Femeia de afaceri spune că vrea un investitor alături de ea în business pentru a putea ataca noi pieţe şi pentru a putea păstra un business competitiv.
Antreprenoarea care produce în şase fabrici din Botoșani, Iaşi și Neamţ cu peste 680 de angajaţi.
„Planul este să diversific produsele, pentru că se poate, avem o echipă foarte bună şi să avem şi alte pieţe pe care singuri nu am reuşit să le adresăm. Vrem să menţinem costurile pentru că avem concurenţi foarte puternici în Asia, care sunt susţinuţi, iar noi nu prea avem susţinere”, a spus Doina Cepalis, CEO şi acţionar al Te-Rox Prod.
Producătorul de scaune auto pentru copii Te-Rox Prod este în discuţii avansate cu un fond de investiții pentru cedarea unui pachet minoritar de acţiuni, întrucât compania vrea să îşi extindă businessul şi să atace şi alte pieţe, a explicat Doina Cepalis, în cadrul emisiunii ”Investiţi în România!”, realizată de Ziarul Financiar.
„Suntem în tratative foarte avansate cu fondul, am semnat câteva acorduri. Am identificat investitorul care ni se potriveşte nouă cel mai mult, noi suntem foarte potriviţi pentru ei şi suntem în negocieri. Vom continua negocierile până vom ajunge la formula cea mai bună. Eu nu mă gândesc la o diminuare, cariera de antreprenor trebuie să se dezvolte, mă gândesc la o extindere a activităţii noastre”, a declarat pentru sursa citată Doina Cepalis, care a transformat în ultimii 15 ani Te-Rox Prod într-un jucător cu afaceri de 25 milioane euro la nivel de grup.
Businessul Te-Rox a trecut printr-o perioadă dificilă la începutul crizei, întrucât importa materie primă din mai multe ţări afectate, printre care China şi Italia, ceea ce a declanşat nevoia de soluţii imediate.
Lipsa infrastructurii rutiere.
”Noi suntem în Moldova, unde trebuie să traversăm toată ţara. Avem un tir-două pe zi. Vă imaginaţi cât este de complicat şi ce provocări avem. Dar, sincer, antreprenorii cred că au o calitate: speră până se opresc şi nu mai speră. Aceasta e cea mai mare problemă pentru exportatori. (…) Am refuzat de multe ori proiecte, contracte pentru că e foarte complicat să accesezi fonduri europene. Am încercat şi am renunţat. Şi este foarte complicat să poţi să faci export din zona Moldovei, dar nu vom renunţa, vom continua”.
Fiscalitate.
”Consider că în unele zone avem o fiscalitate ridicată, mai ales în zona CAS-ului. Este puţin frustrant că plătim pentru angajaţii noştri zeci de milioane de euro pe parcursul a 20 de ani de activitate, cu un număr foarte mare de angajaţi, şi ei nu beneficiază de servicii medicale la nivelul sumelor plătite”.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Botoșăneni buni de muncă prinși la cerșit pe străzile orașului
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Fata din Botoșani s-a calificat în finală la „Norvegienii au talent”
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Centrul Vechi: Femeile au mâncat semințe, adolescenții s-au cățărat pe monument
Oana Sava
Nov 04, 2024