Cu trei zile mai devreme decât data convenită pentru livrare, la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Stăuceni a ajuns noua staţie de tratare a levigatului prin osmoză inversă în două trepte.
Furnizorul echipamentului a început să instaleze stația pentru a o pune în funcțiune cât mai repede. Ulterior, timp de trei luni, personalul operatorului depozitului CMID Stăuceni, asistat de proiectant şi de furnizorul de tehnologie, va efectua testele de fiabilitate, întreţinere şi operare.
„Cu toții dorim să trăim într-un mediu mai curat și de aceea susțin orice inițiativă în acest domeniu, iar în ultima perioadă CMID Stăuceni a fost printre preocupările majore ale conducerii și specialiștilor Consiliului Județean. Valoarea investiției depășește jumătate de milion de euro și va fi suportată de către operator, iar la finalul contractului aceasta va intra în proprietatea județului Botoșani”,
Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.
Noua instalație va avea o capacitate de tratare a levigatului de 150 mc/zi și va funcţiona împreună cu staţia existentă. Ea poate funcţiona şi independent, asigurând tratarea levigatului şi în perioadele în care staţia actuală este în revizie sau reparaţii.
Scopul acestei investiţii este de a asigura o capacitate suficientă de tratare a levigatului produs de deşeurile din celula 1 a depozitului ecologic de la CMID Stăuceni, dar și cel care va rezulta din exploatarea celulei 2, atunci când aceasta va intra în exploatare, reducând riscul poluărilor accidentale prin deversări necontrolate în afara depozitului.
Staţia de tratare a levigatului prin osmoză inversă nu este singura investiție de la depozitul ecologic de la Stăuceni. Consiliul Județean Botoșani a demarat achiziționarea unui echipament de monitorizare a contaminării radioactive a deșeurilor. De asemenea, s-a încheiat un parteneriat cu Administrația Fondului pentru Mediu, în vederea obținerii finanțării și implementării proiectului de achiziționare centralizată a unei instalații de tratare mecano-biologică (TMB) cu digestie anaerobă și a uneia de digestie anaerobă pentru biodeșeuri colectate separat.
Pompierii botoșăneni au fost chemați în misiune în zorii zilei
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024
Cursuri de instrumente de la Liceul de Artă la... Sala Polivalentă – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 02, 2024
Roți blocate și mașini RIDICATE de polițiștii locali: Șoferi amendați pe capete
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024