Loredana Ciobanu este profesor de istorie la Colegiul Național Mihai Eminescu. Este o persoană extrem de implicată în activitatea școlară dar și în cea extrașcolară și derulează multe acțiuni în spațiul non-formal.
Predă de aproape două decenii, primul contact cu elevii avându-l în anul 2001.
Loredana Ciobanu, cadru didactic la una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din județul Botoșani s-a înscris la programul de dezvoltare al creativității și abilităților de viață derulat în cadrul programului „CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, 2 SOFT/1.1/142 finanțat de Uniunea Europeană, Instrumentul European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România -Ucraina 2014-2020.
„Mi s-a părut un curs altfel, non-formal cred că asta își și propune cursul. Nu pot să spun că metodele prezentate aici erau noi pentru mine, însă modul în care au fost duse ele spre latura aceasta non-formală, a fost diferit. Au fost reinterpretate, practic. Și chiar unele dintre ele mă gândesc că pot să le aplic și eu diferit la clasă, la disciplina pe care o predau”,
Loredana Ciobanu, profesor de istorie la Colegiul Național Mihai Eminescu
Probabil că privind din exterior, acest curs a părut doar o modalitate de petrecere a timpului în aer liber, lângă piscină, în cadru non-formal, propice pentru socializare.
Însă chiar nu a fost așa. Pentru că fiecare detaliu a fost gândit cu atenție și fiecare joc, exercițiu sau parte din curs a fost focusată pe atingerea scopului final, acela al dezvoltării abilității elevilor.
Copiii noștri au nevoie de creativitate și de o minte lăsată să se dezvolte și să gândească liber.
„Personal cred că jocul ar trebui adus în sala de clasă și metodele acestea non-formale ar trebui aduse în sala de clasă. Cred că ar fi foarte bine dacă am reuși să regândim puțin relația dintre profesori și elevi, să nu mai vedem elevul ca un simplu receptor de informație. El poate fi partenerul nostru în educație. Dar pentru asta, trebuie să-l înțelegem mai bine și jocul e pentru orice vârstă, până la urmă. Jucându-ne cu elevul, putem să descoperim mai multe despre el și să-l ajutăm și pe el să descopere mai multe din ceea ce vrem noi să îi împărtășim”,
Loredana Ciobanu, profesor de istorie la Colegiul Național Mihai Eminescu
Metodele de educație non-formală, implementate la orele de curs cu elevii, au un impact extraordinar în rândul copiilor însă și pregătirea lor necesită eforturi suplimentare.
Ca atare, nu pot fi utlizate în clase la intervale scurte de timp.
„Eu predau istorie, am câte o oră pe săptămână, am o programă pe care trebuie să o respect. Și chiar și aici am vorbit de multe ori că aceste metode ar putea să fie cronofage. Consumă destul de mult timp dar, cu siguranță în funcție de specificul grupului căruia mă adresez, ele pot fi aplicate cu succes. Nu știu câte acum, nu aș putea să spun un număr”,
Loredana Ciobanu, profesor de istorie la Colegiul Național Mihai Eminescu
„CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, 2 SOFT/1.1/142 finanțat de Uniunea Europeană, Instrumentul European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România -Ucraina 2014-2020.
Proiectul „CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, este implementat la Botoșani de Asociația B-Right Media și partenerii Casa Corpului Didactic Botoșani, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi și Liceul de Arta nr. 5 din Cernăuți.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Un botoșănean a dat foc la casa în care locuiau soția și copiii săi: A fost reținut de polițiști
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
ACUM: Omul de la municipiu susținut de primar pentru Parlament, LIVE la ”Botoșăneanul TV” – VIDEO
Sergiu Bălășcău
Nov 13, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Vouchere de alimente 2024: CÂND se încarcă cardurile sociale cu ultima tranșă din acest an
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024