Ancheta săptămânii
Senator și deputați PSD, dar și alte VIP-uri huzuresc în locuințe ANL și (se) luptă la București pentru a avea din nou chirii derizorii

Pe data de 6 februarie 2017 doi parlamentari PSD de Botoșani emit un comunicat de presă prin care asigură că întreg grupul reprezentativ a întreprins demersuri pentru a modifica actul normativ privitor la chiriile pentru locuințele ANL. Cel puțin în cazul a trei dintre ei, interesul pe subiect, pare să fie şi unul personal.

Trei parlamentari PSD cu ANL-uri

 

”Parlamentarii PSD Botoșani au solicitat Guvernului scăderea chiriilor pentru locuințele ANL”, suna titlul comunicatului de presă.

 

Era semnat de Doina Federovici care este senator și președinte al PSD Botoșani și deputatul Marius Budăi.

 

Ceea ce probabil puțină lume cunoaște este faptul că atât șefa PSD cât și proaspătul deputat sunt titularii unor contracte de chirie pentru ANL.

 

Lor li se alătură din rândul parlamentarilor și Costel Lupașcu, un alt parlamentar PSD, al treilea din această Legislatură care locuiește într-un apartament construit prin Agenția Națională de Locuințe.

 

Oficial însă Doina Federovici a ”discutat cu fiecare primar problema chiriilor ANL și i-a înmânat dnei ministru documentațiile, astfel încât să vadă concret situația de la Botoșani. A înțeles că se caută o soluție pentru modificarea Hotărârii de Guvern și se va comunica o decizie în cel mai scurt timp. Îi roagă pe tinerii botoșăneni care locuiesc în imobilele ANL să fie încrezători în demersul lor”.

 

Doina Federovici deține locuință ANL în cartierul ANL Călugăreni încă de pe data de 6 septembrie 2006.

 

Marius Budăi, cu drepturi îngrădite?

 

Marius Budăi a semnat un contract ANL în anul 2010 pentru un imobil în Calea Națională din municipiu, adică în zona Bazar, una dintre cele mai căutate zone ale orașului.

 

Parlamentarului nu i se pare însă normal să achite chirie la prețul pieței libere.

 

„Aceste norme de calcul a chiriei trebuie neapărat modificate. Nu putem să avem chirii pentru tineri la aceeași valoare cu prețul pieței. În acest caz nu mai vorbim de niciun sprijin din partea statului pentru întemeierea unei familii. Rolul nostru este să încurajăm creșterea natalității și să să oferim acces la o locuință pentru cât mai mulți tineri, nu să le îngrădim drepturile”, a susținut Marius Budăi în cadrul dezbaterilor din Comisia pentru Buget din Camera Deputaților.


 
Deputatul Costel Lupașcu are din anul 2007 o locuință ANL în cartierul Bucovina unde este trecut cu o singură persoană deși de ceva vreme este ”cât se poate de căsătorit”.

 

Toți cei trei parlamentari au plătit, peste 10 ani de zile în cazul unora, chirii derizorii, în comparație cu prostimea care se află în situații similare.

 

Pentru că în trecut, chiria pentru o garsonieră era de 60 de lei, 80-85 lei pentru un apartament cu două camere, 90-110 lei pentru trei camere, respectiv până la 120 de lei pentru un apartament cu patru camere.

 

Mare parte dintre chiriașii ANL de la Botoșani sunt persoane care nu au absolut nici o legătură cu scopul acestui program guvernamental, anume acela de a veni în sprijinul tinerilor.

 

Și mare parte dintre VIP-urile care au dobândit astfel de apartamente nici măcar nu le utilizează și locuiesc de fapt în altă parte.

 

VIP-urile de la ANL-uri

 

Printre cei ce se află pe lista ANL de la Botoșani se regăsesc membri ai unor partide politice de la Botoșani, foști candidați la alegeri, copii ai unor persoane care au sau au avut funcții publice, angajați în unitățile cu capital de stat de la Botoșani.

 

Persoane care înregistrează venituri consistente lunar și care nu numai că și-ar permite chirii pe piața liberă, dar care din punct de vedere moral cel puțin, nu corespund criteriilor pentru repartizarea de locuințe ANL.

