Ancheta săptămânii
500 de hectare de teren concesionate unei asociaţii care nu există

Nu, nu este vorba de o glumă, ci de o adevărată „performanţă” realizată de Primăria Tudora. Administraţia comunei a reuşit să dea cea mai mare parte a islazului comunal unei asociaţii care, juridic vorbind, la data la care a fost desemnată cîştigătoare a licitaţiei nu exista. Asta nu i-a oprit însă pe aleşii locali şi funcţionarii din localitate să îi concesioneze 536 de hectare. Şi nu pe un an sau doi, ci pe un deceniu.

Teren agricol

O asociaţie ia aproape tot islazul pe un deceniu

Conform unui ordin comun semnat anul trecut de miniştrii agriculturii şi administraţiei, consiliile locale nu mai au dreptul să administreze singure pajiştile, ci trebuie să le concesioneze unor asociaţii ale crescătorilor de animale „legal constituite”. În acelaşi normativ este specificat că aceste contracte se încheie „în conformitate cu prevederile ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică” şi că procedura de concesionare trebuie demarată pînă cel tîrziu la data de 1 februarie. Cu ceva întîrziere, administraţia locală din Tudora a purces la aplicarea ordinului. 8 iunie a fost data limită de depunere a ofertelor de către asociaţiile crescătorilor de animale şi persoanele fizice autorizate, iar două zile mai tîrziu a avut loc şi licitaţia. Marea cîştigătoare a fost Asociaţia Tudoreanca. Aceasta a primit nici mai mult, nici mai puţin de 536 de hectare din cele 577,09 scoase la licitaţie. O licitaţie în adevăratul sens al cuvîntului nu a avut loc. Şi asta pentru că „Tudoreanca” nu a avut practic contracandidat pe suprafeţele vizate. Doar alte 26 de hectare au revenit persoanelor fizice Dumitru şi Sebastian Şarpe (tată şi fiu), iar restul a rămas la dispoziţia Consiliului Local. În acest condiţii asociaţia care pe 10 iunie nu prea era asociaţie a concesionat terenurile la preţul de pornire a licitaţiei, cel stabilit de evaluator, adică 88 lei/ha/an.

Asociaţia nu exista însă la data licitaţiei

Toate bune şi frumoase numai că ONG-ul căruia i s-a dat aproape tot islazul comunal nu exista la data care a avut loc licitaţia. Pentru ca asociaţia să poate fiinţa din punct de vedere juridic era necesar ca Judecătoria Botoşani să emită o hotărîre în acest sens, lucru care nu s-a întîmplat pînă la data la care a avut loc licitaţia. Potrivit paginii oficiale de web a Judecătoriei (http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=193&d=MTkzMDAwMDAwMDAwNjEyMzc* ) abia pe 3 iunie s-a depus cererea de constituire a aosciaţiei. C.DeghelutaLa primul termen dat, 10 iunie, s-a decis să se trimită adresă reprezentantului legal „prin care i se va solicita să îndeplinească neregularităţile constatate”. Aşadar, este mai mult decît clar că pe 10 iunie, cînd a avut loc licitaţia, juridic vorbind asociaţia nu exista. Din acelaşi site reiese că solicitarea a fost admisă abia pe 18 iunie. „Cînd s-a ţinut licitaţia  ei nu aveau toate actele”, a afirmat Constantin Degheluţă, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine, Caprine şi Bovine „Fratelli Degheluţă”. Acesta susţine că, anterior, Primăria Tudora întîrziase procedurile de concesionare a islazului tocmai pentru a mai da un răgaz celor de la „Tudoreanca”. „Neieşind documentele de la Asociaţia Tudoreanca, au mai amînat cu o lună de zile. Normal, licitaţia trebuia să fie pe 10 mai”, ne-a declarat Constantin Degheluţă (foto dreapta). Mai mult, acestuia i s-ar fi blocat accesul la licitaţie pentru a nu încurca treburile. El spune că a cumpărat caietul de sarcini de 100 de lei, a plătit 200 de lei pentru înscrierea la licitaţie, însă nu i s-a permis participarea pe motiv că ar avea datorii la bugetul local. Debitele, susţine Degheluţă, erau însă înregistrate ca persoană fizică, nu pe asociaţie. „Nu are a face asociaţia cu impozitul”, spune preşedintele Asociaţiei Fratelli.

Plîngere penală împotriva şefilor Primăriei şi a unor consilieri locali

Ca atare, „Fratelii Degheluţă” a depus o sesizare la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Botoşani. În aceasta se solicită efectuarea de cercetări faţă de primarul Aurel Lesuc, viceprimarul Constantin Agheorghiesei, secretarul Constantin Niţă şi alţi consilieri locali sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de fals, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu pentru că „au atribuit spre concesiune imaş unei persoane juridice care nici măcar nu era legal înfiinţată la data cînd a primit teren”. În plîngere se arată că asociaţia în cauză a solicitat Judecătoriei Botoşani acordarea personalităţii juridice prin dosarul 8580/193/2010, că primul termen fixat a fost 10 iunie (ziua cînd a avut loc licitaţia, expirase deci deja termenul limită de depunere a ofertelor), iar cel de al doilea pe 18 iunie.  „Consiliul Local Tudora nu numai că a admis ca la licitaţie să participe o persoană juridică care era în curs de constituire doar, nefiind înfiinţată, ci a şi declarat cîştigătoare a licitaţiei Asociaţia Crescătorilor de Animale Tudoreanca. Mai mult, reprezentanţii acestei asociaţii au solicitat diverse sume de bani de la cetăţenii comunei Tudora, înscriindu-i în asociaţia care practic nu exista, le-au eliberat şi diverse adeverinţe sau chitanţe”, se mai arată în sesizarea făcută procurorilor botoşăneni.

Concesionarea, operă comună a viceprimarului şi a unor consilieri

Primarul Aurel Lesuc susţine că nu s-a ocupat de concesionarea islazului şi că l-a desemnat pe viceprimar să coordoneze această activitate. Constantin Agheorghiesei a fost preşedinte al comisiei de licitaţie, din care au mai făcut parte trei consilieri locali, secretarul comunei şi un referent din cadrul Primăriei. C.AgheorghieseiPotrivit viceprimarului, „Tudoreanca” ar fi fost acceptată la licitaţie în baza unei încheieri de autentificare emisă de notarul public Reta Aniţei. El a recunoscut însă că asociaţia nu avea cod fiscal, iar cînd i-am solicitat să ne arate hotărîrea Judecătoriei de înfiinţare a asociaţiei nu ne-a putut-o prezenta. „Marea majoritate a crescătorilor de animale s-au constituit într-o asociaţie, Tudoreanca. Nu puteam să mă opun voinţei acestor oameni”, ne-a declarat viceprimarul Agheorghiesei (foto stînga). Conform acestuia, „Tudoreanca” ar avea 174 de membri fondatori, cu peste 2.500 de ovine, bovine şi caprine şi, cum suprafeţele de teren se dau în funcţie de numărul animalelor, astfel asociaţia ar fi ajuns să concesioneze marea parte a terenului scos la licitaţie. Viceprimarul crede că, la mijloc, este vorba de o răzbunare a celor de la „Fratelli Degheluţă”. „Ei au încercat să depună o cerere, dar nu ştiu unde au depus-o. Au venit la mine cu un dosar, nu era complet şi le-am spus să mai aducă certificat de atestare fiscală şi i-am spus să se ducă jos şi să plătească cererea. La data de 10 iunie nu au depus cerere. Eu ce să îi fac?”, a mai arătat viceprimarul de Tudora.

Preşedintele „Tudoreanca” vine de la APIA

Preşedinte al Asociaţiei Tudoreanca şi cel care a depus actele la Judecătorie pentru înfiinţare este un angajat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), instituţie de la care ONG-ul ar urma să beneficieze de subvenţii importante după concesionarea terenului. Se numeşte Mihai Pietria şi susţine că asociaţia a primit avizul Camerei Agricole Judeţene (CAJ) ca să participe la licitaţie şi că a funcţionat în baza unei hotărîri a adunării generale a acţionarilor. M.PietriaÎn ordinul comun semnat de cei doi miniştri nu se aminteşte nicăieri de faptul că participarea la licitaţie s-ar face în baza unei adeverinţe, autorizaţii, aviz sau a unui alt act de acest gen emis de CAJ. „Nu pot să vă spun exact, este făcută de dl.Dănilă la Camera Agricolă”, ne-a spus Mihai Pietria (foto dreapta), care susţine însă că şeful CAJ i-a dat asigurări că în baza documentului pe care i l-a eliberat poate participa la licitaţie. Gheorghe Dănilă, membru PNL, este director la CAJ şi împreună cu deputatul liberal Florin Ţurcanu, membru al comisiei de agricultură a camerei inferioare a Legislativului, cu sprijinul căruia a dobîndit funcţia, a participat în luna mai la o întîlnire cu crescătorii de animale din Tudora, unde au militat pentru înfiinţarea asociaţiei. „Oamenii m-au rugat, mi-au spus că dumneata umbli la oraş şi ştii, te rog reprezintă-ne interesele să o facem asociaţie juridică”, ne-a declarat Mihai Pietria. Nici acesta nu ne-a putut prezenta însă hotărîrea Judecătoriei Botoşani privind înfiinţarea asociaţiei. El a recunoscut însă că abia pe 18 iunie, adică la mai bine la o săptămînă după ce „Tudoreanca” primise deja peste 500 de hectare, Judecătoria Botoşani i-a admis cererea de înfiinţare a asociaţiei. Mihai Pietria susţine că s-a încercat depunerea tuturor actelor în termen, dar că, oarecum suspect, Judecătoria Botoşani ar tot fi amînat emiterea hotărîrii.

