Ancheta săptămânii
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte

Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori.

 

Întrebări care necesită răspuns!

 

Cum ar trebui să se procedeze când o femeie care a dat viață de trei ori este înjunghiată în gât în fața copiilor?

Femeia, atât de ocrotită de lege în aparență, este în realitate expusă violenței chiar de cei care ar trebui să o apere?

Iar măsurile împotriva bărbaților care sunt capabili de asemenea acte de cruzime lipsesc în cele mai multe dintre cazuri, într-o logică socială de neînțeles. Oare de ce?

 

 

Mamă cu gâtul tăiat de cuțitul partenerului

 

În susținerea acestor afirmații vine un caz petrecut la Botoșani pe data de 30 mai 2020. Relativ recent, în plină pandemie.

A avut loc în localitatea botoșăneană Corlăteni între două persoane unite de o relație neoficială. Din concubinajul lor de aproape două decenii au rezultat trei copii, două fete și un băiat cu vârste de 10, 12 și 15 ani.

 

Mama este Elena, tatăl Mihai

 

În seara zilei de 30 mai 2020, undeva pe la 9 seara, el a venit acasă. Ea pregătise ceva de mâncare pe seară, așa cum obișnuia să facă în fiecare zi.

 

Bărbatul nu era în apele lui, a înjurat-o și a refuzat hrana. Lucrurile între cei doi au escaladat din nou, în fața copiilor, obișnuiți cu astfel de scene. Nu era pentru prima dată când mama era lovită de tată, violența își făcuse culcuș în casa lor.

 

”A tăiat-o în zona gâtului până a țâșnit sângele pe pereți”

 

Femeia a vrut să iasă din casă pentru a evita un nou scandal, însă a fost oprită cu un cuțit.

 

„A fost luată de păr, izbită de perete, iar el a spus următoarele lucruri, citez: «acum începem cu gâtul iar în cele ce urmează vom continua cu burta», ținând cuțitul în mână. Ea în momentul acela a avut o tărie de caracter, a avut puterea de a-și menține calmul cât de cât, știa că dacă îl va provoca își va duce la îndeplinire și partea a doua din planul diabolic. Gâtul a fost secționat în partea din față cu o tăietură destul de mare. Este foarte speriată și la acest moment, își face tot felul de gânduri că s-ar putea întâmpla din nou. Este traumatizată de eveniment, mai cu seamă că s-a ajuns să sară sângele pe pereți, mie mi se pare ceva cu totul de neimaginat. A tăiat-o în zona gâtului până a țâșnit sângele pe pereți”,

Eduard Luca, avocatul victimei

 

Elena a fost preluată la spital cu gâtul tăiat, în urmă Poliția a ajuns la casa celor doi. Bărbatul a fost ridicat și reținut pentru 24 de ore. În dosarul lui, polițiștii au reținut o infracțiune de lovire și alte violențe cu referire la violența în familie, chiar și în cazul concubinajului.

 

Înjunghiere tratată în 10 zile!

 

Însă, pentru că ulterior medicii au constatat că viața femeii, chiar înjunghiată în gât, nu a fost pusă în primejdie, agresorul a fost lăsat liber.

 

Fără propunere de arest preventiv. Fără control judiciar. Fără niciun fel de restricție.

 

„În realitate este bine să se rețină o infracțiune de tentativă de omor, pentru că zona lezată este una vitală. Obiectul utilizat este unul capabil să producă moarte. Pe de altă parte, faptul că i-a adresat în momentul comiterii faptei amenințarea că o «omoară» și că intenționează acest lucru, fapt care reiese și din declarațiile martorilor, este un aspect care cu atât mai mult trebuie să ne facă să conștientizăm că este vorba de tentativă de omor cu referire la infracțiunea de violență în familie”,

Eduard Luca, avocatul victimei

 

Femeia, care are în jur de 40 de ani, a fost examinată medico-legal pe 31 mai 2020 la Serviciul Județean de Medicină Legală (SJML) Botoșani. Medicul legist a considerat că are nevoie de 9-10 zile de îngrijiri medicale și a mai constatat că leziunile nu i-au pus în pericol viața.

 

 

Stăpânul casei

 

Între timp, el s-a mutat la părinți. Însă a avut timp să treacă pe acasă pentru a schimba toate încuietorile, inclusiv lacătul de la poartă.

 

De frică, femeia s-a refugiat și ea la o soră împreună cu copiii.

