)
missgrey.ro
Reportaj
FOTOREPORTAJ Primar și businessman de calibru, afaceristă în trăsură, ”procuror” și ”colonel” la cea mai mare urătură a anului

Vorona și-a jucat cu cinste în ultima zi din 2015 rolul de capitală a tradiției județului. Sute de locuitori ai comunei atestată documentar în urmă cu mai bine de șase secole au oferit un spectacol de sunet și culoare cum nu se mai pot vedea prin multe locuri din România.

Primarul și conducătorul ”Prodalcom” în fruntea urătorilor

Joi dimineață, flancați de un echipaj de poliție, care a fost nevoit să întrerupă temporar circulația dat fiind afluxul de urători și privitori, voronenii au străbătut centrul localității într-un zgomot asurzitor. Calea le-a fost deschisă de un călăreț cu tricolor în spatele căruia se aflau primarul Aurel Ștefan și acționarul ”Prodalcom”, Cornel Șfaițer, cel care prin vodca ”Voronskaya” a făcut cunoscută așezarea din sud-vestul județului în toată țara. Ambii aveau tricolor în piept și urmau o trăsură în care se aflau Daniela Șfaițer, conducătoarea grupului ”Crescendo” și câteva fete îmbrăcate în straie populare și cu colaci pe brațe. Urși, căiuți, tigri și tot felul de alți mascați cu bice, cu săbii, cu tălăngi au deflat prin centrul comunei. Unii la pas, alții prin căruțe și prin mașini de la Prodalcom. În jurul orei 10:30, când s-au întors în fața vechii primării, în vecinătatea căreia s-a amenajat Centrul de Informare Turistică, îi așteptau undeva la vreo mie de oameni.

De pe scenă Vorona începe să semene a oraș

Primarul s-a urcat pe o scenă și s-a adresat sătenilor.
”Împreună cu efortul celui mai puternic investitor din comuna noastră, dl Cornel Șfaițer și societatea Prodalcom, vedeți că a determinat schimbarea în bine a aspectului centrului comunei noastre și Vorona începe să capete un contur tot mai modern, tot mai gospodăresc și tot mai frumos pe măsura acestor frumoase meleaguri voronene și pe măsura vredniciei locuitorilor săi. Și lucrul acesta cred că este cel mai bun cu care încheiem anul 2015”, a spus primarul Aurel Ștefan.

Cine dăunează grav... nevestelor

Super urătura de la Vorona a fost și un veritabil spectacol de mesaje. Urătorii, dar și mașinile, inclusiv un tractor care în loc de cabină avea... umbrelă, purtau tot felul de mesaje. ”Tigru VORONEI SandoBRAN, spaima TUDORei”, ”Caravana Clanului Voronei 2016”, ”Consumul excesiv de alcool dăunează grav nevestelor” și ”BRAN stictor BRAN ISU”, erau doar câteva mesaje. Dintre urători nu lipseau ”colonelul”, ”domnul procuror” cu plete roz și o sumedenie de oameni cu tobe. Din când în când însuși primarul Aurel Ștefan sufla cu patos într-un corn.
Defilarea din Vorona a ținut în loc zeci de mașini, pe drumul principal care străbate comuna formându-se o coloană lungă de sute de metri. N-a fost însă vreun șofer nervos. Dimpotrivă, unii s-au grăbit să imortalizeze impresionanta urătură cu telefoanele. La fel au făcut și sute de oameni, strânși în centrul localității, dar și alții ieșiți la porți și inclusiv în balconul de la Primăria Vorona.
VEZI ȘI:

Sute de botoșăneni au ieșit să vadă parada datinilor de iarnă – GALERIE FOTO & VIDEO
 

Loading...
Asta cu primarul care se implica e vrajeala.Acolo e un profesor ,pe nume Dascalu Sergiu care se implica mult in aceste activitati culturale,e trup si suflet face repetitii cu baietii .E meritul lui si-al baietilor.Discutati cu cei din ansamblu si-o sa vedeti cat de mult se implica primarul.
5 ianuarie 2016, 14:00
Onoare si cinste pentru voroneni ! Numai ca guvernantii vor interpreta ca datorita lor voronenii au pastrat atat de bine traditiile si cultura si nu mediului economic care, Dumnezeu stie cat s-au sacrificat pentru semenii lor dar si pentru """comisioanele""" fomistilor politicieni !
31 decembrie 2015, 19:46
Bravo organizatorilor.Superbe mastile , costumele, mesajele pline de umor.Vorona = BRAN BEST!
31 decembrie 2015, 17:54
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Cer să se facă locuri de fumat în fața Liceului Pedagogic și Elie Radu. Foarte multe chiștoace pe jos (pe bună dreptate, le dau dreptate fumătorilor – nu sunt coșuri de gunoi suficiente și cu loc special de aruncat țigara ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5802 lei
USD
Dolarul SUA
3.8939 lei
CHF
Francul elveţian
3.9868 lei
GBP
Lira sterlină
5.1608 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4723 lei
XAU
Gramul de aur
161.4840 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2231 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4882 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0589 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1070 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1778 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6153 lei
Vremea
astăzi
Botosani
7.9 o C
Dorohoi
7.9 o C
Bucecea
7.9 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
11 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.