Blog
Ia-ţi Termica, Modern Calorul sau cum s-o mai fi chemînd şi bagă-ţi-le undeva

Uite na surpriză că s-a făcut toamna şi anul ăsta. Cum s-a întîmplat şi anul trecut, şi acum doi ani, şi acum trei şi ’nşpe ani o mulţime de botoşăneni, dintr-ăia încă racordaţi la sistemul centralizat (să ştiţi că mai există aşa ceva la Botoşani) iar stau în frig. De ce? Păi nu-i nimic nou sub soare. Furnizorul de căldură, deşi ar fi unul proaspăt şi tînăr, este asemenea unuia vechi şi impotent, adică vrea, dar nu poate. Aşa zice el.

E aceeaşi poveste care se repetă an de an în această perioadă. CET, Termica, Modern Calor şi cum s-o mai fi chemînd se prevalează de tot felul de chestii numai ca să nu dea căldură. Anul ăsta motivul oficial e că nu ştiu ce şefi de la asociaţii nu vor să încheie contractele. Sigur, nu se mai suflă o vorbă că la toate contractele astea băgate sub nas oamenii nu au nici o putere de negociere. Adică e ceva de genul creditelor de la bancă „vrei bani, semnezi cu ochii închişi”. Oficial toată tevatura asta nu are nici o legătură cu faptul că pe la începutul lui octombrie nu se prea decontează cupoanele de căldură. Dacă în lunile de iarnă badea Mişu de la nu ştiu ce bloc primeşte căldură şi i-o plăteşte statul, acum ar trebui să scoată singur bani din buzunar. Şefii din termoficare ştiu că sînt mulţi ca badea Mişu care n-au bani de căldură, deci dacă i-o dau sînt slabe speranţe că o să şi aia cîndva bani pe ea şi atunci inventează tot felul de explicaţii, motive, pretexte, ca să nu dea căldură. Să vedeţi cum prin noiembrie-decembrie, cînd începe decontarea cupoanelor, o să vină nu ştiu care de pe la Modern Calorul ăsta şi-o să zică ceva de genul „nu putem ţine lumea în frig din cauza şefilor de asociaţie”. Şi să vezi atunci cum sfîrîie ţevile.

Bine, pînă atunci însă varianta oficială e că nu pot furniza căldură unuia cu care nu au contract. Juridic este foarte corect. Tot la fel de corect este însă că eu dacă vreau să cumpăr pîine de la un magazin cumpăr, dacă nu, nu îmi poate băga brutarul mîna în buzunar. Raţionamentul e valabil şi la căldură, dacă vreau cumpăr căldură de la Modern Calor, dacă nu, îmi iau centrală, îmi iau lemne, îmi pun radiator sau îngheţ de frig, adică e opţiunea mea proprie, individuală şi personală. Ei uite că aici libertatea aia clamată inclusiv prin Constituţie nu mai este valabilă. Dacă eşti racordat la sistemul de termoficare mori la el, că nu mai ai voie să te debranşezi. Ei, şi după ce te obligă să stai la racordat la Termica – Modern Calor, acum Termica – Modern Calor te ţine în frig.

Ceea ce se întîmplă este definitoriu pentru şefii termoficării. Învîrt de ani de zile legile după cum le convine. Şi din cînd în cînd mai vin cu nu ştiu ce fantezii, cu programe care ba sînt de 50, ba de 40, ba de 30 de milioane de euro cu care fac un CET de nu ştim cum ne cheamă. Şi toate astea pentru că, spun ei, sistemul centralizat de căldură e unul adoptat în toată lumea civilizată. Păi dacă e aşa, cînd ajungeţi pe la Paris sau Londra, nu-mi trimiteţi şi mie o poză cu CET-ul de acolo?