Circa 50.000 de lei anual ar urma să primească Asociaţia Tudoreanca subvenţie tocmai de la APIA pentru terenul concesionat de la Primărie. Aurel LesucÎn afară de aceasta, alţi bani vor fi primiţi însă de fermieri pentru animale. „Au fost probabil probleme între cei care au participat la licitaţie pentru că fiecare vroia imaşul cel mai bun şi suprafaţa cea mai mare”, crede însă primarul Aurel Lesuc (foto stînga) despre toate cele relatate.

Primărie recidivistă

Primăria Tudora nu se află însă la prima ispravă. După cum v-am informat la o ediţie precedentă „Ancheta Săptămînii” (http://www.botosaneanul.ro/ancheta-saptamanii/penal-cu-4-tone-de-benzin-pahare-de-uic/) numai anul trecut instituţia a consumat aproape patru tone de benzină, zeci de kilograme de detergent, zeci de litri de antigel, 600 de kilograme de sare fină şi a mai găsit şi ceva bani pentru, de exemplu, seturi de pahare de ţuică şi vin. Totul s-a achiziţionat din banii contribuabilului, iar de ciudatele cumpărături s-a interesat inclusiv Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, care a deschis o anchetă şi un dosar pe numele primarului Aurel Lesuc sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Dacă şi licitaţia cu năbădăi se lasă cu un nou dosar urmează să vedem.