 

Lista VIP-urilor care stau în locuințe pentru tineri fără posibilități se regăsește și Florentina Cozmâncă de la SC Nova Apaserv care stă din 2006 în cartierul ANL Călugăreni, Daniela Cristina Roșu de la Zona Metropolitană, care are o locuință în aceeași zonă.

Sergiu Zvîncă, este și el ANL-ist în cartierul Călugăreni dar și Anda Cristina Poplauschi, Laura Caciuc, soția fostului director de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP), Cosmin Victor Poplauschi, Loredana Lascarache, președintele Partidei Romilor Botoşani, Ioan Negru, directorul Centrului de Noapte din cadrul SPLAS Botoșani, Gabriel Alecsandru, Gabriel Hîrtie și Dan Doboși de la Rapsozii Botoșanilor.

 

În cazul tuturor acestor oameni chiriile au crescut de la 1 ianuarie 2017, însă tot nu ating nivelul pieței libere.

 

În cazul apartamentelor cu două camere, chiria va ajunge la 480 până la 500 de lei lunar. În cazul apartamentelor cu trei camere, chiriile vor avea aproximativ aceleaşi cuantumuri. Aceste valori vor fi valabile în cazul chiriaşilor care au vârsta de peste 35 de ani. Cei care au sub 35 de ani vor plăti o chirie în jurul valorii a 380 – 390 lei lunar.

 

În cazul garsonierelor, cuantumul chiriei va fi de maxim 270 de lei (pentru persoanele cu vârsta sub 35 de ani), respectiv de maxim 370 de lei (pentru chiriaşii cu vârsta peste 35 de ani).

Loading...
ANL-uri pentru VIP-uri

 

Marea ţeapă a amenzilor pentru rovinietă, schema prin care Statul Român sileşte şoferii să plătească dublu

Tot mai mulţi conducători auto din Botoşani sunt puşi în imposibilitatea de a beneficia de prevederile legale potrivit cărora au dreptul să plătească jumătate din amendă în termen de 48 de ore de la aplicare pentru circulaţia fără rovinietă în afara localităţilor.

Primarii botoșăneni de care nu mai scapă lumea

Condamnaţi de judecători, demişi de prefect, pe alocuri şi cu procese pentru revenirea pe post pierdute în instanţă, unii primari din Botoşani au reuşit totuşi să rămână la conducerea localităţilor. Sub o formă sau alta decid direct sau „din umbră” ce se întâmplă în administraţia comunală.

Doi parlamentari PSD au locuit mai bine de un deceniu în ANL-uri din centrul orașului, dar au predat la Locativa altele, la Cișmea

Aşa cum a promis la începutul verii, Doina Federovici a renunţat la apartamentul pe care îl avea închiriat în cartierul Griviţa. La fel a procedat şi Marius Budăi, care a părăsit locuinţa de lângă bazar. Ambii însă au predat alte imobile decât cele în care au locuit efectiv.

Peste 400.000 de euro kilometrul de asfalt județean la Botoșani, ”săracii țării” ajungem să avem cele mai scumpe drumuri din România

Săraci, dar cu preţuri ca la bogaţi, asta s-ar putea spune despre politica de investiţii practicată de Consiliul Judeţean (CJ) şi Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP). Săptămâna trecută, consilieri judeţeni au adoptat trei hotărâri referitoare la tot atâtea căi rutiere administrate de DJDP, iar costurile prevăzute pentru investiţii ridică serioase semne de întrebare asupra modului în care s-au făcut calculele.

Alarmă la sate! Firmele nu mai găsesc nici măcar tractorişti, barmanii sunt deja… parfum: Pare ceva de râs

Lipsa cronică a forţei de muncă sau mai exact a oamenilor dispuşi să lucreze loveşte şi mediul rural. Dacă la oraş antreprenorii s-au obişnuit să facă tot mai greu angajări din cauza lipsei resursei umane, unii ajungând să asigure gratuit transportul pentru locuitorii de la sate doar ca să aibă cu cine lucra, acum tocmai comunele se confruntă cu o criză generalizată a forţei de muncă.

Nova Apaserv, condusă de un textilist, un constructor de mașini și alți ”super-specialiști” - 12 șefi, nici măcar unul singur licențiat în furnizarea apei

Avem jurist, avem o pleiadă de economiști, avem chiar și un specialist în confecții-tricotaje. Plus o mulțime de ingineri specializați în tot felul de domenii, însă numai în hidrotehnică nu.
 

