Top News
Mașinile groazei capturate în județ: Sulițe pentru înjunghiat, topoare, baionete, funii, saci și o mulțime de câini periculoși – FOTO

De scene mai ceva ca-n filme au avut parte polițiștii și frontieriștii cu ocazia unei acțiuni derulate împotriva vânătorii ilegale. Câini îngrămădiți într-o mașină, baionete, topoare și saci, sunt doar câteva lucruri găsite în mașinile unor suceveni care ne vizitau județul pentru a ne omorî animalele.

Suceveni veniți să braconeze la Botoșani

Într-o seară de decembrie, în jurul orei 21.00, în cadrul unui control efectuat la nivel de județ pe linia combaterii braconajului cinegetic, au fost surprinsi cinci indivizi cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, din comuna Dărmanești, județul Suceava, pe teritoriul unui fond cinegetic din Șendriceni. Aceștia erau veniți la Botoșani cu două mașini, fiind însoțiți de 11 câini periculoși de rasă - Rottweiler, Dog argentinian, Mastiff napoletan, Pitbull, dar și câini din rasa comună - Ogar, Labrador.
Poliția Vârfu Câmpului, Poliția de Frontieră Dorohoi și Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Botoșani au efectuat filtre în jurul pădurii din localitatea Horlăceni, așteptându-i pe braconieri la mașinile pe care le-au parcat în marginea pădurii.

Arsenal de vânătoare

La scurt timp, cele cinci persoane au fost percheziționate de către oamenii legii. În cele patru rucsacuri pe care le dețineau se aflau aproximativ zece cuțite, două baionete, două topoare, funii, lanterne, saci menajeri, toate necesare pentru prinderea animalelor sălbatice (mistreți, căpriori), precum și haine cu protecție dură pentru câini, folosite împotriva atacurilor de mistreți.
De asemenea, în mașini au fost găsite și două sulițe cu care aceștia înjunghiau mistreții și căpriorii hărțuiți de câini.
Persoanele au fost conduse la  sediul Poliției pentru a li se lua declarații. Li s-au întocmit dosare penale pentru fapte de braconaj, pentru port ilegal de arme albe, primind și amenzi pentru neînregistrarea câinilor la Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor, la categoria raselor periculoase.

Doi prieteni s-au dus la pescuit și au ”cules” amenzi și dosare penale pe acumularea Bucecea
Braconieri săltați în zorii zilei după ce au fost prinși de Poliție

 

Iuliana BAGHICI
Loading...
loading...
sper sa ia cu executare, inclusiv la curtea de apel!
22 decembrie 2016, 17:18
Loading...
Sondaj
Ar trebui modificat programul de funcționare al semafoarelor?
Da, vara să fie prelungit
Nu, să fie la fel tot anul
Nu sunt șofer
Declaraţia zilei
„Poate să vină cineva la examen care să fie deştept, să îl promoveze, dar el să fie pus pe furat şi nu vreau să dau explicaţii prin altă parte. Mă mai gândesc. Postul este prins în schema de personal, pot angaja, dar mă mai ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.5883 lei
USD
Dolarul SUA
3.9066 lei
CHF
Francul elveţian
4.0606 lei
GBP
Lira sterlină
5.0360 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5800 lei
XAU
Gramul de aur
162.7078 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2198 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5110 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0951 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0880 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1758 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6170 lei
Vremea
astăzi
Botosani
16 o C
Dorohoi
16 o C
Bucecea
16 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
16 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.