Sergiu BĂLĂŞCĂU

Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
inpuff.ro
Loading...
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Loading...
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
domnu vasile mocanu ai uitat sa spui ca toporascu este nasul fiicei lui primaru de la vorona , dar primaru lesuc cu primaru stefan sunt doi vechi informatori ai securitatii
25 august 2010, 23:17
Primărie penală cu detergent, pahare de ţuică şi 4 tone de benzinăAproape patru tone de benzină, zeci de kilograme de detergent, zeci de litri de antigel, 600 de kilograme de sare fină, dar şi seturi de pahare de ţuică şi vin, acestea sunt doar cîteva dintre cumpărăturile efectuate anul trecut de o primărie din judeţul Botoşani. Totul s-a achiziţionat din banii contribuabilului, bineînţeles. Şi nu este vorba de o primărie de municipiu şi nici măcar de una de oraş.Zeci de kilograme de detergent într-o primărie fără maşină de spălatPe astfel de bunuri a dat anul trecut bani Primăria Tudora. După ce prin 2007 comuna şi-a făcut un sediu nou de vreo 900.000 de lei, anul trecut s-au luat o sumedenie de lucruri. Unele ori nu au nici o legătură cu administraţia publică locală, ori au fost în cantităţi industriale. Din prima categorie face parte … detergentul. 48 de cutii de detergent a cumpărat Primăria Tudora în 2009, de la Dero Surf şi pînă la Ariel sau Dero Automat în condiţiile în care instituţia nu deţine vreun serviciu public de asistenţă socială sau vreo cantină care să necesite un asemenea consum. Mai mult, Primăria nu are nici măcar o singură maşină de spălat, fie ea automată sau neautomată. Cu toate acestea, a consumat, în medie, cîte patru kilograme de detergent pe lună.1000 de coli pe ziNici mai mult, nici mai puţin de 536 de topuri de hîrtie pentru copiator au fost achiziţionate tot anul trecut de către Primăria Tudora. Dacă scădem cele aproximativ 100 de zile libere reiese că în fiecare zi lucrătoare s-au consumat cîte două topuri, adică 1.000 de coli. În afară de acestea, s-au mai cumpărat însă alte cinci topuri de hîrtie de scrie şi 18 bucăţi de hîrtie cerată. Cînd am întrebat la Primărie despre acest consum uriaş ni s-a spus că, de fapt, nu s-a folosit întreaga cantitate anul trecut şi la 31 decembrie mai erau vreo 200 de topuri pe stoc. Am cerut să vedem stocurile, însă ni s-a răspuns că, între timp … s-au consumat şi acestea.Aproape 4 tone de benzină şi zeci de litri de uleiAdministraţia din Tudora are în proprietate două automobile tip Dacia 1310. Cît s-a putut consuma cu acestea anul trecut întrece aproape orice imaginaţie. În primul rînd trebuie spus că, practic, doar un singur automobil este funcţional. Săptămîna trecută, cînd ne-am deplasat în comună, una dintre maşini zăcea pe pană în curtea Primăriei şi începea să intre în pămînt de cînd nu mai fusese pornită. Şi oameni din comună ne-au spus că, de fapt, una singură circulă. Ei bine, anul trecut instituţia a cumpărat nici mai mult, nici mai puţin de 3.847 de litri de benzină pentru care s-au plătit 13.123 de lei. Interesant este faptul că, de exemplu, într-o singură zi, pe 23 octombrie, s-a emis o factură pentru 573 litri de benzină, ceea ce reprezintă capacitatea a mai bine de 10 rezervoare de automobile Dacia. Dar acesta nu e decît începutul. Maşina sau maşinile în cauză par să fie un adevărat sac fără fund. 56 de litri de ulei de motor s-au plătit anul trecut. Conform inventarului realizat la comună, s-a schimbat uleiul pe 1 aprilie, pe 13 aprilie, pe 25 mai, pe 16 iunie, pe 24 septembrie, pe 29 septembrie, pe 23 octombrie, pe 14 noiembrie, pe 24 noiembrie. Cîteodată s-au plătit şi cîte şapte sau opt litri de ulei, cantităţi despre care cu greu se poate pricepe în ce motor au încăput.25 litri de antigel şi 14 curele de ventilator într-un anŞi mai multe semne de întrebare îl ridică antigelul. În acelaşi an instituţia a achiziţionat 25 de litri dintr-un astfel de produs în condiţiile în care, lucru ştiut de toată lumea, într-un anotimp rece, un autoturism consumă maximă 1-2 de litri de antigel. Dar asta nu e tot. Nici mai mult şi nici mai puţin de 14 bucăţi de curele de ventilator au fost cumpărate anul trecut de administraţia din Tudora, deşi o astfel de piesă ţine în mod normal zeci de mii de kilometri. Printre altele, „parcul auto” de la Tudora a mai înghiţit anul trecut 8 litri de lichid de frînă, două bucăţi pivot interior, un filtru de ulei, opt bucăţi bujii, patru seturi plăcuţe frînă, patru bucşe, un buşon rezervor, o bieletă, un ferodou, două cabluri de ambreiaj, încă un set de bujii, un tampon motor, două termostate, două bucăţi furtun frînă, un spray pornire, o elice ventilator, o pompă benzină, două macarale portiere, o planetară, un disc frînă, două anvelope, o triplă spate.Primăria mai are însă şi un tractor. 86 litri de ulei şi 1.075 litri de motorină a consumat acesta anul trecut. Deşi cumpărat de nou, acesta a necesitat totuşi achiziţionarea unei „cupe trapezoidale terex” de peste 5.400 de lei.Ciment, gresie şi faianţă pentru un WC închis276 saci de ciment s-au achitat anul trecut de către instituţie. Potrivit reprezentanţilor acesteia, o parte din acesta a fost consumat la grupul sanitar din curtea căminului cultural. Acesta are patru WC-uri turceşti şi stă închis. Tot în acesta s-ar fi băgat 27 mp de faianţă şi 12 mp de gresie. Într-o singură zi din 2009 Primăria a cumpărat 110 DVDR, 100 CDR, care se adaugă unui număr de 145 de disckete.Administraţie cu pahare de ţuicăO mulţime dintre bunurile cumpărate anul trecut de instituţie nu par, cel puţin la prima vedere, să aibă vreo legătură cu administraţia publică locală. Printre altele, s-au cumpărat de la pahare de ţuică şi pînă la saci de aspirator. De asemenea, instituţia are asigurată paza, dar a dat bani şi pe un sistem de alarmă. Iată mai joc cîteva astfel de exemple.PRODUS BUCĂŢI PREŢSet pahare ţuică 3 22,4 leiSistem alarmă 1 2.496 leiSaci aspirator 20 94 leiProsop bucătărie 1 15 leiSpray camera 6 60 leiPronto spray 16 248 leiSare măruntă 600 kg 285,6 leiLampă halogen 4 159,9 leiBecuri 258 2.091,5 leiPentru aproape toate există o explicaţieToate aceste lucruri au ieşit la iveală în urma inventarului efectuat la nivelul instituţiei. Acesta a fost coordonat de viceprimar, care recunoaşte că unele lucruri l-au frapat şi pe el. „Asta chiar nu ştiu şi mie mi s-a părut mult”, a spus Constantin Agheorghiesei despre curele de frînă şi antigel. El crede însă că „ce aţi văzut acolo sunt anomalii” şi susţine că restul cheltuielilor sunt normale. Astfel, detergentul s-ar fi consumat pentru spălarea costumelor formaţiei populare. Primăria nu are maşină de spălat, aşa că s-a cumpărat detergent şi s-a dat unei femei din comună ca să cureţe „portul popular”. Benzină s-a consumat pentru că s-au făcut multe deplasări, inclusiv la Bucureşti, tractorul nu era dotat cu acea cupă trapezoidală cînd a fost luat de nou, ciment s-a folosit şi la alte lucrări din comună, iar Primăria are un oficiu unde sunt necesare pahare de vin şi ţuică. În fine, DVD-uri s-au trimis la Etno şi Favorit pentru a fi promovate formaţiile locale, iar sarea, deşi fină, ar fi fost folosită pentru material antiderapant.Anchetă de la PoliţieServiciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean deruleează în prezent o anchetă la Primăria Tudora. Dosarul a fost deschis pe numele prmarului Aurel Lesuc, dar s-a extins asupra mai multor angajaţi ai instituţiei. „Este în curs de cercetare sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice”, ne-a declarat inspector principal Daniela Darea, purtătorul de cuvînt al IPJ. Inventarul care a scos la iveală toată lucrurile menţionate a fost adoptat în luna ianuarie de Consiliul Local.Sergiu BĂLĂŞCĂUtrimite prin7:49 am Luni, 12 Aprilie, 201012 Comentarii la “Primărie penală cu detergent, pahare de ţuică şi 4 tone de benzină”unul spune:12 Aprilie, 2010 la 10:27 amOare se va lua ceva initiativa la nivel Judetean referitor la aceste abuzuri crase ??? ar fi foarte interesant sa ne tineti la curent cu aceste chestii, poate chiar sa se intensifice actiunea de investigare si la alte primarii , oare ce s-ar mai gasi ??? cred ca oamenii din Tudora nici nu au habar de aceste cheltuieli , tare ar fi sa apara si un scurt editorial pe hartie prin comunatudorean spune:14 Aprilie, 2010 la 12:02 pmNu cumva domnul deputat de Tudora Dan Popovici cunoate istoricul acestor cheltuieli? Tudora nu va merge inainte cu oameni mincinosi si fara scrupule precum cel dinainte mentionat. Din aceasta ancheta va reiesi adevarul, si anume ca toate aceste date au fost doar inventate de oameni cu o imaginatie bolnava si care nu au nimic in comun cu administratia comunei si nici cu mersul inainte al localitatii. Consiliul local are 9 consilieri (PDL + PNL) care impreuna cu viceprimarul C. Agheorghiesei trag satul in jos. Rusine lor! Dragi tudoreni cu bun simt, comentati spunand