Școala din căminul cultural, grădinița din dormitor, toaleta ”accesul interzis” - adevărata față a învățământului botoșănean

Dincolo de discursuri sforăitoare, de defilarea oficialităților, de îndemnuri mobilizatoare, este realitatea. Iar într-o mulțime de școli botoșănene este cât se poate de crudă. Și asta reiese chiar din documentele instituțiilor care trebuie să contribuie la asigurarea condițiilor desfășurării unui act de învățământ cel puțin decent.

Vitejie doar cu pensionare și cerșetori? Poliția, Jandarmeria și Poliția Locală - nici o singură amendă pentru scandalul de două zile de la spital

Ameninţări, înjurături, obscenităţi, consum de băuturi alcoolice în loc public, toate acestea şi multe altele nu au fost suficiente pentru autorităţi ca să aplice măcar o singură amendă gloatei care timp de două zile s-a manifestat în curtea sau în împrejurimile celei mai mari unităţi sanitare din Botoşani.

Indicator fals în ”Intersecția morții” - eroare uluitoare a autorităților - GALERIE FOTO

Un lucru banal, care costă zero lei şi zero bani, ar fi putut salva vieţile unor oameni. Cum trăim însă în Botoşani – România, nimeni nu s-a gândit să îl facă. Iar autorităţile în puterea cărora stă o astfel de intervenţie preferă să asiste nepăsătoare la valul de tragedii produse în intersecţia de la Orăşeni Deal.

„Mogulii” de la Judeţ: Lefuri uriaşe pentru „vătămaţii” care au produs 0 euro în ultimul an

Consiliul Judeţean Botoşani a creionat o majorare copioasă a salariilor angajaţilor din aparatul propriu, care vor ajunge să câştige mult mai bine decât oameni care îşi riscă zi de zi viaţa la locul de muncă. Şi aceasta în condiţiile în care de la instalarea în urmă cu mai bine de un an a noii conduceri, instituţia nu a accesat nici măcar un program european.

Boierii de altă dată vs ciocoii noi cu bodyguard de astăzi – UNDE au ajuns bogații orașului cu mână largă

În trecut avuțiile boierilor care au trăit pe meleaguri botoșănene erau incomparabile milioanelor de euro care se află în conturile bogaților prezentului. Boierii s-au transformat de-a lungul timpului, din toate punctele de vedere. Duse sunt și actele mari de mărinimie, prezentul aduce cu sine o goană neobosită după noi și noi câștiguri.

Şefii Modern Calor omeniţi cu câte un sfert de miliard de lei vechi din profitul unităţii într-o manevră care a amuţit conducătorii

O parte importantă a profitului înregistrat de societatea de termoficare a oraşului în 2015 şi 2016 ajunge în buzunarele angajaţilor, dar mai ales a şefilor. Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Modern Calor SA a adoptat la şedinţa din 18 mai o decizie privind împărţirea câştigului din anii menţionaţi.

Mii de euro pentru Flutur și Macaleți, prefectul bate pasul pe loc, campionul de la Apă cu ”salariu nesimțit”, aproape detronat!

Din fericire pentru el, ocupantul scaunului de director general de la Nova Apaserv iese deocamdată din atenția opiniei publice, ca persoană cu ”salariu nesimțit”. L-au ajuns la acest capitol, de la începutul lunii în curs, demnitarii care conduc orașul și județul. Mai puțin prefectul care este pus de Legiuitor, dintr-o scăpare probabil, pe ”hold”.

La ce mai avem semafoare!? Ori sunt stricate, ori funcţionează cu program de bugetar. Iar tragediile curg în intersecţii

Dincolo de neatenţia unor şoferi, de inconştienţa altora, de graba unora, de tupeul prostesc al altora, valul de accidente care s-a abătut asupra municipiului reşedinţă odată cu venirea verii au un numitor comun: s-au produs în intersecţii în care semafoarele funcţionau pe intermitent sau deloc.

Arbitrul, şeful de la asociaţie, consilierul şomerilor, femeia care face toţi banii – Leii curg pe toate căile în buzunarele aleşilor de la municipiu

Dacă unii aleşi de la municipiu n-au nici casă, nici apartament, nici teren şi nici maşină, alţii sunt cât se poate de inventivi în a-şi ridica nivelul de trai şi îşi cresc veniturile din activităţi cât se poate de diverse, unele fără nici o legătură cu studiile sau domeniul lor de activitate.

