Ancheta săptămânii
Director bogat, director sărac la Botoșani: Zecile de mii de lei duse acasă din salariile de la stat, șeful Poliției lasă în urmă prefectul

Anul 2016 ar urma să fie anul cheie pentru guvernarea în sistem piramidal din România, de la bază în sus, având în vedere că vor fi organizate două scrutine de alegeri, primul al celor locale, al doilea pentru stabilirea noului Legislativ. Și astfel s-ar putea contura o nouă guvernare politică care va însemna și noi negocieri pentru funcțiile din fruntea instituțiilor publice deconcentrate.

Prefectul ”aleargă” în urma șefului Poliției

Funcții extrem de vânate de membrii formațiunilor politice de orice fel iar motivele nu sunt greu de priceput având în vedere că directorii acestor unități de stat duc acasă lunar venituri de peste 4.000 de lei, care ajung în unele cazuri și la peste 7.000 de lei pe lună.
La Botoșani, teoretic, primul la salarii ar trebui să fie reprezentantul Guvernului în teritoriu. Adică prefectul. Costică Macaleți este însă întrecut de șeful Inspectoratului de Poliție Județean, Mihai Bunduc. Acesta a realizat într-un an, în 2014, conform declarației de avere completată în 2015, un venit salarial de 92.111 lei la care se adaugă pensia soției de 5.760 lei și o altă sumă de 25.000 de euro, provenită din vânzarea unui apartament.
Costică Macaleți a realizat un venit de 80.209 lei într-un an de zile însă deține și 31.150 de euro într-un depozit bancar.
Și Viorel Gaidur șeful de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple stă bine la venitul salarial care se ridică la suma de 77.418 lei. Soția sa care lucrează la Trezorerie, anual, aduce la bugetul familiei în jur de 38.192 lei.
Nu stă rău nici Dănuț Ciubotaru șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor  care are depozite bancare în valută, respectiv peste 20.000 de dolari și 15.000 euro. Realizează un venit salarial anual de 70.516 lei la care se adaugă 19.908 lei al soției.

Salariu de peste 7.000 de lei pe lună și la pompieri

Colonelul Radu Anton, inspector șef Inspectoratul pentru Situații de Urgență are un salariu pe an care este în sumă de  66.873 lei plus 8.760 lei normă de hrană. Soția sa are un venit anual de 29.606 lei.
Un alt director care și-a completat declarația de avere în 2015 este Aurel Bâlbă, director la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Șeful OCPI are două depozite bancare de 30.000 de dolari și 6.000 de euro, un salariu de 52.643 de lei, o subvenție de la APIA pentru o serie de terenuri pe care le deține de 1.700 lei și normă de hrană de 8.760 de lei. Soția sa lucrează la o firmă privată și câștigă 43.764 lei pe an.
Valentin Popa, directorul Direcției Județene de Statistică, a avut în 2014 un venit de 31.784 de lei la care s-au adăugat 2.457 lei pentru implicarea la alegerile parlamentare și 2.785 de lei, la cele prezidențiale.

Șeful de la Casă, cot la cot cu prefectul

Costel Lupașcu, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate are și el două depozite bancare de 60.000 de lei și un salariu similar cu cel al prefectului, adică de 80.000 de lei pe an.
Sebastian Tocariu, directorul executiv al Agenției Județene de Prestații și Inspecție Socială (AJPIS) Botoșani a realizat în urmă cu doi ani venituri de 62.308 lei din care 58.155 de lei salariul de la Prefectură iar diferența din activități independente.
Colegul lui, Teodor Dimitriu de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, a avut un venit în sumă de 59.965 lei la care s-au adăugat cei 21.600 lei ai soției, care lucrează în sistemul educațional.
Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Stelian Mețler, a avut un salariu anual de 5.289 lei iar soția, angajat la Spitalul Județean Mavromati de 17.366 lei și o pensie de 17.508 lei.

Soți depășiți de ... soții, la salarii

La Inspectoratul Școlar Județean, Mihaela Huncă a avut un salariu de 39.828 lei, la care s-au adăugat o serie de drepturi obținute în instanță de 10.253 lei. Fostul soț, în calitate de director al Liceului cu Program Sportiv a adus în casă 74.174 lei. Familia a mai obținut o sumă de 10.000 lei  din apicultură, 7.440 de lei din activitatea de consilier local a Mihaelei Huncă, alți 79.698 lei din poziția de manager de proiect POSDRU a inspectorului școlar general și 209 lei în calitate de formator CCD.
Radu Humelnicu de la Direcția Județeană de Sport și Tineret a avut un salariu pe an de 28.296 lei, în timp ce, Răzvan Rotaru de la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu de 27.000 de lei.
La Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani, Eugen Mateciuc realizează un salariu anual de 26.396 lei, el fiind depășit de soția care aduce în casă 40.000 de lei de la o instituție bancară.
Minodora Vasiliu de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, are 44.429 lei venit salarial și alți 25.568 lei, de la aceeași sursă, în timp ce soțul a adus acasă tot de la DSVSA, o sumă de 38.800 lei.

Mirel Rogalschi, comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor a obținut în urmă cu doi ani de zile 74.000 de lei din vânzarea unui apartament. Are un salariu anual de 32.295 de lei, în jumătate cât soția care este medic și care câștigă peste 61.600 lei.

Apar și.... uitucii

Doi dintre directorii de instituții publice, respectiv Liviu Zaharia de la Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură și Silvana Tudorache de la Direcția de Sănătate Publică, nu și-au mau actualizat declarațiile de avere din 2013.
Pe atunci, Liviu Zaharia avea un depozit bancar de 72.000 de lei și un salariu anual de 45.380 lei. Soția lui câștiga 26.057 lei pe an.
Silvana Tudorache avea și ea un depozit bancar de 42.000 de lei și venituri de 5.365 lei în calitate de subprefect, 478 lei de la ATOP și 2.700 lei salariu de la DSP. A mai obținut  6.500 de lei din casarea unui autoturism.
Casa Județeană de Pensii și Direcția Silvică Botoșani nu au actualizate paginile electronice la secțiunea ”declarații de avere și interese” care este inactivă.
CITEȘTE: Pentru ei chiar suntem ”Țara Paielor”! Hotărâre scandaloasă a Guvernului, am ajuns bătaia de joc a Sucevei și a întregii țări

O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
inpuff.ro
Loading...
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
Loading...
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
sigur este corect scris venitul inspectorului sef al itm bt? nu cred ca traieste doar cu 441 lei lunar... redati corect inscrisul din declaratia de avere...
5 ianuarie 2016, 00:00
Asa ca nu va mai mirati ca se vor marii impozitele la case sau ca nu se vor face autostrazi.
4 ianuarie 2016, 22:12
Dar d-l si d-na Hunca nu mai sunt sot si sotie?!De cand s-au despartit?Ca eu in ultimul timp i-am vazut doar impreuna .Ultima data chiar luna trecuta.
4 ianuarie 2016, 21:50
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Faceți-l așa cum e că, dacă se ajunge la exproprieri, nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăsta. Faceți-l așa și după aceea vedem noi și cu a treia bandă”,Cristian Achiței, deputat, despre drumul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8378 lei
USD
Dolarul SUA
4.3085 lei
CHF
Francul elveţian
4.5522 lei
GBP
Lira sterlină
5.3598 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0080 lei
XAU
Gramul de aur
245.7662 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3768 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9856 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1736 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6492 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.