Top News
Vatra Satului... social-democrat – 15.000 de euro cheltuiți la un festival în care PSD-iștii au defilat pe scenă – VIDEO & FOTOGALERIE

La două luni și câteva zile de la câștigarea alegerilor primarul a reușit să politizeze evenimentul anual cu cea mai mare afluență de public organizat de  Primăria Stăuceni.

Pauză politică de la folclor

S-a întâmplat luni, la cea de-a XIV – a ediţie a Festivalul Folcloric Vatra Satului, desfășurat pe o scenă montată la câteva sute de metri de sediul administrației publice locale. Înainte ca în fața miilor de spectatori să ajungă Ionuț Langa și Maria Dragomiroiu, primarul Relu Burlacu a întrerupt deurlarea propriu-zisă a evenimentului și a invitat pe scenă mai mulți membri ai PSD: deputatul Tamara Ciofu, senatorul Doina Federovici, consilierul președintelui Consiliului Județean, Andrei Axinte, plus doi directori social-democrați: Răzvan Rotaru de la Garda de Mediu și Marius Budăi de la Casa Județeană de Pensii. Nu doar că au urcat pe scneă, în fața mulțimii, ci chiar li s-a dat cuvântul.
Prima a vorbit deputata, care a apreciat faptul că noul primar continuă tradiția acestui festival, urându-le totodată oamenilor din Stăuceni să se reîntâlnească spre sfârșitul iernii, la Festivalul Plăcintelor.


”Ne apropiem de toamnă, dar ne apropiem cu bucuria că am reușit să facem ceva pentru Stăuceni, că vom face mai mult de acum înainte și că ne veți fi aproape și îl veți susține pe primar. Este o serbare frumoasă cu foarte mulți artiști, cunoscuți, talentați, care au vizitat și concertat, s-au prezentat în fața dvs., ceea ce denotă – pentru a câta oară? – respectul pe care vi-l poartă primarul dvs., Relu Burlacu”,


Tamara Ciofu, deputat PSD.

Promisiune la festival: copiii la Parlament

Apoi a luat cuvântul senatoarea, care a promis că în luna septembrie, împreună cu colega sa de partid și de Legislativ, va duce 15 copii, membri ai formației ”Mugur de fluier”, la Parlament, pentru a vedea cum se fac legile.


”D-le primar, se spune că omul sfințește locul atunci când pune suflet. Acest lucru l-ați făcut dvs. Acest lucru l-ați realizat în aceste zile, ați pus suflet. Ați avut alături Consiliul Local, sponsori importanți și iată că miile de cetățeni prezenți astăzi aici vă vor mulțumi pentru că, după un an de muncă, trebuie să știm și cum să petrecem”,


Doina Federovici, senator PSD.


Apoi, consilierul președintelui CJ Botoșani a scuzat practic lipsa lui Costică Macaleți de la festival.


”Dar a transmis un cald salut și deplină prețuire pentru toți cetățenii comunei Stăuceni și putere de muncă, sănătate și mult succes în a vă aduce la bun sfârșit orice misiune încredințată”,


Andrei Axinte, consilier președinte CJ Botoșani.


Răzvan Rotaru a evitat să vorbească, lui Marius Budăi nu i s-a încredințat microfonul, care a ajuns din nou la primar.  


”Mulțumim invitaților în aplauzele dvs și vă dorim în continuare distracție plăcută. Distracția continuă cât doriți dvs., până la ziuă dacă doriți”,


Relu Burlacu, primar PSD.


Deși la ceea ce s-a întâmplat pare inutil de precizat, menționăm totuși că Relu Burlacu a devenit primar pe lista PSD.


15.000 de euro a costat Festivalul Folcloric Vatra Satului, aproximativ două treimi din sumă fiind asigurată de sponsori, iar restul de la bugetul local.

Cum de-a fost invitată mai toată lumea, dar oamenii s-au ales doar cu PSD-iștii

Noul primar de la Stăuceni are și o explicație pentru prezența exclusivă a PSD-iștilor pe scena manifestării.


”I-am invitat și pe cei de la PNL, și pe cei de la ALDE, dar nu au venit. Chiar am vorbit cu dl viceprimar (liberalul Cosmin Epuraș – n.r.) să meargă dlui să ducă invitațiile la PNL, așa mi s-ar fi părut normal, dar nu a vrut și atunci am mers eu, le-am lăsat la secretariat”,


Relu Burlacu, primar PSD de Stăuceni.


Acesta susține că tot personal s-a deplasat la sediul ALDE Botoșani pentru a lăsa invitațiile, arătând că nu cunoaște motivele pentru care, în final, doar membrii PSD au răspuns invitației.