adevarul despre toata masina portocalie condusa de C. Cocoreanu & compani.alt tudorean spune:14 Aprilie, 2010 la 8:31 pmAr fi bine ca tudorenul de mai sus să ocupe toate funcţiile din comună: Primărie, Şcoală, Bancă, Dispensar, Poliţie pentru că oricum se pricepe la toate şi este tot timpul în miezul problemei fabricând tot felul de bombe pe care le palsează în locuri diferite şi pe care lacheii abia aşteptă să le pape şi să le ducă mai departe. Felicitări! Într-adevăr cu un astfel de tudorean, Tudora va face mulţi paşi îninte.CONSTIENT spune:14 Aprilie, 2010 la 8:53 pmtudoreanule,sigur nu esti tudorean daca incerci sa distragi atentia tudorenilor de la abuzurile ce se intampla in primaria Tudora.Sigur ca la baza afirmatiilor ziaristului stau niste documente oficiale.Mai lasati baietii aia pe care Ii tot pupati undeva in pace si consolati-va cu ideia ca viitorul este a lor si nu a unor intriganti si diversionisti ca tine.Si apropos nu va mai visati directoare de scoala ca nu a-ti contribuit cu nimic la bunul mers al scolii rtutoreani spune:14 Aprilie, 2010 la 9:32 pmputin cunoasteti ce se face la primarie,abuzuri:• Gardul din faţa primăriei a fost supra evaluat, a fost atribuit făra execuţie , licitaţie către S.C. Dioconstruct patronata de Ovidiu Daniliuc cu care primarul şi Dan Strachinariu, preşedintele PSD ,au inţelegeri vechi luând toate lucrările de pe raza comunei Tudora atât la primărie cât şi la şcoala sub supravegherea contabilei Dascălu Elena. Valoarea gardului pentru aproximativ 30 metri gard s-au plătit in 2008 suma de 450 milioane lei • În 2007-2008 primarul a făcut lucrări de pietruire a drumurilor comunale prin staful de companie Covrig Vasile şi Andone Dumitru cu care a contractat aprovizionarea şi transportul de piatră cu valori nelimitate fără ca aceştia să aibă balastiera în proprietate sau contract de materie primă. Aceştia aprovizionâdu-se de la diferite balastiere din zona la mica înţelegere prejudecând statul prin evitarea plăţii taxei aferente la Apele Române. Mai mult nu s-au facut recepţie pe drumurile publice, primarul şi contabila stabilind cu angajaţii din primărie pe care i-au obligat să semneze procesele verbale de recepţie făra a le da posibilitatea să vada locurile unde s-a administrat piatra, să cubeze cantităţile de piatră, recepţia efectuându-se dupa 3 luni de la administrare când nu se mai cunoşteau locurile unde a fost pusă piatra. Contabila a făcut plăţi lui Covrig Vasile adăugând în 2007-2008 cantităţi de piatra şi transport peste cele din procesele verbale de recepţie în schimbul comisioanelor de zeci de milioane lei. De obicei sumele oscilau între 30-50 milioane lei.• In 2009 a contractat ilegal lucrările de recepţie WC-camin cultural Tudora cu firma lui Dan Străchinariu, lucrare care a fost supra evaluată . primarul a delegat legal pe Dan Străchinariu să facă aprovizionare cu materiale de la firma MET-AXA BT fara a avea calitatea de gestionar al primăriei. Acesta din urmă a adus materiale noi pentru confecţionare uşi , geamuri metalice dar a folosit uşi vechi recondiţionate pe care probabil le-a schimbat de la locuinţa sa, le-a recondiţionat şi le-a folosit prejudecând bugetul local. Această acţiune s-a desfăşurat prin înţelegere primar-contabil-Dan Strachinariu.• S-a construit WC şcoala Tiberiu Crudu centru pentru care în 2007 s-a efectuat lucrare în valoare de 3 miliarde lei vechi. acest WC a rămas ca piesă de muzeu întrucât a fost amplasat în faţa şcolii cheltuindu-se bani de la bugetul local fără un scop anume de realizat.• În Capul Codrului s-a construit aducţiune de apă la care s-a investit sume mari de bani, dar acestea nu funcţionează întrucât apa nu este potabilă. Primarul a intervenit prin influenţele sale pentru a face această alimentare cu apă cu toate ca a fost informat ca apă nu este potabilă. Această investiţie a făcut-o doar pentru a-si câştiga voturi.• Contract cu -SABIS –pentru efectuarea contabilitatii la primarie 6000lei pe luna.• Trandafiri cumparati cu 250.000lei bucata-supraevaluataPRIMARIE PENALA, cu primar penal spune:14 Aprilie, 2010 la 9:52 pmputin se cunoaste despre abuzurile de la primarie,ex: Gardul din faţa primăriei a fost supra evaluat, a fost atribuit făra execuţie , licitaţie către S.C. Dioconstruct patronata de Ovidiu Daniliuc cu care primarul şi Dan Strachinariu, preşedintele PSD ,au inţelegeri vechi luând toate lucrările de pe raza comunei Tudora atât la primărie cât şi la şcoala sub supravegherea contabilei Dascălu Elena. Valoarea gardului pentru aproximativ 30 metri gard s-au plătit in 2008 suma de 450 milioane lei buzurile de la primarie; • În 2007-2008 primarul a făcut lucrări de pietruire a drumurilor comunale prin staful de companie Covrig Vasile şi Andone Dumitru cu care a contractat aprovizionarea şi transportul de piatră cu valori nelimitate fără ca aceştia să aibă balastiera în proprietate sau contract de materie primă. Aceştia aprovizionâdu-se de la diferite balastiere din zona la mica înţelegere prejudecând statul prin evitarea plăţii taxei aferente la Apele Române. Mai mult nu s-au facut recepţie pe drumurile publice, primarul şi contabila stabilind cu angajaţii din primărie pe care i-au obligat să semneze procesele verbale de recepţie făra a le da posibilitatea să vada locurile unde s-a administrat piatra, să cubeze cantităţile de piatră, recepţia efectuându-se dupa 3 luni de la administrare când nu se mai cunoşteau locurile unde a fost pusă piatra. Contabila a făcut plăţi lui Covrig Vasile adăugând în 2007-2008 cantităţi de piatra şi transport peste cele din procesele verbale de recepţie în schimbul comisioanelor de zeci de milioane lei. De obicei sumele oscilau între 30-50 milioane lei.• In 2009 a contractat ilegal lucrările de recepţie WC-camin cultural Tudora cu firma lui Dan Străchinariu, lucrare care a fost supra evaluată . primarul a delegat legal pe Dan Străchinariu să facă aprovizionare cu materiale de la firma MET-AXA BT fara a avea calitatea de gestionar al primăriei. Acesta din urmă a adus materiale noi pentru confecţionare uşi , geamuri metalice dar a folosit uşi vechi recondiţionate pe care probabil le-a schimbat de la locuinţa sa, le-a recondiţionat şi le-a folosit prejudecând bugetul local. Această acţiune s-a desfăşurat prin înţelegere primar-contabil-Dan Strachinariu.• Primarul a atribuit ilegal şi fără licitaţie lucrarea de construirea unei punţi(la Semian), tot lui dan Strachinariu pe care s-a plătit 470 milioane lei şi momentan pregătesc un aranjament pentru suplimentarea sumei de 170 milioane lei , sumă peste valoarea reală. Această lucrare s-a făcut şi fără respectarea proiectului sau acordului de modificare aprobat.Numai ca aprobarea asa numitii punti nu a fost propusa prin consiliul local si nu sa votat pentru investitii, mai mult ca sa achitat integral lucrarea, nu cea ce se spunea ca se da 30% si restul dupa receptiie • S-a construit WC şcoala Tiberiu Crudu centru pentru care în 2007 s-a efectuat lucrare în valoare de 3 miliarde lei vechi. acest WC a rămas ca piesă de muzeu întrucât a fost amplasat în faţa şcolii cheltuindu-se bani de la bugetul local fără un scop anume de realizat.• Cu aceeaşi firmă Dioconstruct s-a construit sediul primăriei cu subsol şi care datorită că nu s-a făcut izolaţia bună se infiltrează apă in subsol, cu toate că primarul a mai cheltuit sume importante pentru efectuarea de drenuri în jurul clădirii, acestea fiind făcute fără in studiu anume. Când ploua subsolul se umple cu apă. • Contabila împreuna cu omul de serviciu Covrig Dumitru au achiziţionat în numele primăriei benzină, motorină pe care au folosit-o în nume personal. Atât benzina cât şi motorina nu se justifică în consumul de la primărie,pe 2007,2008,2009• În Capul Codrului s-a construit aducţiune de apă la care s-a investit sume mari de bani, dar acestea nu funcţionează întrucât apa nu este potabilă. Primarul a intervenit prin influenţele sale pentru a face această alimentare cu apă cu toate ca a fost informat ca apă nu este potabilă. Această investiţie a făcut-o doar pentru a-si câştiga voturi.
25 august 2010, 23:07
