Noi reglementari privind amenzile pentru neplata rovinietei au intrat în vigoare în urmă cu câteva zile.
In ultimii ani, sute de mii de soferi romani s-au trezit cu amenzi pentru ca nu au platit rovinieta pentru autoturisme pe care le vandusera. Oamenii s-au vazut nevoiti sa conteste sanctiunile tocmai in instanta, acolo unde au mers cu actele care dovedeau ca autoturismul a fost instrainat.
Din 7 mai, legislatia a fost modificata, astfel ca ,de acum, soferii care si-au vandut masinile si s-au trezit cu amenzi pentru neplata rovinietei pot scapa de un proces prin prezentarea documentelor de vanzare-cumparare catre institutia care a emis sanctiunea.
Politia discuta cu reprezentantii Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a folosi camerele fixe montate in intreaga tara, pentru a-i veghea pe soferi daca respecta viteza maxima admisa. Cele 74 de camere se pot folosi si pe post de radare. Sistemul functioneaza in baza unor senzori din asfalt. Politia rutiera nu are niciun radar fix, iar numarul radarelor mobile a scazut: de la 600 in 2015 la aproape 500 in 2016.
Radarul fix se activeaza in momentul in care rotile din fata ale autoturismului ajung la senzorul montat in asfalt. Potrivit Bzi, sistemul calculeaza in cat timp se parcurge distanta de 2,5 metri. Adica distanta pana la urmatorul senzor. Daca s-a depasit limita maxima de viteza, 130 de kilometri pe ora, veti primi amenda acasa, in plic. Politia a stabilit deja camerele cu ajutorul carora ii vor depista pe vitezomani. Primele vor fi activate pe autostrada spre mare.
Cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025: ANUNȚUL unui șef de la București
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Botoșăneni buni de muncă prinși la cerșit pe străzile orașului
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Fata din Botoșani s-a calificat în finală la „Norvegienii au talent”
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024