Blog
O chestie de cancan de la PSD
Trebuie să spun din capul locului că am avut oarece îndoieli înainte de a scrie aceste rânduri dintr-un principiu propriu potrivit căruia „presa trebuie să fie mereu în opoziţie”. Am stat însă şi m-am gândit că aceasta nu înseamnă totuşi să trec cu vederea un lucru tot mai evident şi supărător care se întâmplă la Botoşani şi care este edificator pentru ideea de opoziţie, pentru modul în care se face opoziţie.
Iar marea problemă este că majoritatea celor care sunt în opoziţie doar se fac că fac opoziţie. Iar ce s-a întâmplat vineri la pseudo-conferinţa de presă a PSD m-a convins că aşa este. A venit fostul primar PSD de Darabani şi încă un social-democrat Nazare care timp de câteva zeci de minute au vorbit despre măsura 3.2.2. , 3.2. un milion, 3.2 cinci milioane şi 3.2. nu ştiu mai ce, chestii pe care dacă vrei le afli de la multitudinea de instituţii cu profil agricol de la Botoşani, de pe site-uri, de la camerele agricole şi de pe unde vă mai trece prin cap. Nimic despre PDL, despre ceea ce (nu) fac parlamentarii sau primarii PDL, despre ce face preşedintele PDL al CJ, despre ce face puzderia de directori PDL. Corneliu Aroşoaie este chiar din Darabani, trăieşte acolo şi n-a avut un cuvânt de spus despre faptul că oraşul pe care l-a păstorit preţ de opt ani a rămas fără spital, că pacienţii trebuie să meargă până la Dorohoi, că zeci de oameni au rămas pe drumuri. Şi asta în condiţiile în care Darabaniul a dat doi parlamentarii, ambii de la putere, în actuala legislatură. Nu, omului i s-a părut mult mai importantă chestia cu 3.2.2.
Fostul primar de Darabani este doar ultimul exemplu de aşa-numită opoziţie de la PSD. Ceea ce fac consilierii judeţeni şi municipali social-democraţi se poate numi în cele mai multe dintre cazuri circ, teatru, campanie electorală mascată, numai opoziţie nu. A devenit aproape o obişnuinţă ca la întâlnirile de partid, la conferinţele de presă sau atunci când mai vine un şefuleţ de pe la centru, să măture cu PDL-ul (declarativ bineînţeles) şi când se întorc la Consiliul Judeţean sau Consiliul Local să devină nişte mieluşei veniţi la tăiere. Iar cel mai bun exemplu este chestia cu HSR-ul. Aproape că nu trece conferinţă de presă la PSD ca senatorul Marcu ori deputatul Macaleţi să anunţe că, atunci când o să ajungă PSD-ul la Primărie (mă rog, fiecare cu visurile, aspiraţiile şi candidaţii lui), or să desfiinţeze HSR-ul. La fel, pe la conferinţe, consilierii „roşii” dau de pământ cu „afacerea HSR”, „abuzurile HSR”, „escrocheria cu ridicatul maşinilor”. Ei bine, nu mai departe de săptămâna trecută în Consiliul Local s-a discutat din nou regulamentul cu parcările. Dragii aleşi de la PSD au venit cu nişte amendamente de paradă, însă n-au suflat o vorbă, n-au deschis gura, n-au respirat chestia cu desfiinţarea HSR, cu trecutul activităţii la Eltrans şi alte chestii cu care ne tot ameninţă de mai bine de vreun an de zile. Cu toţii au votat pentru, deci pentru adoptarea hotărârii, astfel încât dragi şoferi să vă fie clar: când o să vă ridice maşina să le mulţumiţi inclusiv consilierilor PSD. Tot aşa cum şi profesorii ar trebui să le mulţumească deoarece atunci când s-a discutat bugetul local, în care sunt incluse şi sumele pentru lefurile cadrelor didactice, aceiaşi consilieri n-au votat împotrivă. Au zis ceva de chestia asta şi cam atât. Păi doar nu era să aducă ei bani de acasă.
Câtă opoziţie fac PSD-iştii la municipiu, tot cam atâta se face şi la judeţ, acolo unde când n-au vicepreşedinte părăsesc şedinţele, sar la gâtul lui Ţâbuleac, fac comisii de control. După ce îşi pun iar vice se liniştesc subit. Dacă vreţi să ştiţi cum se face opoziţie prin alte părţi, chiar foarte apropiate, daţi şi voi click aici http://www.botosaneanul.ro/stiri/flutur-sup-rat-c-opozi-ia-din-cj-suceava-nu-voteaz-ca/ să vedeţi ce fac PSD-iştii la CJ Suceava care, apropos, nu e condus de un simplu membru PDL, ca la Botoşani, ci de un lider naţional al formaţiunii de guvernământ.
