Interviuri
INTERVIU Cătălin Silegeanu: ”Nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat”, dar... ”dinozaurii care sunt momentan pe fotolii, trebuie să dispară” VIDEO & GALERIE FOTO

Într-un an total ciudat pentru Botoșani, ca de altfel pentru România și întreaga lume, oamenii din nord-estul Moldovei au avut parte de un candidat cel puțin atipic... Care până anul trecut nu exista în lumea politică și care în 2020 este probabil autorul celor mai multe comunicate, postări pe rețelele de socializare și al celor mai directe și violente atacuri la liderii partidelor de calibru.

Prin primăvară, Cătălin Silegeanu era la PSD, de unde a fost exclus întrucât nu se subordona ”liniei partidului” astfel că a candidat independent la alegerile locale, unde a reușit fără un partid în spate și cu zero experiență în campaniile electorale să obțină 5,19% în cursa pentru Primăria Botoșani, clasându-se pe locul 4, înaintea pretendentului Pro România. Cu toate acestea, Cătălin Silgeanu a ales să intre în Pro România, partid pentru care candidează la Camera Deputaților.

 

Cum este posibil un asemenea traseu politic în mai puțin de un an, ce planuri de posibil parlamentar are și care este unica promisiune pe care o face botoșănenilor aflați din interviul de mai jos.


”Ca independent am participat tocmai prin prisma faptului că, sincer, nu aveam pe cine să votez”


-    Dle Silegeanu, în septembrie cereați votul botoșănenilor din postura de candidat independent, spuneați atunci că cea mai bună soluție pentru Botoșani este din afara unui partid. Acum cereți votul botoșănenilor ca membru de partid. Cum este până la urmă cel mai bine?
-    Așa este, din păcate, după experiența pe care am avut-o ca și independent, am realizat faptul că botoșănenii, sau în general noi ca și români, nu suntem învățați să votăm independenți. Ați văzut și dvs. că la alegerile locale au fost tot felul de nereguli și gândiți-vă că eu, care nu am avut reprezentanți în secțiile de votare, dacă acele nereguli într-adevăr au fost, gândiți-vă câte voturi s-au anulat sau au plecat în altă direcție de la mine. Așa că, am ales să intru în Pro România pentru că este un partid de centru. Am ales să am o echipă în spate și cred că împreună putem reuși obiectivul pe care ni l-am propus la aceste alegeri parlamentare.


-    Care este obiectivul?
-    Obiectivul este să scoatem doi deputați și un senator. Primul deputat ales, iar al doilea prin redistribuire.

 

-    Prin martie erați membru PSD, în vară – toamnă erați independent, acum sunteți membru Pro România. Nu este totuși cam mult pentru mai puțin de un an de zile?
-    Nu este mult pentru că din PSD eu am fost exclus, din cauza ideilor, obiectivelor mele, acțiunilor, dorinței mele de a face bine acestui oraș, din dorința de a-mi crește copiii în acest oraș și din dorința de a nu mai fi orașul Botoșani penultimul din țară în ceea ce privește calitatea vieții. Iar ca independent am participat tocmai prin prisma faptului că, sincer, nu aveam pe cine să votez.


”Chiar m-am bucurat enorm de mult că nu am fost primit ca în celălalt partid”


-    Pro România se află într-o situație mai aparte la Botoșani: capul de listă la Camera Deputaților este președintele organizației județene, capul de listă de la Senat abia a venit din ALDE, iar dvs. abia ați venit din postura de candidat independent. Se mai poate vorbi de o echipă, de unitate, în această situație?
CATALIN SILEGEANU PRO ROMANIA-    Da, noi suntem o echipă pentru că Pro România este un partid deschis, eu chiar m-am bucurat enorm de mult că nu am fost primit ca în celălalt partid în care se impunea ceea ce comunicăm cu presa, ideile noastre erau puse într-un sertar și păstrate acolo, de altfel ceea ce se întâmplă și la nivel de Guvern la ora actuală. Vă dau ca exemplu Autostrada Moldovei care a trecut prin Parlament și stă de un an de zile undeva într-un sertar. Vreau să vă zic că la Senat așa a fost înțelegerea după fuziunea cu cei de la ALDE, că ei vor deschide lista pentru Senat. Faptul că eu am intrat în Pro România, vreau să vă spun că de ceva vreme cochetez cu acest partid, am urmărit cu interes atât declarațiile politice ale președintelui Ponta cât și direcția în care a mers acest partid, iar după rezultatele la alegerile locale am și anunțat public că următorul pas ar fi să intru într-un partid în care să mă regăsesc eu ca persoană, ideile mele, obiectivele mele, și atunci am ales Pro România


-    Și ce aduce Cătălin Silegeanu nou, sau în plus, acestui partid?
-    Nou și în plus acestui partid... Vin cu o viziune, sunt un tânăr care își dorește să aducă o schimbare acestui oraș, sunt un om ambițios, cred că cele mai importante sunt ideile mele și puterea mea de muncă pentru ca într-adevăr obiectivele pe care le avem noi ca partid să le putem duce la bun sfârșit.


