Ancheta săptămânii
Baronii PSD de Moldova sparg Regionala de Drumuri, Botoșaniul rămâne iarăși de căruță

În timp ce de mai bine de doi ani anunță iminența demarării investiției la drumul Botoșani – Târgu-Frumos fără ca măcar să fie în stare să atribuie contractul, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au în realitate cu totul alte preocupări: reorganizarea unității în teritoriu.

Apare o struță-cămilă a drumurilor naționale


La câteva zile după pierderea alegerilor europarlamentare s-a făcut public în Parlament că acest CNAIR a decis să spargă în două Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, din care face parte și Secția Drumuri Naționale (SDN) Botoșani.


Hotărârea a fost adoptată de consiliul de administrație și prevede înființarea unei noi direcții regionale în Moldova.


Mai exact, din fostul DRDP Iași ar urma să se desprindă SDN-urile din județele Vrancea, Galați și Vaslui și să rămână doar Botoșani, Suceava, Iași, Neamț și Bacău.


Noua Direcție Regională de Drumuri și Poduri ar urma să aibă sediul la Focșani și să îi mai fie arondate și județele Brăila, care aparținea de DRDP Constanța și Buzău, care ținea de DRDP București.

 

Baronul PSD de Vrancea, dirijorul din spatele manevrei


Hotărârea adoptată are un profund caracter politic, fiind luată la intervenția baronului PSD de Vrancea, care de altfel nici nu și-a negat demersurile făcute pentru înființarea unei a doua regionale de drumuri și poduri în Moldova.


marian oprisanCum tot este la modă să se promită construcția de autostrăzi în Moldova, fără bineînțeles să se materializeze ceva și președintele Consiliului Județean Vrancea a arătat că prin constituirea DRDP Focșani, administrarea drumurilor naționale din regiune va fi mai eficienta și că va avea un rol determinant cu precădere în  modernizarea căilor rutiere, dar și în construirea de autostrăzi și drumuri expres.


„Avem un rol determinant în regiune, suntem cel mai important nod rutier din zona de sud-est a țării (n.r. – Vrancea este totuși departe de sud-estul României), suntem cei care am realizat prima trecere peste Munții Carpați după 1989, prin reabilitarea și modernizarea DN 2D Focșani – Ojdula - Târgu Secuiesc. Practic, odată cu realizarea acestui drum, s-a asigurat legătura dintre Transilvania și județele din sud-estul țării, respectiv Vrancea, Brăila, Galați, Ialomița, Constanța și Tulcea”,


Marian Oprișan, președinte CJ Vrancea.


Deși are atribuții doar în ceea ce privește drumurile de rang județean, liderul PSD Vrancea face deja planuri și pentru cele naționale.


”Administrarea drumurilor naționale din regiune va fi una mult mai eficientă și va avea un rol determinant în special pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor naționale din regiune, dar și pentru realizarea unor obiective de infrastructură de importanță deosebită, cum ar fi realizarea drumului expres în regim de autostradă Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani - Suceava, realizarea drumului expres Focșani – Brăila – Galați și mai departe cu conexiune la Tulcea și Constanța, dar si construirea podului peste Dunăre de la Brăila”,


Marian Oprișan, președinte CJ Vrancea.


Așadar, are în vedere proiecte pentru o mulțime de județe, inclusiv pentru Suceava, nu însă și pentru Botoșani.


În  tot acest demers este sprijinit de Dumitru Buzatu, președintele CJ și al PSD Vaslui, care după ce a eradicat sărăcia din județul pe care îl conduce și l-a transformat într-un pol al bogăției românești, s-a apucat de făcut politică regională.


 

Liniște și pace la Botoșani


Președintele PSD Vrancea reușește astfel să obțină spargerea DRDP Iași în interesul județului pe care îl conduce, în timp ce omologii săi de la Botoșani nu sunt în stare să determine de doi ani și jumătate începerea modernizării la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, lucru care ne scutește de orice alte comentarii costica macaleti dan slincuprivind influența și prestigiul de care se bucură capii botoșăneni ai PSD-ului la nivel central.