 

„Eu m-am declarat siderat de faptul că, până în prezent față de el nu s-a dispus nici măcar luarea unei măsuri a controlului judiciar. Am spus judecătorilor de la Judecătoria Dorohoi că este un individ periculos, știe foarte bine modul de viață al victimei, cunoaște foarte bine rutina, cunoaște unde ar putea fi găsită și evident, alte informații personale, poate oricând să-și reia comportamentul infracțional și să se răzbune pentru ceea ce s-a întâmplat”,

Eduard Luca, avocatul victimei

 

Protecție cerută de la judecători

 

Pentru protecția femeii și a copiilor, avocatul angajat a solicitat de la Judecătoria Dorohoi un ordin de protecție față de bărbatul violent.

 

Solicitare admisă de magistrații care poate că ar fi emis, dacă li s-ar fi solicitat, și alte măsuri preventive împotriva bărbatului violent.

 

”Dispune evacuarea pârâtului din locuința comună din satul Corlăteni, obligă pârâtul să păstreze o distanță de minimum 100 de metri față de victimă și cei trei copii. Durata măsurilor dispuse este de 6 luni de la data emiterii ordinului”,

Se arată în ordinul emis

 

 

De asemenea, avocatul a sesizat și Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

„Am considerat că fapta este una de tentativă de omor, iar astfel de fapte nu se investighează de Parchetul de la nivel local, ci de către cel județean. Am comunicat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani o serie de documente, înscrisuri doveditoare, probe ca să se demonstreze exact cum stau lucrurile”,

Eduard Luca, avocatul victimei

 

Pe data de 5 iunie 2020 judecătorii de la Dorohoi au admis solicitarea avocatului victimei.

 

Și asta în contextul în care NU s-a efectuat punerea în mișcare a acțiunii penale față de un asemenea individ violent care nu are nici măcar calitate de inculpat.

 

Mai mult, imediat după fapta gravă, el a încercat să șteargă urmele și a ascuns cuțitul sub niște țigle. Obiectul a fost ulterior găsit de sora femeii înjunghiate.

 

Avocatul susține că va solicita și o reviziuire a certificatului medico-legal privitor la numărul de zile de îngrijiri medicale acordate victimei, mult prea puține în accepțiunea sa.

 

În luna ianuarie 2020, directorul de îngrijiri de la Spitalul de Urgență Piatra-Neamț, o femeie de 49 de ani, a fost ucisă de soț.

În februarie 2020 o femeie de 45 de ani din Argeș a fost omorâtă de soțul ei.

Tot în februarie anul acesta o altă femeie a fost omorâtă de partenerul de viață, deși avea un ordin de protecție emis împotriva lui.

 

Și lista poate continua și cu alte exemple…

 

loading...
NOAPTEA TRECUTĂ: Botoșăneancă înjunghiată de concubin, în fața copilului
COȘMARUL unei femei din Botoșani: Bătută, violată și aruncată în stradă de bărbatul pe care îl îngrijea

