An de an, echipa de la Conacul Zăiceşti organizează o sărbătoare a mustului şi încearcă să readucă din atmosfera mustăriilor de altădată.
Mustăria 2017 face trimitere la una dintre tradiţiile proprietarilor de vii, care după culesul ciorchinilor, obişnuiau să servească oaspeţii cu must din strugurii proaspăt zdrobiţi.
Anul acesta, deschiderea mustăriei va avea loc vineri, 6 octombrie, când invitata serii, Brânduşa Covalciuc, va susţine un program începând cu orele 18:00.
Sâmbătă, 7 octombrie, sărbătoarea continuă alături de suceveanca Margareta Clipa.
Organizatorii vor folosi în acest an aproximativ 300 kg de struguri. Mustul proaspăt va fi oferit din partea casei.
Vor completa tabloul tomnatic snopi cu strujeni de porumb, baloţi de paie, bostani galbeni, coroniţe de usturoi şi stergare.
Oaspeţii pot opta pentru meniul tradiţional de mustărie, atent ales cu preparate tradiţionale, păstrămuri şi cârnaţi de Pleşcoi, plăcinte poale-n brâu.
Rezervări se pot face la 0755 / 400 207.
DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL
Redacția Botoșăneanul
Apr 26, 2024
SEARA TRECUTA: Simulare de incendiu la o fabrică din Zona Industrială
Redacția Botoșăneanul
Apr 26, 2024
Polițiștii botoșăneni, activități preventive în trenurile CFR
Redacția Botoșăneanul
Apr 26, 2024
Declarația zilei 26 aprilie 2024
Gabriela Erdic
Apr 26, 2024
Gabriela Erdic
Apr 26, 2024