Metoda ”Rănitul”: Doctorița, primarul și oamenii cu handicap închipuit care nu mai pot de grija alegerilor

Corectitudinea alegerilor desfăşurate duminică, 11 iunie, la Vlăsineşti, pentru desemnarea noului primar este pusă sub semnul întrebării de numărul mare de persoane care au votat cu urna mobilă.

Falimentara Termica face bani frumoși și-i cheltuiește pe „proceduri” , unități de stat care așteaptă banii primesc... de-o pizza

Mai mult de jumătate din sumele încasate de fosta societate de termoficare a oraşului în al doilea semestru al anului trecut s-au dus pe cheltuieli de procedură. Mai pe româneşte spus, majoritatea banilor ajunşi în contul unităţii au fost cheltuiţi ca să se… aducă bani.

Partidele din Botoșani, de la PNL la... dispărute prin fuziuni - datorii nesimțite la chirie

Faptul că politicienii au un statut special în România și la Botoșani deopotrivă, reiese și din istoria recentă a orașului. Spre deosebire de persoanele fizice sau operatorii economici, în cazul politicienilor ”statul” de cele mai multe ori închide ochii când este vorba de recuperat bani.

Albert a început să rezolve ”marile probleme”: Prima femeie a PSD-iștilor face PR la ”Apă”

Încă un concurs organizat pentru ocuparea unui post la SC Nova Apaserv SA a fost câștigat de un PSD-ist. Dominația social-democrată asupra operatorului de apă și canalizare nu se oprește doar la noul consiliu de administrație, unde cinci din șapte membri sunt membri ai formațiunii de guvernământ, ci se întinde până inclusiv la ”public relations”.

Securiştii elevului erou, la plimbare... de pe pietonal până la Cotroceni, după revoluţie: de la şefi la serviciile secrete la respectabili afacerişti – LISTA

„Un vis frumos mi-a fost viaţa / Cât am trăit pe acest pământ / La 20 de ani s-a stins lumina / Şi zac de tânăr în mormânt”… Sunt versurile emoţionante care se pot citi pe monumentul funerar ridicat la Cimitirul Pacea în memoria lui Mugur Călinescu, elevul care în 1981 a avut curajul de a protesta de unul singur faţă de neajunsurile şi nedreptăţile regimului comunist.