Primărie penală cu detergent, pahare de ţuică şi 4 tone de benzinăAproape patru tone de benzină, zeci de kilograme de detergent, zeci de litri de antigel, 600 de kilograme de sare fină, dar şi seturi de pahare de ţuică şi vin, acestea sunt doar cîteva dintre cumpărăturile efectuate anul trecut de o primărie din judeţul Botoşani. Totul s-a achiziţionat din banii contribuabilului, bineînţeles. Şi nu este vorba de o primărie de municipiu şi nici măcar de una de oraş.Zeci de kilograme de detergent într-o primărie fără maşină de spălatPe astfel de bunuri a dat anul trecut bani Primăria Tudora. După ce prin 2007 comuna şi-a făcut un sediu nou de vreo 900.000 de lei, anul trecut s-au luat o sumedenie de lucruri. Unele ori nu au nici o legătură cu administraţia publică locală, ori au fost în cantităţi industriale. Din prima categorie face parte … detergentul. 48 de cutii de detergent a cumpărat Primăria Tudora în 2009, de la Dero Surf şi pînă la Ariel sau Dero Automat în condiţiile în care instituţia nu deţine vreun serviciu public de asistenţă socială sau vreo cantină care să necesite un asemenea consum. Mai mult, Primăria nu are nici măcar o singură maşină de spălat, fie ea automată sau neautomată. Cu toate acestea, a consumat, în medie, cîte patru kilograme de detergent pe lună.1000 de coli pe ziNici mai mult, nici mai puţin de 536 de topuri de hîrtie pentru copiator au fost achiziţionate tot anul trecut de către Primăria Tudora. Dacă scădem cele aproximativ 100 de zile libere reiese că în fiecare zi lucrătoare s-au consumat cîte două topuri, adică 1.000 de coli. În afară de acestea, s-au mai cumpărat însă alte cinci topuri de hîrtie de scrie şi 18 bucăţi de hîrtie cerată. Cînd am întrebat la Primărie despre acest consum uriaş ni s-a spus că, de fapt, nu s-a folosit întreaga cantitate anul trecut şi la 31 decembrie mai erau vreo 200 de topuri pe stoc. Am cerut să vedem stocurile, însă ni s-a răspuns că, între timp … s-au consumat şi acestea.Aproape 4 tone de benzină şi zeci de litri de uleiAdministraţia din Tudora are în proprietate două automobile tip Dacia 1310. Cît s-a putut consuma cu acestea anul trecut întrece aproape orice imaginaţie. În primul rînd trebuie spus că, practic, doar un singur automobil este funcţional. Săptămîna trecută, cînd ne-am deplasat în comună, una dintre maşini zăcea pe pană în curtea Primăriei şi începea să intre în pămînt de cînd nu mai fusese pornită. Şi oameni din comună ne-au spus că, de fapt, una singură circulă. Ei bine, anul trecut instituţia a cumpărat nici mai mult, nici mai puţin de 3.847 de litri de benzină pentru care s-au plătit 13.123 de lei. Interesant este faptul că, de exemplu, într-o singură zi, pe 23 octombrie, s-a emis o factură pentru 573 litri de benzină, ceea ce reprezintă capacitatea a mai bine de 10 rezervoare de automobile Dacia. Dar acesta nu e decît începutul. Maşina sau maşinile în cauză par să fie un adevărat sac fără fund. 56 de litri de ulei de motor s-au plătit anul trecut. Conform inventarului realizat la comună, s-a schimbat uleiul pe 1 aprilie, pe 13 aprilie, pe 25 mai, pe 16 iunie, pe 24 septembrie, pe 29 septembrie, pe 23 octombrie, pe 14 noiembrie, pe 24 noiembrie. Cîteodată s-au plătit şi cîte şapte sau opt litri de ulei, cantităţi despre care cu greu se poate pricepe în ce motor au încăput.25 litri de antigel şi 14 curele de ventilator într-un anŞi mai multe semne de întrebare îl ridică antigelul. În acelaşi an instituţia a achiziţionat 25 de litri dintr-un astfel de produs în condiţiile în care, lucru ştiut de toată lumea, într-un anotimp rece, un autoturism consumă maximă 1-2 de litri de antigel. Dar asta nu e tot. Nici mai mult şi nici mai puţin de 14 bucăţi de curele de ventilator au fost cumpărate anul trecut de administraţia din Tudora, deşi o astfel de piesă ţine în mod normal zeci de mii de kilometri. Printre altele, „parcul auto” de la Tudora a mai înghiţit anul trecut 8 litri de lichid de frînă, două bucăţi pivot interior, un filtru de ulei, opt bucăţi bujii, patru seturi plăcuţe frînă, patru bucşe, un buşon rezervor, o bieletă, un ferodou, două cabluri de ambreiaj, încă un set de bujii, un tampon motor, două termostate, două bucăţi furtun frînă, un spray pornire, o elice ventilator, o pompă benzină, două macarale portiere, o planetară, un disc frînă, două anvelope, o triplă spate.Primăria mai are însă şi un tractor. 86 litri de ulei şi 1.075 litri de motorină a consumat acesta anul trecut. Deşi cumpărat de nou, acesta a necesitat totuşi achiziţionarea unei „cupe trapezoidale terex” de peste 5.400 de lei.Ciment, gresie şi faianţă pentru un WC închis276 saci de ciment s-au achitat anul trecut de către instituţie. Potrivit reprezentanţilor acesteia, o parte din acesta a fost consumat la grupul sanitar din curtea căminului cultural. Acesta are patru WC-uri turceşti şi stă închis. Tot în acesta s-ar fi băgat 27 mp de faianţă şi 12 mp de gresie. Într-o singură zi din 2009 Primăria a cumpărat 110 DVDR, 100 CDR, care se adaugă unui număr de 145 de disckete.Administraţie cu pahare de ţuicăO mulţime dintre bunurile cumpărate anul trecut de instituţie nu par, cel puţin la prima vedere, să aibă vreo legătură cu administraţia publică locală. Printre altele, s-au cumpărat de la pahare de ţuică şi pînă la saci de aspirator. De asemenea, instituţia are asigurată paza, dar a dat bani şi pe un sistem de alarmă. Iată mai joc cîteva astfel de exemple.PRODUS BUCĂŢI PREŢSet pahare ţuică 3 22,4 leiSistem alarmă 1 2.496 leiSaci aspirator 20 94 leiProsop bucătărie 1 15 leiSpray camera 6 60 leiPronto spray 16 248 leiSare măruntă 600 kg 285,6 leiLampă halogen 4 159,9 leiBecuri 258 2.091,5 leiPentru aproape toate există o explicaţieToate aceste lucruri au ieşit la iveală în urma inventarului efectuat la nivelul instituţiei. Acesta a fost coordonat de viceprimar, care recunoaşte că unele lucruri l-au frapat şi pe el. „Asta chiar nu ştiu şi mie mi s-a părut mult”, a spus Constantin Agheorghiesei despre curele de frînă şi antigel. El crede însă că „ce aţi văzut acolo sunt anomalii” şi susţine că restul cheltuielilor sunt normale. Astfel, detergentul s-ar fi consumat pentru spălarea costumelor formaţiei populare. Primăria nu are maşină de spălat, aşa că s-a cumpărat detergent şi s-a dat unei femei din comună ca să cureţe „portul popular”. Benzină s-a consumat pentru că s-au făcut multe deplasări, inclusiv la Bucureşti, tractorul nu era dotat cu acea cupă trapezoidală cînd a fost luat de nou, ciment s-a folosit şi la alte lucrări din comună, iar Primăria are un oficiu unde sunt necesare pahare de vin şi ţuică. În fine, DVD-uri s-au trimis la Etno şi Favorit pentru a fi promovate formaţiile locale, iar sarea, deşi fină, ar fi fost folosită pentru material antiderapant.Anchetă de la PoliţieServiciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean deruleează în prezent o anchetă la Primăria Tudora. Dosarul a fost deschis pe numele prmarului Aurel Lesuc, dar s-a extins asupra mai multor angajaţi ai instituţiei. „Este în curs de cercetare sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice”, ne-a declarat inspector principal Daniela Darea, purtătorul de cuvînt al IPJ. Inventarul care a scos la iveală toată lucrurile menţionate a fost adoptat în luna ianuarie de Consiliul Local.Sergiu BĂLĂŞCĂUtrimite prin7:49 am Luni, 12 Aprilie, 201012 Comentarii la “Primărie penală cu detergent, pahare de ţuică şi 4 tone de benzină”unul spune:12 Aprilie, 2010 la 10:27 amOare se va lua ceva initiativa la nivel Judetean referitor la aceste abuzuri crase ??? ar fi foarte interesant sa ne tineti la curent cu aceste chestii, poate chiar sa se intensifice actiunea de investigare si la alte primarii , oare ce s-ar mai gasi ??? cred ca oamenii din Tudora nici nu au habar de aceste cheltuieli , tare ar fi sa apara si un scurt editorial pe hartie prin comunatudorean spune:14 Aprilie, 2010 la 12:02 pmNu cumva domnul deputat de Tudora Dan Popovici cunoate istoricul acestor cheltuieli? Tudora nu va merge inainte cu oameni mincinosi si fara scrupule precum cel dinainte mentionat. Din aceasta ancheta va reiesi adevarul, si anume ca toate aceste date au fost doar inventate de oameni cu o imaginatie bolnava si care nu au nimic in comun cu administratia comunei si nici cu mersul inainte al localitatii. Consiliul local are 9 consilieri (PDL + PNL) care impreuna cu viceprimarul C. Agheorghiesei trag satul in jos. Rusine lor! Dragi tudoreni cu bun simt, comentati spunand adevarul despre toata masina portocalie condusa de C. Cocoreanu & compani.alt tudorean spune:14 Aprilie, 2010 la 8:31 pmAr fi bine ca tudorenul de mai sus să ocupe toate funcţiile din comună: Primărie, Şcoală, Bancă, Dispensar, Poliţie pentru că oricum se pricepe la toate şi este tot timpul în miezul problemei fabricând tot felul de bombe pe care le palsează în locuri diferite şi pe care lacheii abia aşteptă să le pape şi să le ducă mai departe. Felicitări! Într-adevăr cu un astfel de tudorean, Tudora va face mulţi paşi îninte.CONSTIENT spune:14 Aprilie, 2010 la 8:53 pmtudoreanule,sigur nu esti tudorean daca incerci sa distragi atentia tudorenilor de la abuzurile ce se intampla in primaria Tudora.Sigur ca la baza afirmatiilor ziaristului stau niste documente oficiale.Mai lasati baietii aia pe care Ii tot pupati undeva in pace si consolati-va cu ideia ca viitorul este a lor si nu a unor intriganti si diversionisti ca tine.Si apropos nu va mai visati directoare de scoala ca nu a-ti contribuit cu nimic la bunul mers al scolii rtutoreani spune:14 Aprilie, 2010 la 9:32 pmputin cunoasteti ce se face la primarie,abuzuri:• Gardul din faţa primăriei a fost supra evaluat, a