 

VEZI ȘI:

Și deștept, și gospodar, măăăiii - Un lăutar celebru i-a compus o piesă unui primar din județ – VIDEO & FOTOGALERIE

 

CRUZIME la Botoșani: Un bărbat și-a înjunghiat tatăl până l-a omorât și apoi s-a apucat să-l taie
O nouă crimă zguduie comunitatea de la Botoșani. Cazul a intrat în atenția procurorilor care au deschis o anchetă, principalul suspect fiind în prezent expertizat la spital.
DOLIU: Șeful unei instituții de la Botoșani s-a stins din viață
Un director de instituție de la Botoșani a plecat la cele veșnice.
Întorsătură neașteptată în dosarul morții băiatului căzut în cap din camion, Poliția e pe fir
Alin Ștefura nu se afla la locul de muncă în ziua fatidică în care și-a pierdut viața într-un mod brusc ce a șocat întreaga comunitate dorohoian[.
Un băiat și două fete aflați într-o mașină, prinși cu droguri de Poliție și jandarmi
Fenomenul drogurilor pare să existe în continuare la nivelul județului Botoșani. Ce-i drept, în statistici cazurile sunt mai puține.
BĂTAIE generală între două familii, femei și bărbați cu bâte și topoare; s-au spart geamuri, apel la 112 – VIDEO
Un episod consumat în 2015 într-o localitate botoșăneană a șocat prin isteria cu care s-au luat la bătaie membrii mai multor familii, bărbați și femei într-o luptă generală în care s-au folosit bâte sau unelte agricole.
Tânărul manager în faţa căruia se înclină o întreagă comunitate: Tatăl său este un cunoscut actor din Botoşani
Cine şi-ar fi imaginat că instalarea tânărului botoşănean la conducerea unui teatru românesc va fi un pariu câştigat de către cei care l-au girat cu încredere? Cine ar fi crezut că, la numai 28 de ani, îşi va întrece în notorietate propriul tată, la rândul său actor şi fost director de teatru?
A fost prins! Piromanul care a dat foc mașinilor era beat și se certase cu familia
La câteva zeci de ore după ce a dat foc mai multor mașini din municipiul Botoșani, oamenii legii au reușit să depisteze autorul. Surprinzător, este vorba de un minor, care din primele cercetări reiese că avusese au un confluct cu ai lui și s-a răzbunat pe... automobile.
Transportatorii au distrus cocoașele din intersecția morții: În momentul când ajung cu roțile din spate urcate pe acele cocoașe pun frână
Într-o intersecție predispusă la accidente rutiere grave au fost distruse limitatoarele de viteză.
ULTIMELE pregătiri pentru ridicarea mașinilor, șeful Poliției Locale avertizează: Nu mai este mult
Se fac ultimele pregătiri pentru ca municipalitatea botoșăneană, prin societatea Eltrans, să înceapă activitatea de ridicare a autoturismelor abandonate  sau parcate neregulamentar pe domeniul public.
SURSE: CAUZA probabilă a morții băiatului adus din Franța și luat de la priveghi
Vineri, 5 iulie 2019, la aproape două săptămâni de la cumplitul accident care a avut loc în Franța, cadavrul lui Nicu Mihălăchiuţei a fost repatriat.
Două femei vs un bărbat, luptă pentru o funcție de director la o instituție publică
Actualul ocupant, pe perioadă determinată, a arătat din capul locului că este tehnocrat cu o experiență de peste două decenii în domeniu.
UNICAT! Protestatarii au venit cu o pancartă cu numărul de telefon al șefului CJ și s-au pus pe trimis SMS-uri – VIDEO & GALERIE FOTO
Aflând de faptul că președintele Consiliului Județean se află din nou în concediu la ora protestului, organizatorii mitingului pentru infrastructura Botoșanilor au găsit totuși o cale de a-i transmite mesajul participanților la acțiune.
Poliție, ambulanțe și medici legiști în Parcul Tineretului! O femeie a fost găsită moartă în casă
Oamenii care locuiesc într-un bloc din cartierul Parcul Tineretului au alertat miercuri dimineață autoritățile prin apel la numărul unic de urgență 112.
2.000 de oameni ies în stradă! Copilul de la țară care luptă pentru drumurile județului, apel la botoșăneni: Oameni buni, nu mai fiți eroi pe FacebookVIDEO
În data de 5 iulie 2019 municipiul Botoșani ar urma să explodeze de mașini care vor intra în oraș pentru a lua parte la unul dintre cele mai mari acțiuni de protest anunțate de reprezentanții societății civice.