Se vede ca sunteti toti frustrati, daca voi nu ati reusit sa obtineti un apartament ANL , inseamna ca nu v-ati incadrat cu punctajul, in functie de studiile pe care le-ati facut. Dar asa e romanul, sa moara si capra vecinului!! FRUSTRATILOR!!!
21 februarie 2017, 17:44
3 parlamentari de Botosani stau la ANL si protesteaza pentru scaderea chiriilor. Sau pentru marirea indemnizatiilor de parlamentari ! Nu au fost expliciti!! Interesant este ca isi folosesc functia pentru a obtine nemijlocit acest beneficiu
21 februarie 2017, 08:02
Mai,oameni buni ei (Federovici,Budai,etc.)nu platesc nici atat pt.ca ei nu locuiesc aici!Pai la ANL conditiile nu sunt cele mai roz.Nu a fost nimeni curios sa i intrebe pe chiriasii indreptatiti sa locuiasca acolo ce facturi platesc la gaz in mod special, pt ca blocurile sunt construite asa cum se construieste in Romania ultimilor ani,ca tot ce se investeste se face pe banii chiriasilor si apoi intra in proprietatea Locativa!Nu bagati in aceeasi oala persoanele cu venituri de parlamentar cu cele cu minim pe economie sau cu cele care detin locuinte sociale.Apropo,stie cineva ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa primesti locuinta sociala?
21 februarie 2017, 07:53
doar nu lupta doar pentru micsorarea chiriilor lor,fraierilor...
21 februarie 2017, 05:54
Sunt vecini cu mine?Ce tupeu !Unii preferă alfa land şi lebăda.Apoi DNA ul.Dacă nu fura-s proşti,dacă fura-s cercetaţi penal şi onorabili în acelaşi timp.Adică totul e greşit şi numai bun de barfit. Facerea de bine.....
21 februarie 2017, 01:40
Caz unic: sa alergi prin parlament sa iti obtii reducere la chiria Anl. Parlamentarii nostri ai facut presiuni declarate pt a obtine pt ei o chirie redusa ! Art 131 cod penal!!!!
20 februarie 2017, 21:56
Ce masuri ia DNA? Acum vedem daca a meritat sustinerea dna ului...
20 februarie 2017, 21:06
Dna ul a vrut sustinut de oameni prin miting dar ei isi fac treaba acum?
20 februarie 2017, 20:58
Dacă nici acum nu se autosesizeaza autoritățile când este de notorietate publica ca fedorovici respectiv Lupascu au apartamente ANL și în ele stau alti chiriași atunci sesizam inspecția judiciara ca intreg corpul procurorilor sa explice cum fac parte ei din ministerul public și cum e cu sesizarea din oficiu. Alți tineri așteaptă de ani de zile o locuință iar alții le dau în folosință altora - fapta ce este interzisa de lege. Cu studiile lor la Spiru Haret au primit Locuințe ANL iar chirurgi stau în chirie cu 200 euro pe luna.
20 februarie 2017, 18:42
ar trebui ca in momentul asta sa renunte la ANL URI...toata lumea stie ca Fedorovici are casa la Stauceni ca Lupascu il are inchiriat anl ul si sta pe Bucovina....etc renuntati la aprtamente daca aveti moralitate...
20 februarie 2017, 17:41
In mod normal trebuie sa-si dea demisia din Parlament si justitia sa-si faca apoi datoria. S-a ajuns la culmea nesimtirii.
20 februarie 2017, 17:24
A ti votat Federovici. Va ranjeste acum...nu se teme de DNA ca doar Sri ul ii raporteaza ei..cine e urmarit si cine nu...acum DNA ul nu se sesizeaza din presa la cazul ei? Dubla gaselnita.....ai anl ....nu locuiesti in el......ai casa stai in ea dar ai facut o pe numele rudelor....e ca si la Turcanu....mai doamna mai....cine sapa groapa.....se impiedica intr o zi si cade in ea.
20 februarie 2017, 16:11
Culmea e ca acesti reprezentanti ai statului primesc in jur de 1000 de euro de la guvern pentru chirii, bani care nu trebuie justificati.
20 februarie 2017, 15:41
Multi din randurile 2 si 3 de la partidele politice au anl-uri. La ce chirii erau nici nu tre sa stai in ele ca tot iti convine. Nu vor renunta niciodata, le dau la nepoti, rude, consilieri. Ar trebui sa iasa public si sa renunte la ele. Rusine, rusine, rusine.
20 februarie 2017, 15:30
Asta e situatia si realitatea nu numai din Botosani, ci si din Romania. Ati votat psd, v-ati luat tara inapoi si cei care ar trebui sa se gandesca la tineri, la cei la inceput de drum nu mai pot de bine. Eu ca tanar am ales sa plec din tara, muncesc din greu prin strainatate, dar macar am o satisfactie. Nu mai sunt luat de prost si mintit zilnic de niste guvernanti care isi vad propriu interes. Aceasta clasa politica nu se va reforma niciodata.
