Fost director de spital, transferată pe un post în cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) și ulterior revenită la Botoșani pe un post de conducere într-o instituție mai puțin vizibilă publicului larg.
Cristina Bahrin a preluat din această lună conducerea ITCSMS. Instituția se numește Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor, în trecut având denumirea de Oficiul Fitosanitar. Își are sediul lângă Cimitirul Eternitatea.
Are în organigramă doar cinci salariați și practic se preocupă ca semințele din culturile agricole să fie de calitate.
„Sigur că este o mare provocare, dar este o instituție publică, ea funcționează după tipul instituțiilor publice care au un anumit mers. Dacă vorbim despre specificul activității, cel din domeniul agriculturii, de autorizare și certificare a persoanelor și de multiplicare a loturilor de culturi. Noi practic certificăm producerea semințelor. Toată lumea produce, dar și pentru consum propriu. Dacă se produce grâu pentru consum propriu nu face obiectul certificării. Ne adresăm persoanelor juridice care se ocupă cu multiplicarea materialului săditor”,
Cristina Bahrin, director ITCSMS Botoșani
Activitatea din cadrul acestei unități de stat implică inclusiv vizite în teren, pe câmpurile agricole. Deplasări care sunt făcute chiar și de șefa nou instalată: „chiar ieri (luni, 24 iulie 2023, n. red.) am fost pentru că neavând o persoană care să verifice declarațiile de multiplicare depuse, pentru că sunt faze la etapa de certificare, am apelat la colegii de la Iași care au trimis un inspector oficial, un coleg de-al nostru de la Iași. A stat trei zile la noi cu delegație și am mers puțin pe teren, eu pentru familiarizare, el să-și facă vizitele de monitorizare”.
Trecerea de la postul din cadrul MAE din capitală, la câmpurile agricole de la Botoșani este una destul de mare.
Timp de șase luni, Cristina Bahrin a lucrat în cadrul Unității pentru Expoziții Mondiale.
„Acolo am lucrat consilier financiar pe bugetul Expoziției Mondiale de la Osaka din 2025. Și a fost foarte interesant, dar am dat concursul acesta și am renunțat la acel post. Am plecat de acolo pentru că am considerat că este o activitate care necesită mutarea la București definitiv. E o activitate prea frumoasă ca să rămâi la Botoșani și asta a fost. Ar fi trebuit să mă mut cu familia, era prea complicat și am considerat că nu suntem pregătiți pentru o asemenea provocare. Cu regret, cu mare regret am făcut-o, pentru că mi-a plăcut foarte mult”,
Cristina Bahrin, director ITCSMS Botoșani
Expoziția va avea loc sub sloganul „Designing Future Society for Our Lives / Proiectăm societatea viitorului pentru viața noastră” în perioada 13 aprilie - 13 octombrie 2025. Potrivit organizatorilor, peste 28 de milioane de oameni vor vizita expoziția și peste 150 de țări ale lumii vor lua parte la ea.
Tema Osakăi, care a mai organizat acest eveniment în 1970, a fost "Conceperea societăţii viitorului, să ne imaginăm viaţa noastră de mâine".
„România pentru Osaka are un buget de 10 milioane de euro, pentru această expoziție. Sperăm ca, colegii care au rămas acolo să facă un pavilion extraordinar de atractiv. E o promovare de țară, o acțiune a MAE de a atrage sigur tot felul de relații din toate domeniile”, a mai spus Cristina Bahrin.
Revenind la Botoșani, noua șefă de la Inspectoratul pentru Calitatea Semințelor a participat la concurs în decursul lunii iunie a acestui an.
Începând cu data de 7 iulie și-a preluat atribuțiile de conducere, concursul fiind pentru ocuparea postului pe o perioadă nedeterminată. În trecut, Cristina Bahrin a condus și Spitalul de Pneumoftiziologie care aparține de Primăria Botoșani.
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Bărbat prins sub „aburii alcoolului” după un control în trafic
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
De la 17 grade la lapoviță și ninsoare: Ce ne așteaptă săptămâna viitoare
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Pericol pe șosele: Șofer prins mort de beat la volan
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024