În aceste condiții nu mai trebuie să mire pe cineva că, atunci când au fost întrebați despre decizia adoptată de consiliul de administrație al CNAIR, nici unul dintre șefii județului încă nu aflaseră. Sau cel puțin așa susțineau.


”Nu am informații despre o asemenea hotărâre”,

 

Dan Șlincu, prefect.


În schimb, președintele CJ Botoșani era preocupat de drumurile de care răspunde direct.


”L-am sunat pe dl fost vicepremier Stănescu (n.r. – la data discuției era președinte executiv interimar al PSD): 13 luni a durat până ce am obținut toate avizele pentru drumul strategic. Eu nu iau drumurile astea acasă la mine”,


Costică Macaleți, președinte CJ Botoșani.


Cât despre reorganizarea DRDP Iași, din care face parte și SDN Botoșani, acesta crede că importante sunt cu precădere sumele de bani care se alocă de la bugetul de stat și mai puțin forma de organizare. A acceptat însă că se poate crea un precedent și la hatârul unui lider politic local cu influență să se înceapă o fărămițare a DRDP-urilor la nivel național.


Am întrebat și un parlamentar PSD despre spargerea DRDP Iași, însă a recunoscut că problema este una sensibilă din punct de vedere politic și că evită să intre într-un conflict cu președintele PSD Vrancea, mai ales în această perioadă tulbure din partid.

 

Protest la Iași

 


În timp ce capii județeni ai PSD ocolesc subiectul, la Iași a reacționat un parlamentar din Opoziție, care a dezavuat de la tribună hotărârea adoptată de CNAIR.


”Vreau să vă anunț public protestul meu față de modul în care Ministerul Transporturilor a înțeles să ciuntească din nou o instituție din Iași, CNAIR Iași Moldova este împărțită. Sunt scoase județe de acolo și formată o altă regională pe criterii politice la Focșani. Este inadmisibil! Nici măcar județele care erau în Regiunea de Nord-Est care erau arondate acestei regionale nu mai sunt acolo și este rușinos”,


Petru Movilă, deputat PMP de Iași.

 

Drumarul șef pe Moldova vrea măcar să păstreze județele din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est


Afectat direct, șeful DRDP Iași susține că hotărârea nu va fi aplicată imediat și că de fapt ar fi vorba de o strategie pe termen lung adoptată de consiliul de administrație al CNAIR.


ovidiu laicuOvidiu Laicu a transmis pe Facebook un mesaj prin care își liniștea mai degrabă angajații, față de care pare foarte preocupat și lăuda activitatea DRDP și implict deci și a sa.


Mai mult sau mai puțin voalat, recunoaște însă că decizia luată de CNAIR este una inoportună.


”O abordare realistă a posibilei reorganizări decise la nivelul CNAIR ar trebui să ia în calcul, în cel mai nefericit caz, funcționarea Direcțiilor Regionale pe structura regiunilor economice de dezvoltare, aceasta presupunând includerea Vasluiului alături de Iași, Bacău, Neamț, Suceava și Botoșani. Acest lucru ar conferi atât eficiență, cât și o anume coerență în ceea ce privește abordarea proiectelor cu finanțare guvernamentală și europeană. Îmi exprim astfel speranța că grupul parlamentarilor de Iași, de la toate partidele, vor ține cont de aceste aspecte, în apărarea nu doar a celor peste 1.800 de angajati ai DRDP Iași, ci și a intereselor Iașului, ca pol regional de dezvoltare“,


Ovidiu Laicu, director DRDP Iași.

 

Moldova, bătaia de joc a tuturor guvernelor în privința infrastructurii


Aceste lucruri se întâmplă în condițiile în care toate statisticile au arătat că an de an Moldova primește cei mai puțini bani de la stat pentru infrastructura de transport.