20 februarie 2017, 15:14
Budai si Federovici doua persoane care nu-mi inspira incredere, chiar daca s-au asezat in aceiasi banca acest lucru nu cred ca va rezolva problema lipsurilor avute in tinerete, ma refer la partea de educatie si cea materiala, se intelege asocierea celor doi pt recuperarea acestui handicap dar nici chiar sa se calce pe cadavre
20 februarie 2017, 14:39
Rusine celor care au beneficiat de aceste apartamente, iar dupa ce si-au gasit un alt loc de cazare nu au predat ANL-ul, iar daca intre timp au mai obtinut mandat(e) de parlamentar chiar aveau o obligatie morala si legala sa dea si altora o sansa. Cate neamuri si cumatri mai are Federovici in Botosani ?se tot aude ca pe unii ii ingramadeste la PSD, pe altii in apartamentul ANL
20 februarie 2017, 13:56
Procurorii ar trebui sa se sesizeze din oficiu cu privite la aceste fapte declanșând o acțiune in rem. (Asta cu condiția ca ei sa fie competenți. ..ceea ce nu prea au dat dovada în ultimii 27 de ani la nivelul Botosaniului -din sute de concursuri trucate ,mii de atribuiri ilegale de contracte, sute de numiri pe posturi nu au instrumentat nici măcar UN dosar) .ANAF ar trebui sa verifice proveniența sumelor din care unii bătrânei cu pensii derizorii își ridica uriașe vile (dar ANAF îi verifica tot pe cei corecți și la ei numirile în funcții se fac pe pile și relații de partid)Concluzia : nu mai este nici o scăpare. Fugiți din țară și nu vă mai uitați în urma!
20 februarie 2017, 13:47
Lista celor care vor sta in ANL se vor face cu aprobarea lui Tederovici, intai cei care sunt rosii, cei cu pile, cei cu cotizatiile, dupa care urmeaza cei care fac parte din popor daca vor mai fi locuri ?
20 februarie 2017, 13:24
Prostimea din Moldova trebuie sa taca din gura si sa voteze cumine PSD -ul, care le rade in nas cu fiecare ocazie! MAI NOU PROSTIMEA TREBUIE SA SE INCOLONEZE IN AUTOCARE SA MEARGA LA PROTESTe SI SA IA APARAREA PENALILOR!
20 februarie 2017, 13:01
Probabil o sa se micaoreze chiriile, sa vedeti atunci cate comunicate de presa vor da nataraiii, barsanii le-au facut vila de miliarde, budai soferul dupa ce a avut salariu de 70 mil iar acu are peste 100 sa plece de la anl ca sa avem si noi loc, lupascu mai are vreo 3 apartamente si e normal sa plece si el, unde e legea in statul asta? Ei au sute de milioane penlhna si stau in anluri iar noi invatam, suntem bursieri la facultati si nu ne ajuta cu numic statul...piticul senator nu are anl? Nu a resuit sa isi vanda bolidul? Mi-e scarba... DNA Cititi si voi presa? Inhatati-i pe acesti nenorociti
20 februarie 2017, 12:32
Acesta este respectul asa zisei senatoare pt botosaneni: a ocupat ea locul unor necajiti la ANL. Restul sunt povesti.
20 februarie 2017, 12:13
Dosarul meu sta de 7 ani si jegurile astea ocupa in mod abuziv casele unor familii care se încadrează pentru un ANL.
20 februarie 2017, 11:39
In Anl ul deținut de senatoarea Federovici locuiește un cuplu de la PSD: consilierul lui Macalet si consiliera senatoarei. Verificați si o sa vedeți ca este adevărat. Sunt vecinii mei de cartier:)
20 februarie 2017, 11:31
Dar cei necajiti cu salariu mediu pe economie si cate 2-3 copii cum sa faca fata ? cand s-au facut cererile pentru A.N.L LI S-A CERUT SA AIBA SALA R MIC SI COPII MULTI ACUM CE FACEM CU ASTIA RAMAN PE STRAZI ? VERIFICATI CINE ARESALARII MARI SI NU SE INCADREAZA SI DATII AFARA ,DAR NU ARUNCATI NISTE SARANTOCI .Chiar daca se lauda cineva ca vrea sa le ia locul nu cred ca le convine chiria si-apoi cei cu ura aceasta ? La 3 camere se da 200 pe luna de multa vreme nu 100 cum scrieti.
20 februarie 2017, 11:27
Lipsa de omenie a acestor oameni cocotati in functii inalte trebuie taxata de LEGE. Cunosc multe familii care merita sa stea la ANL si nu acesti Dinu Paturica ai Botosaniului.
20 februarie 2017, 11:15
Evident ca se lasa cu zdranganit de catuse. Nu se poate sa ai vila si tu sa iei pe nedrept locul unui amarat care ar vrea sa inchirieze o locuinta la ANL. Acum sigur se vor grabi sa le cumpere, dar e tarziu. Legea oricum isi va spune cuvantul pt ce a fost facut cu atata nesimtire.
20 februarie 2017, 11:10
