Prima zi de Crăciun: „pâine cu preparate tradiţionale – muşchi, kaizer, cabanos – caşcaval, măsline, roşii şi castraveţi la micul dejun. Ciorbă rădăuţeană, sarmale şi banane la prânz. Cozonac şi grapefruit la supliment alimentar, iar seara tochitură cu mămăliguţă cu carne de porc, brânză şi ou, dar şi pâine cu lapte”.
Acesta este meniul pentru prima zi de Crăciun de care se bucură copiii care se află în centrele de plasament subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Bucătăresele din cadrul instituţiei au început să pregătească încă din cursul săptămânii oalele de mari dimensiuni pentru gustoasele mâncăruri ce ajung în centrele de plasament.
„Încercăm să oferim copiilor de sărbători o masă tradiţională cât mai consistentă dar şi gustoasă pentru a simţi bucuria prilejuită de zilele de Crăciun”, a declarat
Marius Budăi, şef serviciu aprovizionare DGASPC. În celelalte zile ce Crăciun, copiii vor servi printre altele şi sote de ficat de pasăre cu pilaf, ciorbă de pasăre, cozonac, friptură de pasăre la tavă cu murături sau şniţele cu piure de cartofi.
(G.E.)
CITEŞTE ŞI:
Pachete de Crăciun de peste 14.000 lei pentru săraci - FOTOGALERIE & AFLĂ ce au primit