Mesaje SFÂŞIETOARE pe pagina de Facebook a tânărului de 31 de ani: Alin, de ce ai plecat și ne-ai lăsat cu lacrimi adânci?!
Zeci de mesaje cutremurătoare curg pe reţelele de socializare după ce cunoscuţii tânărului de 31 de ani au aflat tragica veste.
Au rezolvat-o! Ieșenii ne DONEAZĂ șina lor uzată de tramvai pe care nu o mai folosesc
Având în vedere faptul că tipul de șină existent la Botoșani pe calea de rulare a tramvaiului nu se mai fabrică, șefii de la societatea Eltrans au găsit o altă metodă de a face rost de șină din oțel roșu. Au cerut-o pe cea pe care o scot ieșenii de pe străzile lor, pentru a rezolva avariile de la noi.
LICITAȚIE pentru drumul strategic al județului!!! Șefii CJ: Nu vreau să fiu răutăcios dar cred că ne dorim cu toții să vină constructori
Pe 24 noiembrie 2017, în prezența vicepremierului de atunci, Paul Stănescu și a directorului ADR Nord – Est, Vasile Asandei, a fost semnat contractul de finanțare pentru drumul strategic al județului, ce urma să rezolve o mare parte din problematica infrastructurii rutiere județene. Sala a fost plină de PSD-iști mai ales iar momentul a fost intens aplaudat.
PSD-iștii ș-au luat valizele și au plecat spre București, de la inspectori școlari la șefa de la Urgențe – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au plecat vineri la amiază în grup la congresul PSD care a avut loc sâmbătă la București și la care și-au ales noii conducători la nivel național.
Duș obligatoriu, scutece pentru copii, sărituri interzise, OUT cei care nu știu să înoate - REGULI anunțate pentru Parcul Cornișa - VIDEO
Cornișa Aquapark & Sports a făcut publice în pragul unui nou week-end o serie de reguli impuse persoanelor care vor intra la ștrand. Acesta fac parte din Regulamentul de ordine interioară și de utilizare a bazinelor și toboganelor și sunt obligatorii pentru toți plătitorii de bilet.
Firmele vitale ale orașului la un pas de o mare CRIZĂ
O parte dintre societățile comerciale cu capital de stat care funcționează în municipiul reședință de județ, pe partea de servicii publice, se apropie cu pași repezi de o mare criză.
daca ajunge si Chinezu in Parlament,trebuie sa ne mutam sigur din tara asta........
24 august 2016, 14:07
penibili, ce caută ăștia toți la o sărbătoare a satului? Doamnele din Parlament asta fac de 4 ani unde e o scenă hop și ele, mă și mir că n-au fost și prin alte locuri unde au fost paranghelii. mă întreb insă ce caută Budău și Rotaru acolo, pe cine reprezintă ei, ce au de comunicat că bieții de ei cu câtă școală au de-abia deschid gura. Cât despre consilierul pres. cj......cu ce o fi mai breaz decât celebrul Cârnu?
19 august 2016, 19:15
Budau de la Casa De Pensii venise cu masina institutiei...ce mai ,din magazioner sa ajungi director,faci ce te duce capul....Traiasca lipitul de afise si Spiru Haret la fara frecventa!
19 august 2016, 15:44
Sergiule, iar ai dat cu mucii in fasole.Nu spuneai tu ca esti absolut neutru? Pai atunci de ce nu ai spus ca in fiecare an, de la organizarea primului festival ,, Vatra satului" s-au perindat pe scena toate virfurile politichiei botosanene, desigur in functie de cine detinea puterea. Asa a facut si Epuras in fiecare an, asa face si noul primar. Daca il acuzi numai pe actualul primar ca si-a invitat sefii si sefuletii la festival, atunci nu esti deloc neutru, ci tragi din greu laroata liberala ca de, se apropie alegerile parlamentare. In al doilea rind, acest festival s-a limitat doar la aspectele prezentate de tine? Nu era cinstit sa prezinti absolut dezinteresat toata tarasenia de pe islazul comunei Stauceni?
19 august 2016, 15:20
,,Omul”=bucătăreasa votată
19 august 2016, 12:29
Dupa cum se stie,petrecerile campenesti,festivalurile de orice fel,sunt interzise pe bani publici.Se fac pe bani din sponsorizari.Cum primarul(oricare ar fi culoarea lui politica)umbla cu traista in bat,ca milogul sa adune bani,cred ca poate invita pe cine doreste.Daca prezenta celor invitati acoloi-ar fi deranjat pe locuitorii comunei,sigur s-ar fi mnifestat cumva,dar asa,vad ca se manifesta orasenii galben-albastri.Astel de invitatii se vor face la toate manifestarile de acest fel de acum incolo,avand in vedere,ca urmeaza alegerile din iarna,asa ca obisnuiti-va cu ideea!