Aceste hoarde analfabete si tupeiste ce-si zic senatori si deputati nu sunt decat o adunatura de bolovani, nu cumva sa fie unul mai destept ca doinita, ca-i foc. Afara jegurilor din casele facute pentru oameni nevoiasi! Nu sunteti decat niste scarbe nesimtite. Coarde si penali, cu asta s-a umplut Parlamentul acestei tari. Votati de tigani si asistati sociali. Asta e electoratul lui doinita chelnerita! Halal tara! Sper sa va scuipe lumea pe strada jegurilor!
20 februarie 2017, 10:47
Cine putea sa intre in acest scandal, Lupascu, Federovici si Budai! Niște lingăi care au terminat un Spiru Haret la batranete si care au obținut functii politice doar pe pupincureala. Daca nu mai sunt parlamentari se întorc la "funcțiile" deținute anterior. Menaj, șofat si infirmier! Vai de capul nostru cine a ajuns sa faca legi in tara asta. PSD o gasca de hoți.
20 februarie 2017, 10:43
Daca unii au vile si totusi stau la ANL e clar ca se va lasa cu arestari. asta daca traim intr o tara europeana in care se respecta legea.
20 februarie 2017, 10:33
Ati uitat de MIREL MANEA care culmea conduce si un mercedes ML in valoare de vreo 80.000 euro - detine locuinta cu chirie la ANL Bucovina, ati uitat de de CATALIN DUMBRAVANU - director la TERRA CONSTRUCTII care detine un autoturism Toyota de vreo 10.000 - 11.000 euro si are o leafa de vreo 1500-2000 euro/luna care sta la ANL Bucovina impreuna cu sotia care ridica lunar vreo 500-600 euro salar si isi permite si o honda civic tot de vreo 10.000 euro, ati uitat de EDUARD TELISCA - membru PNL care detine impreuna cu sotia lui doua autoturisme: un Audi A4 de vreo 13.000 euro si un Land rover Freelander de vreo 5000 euro, acesta locuieste la ANL Cismea, tot cu chirie bineinteles. Culmea e ca la momentul achizitiei auto Audi ma facea si arogante pe facebook pozandu-si nevasta in masina proaspat cumparata iar pozele erau facute, culmea, in fata blocului ANL unde acestia locuiesc. OARE ACESTI OAMENI NU ISI PERMIT O CHIRIE LA PRETUL PIETEI? Nu cred!!!
20 februarie 2017, 10:28
Domnilor parlamentari PSD daca mai aveți un gram de demnitate ar trebui sa cedați ANL urile unor familii care au nevoie de o locuința.
20 februarie 2017, 10:25
Cred ca aspectul e de competenta DNA. Daca se dovedeste ca astia au case/vile in proprietate sau interpusi se lasa cu clinchet de bratari.
20 februarie 2017, 10:25
Conflict de interese si abuz in serviciu sunt clare incadrarile acestor parlamentari ! Slaba pregatire in face sa cada in derizoriu ! Sa iti ceri public avantaje ? Sa initiezi acte administrative prin care obtii avantaje? Minima pregatire pentru functia publica in care au fost alesi le lipseste cu desavarsire! Sesizare din oficiu mai exista? Statul de drept e o himera in Romania !Sunt sigur ca dupa acest articol parlamentarii vor renunta la ANL! Cu siguranta!
20 februarie 2017, 10:22
ar trebui stabilite aceste chirii in functie de zona si venituri,nu e normal si uman sa plateasca un salariat cu salar minim pe economie la fel cu un deputat sau manager
20 februarie 2017, 10:00
Conf Cod Penal - Demersuri pentru a obtine avantaje pentru sine sau ruda gradul 2 ! Daca voteaza se lasacu catuse!!!
20 februarie 2017, 09:58
senstoarea sta in vila construita de barsan la stauceni iar lupascu a subinchiriat apartamentul, el locuind pe George Enescu de multi ani.
20 februarie 2017, 09:51
Federovici cu vilău la Stăuceni si deține ANL? Asta înseamnă sa fii senator? Sa furi si sa prostesti statul? Mergeți la Stăuceni sa vedeți ce casoi are cu madam.
20 februarie 2017, 09:41
De asta se arată ei interesați, sa nu plătească ei mai mult nu ca le-ar pasa de botoșăneni. Câta ipocrizie....
20 februarie 2017, 09:16
De ce stau parlamentarii in ANL-uri? Chiar nu mai exista pic de bun simt in acest oras? 400 lei chirie e oricum sub pretul pietei. Daca nu le place sa plece, ca sunt destui doritori care ar plati aceasta suma.
20 februarie 2017, 09:12
ar trebui stabilite aceste chirii in functie de zona si venituri,nu e normal si uman sa plateasca un salariat cu salar minim pe economie la fel cu un deputat sau manager
20 februarie 2017, 09:11