”Sunt foarte mulți directori care habar nu au, au fost numiți politic”


-    Spuneți-mi un lucru pe care l-ați transfera din firma dv.s într-o instituție a statului, nu știu, o procedură, un mod de lucru...
-    În primul rând, oamenii competenți. Adică eu aș scoate din prima, sau mai bine zis, depolizitarea instituțiilor statului. Uitați-vă ce se întâmplă în spitale, uitați-vă ce se întâmplă în educație, uitați-vă ce se întâmplă cu infrastructura noastră! Sunt foarte mulți directori care habar nu au, au fost numiți politic, au fost numiți doar pentru că au fost lângă partid la împărțit pliante și lipit afișe.


-    Dar și Pro România are membri de partid directori la stat...
-    Cred că mai degrabă, cei care au fost puși acolo, cred că știu la cine bateți un apropos, a fost pus de pe vremea PSD-ului. Eu nu pot să comentez acțiunile pe care colegii de la Pro le-au făcut pentru că, mă repet, sunt abia venit în Pro România și deciziile le iau dlor.


-    România este unul dintre cele doar trei state europene în care salariile în sistemul bugetar sunt mai mari decât cele de la privat, cum facem să inversăm acest raport?
-    Cred că s-a luat o decizie greșită în momentul în care s-a hotărât mărirea salariilor în instituții, față de ceea ce oferă privatul la ora actuală. Cel mai important este crearea de noi locuri de muncă. Nu putem să ne dorim să ne dezvoltăm ca țară dacă nu creăm noi locuri de muncă, dacă nu oferim oamenilor condiții ca aceștia să nu mai plece în afară.


”Cineva de la 40 – 50 km poate să vină până la Botoșani pentru a lucra în confecții când îți oferă minimum pe economie?”


-    Dar locuri de muncă cred că sunt cât de cât la Botoșani, au fost săptămâni anul acesta când am avut și 900 – 1.000 de locuri de muncă. Nu prea se ocupă și nu se ocupă probabil din cauza faptului că salariile în privat sunt mult mai mici decât cele de la stat.
-    Nu neapărat. Cele mai multe locuri de muncă pe care le vedeți sunt în construcții și în confecții. Oamenii mai vor și altceva, pe lângă acestea. Eu am întâlnit acum în campanie, mergând prin județ și încerc să ajung în toate comunele și sate, oameni dornici de muncă. Dar nu au unde să meargă. Credeți că cineva de la 40 – 50 km poate să vină până la Botoșani pentru a lucra în confecții când îți oferă minimum pe economie? Și uitați-vă și dvs., nu oferă nimic la ora actuală Guvernul pentru a face ca oamenii care sunt plecați în străinătate, să vină înapoi. Vă dau exemplu, în Londra sunt peste 200.000 de români care trăiesc, aproape cât populația Bacăului.


-    Și ce idei aveți dvs., cum i-ați aduce în țară dacă ați ieși parlamentar?
-    În primul rând, v-am zis, trebuie să creștem calitatea vieții. Pentru că, în primul rând, cât avem calitatea vieții crescută, o facem atât pentru noi, pentru bunicii noștri, pentru părinții noștri. Atât timp cât oferi locuri de muncă bine plătite, v-am zis și la locale, putem convinge companii străine care au filiale în România să vină să investească la Botoșani. Dar trebuie să le oferim și lor ceva. Trebuie mai departe să investim în partea de producție autohtonă pentru noi, în România. Momentan noi tot ceea ce facem aducem din afară. Majoritatea, 80 – 90%, suntem o țară de consumatori, nu de producători.