fost atribuit făra execuţie , licitaţie către S.C. Dioconstruct patronata de Ovidiu Daniliuc cu care primarul şi Dan Strachinariu, preşedintele PSD ,au inţelegeri vechi luând toate lucrările de pe raza comunei Tudora atât la primărie cât şi la şcoala sub supravegherea contabilei Dascălu Elena. Valoarea gardului pentru aproximativ 30 metri gard s-au plătit in 2008 suma de 450 milioane lei • În 2007-2008 primarul a făcut lucrări de pietruire a drumurilor comunale prin staful de companie Covrig Vasile şi Andone Dumitru cu care a contractat aprovizionarea şi transportul de piatră cu valori nelimitate fără ca aceştia să aibă balastiera în proprietate sau contract de materie primă. Aceştia aprovizionâdu-se de la diferite balastiere din zona la mica înţelegere prejudecând statul prin evitarea plăţii taxei aferente la Apele Române. Mai mult nu s-au facut recepţie pe drumurile publice, primarul şi contabila stabilind cu angajaţii din primărie pe care i-au obligat să semneze procesele verbale de recepţie făra a le da posibilitatea să vada locurile unde s-a administrat piatra, să cubeze cantităţile de piatră, recepţia efectuându-se dupa 3 luni de la administrare când nu se mai cunoşteau locurile unde a fost pusă piatra. Contabila a făcut plăţi lui Covrig Vasile adăugând în 2007-2008 cantităţi de piatra şi transport peste cele din procesele verbale de recepţie în schimbul comisioanelor de zeci de milioane lei. De obicei sumele oscilau între 30-50 milioane lei.• In 2009 a contractat ilegal lucrările de recepţie WC-camin cultural Tudora cu firma lui Dan Străchinariu, lucrare care a fost supra evaluată . primarul a delegat legal pe Dan Străchinariu să facă aprovizionare cu materiale de la firma MET-AXA BT fara a avea calitatea de gestionar al primăriei. Acesta din urmă a adus materiale noi pentru confecţionare uşi , geamuri metalice dar a folosit uşi vechi recondiţionate pe care probabil le-a schimbat de la locuinţa sa, le-a recondiţionat şi le-a folosit prejudecând bugetul local. Această acţiune s-a desfăşurat prin înţelegere primar-contabil-Dan Strachinariu.• S-a construit WC şcoala Tiberiu Crudu centru pentru care în 2007 s-a efectuat lucrare în valoare de 3 miliarde lei vechi. acest WC a rămas ca piesă de muzeu întrucât a fost amplasat în faţa şcolii cheltuindu-se bani de la bugetul local fără un scop anume de realizat.• În Capul Codrului s-a construit aducţiune de apă la care s-a investit sume mari de bani, dar acestea nu funcţionează întrucât apa nu este potabilă. Primarul a intervenit prin influenţele sale pentru a face această alimentare cu apă cu toate ca a fost informat ca apă nu este potabilă. Această investiţie a făcut-o doar pentru a-si câştiga voturi.• Contract cu -SABIS –pentru efectuarea contabilitatii la primarie 6000lei pe luna.• Trandafiri cumparati cu 250.000lei bucata-supraevaluataPRIMARIE PENALA, cu primar penal spune:14 Aprilie, 2010 la 9:52 pmputin se cunoaste despre abuzurile de la primarie,ex: Gardul din faţa primăriei a fost supra evaluat, a fost atribuit făra execuţie , licitaţie către S.C. Dioconstruct patronata de Ovidiu Daniliuc cu care primarul şi Dan Strachinariu, preşedintele PSD ,au inţelegeri vechi luând toate lucrările de pe raza comunei Tudora atât la primărie cât şi la şcoala sub supravegherea contabilei Dascălu Elena. Valoarea gardului pentru aproximativ 30 metri gard s-au plătit in 2008 suma de 450 milioane lei buzurile de la primarie; • În 2007-2008 primarul a făcut lucrări de pietruire a drumurilor comunale prin staful de companie Covrig Vasile şi Andone Dumitru cu care a contractat aprovizionarea şi transportul de piatră cu valori nelimitate fără ca aceştia să aibă balastiera în proprietate sau contract de materie primă. Aceştia aprovizionâdu-se de la diferite balastiere din zona la mica înţelegere prejudecând statul prin evitarea plăţii taxei aferente la Apele Române. Mai mult nu s-au facut recepţie pe drumurile publice, primarul şi contabila stabilind cu angajaţii din primărie pe care i-au obligat să semneze procesele verbale de recepţie făra a le da posibilitatea să vada locurile unde s-a administrat piatra, să cubeze cantităţile de piatră, recepţia efectuându-se dupa 3 luni de la administrare când nu se mai cunoşteau locurile unde a fost pusă piatra. Contabila a făcut plăţi lui Covrig Vasile adăugând în 2007-2008 cantităţi de piatra şi transport peste cele din procesele verbale de recepţie în schimbul comisioanelor de zeci de milioane lei. De obicei sumele oscilau între 30-50 milioane lei.• In 2009 a contractat ilegal lucrările de recepţie WC-camin cultural Tudora cu firma lui Dan Străchinariu, lucrare care a fost supra evaluată . primarul a delegat legal pe Dan Străchinariu să facă aprovizionare cu materiale de la firma MET-AXA BT fara a avea calitatea de gestionar al primăriei. Acesta din urmă a adus materiale noi pentru confecţionare uşi , geamuri metalice dar a folosit uşi vechi recondiţionate pe care probabil le-a schimbat de la locuinţa sa, le-a recondiţionat şi le-a folosit prejudecând bugetul local. Această acţiune s-a desfăşurat prin înţelegere primar-contabil-Dan Strachinariu.• Primarul a atribuit ilegal şi fără licitaţie lucrarea de construirea unei punţi(la Semian), tot lui dan Strachinariu pe care s-a plătit 470 milioane lei şi momentan pregătesc un aranjament pentru suplimentarea sumei de 170 milioane lei , sumă peste valoarea reală. Această lucrare s-a făcut şi fără respectarea proiectului sau acordului de modificare aprobat.Numai ca aprobarea asa numitii punti nu a fost propusa prin consiliul local si nu sa votat pentru investitii, mai mult ca sa achitat integral lucrarea, nu cea ce se spunea ca se da 30% si restul dupa receptiie • S-a construit WC şcoala Tiberiu Crudu centru pentru care în 2007 s-a efectuat lucrare în valoare de 3 miliarde lei vechi. acest WC a rămas ca piesă de muzeu întrucât a fost amplasat în faţa şcolii cheltuindu-se bani de la bugetul local fără un scop anume de realizat.• Cu aceeaşi firmă Dioconstruct s-a construit sediul primăriei cu subsol şi care datorită că nu s-a făcut izolaţia bună se infiltrează apă in subsol, cu toate că primarul a mai cheltuit sume importante pentru efectuarea de drenuri în jurul clădirii, acestea fiind făcute fără in studiu anume. Când ploua subsolul se umple cu apă. • Contabila împreuna cu omul de serviciu Covrig Dumitru au achiziţionat în numele primăriei benzină, motorină pe care au folosit-o în nume personal. Atât benzina cât şi motorina nu se justifică în consumul de la primărie,pe 2007,2008,2009• În Capul Codrului s-a construit aducţiune de apă la care s-a investit sume mari de bani, dar acestea nu funcţionează întrucât apa nu este potabilă. Primarul a intervenit prin influenţele sale pentru a face această alimentare cu apă cu toate ca a fost informat ca apă nu este potabilă. Această investiţie a făcut-o doar pentru a-si câştiga voturi.
25 august 2010, 22:55
Primărie penală cu detergent, pahare de ţuică şi 4 tone de benzinăAproape patru tone de benzină, zeci de kilograme de detergent, zeci de litri de antigel, 600 de kilograme de sare fină, dar şi seturi de pahare de ţuică şi vin, acestea sunt doar cîteva dintre cumpărăturile efectuate anul trecut de o primărie din judeţul Botoşani. Totul s-a achiziţionat din banii contribuabilului, bineînţeles. Şi nu este vorba de o primărie de municipiu şi nici măcar de una de oraş.Zeci de kilograme de detergent într-o primărie fără maşină de spălatPe astfel de bunuri a dat anul trecut bani Primăria Tudora. După ce prin 2007 comuna şi-a făcut un sediu nou de vreo 900.000 de lei, anul trecut s-au luat o sumedenie de lucruri. Unele ori nu au nici o legătură cu administraţia publică locală, ori au fost în cantităţi industriale. Din prima categorie face parte … detergentul. 