Moldova este și singura provincie istorică a României care nu are nici măcar un metru de autostradă. Aceasta în timp ce în Transilvania, cu excepția unui sector de sub 10 kilometri, din această vară se va circula pe autostradă de la Sibiu până la ieșirea din țară spre Ungaria.


Întrebarea care se naște este: dacă Moldova beneficia de cele mai reduse fonduri când avea o regională cu opt județe, ce se va întâmpla după ce rămâne doar cu cinci?


Se mai poate totuși schimba ceva întrucât reorganizarea DRDP Iași trebuie aprobată de Guvern, ceea ce înseamnă că, dacă îi interesează cât de cât de Botoșani și botoșăneni, parlamentarii, prefectul, președintele CJ ar trebui în sfârșit să se activeze și să ia atitudine.


De ce este atât de important pentru Botoșani ce se întâmplă cu regionala Iași? Pentru că Secția Drumuri Naționale Botoșani nu are personalitate juridică și pentru că toate hotărârile importante, precum reabilitarea drumului Botoșani – Târgu-Frumos, se iau de către DRDP Iași.

 

loading...
Șoferii, singurii vinovați! Nici măcar o amendă în doi ani pentru gropile din drumuri care pun în pericol viața oamenilor – DOCUMENT
ASFALT pentru primarii „la putere”, GROPI pentru aleșii din opoziție – CERC politic vicios cu împărțeala banilor la drumuri, Dorohoiul ia aproape tot