”Dacă voi ieși parlamentar sau dacă nu voi ieși parlamentar, vocea mea și obiectivele mele vor fi continuate prin colegii care îi avem”


-    Marilor companii le este greu să vină în Botoșani fiindcă nu există, nu autostradă, nu există niciun drum decent măcar până la Botoșani. Un drum expres măcar nu există.
catalin silegeanu candidat parlament-    Tocmai de asta vreau să ajung în Parlament pentru a iniția legi să grăbească procesul prin care aceste drumuri se construiesc. Vă dau cel mai elocvent exemplu, la drumul Prăjeni unde 2,7 kilometri au termen de finalizare opt luni de zile. Atunci, noi de ce să mai vrem autostrăzi? Pe vremea 2012 – guvernarea Ponta, drumul Botoșani – Suceava s-a făcut în 6 luni și acolo vorbim de 43 de km.


-    Pro România are cinci consilieri județeni și are și vicepreședintele Consiliului Județean de o lună de zile, ar putea face în așa fel încât să se urgenteze acest termen, nu?
-    Cu siguranță asta vom încerca să facem, din păcate momentan atribuțiile vicepreședintelui CJ sunt limitate, însă cu siguranță, dacă voi ieși parlamentar sau dacă nu voi ieși parlamentar, vocea mea și obiectivele mele vor fi continuate prin colegii care îi avem. Atât cei care vor merge în Parlament cât și prin prisma viceprimarului și a vicepreședintelui CJ.


”Ne este frică să mergem la spital să facem un control de rutină”


-    Spuneați că încercați să ajungeți în toate localitățile județului, dar mi s-a părut că, cel puțin în primele trei săptămâni de campanie, nu prea ați stat prin Botoșani. V-am văzut pe la Bacău, pe la Sibiu cred, prin Arad, Bihor, București... Adică ați stat mai mult prin afara județului decât prin județ.
-    Da, pentru că mi s-a părut foarte important, campania să o fac o săptămână jumătate. Am mai primit o întrebare: dacă știu problemele cu care se confruntă oamenii. Vreau să vă spun că eu locuiesc de 36 de ani în Botoșani, am avut bunici ca și dvs., am mers la ei, i-am vizitat, am drumuri în județ, deci știu ceea ce se întâmplă la ora actuală și lipsurile pe care le au oamenii. Nu vă mai zic că, în discuțiile cu ei nu a fost nimeni în stare să facă un proiect de lege prin care acești oameni să primească niște măști gratuite. Sunt oameni care au măști de unică folosință dar le spală de trei, patru, cinci, zece ori. Măști murdare! I-am întrebat de ce nu-și cumpără altele? Pentru că preferă să-și ia o pâine. Așa că, vă dați seama, la un bătrân de 70 – 75 de ani o mască murdară cred că mai mult rău îi face decât îl protejează.

 

-    Un parlamentar are ca principală atribuție să facă legi, să inițieze acte normative. În calitate de parlamentar care ar fi prima lege pe care ați iniția-o dvs.?
-    Nu aș putea spune eu în calitate de parlamentar, dar cred că mai degrabă ar fi ce am face noi de pe 7 decembrie?  Cred că în 7 decembrie cel mai important ar fi deschiderea școlilor, relansarea economică, iar dacă ar fi să vă răspund și la întrebarea dvs. cred că aș iniția o lege care să includă un sistem de sănătate mai bun, un sistem de sănătate în care să nu ne fie frică să mergem și un sistem de sănătate la standarde europene. Pentru că momentan, vedeți și dvs., mor oameni, mor oameni în spitale, ne este frică să mergem la spital să facem un control de rutină și din ce cauză? Tocmai din cauza faptului că anumiți oameni care s-au perindat pe la putere - și aici vă dau exemplul și celor de la PSD cu cele opt spitale regionale – nu au au fost în stare să ducă sistemul de sănătate încât acum să fim și noi ca în celelalte țări, să fim liniștiți că, dacă mergem într-un spital, să ne tratăm de orice fel, nu ajungem în altă parte.


-    Da, ne culcăm vii și ne trezim morți, cum spunea un vicepremier în funcție...
-    ...


”Dacă ar fi să ajung în Parlamentul României promit că indemnizația de parlamentar o voi dona către orice ONG are nevoie”


-    La alegerile locale ați făcut o declarație extrem de sinceră, mi-ați spus atunci că nu vă faceți iluzii că o să ajungeți primar. Acum ce iluzii vă faceți, în privința parlamentarelor?
-    Dle Sergiu Bălășcău, din toată inima vă zic că șansele sunt 50 – 50. 50%, restul prin redistribuire. Nu pot, tot cu aceeași sinceritate vă răspund, nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat. Nu. Dar sunt sigur că vom avea minimum un deputat și un senator. Iar în cazul în care nu voi fi deputat, cum am mai zis, obiectivele mele, țelurile mele, ideile mele vor fi preluate de către colegii mei din Pro România. Pentru că noi suntem o echipă, iar eu voi încerca și multă lume mă știe că sunt un om ambițios care dacă îmi pun ceva în cap reușesc, ca aceste obiective, să stau „pe capul lor” ca să fie duse la îndeplinire.