48 de cutii de detergent a cumpărat Primăria Tudora în 2009, de la Dero Surf şi pînă la Ariel sau Dero Automat în condiţiile în care instituţia nu deţine vreun serviciu public de asistenţă socială sau vreo cantină care să necesite un asemenea consum. Mai mult, Primăria nu are nici măcar o singură maşină de spălat, fie ea automată sau neautomată. Cu toate acestea, a consumat, în medie, cîte patru kilograme de detergent pe lună.1000 de coli pe ziNici mai mult, nici mai puţin de 536 de topuri de hîrtie pentru copiator au fost achiziţionate tot anul trecut de către Primăria Tudora. Dacă scădem cele aproximativ 100 de zile libere reiese că în fiecare zi lucrătoare s-au consumat cîte două topuri, adică 1.000 de coli. În afară de acestea, s-au mai cumpărat însă alte cinci topuri de hîrtie de scrie şi 18 bucăţi de hîrtie cerată. Cînd am întrebat la Primărie despre acest consum uriaş ni s-a spus că, de fapt, nu s-a folosit întreaga cantitate anul trecut şi la 31 decembrie mai erau vreo 200 de topuri pe stoc. Am cerut să vedem stocurile, însă ni s-a răspuns că, între timp … s-au consumat şi acestea.Aproape 4 tone de benzină şi zeci de litri de uleiAdministraţia din Tudora are în proprietate două automobile tip Dacia 1310. Cît s-a putut consuma cu acestea anul trecut întrece aproape orice imaginaţie. În primul rînd trebuie spus că, practic, doar un singur automobil este funcţional. Săptămîna trecută, cînd ne-am deplasat în comună, una dintre maşini zăcea pe pană în curtea Primăriei şi începea să intre în pămînt de cînd nu mai fusese pornită. Şi oameni din comună ne-au spus că, de fapt, una singură circulă. Ei bine, anul trecut instituţia a cumpărat nici mai mult, nici mai puţin de 3.847 de litri de benzină pentru care s-au plătit 13.123 de lei. Interesant este faptul că, de exemplu, într-o singură zi, pe 23 octombrie, s-a emis o factură pentru 573 litri de benzină, ceea ce reprezintă capacitatea a mai bine de 10 rezervoare de automobile Dacia. Dar acesta nu e decît începutul. Maşina sau maşinile în cauză par să fie un adevărat sac fără fund. 56 de litri de ulei de motor s-au plătit anul trecut. Conform inventarului realizat la comună, s-a schimbat uleiul pe 1 aprilie, pe 13 aprilie, pe 25 mai, pe 16 iunie, pe 24 septembrie, pe 29 septembrie, pe 23 octombrie, pe 14 noiembrie, pe 24 noiembrie. Cîteodată s-au plătit şi cîte şapte sau opt litri de ulei, cantităţi despre care cu greu se poate pricepe în ce motor au încăput.25 litri de antigel şi 14 curele de ventilator într-un anŞi mai multe semne de întrebare îl ridică antigelul. În acelaşi an instituţia a achiziţionat 25 de litri dintr-un astfel de produs în condiţiile în care, lucru ştiut de toată lumea, într-un anotimp rece, un autoturism consumă maximă 1-2 de litri de antigel. Dar asta nu e tot. Nici mai mult şi nici mai puţin de 14 bucăţi de curele de ventilator au fost cumpărate anul trecut de administraţia din Tudora, deşi o astfel de piesă ţine în mod normal zeci de mii de kilometri. Printre altele, „parcul auto” de la Tudora a mai înghiţit anul trecut 8 litri de lichid de frînă, două bucăţi pivot interior, un filtru de ulei, opt bucăţi bujii, patru seturi plăcuţe frînă, patru bucşe, un buşon rezervor, o bieletă, un ferodou, două cabluri de ambreiaj, încă un set de bujii, un tampon motor, două termostate, două bucăţi furtun frînă, un spray pornire, o elice ventilator, o pompă benzină, două macarale portiere, o planetară, un disc frînă, două anvelope, o triplă spate.Primăria mai are însă şi un tractor. 86 litri de ulei şi 1.075 litri de motorină a consumat acesta anul trecut. Deşi cumpărat de nou, acesta a necesitat totuşi achiziţionarea unei „cupe trapezoidale terex” de peste 5.400 de lei.Ciment, gresie şi faianţă pentru un WC închis276 saci de ciment s-au achitat anul trecut de către instituţie. Potrivit reprezentanţilor acesteia, o parte din acesta a fost consumat la grupul sanitar din curtea căminului cultural. Acesta are patru WC-uri turceşti şi stă închis. Tot în acesta s-ar fi băgat 27 mp de faianţă şi 12 mp de gresie. Într-o singură zi din 2009 Primăria a cumpărat 110 DVDR, 100 CDR, care se adaugă unui număr de 145 de disckete.Administraţie cu pahare de ţuicăO mulţime dintre bunurile cumpărate anul trecut de instituţie nu par, cel puţin la prima vedere, să aibă vreo legătură cu administraţia publică locală. Printre altele, s-au cumpărat de la pahare de ţuică şi pînă la saci de aspirator. De asemenea, instituţia are asigurată paza, dar a dat bani şi pe un sistem de alarmă. Iată mai joc cîteva astfel de exemple.PRODUS BUCĂŢI PREŢSet pahare ţuică 3 22,4 leiSistem alarmă 1 2.496 leiSaci aspirator 20 94 leiProsop bucătărie 1 15 leiSpray camera 6 60 leiPronto spray 16 248 leiSare măruntă 600 kg 285,6 leiLampă halogen 4 159,9 leiBecuri 258 2.091,5 leiPentru aproape toate există o explicaţieToate aceste lucruri au ieşit la iveală în urma inventarului efectuat la nivelul instituţiei. Acesta a fost coordonat de viceprimar, care recunoaşte că unele lucruri l-au frapat şi pe el. „Asta chiar nu ştiu şi mie mi s-a părut mult”, a spus Constantin Agheorghiesei despre curele de frînă şi antigel. El crede însă că „ce aţi văzut acolo sunt anomalii” şi susţine că restul cheltuielilor sunt normale. Astfel, detergentul s-ar fi consumat pentru spălarea costumelor formaţiei populare. Primăria nu are maşină de spălat, aşa că s-a cumpărat detergent şi s-a dat unei femei din comună ca să cureţe „portul popular”. Benzină s-a consumat pentru că s-au făcut multe deplasări, inclusiv la Bucureşti, tractorul nu era dotat cu acea cupă trapezoidală cînd a fost luat de nou, ciment s-a folosit şi la alte lucrări din comună, iar Primăria are un oficiu unde sunt necesare pahare de vin şi ţuică. În fine, DVD-uri s-au trimis la Etno şi Favorit pentru a fi promovate formaţiile locale, iar sarea, deşi fină, ar fi fost folosită pentru material antiderapant.Anchetă de la PoliţieServiciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean deruleează în prezent o anchetă la Primăria Tudora. Dosarul a fost deschis pe numele prmarului Aurel Lesuc, dar s-a extins asupra mai multor angajaţi ai instituţiei. „Este în curs de cercetare sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice”, ne-a declarat inspector principal Daniela Darea, purtătorul de cuvînt al IPJ. Inventarul care a scos la iveală toată lucrurile menţionate a fost adoptat în luna ianuarie de Consiliul Local.Sergiu BĂLĂŞCĂUtrimite prin7:49 am Luni, 12 Aprilie, 201012 Comentarii la “Primărie penală cu detergent, pahare de ţuică şi 4 tone de benzină”unul spune:12 Aprilie, 2010 la 10:27 amOare se va lua ceva initiativa la nivel Judetean referitor la aceste abuzuri crase ??? ar fi foarte interesant sa ne tineti la curent cu aceste chestii, poate chiar sa se intensifice actiunea de investigare si la alte primarii , oare ce s-ar mai gasi ??? cred ca oamenii din Tudora nici nu au habar de aceste cheltuieli , tare ar fi sa apara si un scurt editorial pe hartie prin comunatudorean spune:14 Aprilie, 2010 la 12:02 pmNu cumva domnul deputat de Tudora Dan Popovici cunoate istoricul acestor cheltuieli? Tudora nu va merge inainte cu oameni mincinosi si fara scrupule precum cel dinainte mentionat. Din aceasta ancheta va reiesi adevarul, si anume ca toate aceste date au fost doar inventate de oameni cu o imaginatie bolnava si care nu au nimic in comun cu administratia comunei si nici cu mersul inainte al localitatii. Consiliul local are 9 consilieri (PDL + PNL) care impreuna cu viceprimarul C. Agheorghiesei trag satul in jos. Rusine lor! Dragi tudoreni cu bun simt, comentati spunand adevarul despre toata masina portocalie condusa de C. Cocoreanu & compani.alt tudorean spune:14 Aprilie, 2010 la 8:31 pmAr fi bine ca tudorenul de mai sus să ocupe toate funcţiile din comună: Primărie, Şcoală, Bancă, Dispensar, Poliţie pentru că oricum se pricepe la toate şi este tot timpul în miezul problemei fabricând tot felul de bombe pe care le palsează în locuri diferite şi pe care lacheii abia aşteptă să le pape şi să le ducă mai departe. Felicitări! Într-adevăr cu un astfel de tudorean, Tudora va face mulţi paşi îninte.CONSTIENT spune:14 Aprilie, 2010 la 8:53 pmtudoreanule,sigur nu esti tudorean daca incerci sa distragi atentia tudorenilor de la abuzurile ce se intampla in primaria Tudora.Sigur ca la baza afirmatiilor ziaristului stau niste documente oficiale.Mai lasati baietii aia pe care Ii tot pupati undeva in pace si consolati-va cu ideia ca viitorul este a lor si nu a unor intriganti si diversionisti ca tine.Si apropos nu va mai visati directoare de scoala ca nu a-ti contribuit cu nimic la bunul mers al scolii rtutoreani spune:14 Aprilie, 2010 la 9:32 pmputin cunoasteti ce se face la primarie,abuzuri:• Gardul din faţa primăriei a fost supra evaluat, a fost atribuit făra execuţie , licitaţie către S.C. Dioconstruct patronata de Ovidiu Daniliuc cu care primarul şi Dan Strachinariu, preşedintele PSD ,au inţelegeri vechi luând toate lucrările de pe raza comunei Tudora atât la primărie cât şi la şcoala sub supravegherea contabilei Dascălu Elena. Valoarea gardului pentru aproximativ 30 metri gard s-au plătit in 2008 suma de 450 milioane lei • În 2007-2008 primarul a făcut lucrări de pietruire a drumurilor comunale prin staful de companie Covrig Vasile şi Andone Dumitru cu care a contractat aprovizionarea şi transportul de piatră cu valori nelimitate fără ca aceştia să aibă balastiera în proprietate sau contract de materie primă. Aceştia aprovizionâdu-se de la diferite balastiere din zona la mica înţelegere prejudecând statul prin evitarea plăţii taxei aferente la Apele Române. Mai mult nu s-au facut recepţie pe drumurile publice, primarul şi contabila stabilind cu angajaţii din primărie pe care i-au obligat să semneze procesele verbale de recepţie făra a le da posibilitatea să vada locurile unde s-a administrat piatra, să cubeze cantităţile de piatră, recepţia efectuându-se dupa 3 luni de la administrare când nu se mai cunoşteau locurile unde a fost pusă piatra. Contabila a făcut plăţi lui Covrig Vasile adăugând în 2007-2008 cantităţi de piatra şi transport peste cele din procesele verbale de recepţie în schimbul comisioanelor de zeci de milioane lei. De obicei sumele oscilau între 30-50 milioane lei.