După o serie neagră în care a fost implicat depozitul ecologic de la Stăuceni care s-a aflat la un pas de închidere în vara anului trecut s-a ajuns la momentul în care, paradoxal, este considerat model de bune practici.
Rampa de colectare deșeuri a județului a fost amendată în nenumărate rânduri de Garda de Mediu Botoșani, pentru o serie lungă de probleme.
Ba mai mult, în vara anului trecut a fost la un pas de suspendare a autorizației de mediu, care implica închiderea activității. Iar asta s-a întâmplat după ce Garda de Mediu a aplicat amenzi de 140.000 de lei pentru exploatarea neconformă a stației de epurare ape uzate, precum și pomparea concentratului pe corpul depozitului, existând pericol de deversare.
Toate acestea sunt completate de sumedenie de incendii care au avut loc la depozitul de la Stăuceni, de-a lungul anilor fiind semnalate nenumărate probleme privitoare la modul în care funcționează.
În ciuda unor evenimente care s-au petrecut în trecut, Dorin Birta, vicepreședinte al Consiliului Județean a apreciat depozitul ca fiind unul model, în România.
„Avem în echipa de proiect experiență, am mai implementat un proiect pe deșeuri care se află printre cele mai viabile din țară și suntem dați ca exemplu pentru acest lucru, cu toate că au mai fost și dificultăți. Deci, încă o dată puteți să vă bazați pe specialiștii noștri și ori de câte ori aveți o problemă vă rugăm să ne informați la timp pentru a o rezolva cât mai rapid și cât mai eficient”,
Dorin Birta, vicepreședinte CJ Botoșani
Declarațiile au fost făcute astăzi, la semnarea unui contract de asistență tehnică pentru o serie de investiții care ar urma să fie efectuate la Botoșani pe linia sistemului de management al deșeurilor.
La întrebările jurnaliștilor despre cum a ajuns depozitul să fie un model de bune practici a răspuns un director din Consiliul Județean care a apreciat că unele „probleme” au fost oarecum firești.
„Într-adevăr au fost probleme pe linie de incendiu dar, cu tot respectul acestea sunt fenomene specifice depozitelor de deșeuri, nu sunt unicat la Botoșani. Referitor la investițiile actuale, sunt investiții care în mod firesc trebuiau să vină la Botoșani, că vin ceva mai târziu, astea sunt programările pe fonduri europene”,
Iulian Micu, director executiv CJ Botoșani
Cât de mult pot „învăța” alte județe de la noi puteți citi în linkurile de mai jos:
DEZASTRU la groapa de gunoi, prefectul convoacă și Comitetul pentru Situații de Urgență
Deşteptăciunea judeţului a dat un chix de 10 milioane de euro care duhneşte
2,7 milioane de euro pentru dezvoltarea liceelor cu profil agricol din județ
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Femeie AMENDATĂ de polițiștii locali după ce și-a scos masa în stradă
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Inspectorii de muncă, în controale pe la firmele din Botoșani în cadrul unei campanii
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024