 

catalin silegeanu candidat camera deputatilor

 

-    Imaginați-vă că eu sunt acum în cabina de vot și stau să mă gândesc cu cine să votez. Și dvs. sunteți lângă mine și mă puteți convinge. Ce mi-ați spune?
-    Ce v-aș spune? Dle Sergiu Bălășcău, vă invit să votați un tânăr, un tânăr ambițios, un tânăr care vrea să meargă în Parlamentul României, nu pentru beneficiile lui, pentru că am tot ceea ce îmi doresc și oricând pot demonstra oricui acest lucru, oricând pot să mă întâlnesc cu cineva să-i demonstrez acest lucru și mai departe ca să vă dau o știre senzațională: dacă ar fi să ajung în Parlamentul României promit că indemnizația de parlamentar o voi dona către orice ONG are nevoie.

 

-    Vedeți că asta rămâne înregistrată...
-    Vreau să rămână înregistrată și vreau să rămână și pe prima pagină, o puteți publica, pentru că este o promisiune care, dimineață, după ce anumiți candidați încearcă să mintă prin presa locală, chiar e deranjant cum pot niște jurnaliști să scrie așa ceva, am zis că îmi iau această promisiune acum, în fața dvs. Și mai departe de atât, sunt un om care îmi doresc binele acestei țări, îmi doresc ca copiii mei să crească aici. Dar ca să pot să-i cresc aici, această țară trebuie să ofere ceva. Nu avem educație, nu avem sănătate, nu avem mai nimic la ora actuală și cred că vechii dinozauri sau acești dinozauri care sunt momentan pe aceste fotolii, trebuie să dispară, să facă loc tinerilor ambițioși și să ne luăm țara înapoi.

 

loading...
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
Cătălin Silegeanu, după înscrierea în PRO România: Am avut propuneri și de la alte partide / Le este frică de mine, au încercat să mă țină în 'șah'