• In 2009 a contractat ilegal lucrările de recepţie WC-camin cultural Tudora cu firma lui Dan Străchinariu, lucrare care a fost supra evaluată . primarul a delegat legal pe Dan Străchinariu să facă aprovizionare cu materiale de la firma MET-AXA BT fara a avea calitatea de gestionar al primăriei. Acesta din urmă a adus materiale noi pentru confecţionare uşi , geamuri metalice dar a folosit uşi vechi recondiţionate pe care probabil le-a schimbat de la locuinţa sa, le-a recondiţionat şi le-a folosit prejudecând bugetul local. Această acţiune s-a desfăşurat prin înţelegere primar-contabil-Dan Strachinariu.• S-a construit WC şcoala Tiberiu Crudu centru pentru care în 2007 s-a efectuat lucrare în valoare de 3 miliarde lei vechi. acest WC a rămas ca piesă de muzeu întrucât a fost amplasat în faţa şcolii cheltuindu-se bani de la bugetul local fără un scop anume de realizat.• În Capul Codrului s-a construit aducţiune de apă la care s-a investit sume mari de bani, dar acestea nu funcţionează întrucât apa nu este potabilă. Primarul a intervenit prin influenţele sale pentru a face această alimentare cu apă cu toate ca a fost informat ca apă nu este potabilă. Această investiţie a făcut-o doar pentru a-si câştiga voturi.• Contract cu -SABIS –pentru efectuarea contabilitatii la primarie 6000lei pe luna.• Trandafiri cumparati cu 250.000lei bucata-supraevaluataPRIMARIE PENALA, cu primar penal spune:14 Aprilie, 2010 la 9:52 pmputin se cunoaste despre abuzurile de la primarie,ex: Gardul din faţa primăriei a fost supra evaluat, a fost atribuit făra execuţie , licitaţie către S.C. Dioconstruct patronata de Ovidiu Daniliuc cu care primarul şi Dan Strachinariu, preşedintele PSD ,au inţelegeri vechi luând toate lucrările de pe raza comunei Tudora atât la primărie cât şi la şcoala sub supravegherea contabilei Dascălu Elena. Valoarea gardului pentru aproximativ 30 metri gard s-au plătit in 2008 suma de 450 milioane lei buzurile de la primarie; • În 2007-2008 primarul a făcut lucrări de pietruire a drumurilor comunale prin staful de companie Covrig Vasile şi Andone Dumitru cu care a contractat aprovizionarea şi transportul de piatră cu valori nelimitate fără ca aceştia să aibă balastiera în proprietate sau contract de materie primă. Aceştia aprovizionâdu-se de la diferite balastiere din zona la mica înţelegere prejudecând statul prin evitarea plăţii taxei aferente la Apele Române. Mai mult nu s-au facut recepţie pe drumurile publice, primarul şi contabila stabilind cu angajaţii din primărie pe care i-au obligat să semneze procesele verbale de recepţie făra a le da posibilitatea să vada locurile unde s-a administrat piatra, să cubeze cantităţile de piatră, recepţia efectuându-se dupa 3 luni de la administrare când nu se mai cunoşteau locurile unde a fost pusă piatra. Contabila a făcut plăţi lui Covrig Vasile adăugând în 2007-2008 cantităţi de piatra şi transport peste cele din procesele verbale de recepţie în schimbul comisioanelor de zeci de milioane lei. De obicei sumele oscilau între 30-50 milioane lei.• In 2009 a contractat ilegal lucrările de recepţie WC-camin cultural Tudora cu firma lui Dan Străchinariu, lucrare care a fost supra evaluată . primarul a delegat legal pe Dan Străchinariu să facă aprovizionare cu materiale de la firma MET-AXA BT fara a avea calitatea de gestionar al primăriei. Acesta din urmă a adus materiale noi pentru confecţionare uşi , geamuri metalice dar a folosit uşi vechi recondiţionate pe care probabil le-a schimbat de la locuinţa sa, le-a recondiţionat şi le-a folosit prejudecând bugetul local. Această acţiune s-a desfăşurat prin înţelegere primar-contabil-Dan Strachinariu.• Primarul a atribuit ilegal şi fără licitaţie lucrarea de construirea unei punţi(la Semian), tot lui dan Strachinariu pe care s-a plătit 470 milioane lei şi momentan pregătesc un aranjament pentru suplimentarea sumei de 170 milioane lei , sumă peste valoarea reală. Această lucrare s-a făcut şi fără respectarea proiectului sau acordului de modificare aprobat.Numai ca aprobarea asa numitii punti nu a fost propusa prin consiliul local si nu sa votat pentru investitii, mai mult ca sa achitat integral lucrarea, nu cea ce se spunea ca se da 30% si restul dupa receptiie • S-a construit WC şcoala Tiberiu Crudu centru pentru care în 2007 s-a efectuat lucrare în valoare de 3 miliarde lei vechi. acest WC a rămas ca piesă de muzeu întrucât a fost amplasat în faţa şcolii cheltuindu-se bani de la bugetul local fără un scop anume de realizat.• Cu aceeaşi firmă Dioconstruct s-a construit sediul primăriei cu subsol şi care datorită că nu s-a făcut izolaţia bună se infiltrează apă in subsol, cu toate că primarul a mai cheltuit sume importante pentru efectuarea de drenuri în jurul clădirii, acestea fiind făcute fără in studiu anume. Când ploua subsolul se umple cu apă. • Contabila împreuna cu omul de serviciu Covrig Dumitru au achiziţionat în numele primăriei benzină, motorină pe care au folosit-o în nume personal. Atât benzina cât şi motorina nu se justifică în consumul de la primărie,pe 2007,2008,2009• În Capul Codrului s-a construit aducţiune de apă la care s-a investit sume mari de bani, dar acestea nu funcţionează întrucât apa nu este potabilă. Primarul a intervenit prin influenţele sale pentru a face această alimentare cu apă cu toate ca a fost informat ca apă nu este potabilă. Această investiţie a făcut-o doar pentru a-si câştiga voturi.
25 august 2010, 22:52
toate dosarele se opresc la TOPORASCU cand merge vorba de LESUC AUREL puteti sa verificati
22 august 2010, 23:32
Oricum se stie ca la Tudora sant recidivisti condusi de secretarul comunei care este cel mai vechi acolo si primarul.Ei trag sforile cu tot felul de aranjamente si pile.Dar daca oamenii sant prosti si nu le-a venit nimeni de hac........
20 august 2010, 02:32
Oricum se stie ca la Tudora sant recidivisti condusi de secretarul comunei care este cel mai vechi acolo si primarul.Ei trag sforile cu tot felul de aranjamente si pile.Dar daca oamenii sant prosti si nu le-a venit nimeni de hac........
20 august 2010, 02:27
inca ami au ce fura ... mai bine s-ar fura intre ei si ne-ar lasa pe noi in pace! ;)
19 august 2010, 12:49
cum poti tu Sergiule cu o inima haina sa-i prigonesti pe protejatii starostelui presei di Botosani,ce poate sa-ti spuna colega ta ....vai ce vila-si ridica din muncusoara de-o viata...rai oameni..vezi tu..Lacramioara redactor sef laTele M..si cum santajeaza ei (fam. LUPASCU.) oamenii politici..vai..vai
18 august 2010, 01:06
niste frustrati fratelli
17 august 2010, 11:26
nu este decit o reglare de conturi intre cei trei degheluta si consiliul local, cu care se afla in conflict de anul trecut judecandu-se la tribunal.Ei nu inteleg ca trebuie sa respecte legea limitandu-se la faptul ca au ceva banu-ti adusi din Italia si din cauza asta toti cei din Tudora trebuie sa stea drept in fata lor.Consiliul local Tudora a peocedat corect dand imasul celeilate asociatii deoarece toti crescatorii de animale din Tudora sant inscrisi acolo sau se vor inscrie deoarece fratii Degheluta (guluta) nu reprezinta nimic in Tudora,sant niste nulitati provocand scandaluri aproape in fiecare saptamana,fiind clientii fideli la figurat ai politiei din comuna, asa ca cei care cunosc stiu despre ce este vorba...........
17 august 2010, 11:25
Cazuri de acest gen cred ca se intimpla pe la toate comunele, la Tudora insa recidiveaza, asta datorita poate neimplicarii primarului si implicarii totale ale viceprimarului, secretarul care fac asa zisul bun mers ala comunei, dar daca oamenii din sat ar sti pe ce se cheltuie banii strinsi cu greu din pensiile si asa mici ...... oare nu merita sa se afle si rezulatate mai concrete si de la prima ancheta, un manifest ceva.... oamenii din comuna nu stiu prea multe.... duceti ancheta la sfirsit sis informati oamenii sis pe calea hartiei, in comuna nu se prea gaseste internet, va multumim .
17 august 2010, 11:12
VERIFICATI SI LA VACULESTI PENTRU CA E ACEEASI SITUATIE - "LICITATIA" A AVUT LOC PE 27.06.2010 IAR COOPERATIVA PRIMARULUI SI A SOTIEI LUI A PRIMIT CERTIFICATUL DE FUNCTIONARE PE 01.07.2010.BINEINTELES CA PE DATA DE 27.06.2010 TOATE DOCUMENTELE DEPUSE LA PRIMARIE AU STAMPILA COOPERATIVEI RESPECTIVE, IAR PRIMARUL PUNE SI EL O VIZA SI O STAMPILA PRECUM CA TOATE SINT IN REGULA. OARE? SOTIA PRIMARULUI E VICEPRESEDINTA COOPERATIVEI, IAR RESTUL DE PASUNE L/A LICITAT UN VAR DE-A PRIMARULUI CARE STA LA BLOC IN DOROHOI SI NU ARE NICI MACAR O CAPRA. DAR SUBVENTIA LE FACE CU OCHIUL
17 august 2010, 08:48
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.