiator a fost Imparatul Nero ( un homosexual, incestuos, ucigas si nebun ) care ar fi dat foc Romei. Urmeaza si la noi ca neocomunistii sau urmasii acestora, ajunsi in toate partidele, promovati prin legi tampite in Parlamentul Romaniei si administratie, sa dea foc natiunii pentru pentru rezolvarea problemelor lor de interes personal.
19 august 2016, 09:14
Nesimtirea unora este prea mare! Ce căutați voi pe scena aia nu înțelegem. Ati sponsorizat cu vreun leu acest festival? Huuuuuu
19 august 2016, 09:12
Lăsați oamenii sa se simtă bine la sărbătoarea satului,umblați toată ziua dupa microfoane. Aveți destule la capitala. Cand vreodată parlamentarii de la PNL au urcat pe scena festivalurilor din judet? PSD= comunism
19 august 2016, 09:01
Uitați-va pe scena, a venit vacanța mare, pe banii contribuabililor bineînțeles
19 august 2016, 08:53
Chiar nu mai aveți pic de rusine? Politizati totul pe banii noștri? Cum prindeți o scena hop si voi va cățărați. Rusine!
19 august 2016, 08:50
Dar Budai magazionerul ce cauta pe scena aia?
19 august 2016, 08:50
Disperarea dupa notorietate duce la sentimentul de dizgratie din partea noastră. Mergeți fetelor acasa,puneți-va o scena in fata blocului si faceți voi spectacole daca tot va place sa va cățărați pe scena si nu numai. Pe banii noștri nu va permitem
19 august 2016, 08:47
Chiar nu mai aveți pic de rusine? Politizati totul pe banii noștri? Cum prindeți o scena hop si voi va cățărați. Rusine!
19 august 2016, 08:43
Axinte de la vacanta mare pe scena? penibil...unde s tinerii care au muncit in campanie? vor fi eliminati unul cate unul ..si Psd ul radea de dizolvarea Tnl Bt ..la Psd va fi exteeminare ...
19 august 2016, 08:38
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Încă avem 100.000 de oameni fără job. 40% din români au venituri mai mici din cauza pandemiei și amâna anumite achiziții scumpe și vacanțe - consumul scade. Presiunea de lichiditate este la companii care așteaptă ÎNCĂ mă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8426 lei
USD
Dolarul SUA
4.3517 lei
CHF
Francul elveţian
4.5273 lei
GBP
Lira sterlină
5.3509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0583 lei
XAU
Gramul de aur
241.3579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3886 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8967 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1635 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.