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
FENOMENUL anului 2019: Sute de femei din Botoșani au cerut ordin de protecție împotriva bărbaților lor, unele bătute cu pumnii, altele inspirate de… Acces Direct
Statistica pură de la Botoșani, fără cazurile prezentate în subsidiar, ar evidenția un fenomen îngrijorător care ar necesita măsuri clare din partea forțelor de ordine plătite să ne asigure liniștea.
Filmul unei morți dureroase! Viața unui om a stat într-un simplu lacăt, sfârșitul i-a venit în trei secunde
Se spune că una dintre cele mai chinuitoare morți este cea prin electrocutare când curentul electric străbate corpul uman....Timp de trei secunde. Doar de atât este nevoie.
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale
Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media
Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei
„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.
Șeful educației botoșănene cu „sabia deasupra capului” după ce a fost acuzat că a trimis date FALSE la minister, un alt „general” a fost deja demis
Se prea poate ca abia acum social democrații botoșăneni să încerce să-l înlăture din funcție pe inspectorul școlar general, Gabriel Hîrtie, considerat în trecut un apropiat al Mihaelei Huncă. Cum predecesoarea sa a părăsit barca PSD pentru Pro România, postul de șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) ar putea fi râvnit de altcineva.
Final de anchetă în scandalul prefect – Nicuță din Palatul Administrativ: filmul incredibil al disputei, apar dezvăluiri despre ședințe la PSD
Disputa dintre prefectul Dan Șlincu și fostul director adjunct al SC Urban Serv SA, pornită de la un loc de parcare din Piața Revoluției, s-a terminat nedecis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a finalizat cercetările în dosarul constituit în luna ianuarie emițând ordonanță de clasare pentru plângerile depuse de ambii combatanți.
Un botoșănean cu cetățenie americană acuză un paznic de la ”Mavromati” că i-a agresat fetița pentru că vorbea cu mama ei pe FaceTime – VIDEO & FOTOGALERIE
Evenimentul regretabil a avut loc pe holul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati în dimineața zilei de sâmbătă, 6 iulie 2019.
5 lei X 2 declarația unică!!! O firmă de apartament vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor, contribuabilii constrânși să le cumpere
O afacere cu declarații fiscale înflorește chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) fără ca vreun reprezentant al instituției, dintre toți cei contactați de Botoșăneanul, să poată explica ce se întâmplă acolo. Contribuabilii ajung să plătească pentru formulare care ar trebui oferite gratuit de Statul Român.
Tânăr de 18 ani OMORÂT cu mașina de un șofer băut: Mama își plânge fiul și cere 50.000 de euro pentru viața lui
Mihai Boariu avea doar 18 ani și toată viața înainte. Destinul lui însă s-a frânt brusc într-o nefastă noapte de 12 aprilie 2015, când a fost călcat de o mașină. A lăsat în urmă părinți îndurerați și o comunitate întreagă șocată de ceea ce s-a întâmplat.
Peste 400 de botoșăneni au luat bani frumoși pentru alegeri fără să miște un deget
Cele peste 900 de voturi obținute de UDMR nu reprezintă singura ciudățenie a alegerilor europarlamentare de la Botoșani. Scrutinul din 26 mai a avut parte și de un aspect financiar greu de explicat și care a presupus o cheltuială importantă din partea statului.
Marea trădare roșie: Primari și directori PNL la conferința PSD. Afaceriști de calibru la ședința cu Dragnea - GALERIE FOTO
Conferința județeană a PSD Botoșani desfășurată vinerea trecută în prezența capilor naționali ai partidului, în realitate un miting electoral pentru alegerile europarlamentare, s-a dorit a fi și o demonstrație de forță a social-democraților în preajma scrutinului din luna mai.
Copiii cu valiza în mână așteptați la muncă, concurs cu salariu atrăgător la Primăria Botoșani, n-a venit nimeni
Odată deveniți majori și fără intenții de a învăța la o facultate, copiii care au fost în sistemul de protecție al statului se trezesc în stradă, cu valiza în mână și cu o lume mare care abia așteaptă să-i înghită. Dacă în familiile normale, majorii au parte în continuare de susținerea părinților, orfanii statului trebuie să se descurce singuri.
Sergiule, comentariul meu unde este?
2 iulie 2019, 13:52
Pura manipulare politica atac la persoane nefondat ,pana la urma e un drum pe care circula o masina la 6 ore . Dar de ce sa nu iesim in fata noi moldovenii cu parul in strada ca sa ne rada o țara întreaga ca numai asa știm noi sa spunem ceva .
1 iulie 2019, 13:38
DACA AM FI AVUT SI NOI UN BARON LA BT.S/AR MAI FI FACUT CEVA DA CU guzganii astia de macalet ,birta care plimba 2 hirtii prin CJ TOATA ZIUA AM AJUNS DE CARUTA.
1 iulie 2019, 12:29
Aceasta letargie legat de un drum dorit de mai toti locuitorii acestui judet dar si de putini investitori din judet va aduce mri probleme la prezenta la vor pentru ce va urma , asa ca ar trebui sa vim mai promti in realizari si mai putin in declarati .
1 iulie 2019, 10:18
Oprisan a fost huiduit de psd-isti si fugarit de pe scena, urmeaza si Federovici ?
1 iulie 2019, 09:59
Cica lighioanele astea sunt oameni de stanga...ciuma rosie a papat viitorul tarii.
1 iulie 2019, 09:45
Chiar nu fac nimic ăștia de la PSD.
1 iulie 2019, 09:41
Îl doare in spate pe Slincu de Drumul asta de duce la Tg Frumos, din Dorohoi spre țara- el merge prin Suceava, nu este afectat cu nimic
1 iulie 2019, 08:28
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Organizația PSD Botoșani, după turul al doilea de scrutin, se situează ca și scor electoral pe locul 6 pe țară. Ne-am păstrat practic locul în ierarhia organizațiilor județene, am crescut un loc, dacă la alegerile ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7777 lei
USD
Dolarul SUA
4.3149 lei
CHF
Francul elveţian
4.3590 lei
GBP
Lira sterlină
5.6840 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9783 lei
XAU
Gramul de aur
203.0272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2471 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4404 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9453 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2552 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1872 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6394 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.