Am dosar depus de 7 ani si tot nu am primit o locuința deși îndeplinesc toate criteriile iar parlamentarii si bogătașii orașului poseda locuința! RUSINE! Sa va mai voteze naiba hoților
20 februarie 2017, 09:05
Jos labele de pe ANL nesimțiților!
20 februarie 2017, 09:01
eu platesc 170 de euro pe 2 camere in primaverii si acesti parlamentari saraci platesc 30 pe 2 camere la o socoteala simpla eu achit 2040 euro pe an si smecherii doar 360. ganditi-va la diferenta de la zece ani de chirie. si tot ei vor sa plateasca mai putin,de ce nu se gandesc si la noi chiar daca nu am prins un anl sa gaseasca o solutie de subventie la chirie macar.
20 februarie 2017, 08:57
Niște ordinari care profita de pe urma statului. Au indemnizații de sute de milioane si ei stau la ANL. DNA ar trebui sa faca niște verificări sa vadă ca de fapt ANL urile unora sunt date pe sub mâna si ei de fapt locuiesc in alta parte. Rusine parlamentarilor si nu numai
20 februarie 2017, 08:54
Feodorovici are ditamai casa la Stăuceni, sa lase ANL ul unor tineri, nu-i mai ajunge?Asta ia din toate direcțiile.
20 februarie 2017, 08:47
Unii stau de peste 10 ani în aceste apartamente cu chirii derizorii și acum când se vrea o aliniere spre prețul pietei,sar în sus... fraților unde ați fost toți acești ani când ați stat ca niște asistați social sau cu ce sunteți voi mai buni decât cei care nu au avut relații și pile ca voi și au plătit 100-200 euro chirie pe luna?
20 februarie 2017, 08:23
Sa plătească toți prețul pieței și atunci toată lumea e mulțumită. Smecherii stau numai prin excursii în străinătate și în tara nu plătesc mai nimic chirie.
20 februarie 2017, 08:18
Prostimea plătește prețul pieței și gunoaiele din psd și pnl huzuresc cu 80 RON pe luna și acum vor sa plătească și mai puțin.
20 februarie 2017, 08:11
Felicitari pentru acest articol si va mulțumim ca arătați si botoșănenilor cat sunt de interesați parlamentarii de soarta noastră. Federovici are un vilău mare la Stăuceni, iar la ANL va rugam sa verificați ca sta chiar consiliera ei, Lupascu a cedat AnL ul cumnatei iar Budai si el umbla cu pletele in ochi. Trebuie sa li se ia acestor nerușinați ANL ul si sa fie date unor familii care așteaptă de ani buni o locuința. Si fata lui Vâzdoagă are ANL ati uitat sa o verificați. Sa trecem la PNL, acolo nu prea sunt parlamentari cu ANL, doar foști consilieri de la cabinetul lui Flutur au primit o locuința in condiții suspecte.
20 februarie 2017, 08:08
Nesimțire,tupeu,aroganta,etc...Trebuie schimbată legea si sa se permită închirierea pe max 5 ani a unui apartament subventionat.Nu este moral personaje ca Federovici,Alexandru,Budai si alți înregimentați politic sa ocupe un apartament ANL,iar familii cu probleme sociale sa plateasca chiriile de pe piața.Si nici la mari specialiști nu-i putem încadra ca nu-s...Medici tineri,veniti in BT de prin alte orașe sa salveze vieți , platesc chirii normale,iar acești parveniți au tupeu sa ceara reducerea chiriilor in contractele lor????Rusine!!!PS Ar fi interesant sa investigați daca si locuiesc acolo.Merge vorba prin târg ca unii si-au facut vile,dar le-au trecut pe numele părinților.Cata nesimțire!!!!Cum se uita in ochii alegătorilor????
20 februarie 2017, 08:06
dar parlamentarii pnl care stau la anl-uri nu se vad?
20 februarie 2017, 08:01
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Această ZM a fost înființată și cam atât. Mare lucru în afară de iluminatul public stradal nu s-a întâmplat, deși nu puseserăm speranțe pentru că dezvoltarea unei zone metropolitane din punctul meu de vedere înseamnă cu ...
Curs valutar
8 decembrie 2017
EUR
Euro
4.6315 lei
USD
Dolarul SUA
3.9449 lei
CHF
Francul elveţian
3.9560 lei
GBP
Lira sterlină
5.3156 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4738 lei
XAU
Gramul de aur
158.0497 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2281 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4731 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9612 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0691 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1812 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6224 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
-1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.