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
LIVIU ȘOPTELEA - 55: Îngerii suntem noi. Eu pentru tine, tu pentru altul - GALERIE FOTO
Astăzi, 24 ianuarie, pictorul Liviu Șoptelea împlinește 55 de ani. O vârstă a maturității artistice, a trăirilor asumate și chiar exteriorizate în culoare și în formă de îngeri. Îngeri din era covidiană.
Gellu DORIAN: Manageri improvizaţi au împins Botoşanii, din punct de vedere cultural, pe ultimul loc din ţară
Ziua Culturii Naționale este ”o improvizaţie cu iz facil”, spune Gellu Dorian, ”o tinichea de aur fals la numele poetului”, scriitorul vorbind totodată și despre datoria pe care botoșănenii o au față de Mihai Eminescu, o datorie pe care urmașii Poetului nu doar că o ignoră, dar o și marginalizează sau minimalizează.
”Crimă la Grădina Botanică” sau cum a devenit un uriaș savant botoșănean personaj într-un roman polițist: Îmi place ca din orice experiență să învăț lucruri noi
Cine și-ar fi imaginat vreodată că un botanist născut în Botoșani, cu o biografie de excepție, ar putea deveni personajul unui roman polițist, și chiar acel personaj în jurul căruia se țes intrigi și care oferă, în final, și mobilul unei crime.
INTERVIU: Daniel, tânărul care a făcut mii de copii fericiți, singur în viața reală: Nu mă așteaptă nimeni acasă / Am luat legătura cu un psihoterapeut, la prima cădere
Notorietatea pe care a dobândit-o tânărul Daniel Câșlariu, care conduce Asociația Grup Civic Botoșani, este una de trecut în manuale. Într-un timp extrem de scurt tânărul voluntar a reușit să deschidă multe uși, de la demnitari la oameni de afaceri, magistrați, directori de instituții sau primari.
Microbiologul Vania Atudorei: Nu moare nimeni de Covid, ci moare de complicațiile pe care acest virus le dă / La Botoșani, atmosfera este mult mai tensionată decât în Canada
Consideră pandemia de coronavirus o ”tragedie internațională”, însă mai periculoase decât COVID-19, spune microbiologul Vania Atudorei, sunt ”psihoza și paranoia”.
FLASH INTERVIU Deputatul AUR de 78 de ani: Am fost consilier al ministrului / Ce ministru? / Nu mai țin minte
După zeci de ani de politică, la vârsta la care mulți se îngrijesc de creșterea nepoților, Lucian Feodorov a reușit pentru prima dată în viață să ajungă parlamentar. A făcut-o pe lista Partidului Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune în care a ajuns de puțină vreme, după ce a trecut de-a lungul timpului prin alte șase partide.
INTERVIU Raluca Rogojină, despre Foametea din Moldova și Botoșani: Să-ți sacrifici copilul nou-născut, să-l fierbi și să-l oferi hrană celorlalți 5 ca să rămână în viață...FOTO&VIDEO
Mâncau câteva boabe de grâu pe zi. Apoi s-au mulțumit și cu câteva frunze de iarbă uneori fiartă, alteori mărunțită între dinții tot mai sfărâmicioși. Pe măsură ce lunile treceau, în castroanele sărmanilor ajungeau și vrăbii, șobolani, șoareci, pisici și câini. În timpul Marii Foamete, dincolo de Prut, oamenii și-au mâncat propriii copii, alții au dezgropat cadavrele din cimitire și au mai supraviețuit astfel câteva ore, zile, luni.
INTERVIU Magda Oleniuc, președinte PLUS Botoșani: Este clar că în ultimii 30 de ani parlamentarii județului nostru au eșuat în modul lor de a face politică „tradițională”
După ce la scrutinul din 27 septembrie s-a tras linia deasupra sa, deoarece a ocupa locul 3 pe lista USR-PLUS, iar alianța a intrat cu doi membri în Consiliul Local, lidera Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate a intrat în competiția internă a alianței pentru desemnarea candidaților la alegerile parlamentare.
Fostul jurnalist care a călătorit în Siberia și a trăit 40 de zile doar cu apă: Pentru a fi fericit nu ai nevoie de lux; ai nevoie de înțelegere cu cei dragi GALERIE FOTO
A fost 10 ani reporter la ProTV, a activat și în presa scrisă. Drumuri și cărări care îl îndepărtau tot mai mult de ceea ce căuta: Calea, Adevărul și Viața. O poveste de viață impresionantă, care trece și prin ograda bunicilor din Coțușca, județul Botoșani.
Loading...
INTERVIU Valeriu Iftime: Dacă nu faci politică, nu trebuie să fii mort și să fii mut / Sunt speriat de ce se poate întâmpla în Botoșani - VIDEO
Botoșani a avut parte în această campanie electorală de un lucru fără precedent în toate alegerile locale de după revoluție. Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri, cu o notorietate care a depășit de mult granițele județului, a sprijinit public câțiva candidați de la alegerile locale. Ba cu unii a participat chiar și la emisiuni televizate.
INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
ATENȚIE DIASPOREZI!Veniți repede acasă, că va angajează marele MANAGER GENERAL Siligeanu, la firma lui cu patru salariați și vă promite salarii de la 1500 de euro în sus, așa cum au actualii angajați.În vise desigur.
3 decembrie 2020, 15:30
PNL NU VA CASTIGA LA BOTOSANI NICIUN PARLAMENTAR!
3 decembrie 2020, 09:55
Măi Silegeanu, nu fi ipocrit ! Dacă prin absurd ProRomânia ar fi la guvernare și tu vei avea pretenția să fgi numit într-o funcție de conducere tot pe proptele politice. Lasă-te de goange!Salvarea noastră este că nu vei fi ales deputat și asta e bine.
3 decembrie 2020, 09:12
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
 „Sunt niște absențe de la comisia de specialitate de agricultură. Există o tâmpenie joia, se cheamă ședință de studiu individual. Unde toată lumea semnează chestia aia. Adică, nu știu, nu citești documentele acas ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9243 lei
USD
Dolarul SUA
4.1120 lei
CHF
Francul elveţian
4.4730 lei
GBP
Lira sterlină
5.6647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7785 lei
XAU
Gramul de aur
233.8266 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2303 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3647 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1855 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2874 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1901 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6621 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.4 o C
Dorohoi
8.2 o C
Bucecea
8.0 o C
Darabani
8.3 o C
Saveni
8.7 o C
Ştefăneşti
5.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.