În acest fel se deschid noi orizonturi, resursele educaționale devin accesibile, depinzând doar de tineri să le utilizeze cât mai eficient.
Prezența tehnologiilor digitale în viața tinerilor este o realitate pe care Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani a transformat-o în oportunitate.
Astfel, în cadrul proiectului ”Educație pentru o nouă generație de artiști”, 15 tineri pasionați de muzică au fost inițiați de către prof. Daniela Nour în utilizarea noilor instrumente și tehnologii în procesul de creaţie, au deprins procedeele de digitalizare a partiturilor, fiind demarată organizarea lor sub forma unei biblioteci virtuale de partituri, au învățat cum să creeze un canal de YouTube.
Pe lângă oportunitatea de dezvoltare profesională, poate nu peste mult timp, acești tineri vor contribui, după modelul Institutului Polonez Frédéric Chopin, la proiecte prin care internauţii vor putea nu doar să efectueze o cercetare precisă a unei partituri sau a unui fragment care să poată fi descărcat cu o rezoluţie foarte bună, ci şi să realizeze analize şi comparaţii melodice, ritmice, armonice şi structurale ale conţinuturilor acestora.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Multă durere după moartea preotului de 37 de ani: CÂND are loc înmormântarea
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Liviu Ciobotariu, după înfrângerea cu Rapid: Mă așteptam la mai multe de la elevii mei
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Jocurile video vor deveni materie opțională în licee: Decizia a fost luată de Ministerul Educației
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024