Emblematic pentru opoziţia de mucava a PSD-ului este că social-democratul cel mai guraliv este liderul de la tineret, care se ia, uneori cu argumente, alteori fără, ce-i drept, şi de prefect, şi de primar, şi de vicele Ghiorghiţă. În tot acest timp consilierii tac mâlc, fac paradă sau sunt mult mai preocupaţi să-şi angajeze rubedeniile pe la municipiu. Iar când îi întrebi dacă nu au ceva important de spus dacă tot cheamă presa la conferinţă îţi răspund ceva de genul „voi vreţi numai subiect de cancan”. Dacă faptul că zeci de oameni de la Termica şi Conterm Construct au rămas pe drumuri e cancan, dacă trotuarele bulevardului stau sparte de doi ani fără să se sinchisească cineva este cancan, dacă şeful de la Modern Calor face o campanie publicitară mincinoasă de sute de milioane de lei vechi este tot cancan, atunci da, vrem cancan.
Până când veniţi însă cu „cancanul” ăsta să nu uitaţi ce a zis un mare antrenor: „în fotbal joci pe atât de bine pe cât îţi permite adversarul”. Cam aşa-i şi în politică, cei de la putere îşi fac de cap pe cât le permite opoziţia. Nu ştiu ce opoziţie faceţi voi, dar sigur puterea de la Botoşani îşi face rău, da’ rău de tot, de cap.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Te-ai intrebat vreodata cum ar fi sa faci bani stand in fotoliul de acasa, evitand interviuri si un orar stresant, doar lucrand cu calculatorul ? Vrei sa nu fii legat de un program de munca, dar sa ai un salariu stabil si bun ? Daca da, atunci ai nevoie de jobul pe care ti-l ofer eu. Nu e nici un fel de inselatorie, fara sponsorizare de inceput, taxa de start in afaceri sau vreo alta cheltuiala. In doar 3-4 ore de lucru pe zi poti castiga 75-100$ pe saptamana si chiar mai mult daca lucrezi mai mult.Ce este necesar ? Internet si calculator conectat la retea si un minim de cunostiinte in accesari de site-uri online, restul...depinde doar de tine si de cat de mult interes iti dai. Lucrul e mai mult legat cu casuta de e-mail.Pentru informatii suplimentare, trimite un mail cu subiectul JOB pe adresa de mail [email protected] uitati sa scrieti la subiect cuvantul “JOB”. Vei avea posibilitatea de a castiga sume substantiale de bani din fotoliul tau de acasa, doar trimitand mail-uri 3-4 ore pe zi. Cu cat acorzi mai mult timp acestei afaceri cu atat castigul va fi mai mare, 100-300$ / SAPTAMANA. Pentru detalii trimite un email cu textul “JOB” la adresa de [email protected]
12 aprilie 2011, 12:59
foarte bun articolul..e de acolo, de la PSD si e real...foarte bine ca ati scris...cine sa faca opozitie Nazare si Arosoaie care sunt buni amici si fac afaceri cu PDL-istii , nasul Arosoaie cu finul de la PDL....daca veti cerceta mai bine o sa vedeti ce increngatura este intre cei doi si PDL...sunt niste fatarnici ....cat despre consilieri si aici "e multe de spus" si nu e vorba numai de Contac ci si de neputinta unora...o sa vedeti ca si pe listele viitoare vor aparea din nou unii
9 aprilie 2011, 20:48
Aveti dreptate D-le Sergiu,majoritatea consilierilor PSD,municipali sau judeteni,au fost si sunt oamenii anteriorului presedinte PSD Judetean Botosani,ConstantinContac. Acestia,sunt si vor fi la comanda si dispozitia acestuia. In cazul cand Contac este de partea puterii,respectiv PDL, cum crede-ti ca acesti consilieri vor face opozitie ?Astia nu asculta nici de D-l Macaleti,nici de D-l Marcu,sunt slugi a lui Contac.Va garantez ca acesti tradatori ai PSD-ului se vor regasi la viitoarele alegeri pe liste ale partidelor girate de Contac.
9 aprilie 2011, 15:06
care NAZARE?...ala cu tiru plin de alcool?
9 aprilie 2011, 12:21
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Regretăm faptul că PNL,un partid pe care îl cunoșteam că este format din oameni echilibrați, care aveau și înțelegeau necesitatea de a respecta cetățeanul și de nu a fi atât de doritori după funcții și să aibă atâtea ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7777 lei
USD
Dolarul SUA
4.3149 lei
CHF
Francul elveţian
4.3590 lei
GBP
Lira sterlină
5.6840 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9783 lei
XAU
Gramul de aur
203.0272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2471 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4404 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9453 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2552 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1872 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6394 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.