19 august 2016, 11:57
Cu miloaga dupa voturi, ca in rest n-au facut nimic pt BT.
19 august 2016, 11:55
Domnule Macaleti preluati conducerea partidului pana nu distruge Doina definitiv aceasta organizație.
19 august 2016, 11:30
trist, ce figuri triste, imbatranite, de oameni munciti si tineri fara niciun orizont decat coada vacii sau Spania......alaturi, politicienii de carton, fara carte, fara putinta, care nu stiu sa faca nimica, care in absenta statutului de mancator de kkkk politic, ar fi probabil someri..........satenii aceia, daca ar fi vrut sa faca vreo regula, pur si simplu i-ar fi fugarit........pe motiv ca de 26 de ani, din cauza unora ca ei, o duc mai rau ca in evul mediu............si asa trebuie facut in toata tara.............ca din banii aceia cheltuiti pe circ, ar fi putut sa schimbe mobilierul la scoala, la gradinita, de ex.
19 august 2016, 10:39
Va astept la festivalul castravetelui, avem toate dimensiunile.
19 august 2016, 09:20
Reminescente din Roma Antica - paine si circ . Atunci, imparatii romani au inteles ca pot sa tina in frau populatia ignoranta, oferindu-i pe langa mijloacele de subzistenta """paine""" si ""circ""", adica distractie, castigandu-si astfel popularitatea in randul acesteia, abatandu-i atentia de la problemele grave ale Imperiului , dar si sa-i obisnuiasca cu realitatea cruda zilnica a administratiei - sange si moarte. Asa s-a ajuns la solutia construirii unui amfiteatru gigantic ( astazi imense scene metalice protejate cu garduri ca pentru animale ! ) . Initiator a fost Imparatul Nero ( un homosexual, incestuos, ucigas si nebun ) care ar fi dat foc Romei. Urmeaza si la noi ca neocomunistii sau urmasii acestora, ajunsi in toate partidele, promovati prin legi tampite in Parlamentul Romaniei si administratie, sa dea foc natiunii pentru pentru rezolvarea problemelor lor de interes personal.
19 august 2016, 09:14
Nesimtirea unora este prea mare! Ce căutați voi pe scena aia nu înțelegem. Ati sponsorizat cu vreun leu acest festival? Huuuuuu
19 august 2016, 09:12
Lăsați oamenii sa se simtă bine la sărbătoarea satului,umblați toată ziua dupa microfoane. Aveți destule la capitala. Cand vreodată parlamentarii de la PNL au urcat pe scena festivalurilor din judet? PSD= comunism
19 august 2016, 09:01
Uitați-va pe scena, a venit vacanța mare, pe banii contribuabililor bineînțeles
19 august 2016, 08:53
Chiar nu mai aveți pic de rusine? Politizati totul pe banii noștri? Cum prindeți o scena hop si voi va cățărați. Rusine!
19 august 2016, 08:50
Dar Budai magazionerul ce cauta pe scena aia?
19 august 2016, 08:50
Disperarea dupa notorietate duce la sentimentul de dizgratie din partea noastră. Mergeți fetelor acasa,puneți-va o scena in fata blocului si faceți voi spectacole daca tot va place sa va cățărați pe scena si nu numai. Pe banii noștri nu va permitem
19 august 2016, 08:47
Chiar nu mai aveți pic de rusine? Politizati totul pe banii noștri? Cum prindeți o scena hop si voi va cățărați. Rusine!
19 august 2016, 08:43
Axinte de la vacanta mare pe scena? penibil...unde s tinerii care au muncit in campanie? vor fi eliminati unul cate unul ..si Psd ul radea de dizolvarea Tnl Bt ..la Psd va fi exteeminare ...
19 august 2016, 08:38
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
„Ultima dată când am fost solicitați aici, l-am sancționat în conformitate cu prevederile Legii 61/1991. Avea manele la maximum și deranja tot blocul, s-a luat la ceartă cu toți vecinii, îi înjură, el era aici ca în curte la ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7315 lei
USD
Dolarul SUA
4.2103 lei
CHF
Francul elveţian
4.2800 lei
GBP
Lira sterlină
5.2727 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9100 lei
XAU
Gramul de aur
194.9091 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4541 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9707 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2289 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6337 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.