Sergiu BĂLĂŞCĂU

Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
inpuff.ro
Loading...
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Loading...
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Ar trebui sa va dea foc la astia din Parcu Tineretului, poate asa va mai incalziti si voi.....Ba frate nu ai auzit de centrala ? Pai nu va convine, ca la Termica daca nu platesti, nu-i bai, nu iti inchide caldura, pe cand la centrala INDIVIDUALA daca nu dai banu, iti taie gazu....Sunteti niste paraziti, decat sa dati bani la Term ica, mai bine va puneati centrale fraierilor.....
14 octombrie 2010, 14:19
DE CE NU VOR SA SEMNEZE ACEI OAMENI CONTRACTELE CU MODERN CALOR???? EI NU SE GANDESC CA NOI STAM IN FRIG DIN CAUZA LOR????AM UN PRIETEN LA CARE ERA ACEEASI SITUATIE DAR LA EI S-A SEMNAT PANA LA URMA SI IMEDIAT AU AVUT CALDURA???? DECI SE POATE DAR ACEI PRESEDINTI CARE NU SUNT CORECTI NU VOR FIIND CA VOR FI PRINSI CU MATZA IN SAC. CRED CA PRINCIPALI VINOVATI SUNT ACEI PRESEDINTI CARE NU SE GANDESC CA IAU SALARII DE LA NOI. SI EU SUNT UN CETATEAN REVOLTAT CARE NU ARE CALDURA DIN CAUZA UNEI DOAMNE DE LA ASOCIATIA NR 61 DIN PARCUL TINERETULUI CARE SE IMPOTRIVESTE ACESTUI CONTRACT SI MAI PRESUS DE TOATE ESTE DATA IN JUDECATA DE PRIMARIE FIIND CA S-AU GASIT NEREGULI IN ACTELE DE LA EA............RUSINE , MARE RUSINE DOAMNA BURLACU MARICICA.........
14 octombrie 2010, 12:10
domnu de la termica hai sa iti arat ceva:The heat generated as a by-product of power production was piped under the river to provide heat for the 11,000 residents of Churchill Gardens in Pimlico.sa-ti explic? uite ce zice ca acea caldura de la Battersea era obtinuta ca produs SECUNDAR in procesul producerii de electricitate. ca asta e aia bovane, uzina de curent electric. care a fost si inchisa, dupa incercari diverse, in 1983, datorita in special poluarii si apoi ineficientei.sergiu mai trebuia sa explici un lucru lu' domnu' asta care sta pe site-uri in loc sa isi vada de sefie:caldura centralizata este eficienta doar in orasele unde o fabrica produce SI CALDURA intr-un anume proces tehnologic. Exemplu Fagaras sau combinatul ala chimic care face azotat si iese si caldura. sau chiar Bucecea domnu termo, de la fabrica de zahar venea pe vremuri caldura buna si ieftina. in afara de aceste situatii, caldura centralizata NU MAI EXISTA IN LUMEA CIVILIZATA! e normal, toata lumea a inteles ca nu poate fi eficient sa pompezi apa calda pe kilometri de tevi prin pamint, cu costuri uriase cind exista centrale pe gaz, electrice, aer cald suflat in ventilatoare. Si de aia Battersea Power Station e acum muzeu. Cum ar trebui sa fie si Termica. dar cum sa mai faci un business daca nu ai asa un gigant care inghite bani? nu e pacat? Sergiu, fa-mi o socoteala, citi bani a inghitit Termica in ultimii zece ani. Si mai ales ce se putea face cu banii astia, cum arata orasul asta daca nu era Termica sau era inchisa la un moment dat. cite se puteau face. si daca iese ceva fain popularizam textul respectiv ca sa inteleaga tot poporul. scuza tonul, puterea obisnuintei probabil, ar trebui sa ma dezvat totusi au trecut ceva ani de cind ...
14 octombrie 2010, 11:58
Sergiule cred ca singurul oras pe care l-ai vizitat, exceptand Botosaniul, e Stefanestiul, pentru cultura ta generala poti vizita site-rile catorva centrale din Europa, pentru Londra www.battersea-powerstation.com/ si pentru Berlin http://www.berlin.de/sen/umwelt/klimaschutz/aktiv/kwk/projekte/de/heizkraftwerk_berlin_mitte.shtml, dac ai mai citi un pic poate ai auzi cate ceva si despre aceste "orasele"
14 octombrie 2010, 08:39
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Nu am stat mai mult de 10 minute și am mâncat o felie de tort. Îmi pare rău că am participat în birou la ziua premierului. Îmi cer scuze de o sută de ori. Am plătit amendă, eu am plătit 1.000 de lei pentru că ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8423 lei
USD
Dolarul SUA
4.2788 lei
CHF
Francul elveţian
4.5427 lei
GBP
Lira sterlină
5.3932 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9963 lei
XAU
Gramul de aur
248.9131 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3687 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9816 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1547 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6504 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.