La 30 de ani după revoluție, Botoșanii au avut parte de cel mai grandios concert indoor de Anul Nou. Pentru prima dată acesta a fost organizat la Sala Polivalentă, care s-a umplut până la refuz.
În ciuda prețurilor nu tocmai ieftine, s-au ocupat toate cele peste 1.600 de locuri de la ”Elisabeta Lipă”, cărora li s-au adăugat altele, în jur de 800, amenajate pe suprafața de joc, în așa numita zonă VIP.
Practic, într-o singură seară s-au stabilit cel puțin două recorduri: evenimentul găzduit de Polivalentă cu cel mai mare număr de spectatori și concertul de Anul Nou al Filarmonicii de Stat ”George Enescu” cu cea mai mare asistență.
Ceea ce nu au reușit Ștefan Bănică și Smiley, să vândă toate biletele, a stat în putința unor organizatori din Botoșani.
Toate acestea lucruri au fost posibile pentru că, alături de amintita instituție, și-au dat mâinile compania Artblue și Asociația Județeană a Organizatorilor de Evenimente.
A rezultat un show care înaintea debutului a blocat circulația pe bulevardul Mihai Eminescu de la intersecția cu strada Octav Onicescu până la cea cu Sucevei.
La început s-au succedat pe scenă mezzosoprana Maria Miron și tenorul Andrei Fermeșanu, care au cântat de la ”Torna a Surriento” și ”Non ti scordar di me” până la ”Copacul”, celebra melodie a regretatului Aurelian Andreescu.
A urmat Paula Seling, care pe lângă hituri precum ”Timpul” și ”Ploaia” a surprins asistența cu ”Doga vals - tandra și dulcea mea fiară” și ”My heart will go on”. Interpretarea valsului compozitorului moldovean Eugen Doga și a coloanei sonore a mega producției Titanic (1997) în acompaniamentul Orchestrei Simfonice a transferat de pe scenă spre sală un val de emoție, artista fiind răsplătită cu ropote de aplauze, care nu o mai lăsau să își încheie reprezentația.
După o pauză de 20 de minute în fața publicului a ajuns botoșăneanul Gelu Graur. A cântat ”Purple Rain” – Prince și apoi ”România”, o piesă – manifest în care fostul polițist nu s-a limitat doar la a cânta. Cu Drapelul României așezat pe umeri a adresat și câteva mesaje publicului, dar și o întrebare dureroasă: ”asta e România care ne place?”
A urmat Adda cu ”Nu plânge, Ana”, care a mărturisit după ce a cântat la Botoșani piesa care i-a adus recunoașterea națională că a avut mari emoții în fața unei asistențe atât de numeroase, așa că a trecut la ”Lupii”.
Cel mai neașteptat moment al serii l-a constituit intrarea pe scenă a lui Alex Calancea. Moldoveanul a fost autorul a zece minute de senzație la chitară. Fără orchestră, fără voce, fără nimic altceva decât o chitară a impresionat publicul, deși a recunoscut că ”a fost foarte greu să cânt doar eu la chitară după un concert cu orchestră”. A cântat inclusiv folosind chitara ca pe o tobă astfel încât organizatorul de spectacole Liviu Sorinel, inițiatorul show-ului din 17 ianuarie, l-a asemuit cu Jimi Hendrix.
Holograf, cu Dan Bittman în mare formă, a transformat Sala Polivalentă într-o mare de luminițe. S-a întâmplat la melodia ”Dacă noi ne iubim”, când spectatorii și-au deschis telefoanele și au creat o atmosferă de vis. Aceasta după ce anterior solistul vocal a pus pe rând doamnele și domnii să cânte ”Și bărbații plâng câteodată”, după care, pentru a determina publicul să cânte și mai puternic, l-a avertizat că, ”asta e gălăgie de Suceava, eu vreo gălăgie de Botoșani”.
La finalul concertului au revenit pe scenă toți artiștii pentru a cânta împreună ”We are the world”, moment în care organizatorii au aprins și artificii, asistați fiind de angajații ai Sălii Polivalente pregătiți cu extinctoarele. Și pentru că oamenii mai trebuiau totuși să plece și acasă li s-a asigurat ieșirea pe ”Radetzsky March”.
Nu înainte ca dirijorul Iulian Rusu, sub bagheta căruia Orchestra Simfonică a acompaniat toți artiștii, să îi mulțumească în aplauzele spectatorilor impresarului Liviu Sorinel pentru că a pus la cale un asemenea spectacol.
... Care nu a avut problemele cu sunetul de la precedentele concerte desfășurate aici și a avut o prezentatoare pe măsură, probabil cea mai bună dintre toate cele pe care amintitul organizator de spectacole le-a contractat în ultimul deceniu. Reporter, moderator TV, organizator de spectacole, Simina Teodorescu, fiindcă despre ea este vorba, a reușit să facă prezentări scurte, dar pline de cuvinte alese artiștilor, fără să aibă nevoie de vreo hârtie.
Dacă nu ați reușit să vizionați spectacolul de la Botoșani, care oricum a fost transmis și pe trei ecrane uriașe, mai aveți o șansă chiar astăzi, însă tocmai la Piatra Neamț.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
Cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025: ANUNȚUL unui șef de la București
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Botoșăneni buni de muncă prinși la cerșit pe străzile orașului
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Fata din Botoșani s-a calificat în finală la „Norvegienii au talent”
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024