Blog
CJ, CJ… preşedinte, preşedinte… puța mare, mintea mică
Florin Țurcanu de la Sulița (sau de la Botoșani, că mai mult pe aici locuiește acum) vrea să ajungă președintele Consiliului Județean. De fapt, după el nu e vorba de dorință, ci chiar a anunțat acum vreo două săptămâni la o întâlnire cu femeile liberale că el o să intre în istorie și că un om simplu de la țară (pe Ștefan Luchian unde locuiește omul e oraș, nu sat, dar să nu ne mai pierdem în detalii) o să conducă județul.
Buuunn. Așa, în rezumat, ca să iei locul unuia, trebuie să spui că respectivul e incapabil, incompetent, nu se pricepe la ceva ş.a.m.d. Ţurcanu ştie asta şi, ca atare, îl înjură pe Ţâbuleac pe unde apucă. M-am ferit până acum să comentez acuzaţiile pe care i le aduce tocmai pentru a evita înfiriparea unei idei de partizanat cu una dintre tabere. Vineri deputatul de pe Colegiul Suliţa a sărit însă calul. Ştiţi ce a spus? Uite asta: “Sunt multe primării care nu au bani să achite salariile, nu au bani să achite căldura, nu au bani să achite iluminatul, să asigure căldura la şcoli. Cine să o facă dacă nu preşedintele Consiliului Judeţean, care este ordonatorul principal de credite la nivelul judeţului Botoşani? Cine să o facă: Ţurcanu, Macaleţi, care noi suntem parlamentari şi votăm legi?“. E bine ca politician să ai tupeu, sânge în pantaloni, ca să nu spun altfel, însă prea mult strică fiindcă aşa cum spune unul din importanţii oficiali ai judeţului “rămâi fără sânge la cap şi nu ţi se mai irigă creierul”. Nu ţi se mai irigă creierul şi uiţi brusc şi dintr-o dată că anul ăsta bugetul Consiliului Judeţean şi banii pentru primării i-ai împărţit practic tu într-o alianţă vecină cu inconştienţa cu PDL prin care câte 45% din fonduri s-au dus la primăriile portocalii şi liberale şi numai 10% la cele social-democrate, lucru fără precedent după revoluţie la Botoşani. Normal că acum unele primării au rămas fără bani după o hotărâre ordinară adoptată de consilierii judeţeni la presiunea liderilor politici.
Cum poţi în condiţiile astea să vii şi să spui că vina este a preşedintelui CJ? Pe care chiar nu vreau să îl apar, mai ales că am aşa o convingere interioară că în conflictul cu Tică de la Pomârla se plătesc cu bani publici nişte poliţe politice de la alegerile din PDL. Cum poţi să vii şi să spui că tu eşti deputat, Macaleţi e deputat şi n-aveţi voi treabă cu bugetele primăriilor? Dar cine a negociat d-le cioban în biroul primarului de Botoşani împărţirea banilor pe localităţi? Unde se adoptă bugetul statului şi se împart banii pe judeţe? Nu cumva în Parlament, unde oamenii te-au trimis să îi reprezinţi? Care consilieri au votat comasarea spitalelor după ce luni de zile te-ai bătut cu pumnul în piept că n-o să faca asta? Care consilieri şi-au umilit în plenul CJ propriul vicepreşedinte nedându-i posibilitatea de a prezenta varianta opoziţiei de comasare a spitalelor? Nu cumva subordonaţii matale de la partid?
De luni de zile de când ba este candidat, ba este ca şi preşedinte, ba intră în istorie aştept şi eu un document, un act, o hârtiuţă ceva prin care deputatul să-şi susţină elucubraţiile la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean. Avem însă parte în primul rând de vorbe, în al doilea rând de vorbe, iar în final tot de vorbe. PNL are o treime din consilierii judeţeni şi un vicepreşedinte, PSD o altă treime şi un vicepreşedinte, USL are practic majoritatea în CJ. Cred că lucrurile astea trebuie spuse clar şi răspicat ca oamenii să înţeleagă cine împarte de fapt banii la CJ şi a cui este responsabilitatea unui eventual blocaj financiar.
Că oamenii nu sunt mioare, iar Consiliul Judeţean nu este o stână.
Sergiu BĂLĂŞCĂU


Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Garantez ca eu, Dudu, nu sunt Sergiu Balascau. De altfel, nici cel care se da, un pic mai sus, drept Sergiu Balascau... nu este Sergiu Balascau. Este doar un alt "dudu", diferit de "Dudu", diferit de Sergiu Balascau. Ortografia ne da de gol, bat-o vina!
12 decembrie 2011, 12:53
ce mai este de spus daca in parlament se doarme si alti se uita la filme porno ce mai este de spus hai pa
12 decembrie 2011, 08:05
ma numesc sergiu balascau alias dudu si imi comentez propriile articole in lipsa de alte comentarii favorabile...
11 decembrie 2011, 21:00
Mai omule, caruia ii displace limbajul de mahala, dar de tema articolului ce zici? Ce ai de zis despre Turcanu, despre majoritatea USL (PNL) a Consiliului Judetean, despre ipocrizia unui lider (modest ca pregatire intelectuala, care a fost net depasit ca nivel de activitatea din Parlamentul Romaniei), drept urmare se retrage la nivel judetean, mizand pe prostii lui din judet-majoritari, de-altfel? Ca despre asta vorbeste articolul, nu despre Tabuleac, Balascau, standarde inalte! Ia sa te vedem, ce argumente elegante aduci dumneata ca sa convingi ca Balascau a scris "pentru Tabuleac, pentru o ciorba la impinge-tava"? Aduci dumneta documentele pe care le tooot asteapta presa de la dl Turcanu, ca sa-l creada, in sfarsit, vis-a-vis de ce afirma. De la Turcanu, cel care, in viziunea d-tale, o fi avand un limbaj mai elegant, "care nu incinge spiritele mai tare si nu foloseste un limbaj plin de bazaconii si vorbe urate".
11 decembrie 2011, 19:11
Ce limbaj de adevarat ziarist aveti D-le Balascau, daca va pot numi domn. Parerea mea este ca Tibuleac v-a dat o ciorba de burta la impinge tava in piata si dvs, ca un adevarat pupincurist ce sunteti, ati actionat imediat si ati scos aceasta bazaconie plina de vorbe urate si scandaloase. Parca ar fi un site de satira si de pamfleturi gen Academia Catavencu. Ati demonstrat inca o data ca sunteti un om care face deseori articole comandate. Sa va fie rusine pentru limbaj, pentru stil si pentru minciuni. Dupa ce am terminat de citit articolul m-am asteptat ca la final sa fie semnat Mihai Tibuleac nu Sergiu Balascau. Dar asa sunt romanii si de aceea ne aflam la nivelul actual. Cand o sa inceapa lumea asta sa se civilizeze atunci o sa ajungem si noi la niste standarde mai inalte. Presa ar trebui sa fie un exemplu pozitiv, nu sa incinga spiritele si mai tare si sa scoata asemenea bazaconii si vorbe urate.
11 decembrie 2011, 12:26
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.