Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă, că guvernarea PSD a demonstrat că se pot majora pensiile și salariile, iar în același timp să ai creștere economică și să fii una dintre cele mai stabile economii din Uniunea Europeană.
„Partidul Social Democrat a avut și are curajul și viziunea fiscală de a adopta decizii decisive, în folosul țării și pentru români, dar de fiecare dată se confruntă cu opoziția acelorași forțe. În 2015, PSD a inițiat, susținut și adoptat actualul Cod Fiscal prin care a scăzut nivelul taxelor și impozitelor. Cea mai vehementă opoziție au manifestat-o BNR și președintele Iohannis, care a refuzat să promulge legea de adoptare a respectivului Cod Fiscal și a retrimis-o spre reexaminare Parlamentului. Opoziția de atunci și de acum deplângea, absolut nejustificat după cum avea să dovedească realitatea că noul Cod Fiscal ar reprezenta factor de risc sistemic la economia țării. În 2017, sindicatele au fost împotriva măsurii transferului de contribuții pentru că au calculat greșit, iar acum e complicat să spună că nu au socotit bine. Sindicaliștii au analizat creștere contribuțiilor la același salariu brut, fără a ține cont că va crește brutul. Din motivul acesta au spus că vor scădea salariile. Acum, după ce au înțeles, nimeni nu mai spune că scad salariile, ci că nu cresc destul. Nicio creştere de salariu nu poate fi considerată inutilă. Este în sus, nu în jos, cum a fost în guvernarea din 2010”, a declarat Răzvan Rotaru.
În urma aplicării noilor modificări aduse Coduslui Fiscal, toți salariații din România vor avea contribuțiile plătite, întrucât firmele sunt obligate să facă stopaj la sursă, adică să rețină banii echivalenți contribuțiilor și să-i plătească la bugetul asigurărilor sociale. Dacă nu o fac este infracțiune. În acest fel, cresc pensiile pentru cei care sunt azi în activitate, ca urmare a creșterii contribuțiilor acestora la fondul de pensii cu peste 20% și prin schimbarea calculului pensiilor strict pe baza contributivității. Mai multe contribuții pentru pensie în contul salariatului, înseamnă pensii mai mari după ieșirea din activitate.
„Nu i-am văzut atât de critici în 2010 când le-au scăzut veniturile cu 25% și a crescut TVA la 24% pe cei care astăzi ne ceartă că nu sunt creșteri mari ale salariilor. Este pentru prima oară în România când se fac proteste când cresc salariile. Separat de transferul contribuțiilor, din 2018 în urma aplicării legii salarizării unitare vor avea loc creșteri succesive de salarii, pe tot parcursul anului. Pentru România creșterea salariilor este vitală pentru a păstra în țară forța de muncă necesară. Majorarea salariului minim nu va duce la creșterea șomajului, cum speculează unii. Dimpotrivă! O dovadă clară este faptul că de la începutul anului, în pofida creșterii salariului minim, numărul locurilor de muncă nou înființate a crescut cu peste 130.000”, a subliniat deputatul social-democrat botoșănean.
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Botoșăneni buni de muncă prinși la cerșit pe străzile orașului
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Fata din Botoșani s-a calificat în finală la „Norvegienii au talent”
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Centrul Vechi: Femeile au mâncat semințe, adolescenții s-au cățărat pe monument
Oana Sava
Nov 04, 2024