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ
Jumătate dintre cei 32 de consilieri județeni aleși la scrutinul din septembrie 2020 sunt persoane care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Cealaltă jumătate sunt politicieni care au fost aleși și în fosta legislatură.
Tocuri puține printre cravate, botoșănencele pătrund cu greu în lumea bărbaților! Doar ȘAPTE femei în Parlament în istoria județului, a opta a intrat printr-un mister
După recâștigarea cu sânge a democrației în țara noastră, la nivelul județului Botoșani cel puțin, butoanele au fost mai degrabă la îndemâna bărbaților. Femeile care au reușit să performeze în politică sunt puține și pot fi numărate pe degete. În schimb, bărbații care au avut funcții de înaltă demnitate publică sunt de ordinul zecilor.
La Suceava și în stațiuni, Covidul și-a luat vacanță de sărbători și s-au ridicat restricțiile, la Botoșani a dat peste cei „mai catolici decât papa” și a rămas
Luna decembrie a fost una plină de ciudățenii în lupta autorităților cu coronavirusul. Deși este greu de crezut și dificil de înțeles, în majoritatea orașelor-stațiune din Suceava și Prahova, incomparabil mai aglomerate decât Botoșaniul, rata de infectare a scăzut exact când trebuia, adică în preajma sărbătorilor de iarnă. În schimb, la Botoșani, care poate fi orice numai oraș turistic nu, a rămas în continuare peste 3%.
Sărbători de iarnă în pandemie! Ce spun autoritățile de la Botoșani despre ce (NU) avem voie să facem: Copiii merg cu colinda? Primim cete de urători?  
Anul 2020 continuă să lase urme adânci în psihicul uman, această apăsare fiind mai greu de dus mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO
Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.
Rata Covid, calculată după o populație departe de ce a ieșit la recensământ: Două instituții invocate în obținerea numărului de locuitori, neagă furnizarea datelor
”Nr. Populație furnizat de IPJ Botoșani”, aceasta este formularea scrisă cu literă de o șchioapă care timp de mai multe săptămâni, inclusiv în prima parte a lunii noiembrie, încheia ”LISTA cu limitele de incidență cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale din județul Botoșani”. Cazuri de Covid, bineînțeles.
O piață nouă de peste 200.000 de euro stă închisă fiindcă e prea modernă în ”era Covid”: comercianții vând pe trotuare și în parcare – GALERIE FOTO
”Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art.7 alin 1 din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare (...) ÎNCEPÂND CU DATA DE 09.11.2020”.
Loading...
Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei
Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani organizează concurs pentru funcția de manager. Aproape în orice altă perioadă a anului un astfel de anunț putea fi tratat ca oricare altul de acest gen. A fost însă demarat într-o situație specială pentru administrația publică locală și de aici au plecat și interpretările politice.
Propovăduitorii în halate albe ai Covidului, în prima linie a campaniei electorale la mai toate partidele parlamentare
La alegerile locale a putut fi considerată o coincidență. Sau o conjunctură. Ori un concurs de împrejurări. Numai că a venit campania electorală pentru scrutinul parlamentar și se întâmplă din nou. Și nu mai poate fi vorba nici de coincidență, nici de conjunctură, nici de un concurs de împrejurări.
Elevii fără tablete pentru școală, 3 milioane de euro cheltuite însă la Botoșani pe alegerile locale pentru ca trei sferturi din primari să rămână în funcții
Alegerile locale din anul istoric 2020 pot fi trecute în categoria „dezmățurilor financiare” în condițiile în care au costat dublu față de alte scrutine anterioare. Vorbim la nivel național de un total de peste 200 de milioane de euro pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale. Iar costurile suplimentare au fost cauzate de criza sanitară care a lovit mapamondul.Și dezmățul, continuă.
Candidații care s-au făcut de rușine la locale: Pe unul nu l-a votat nici nevasta, alții n-au „păcălit” alegătorii chiar dacă aveau același nume cu... primarul
Peste 7.000 de candidați s-au înscris în lupta electorală pentru județul Botoșani, majoritatea depunându-și candidaturile pe listele pentru consiliile locale din cele 78 de unități administrativ-teritoriale. Câteva sute au candidat pentru funcția de primar, unii fără a avea în spate culorile unui partid, preferând postura de independenți.
Femeia e la putere în noua conducere a CJ, vom avea și cea mai tânără doamnă vicepreședinte din istoria Consiliului – CINE sunt noii vicepreședinți
Liderii PSD și cei ai ALDE s-au întâlnit joi la sediul social-democraților și au stabilit încă de atunci crearea unei coaliții pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean.
Loading...
Candidat bogat, candidat sărac la Primăria Botoșani! AVERILE aspiranților la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ - GALERIE FOTO
O imagine în ansamblu a declarațiilor de avere ale candidaților la funcția de primar al municipiului Botoșani indică faptul că, în 2020, în rândul competitorilor predomină persoane din pătura socială de mijloc. Există și câțiva candidați mai „avuți” care au agonisit de-a lungul anilor din venituri private sau publice. Și o a treia categorie, a celor care nu se pot lăuda nici măcar cu un loc de muncă stabil.
Șoferul care a produs accidentul dramatic din Bulevard este LIBER! Victimele rămase cu sechele și amenințate cu moartea, șocate de decizia judecătorilor – DOCUMENT
Seara de 1 iunie a anului 2020 a fost marcată la Botoșani de unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în municipiul reședință de județ, bilanțul fiind unul apropiat de tragedie: trei autoturisme distruse, șase oameni răniți grav sau extrem de grav, dintre care doi încarcerați. Șoferul vinovat se afla în plin live la volan, în momentul producerii accidentului. Era băut și, la analiza toxicologică, în sânge i-a fost depistat și canabis.
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat
Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).
Comitetul de Urgență ne obligă să purtăm măști și afară, dar Bruxelles-ul tocmai a exclus Botoșaniul din zona roșie a Covid-ului
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani și din alte localități este contrazisă tocmai din capitala Uniunii Europene.
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Asta dovedeste inca odata ca justitia din Romania este corupta. O alta dovada este tiganul e a avut noroc sa nu ucida pe nimeni cand a provocat accidentul pe bulevard, oare ce personaj ”important” este si acesta incat a scapat atat de ieftin ?
10 iunie 2020, 09:01
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
”O astfel de lege trebuie gândită foarte bine și cu multă prudență, pentru a nu prejudicia în nici un fel drepturile și libertățile fundamentale ale românilor. Personal sunt de acord cu dumneavoastră, oamenii trebuie să fie ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.2 o C
Dorohoi
-3.3 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-3.9 o C
Saveni
-3.2 o C
Ştefăneşti
-0.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.