Interviuri
INTERVIU Cătălin Silegeanu: ”Nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat”, dar... ”dinozaurii care sunt momentan pe fotolii, trebuie să dispară” VIDEO & GALERIE FOTO

Într-un an total ciudat pentru Botoșani, ca de altfel pentru România și întreaga lume, oamenii din nord-estul Moldovei au avut parte de un candidat cel puțin atipic... Care până anul trecut nu exista în lumea politică și care în 2020 este probabil autorul celor mai multe comunicate, postări pe rețelele de socializare și al celor mai directe și violente atacuri la liderii partidelor de calibru.

Prin primăvară, Cătălin Silegeanu era la PSD, de unde a fost exclus întrucât nu se subordona ”liniei partidului” astfel că a candidat independent la alegerile locale, unde a reușit fără un partid în spate și cu zero experiență în campaniile electorale să obțină 5,19% în cursa pentru Primăria Botoșani, clasându-se pe locul 4, înaintea pretendentului Pro România. Cu toate acestea, Cătălin Silgeanu a ales să intre în Pro România, partid pentru care candidează la Camera Deputaților.

 

Cum este posibil un asemenea traseu politic în mai puțin de un an, ce planuri de posibil parlamentar are și care este unica promisiune pe care o face botoșănenilor aflați din interviul de mai jos.


”Ca independent am participat tocmai prin prisma faptului că, sincer, nu aveam pe cine să votez”


-    Dle Silegeanu, în septembrie cereați votul botoșănenilor din postura de candidat independent, spuneați atunci că cea mai bună soluție pentru Botoșani este din afara unui partid. Acum cereți votul botoșănenilor ca membru de partid. Cum este până la urmă cel mai bine?
-    Așa este, din păcate, după experiența pe care am avut-o ca și independent, am realizat faptul că botoșănenii, sau în general noi ca și români, nu suntem învățați să votăm independenți. Ați văzut și dvs. că la alegerile locale au fost tot felul de nereguli și gândiți-vă că eu, care nu am avut reprezentanți în secțiile de votare, dacă acele nereguli într-adevăr au fost, gândiți-vă câte voturi s-au anulat sau au plecat în altă direcție de la mine. Așa că, am ales să intru în Pro România pentru că este un partid de centru. Am ales să am o echipă în spate și cred că împreună putem reuși obiectivul pe care ni l-am propus la aceste alegeri parlamentare.


-    Care este obiectivul?
-    Obiectivul este să scoatem doi deputați și un senator. Primul deputat ales, iar al doilea prin redistribuire.

 

-    Prin martie erați membru PSD, în vară – toamnă erați independent, acum sunteți membru Pro România. Nu este totuși cam mult pentru mai puțin de un an de zile?
-    Nu este mult pentru că din PSD eu am fost exclus, din cauza ideilor, obiectivelor mele, acțiunilor, dorinței mele de a face bine acestui oraș, din dorința de a-mi crește copiii în acest oraș și din dorința de a nu mai fi orașul Botoșani penultimul din țară în ceea ce privește calitatea vieții. Iar ca independent am participat tocmai prin prisma faptului că, sincer, nu aveam pe cine să votez.


”Chiar m-am bucurat enorm de mult că nu am fost primit ca în celălalt partid”


-    Pro România se află într-o situație mai aparte la Botoșani: capul de listă la Camera Deputaților este președintele organizației județene, capul de listă de la Senat abia a venit din ALDE, iar dvs. abia ați venit din postura de candidat independent. Se mai poate vorbi de o echipă, de unitate, în această situație?
CATALIN SILEGEANU PRO ROMANIA-    Da, noi suntem o echipă pentru că Pro România este un partid deschis, eu chiar m-am bucurat enorm de mult că nu am fost primit ca în celălalt partid în care se impunea ceea ce comunicăm cu presa, ideile noastre erau puse într-un sertar și păstrate acolo, de altfel ceea ce se întâmplă și la nivel de Guvern la ora actuală. Vă dau ca exemplu Autostrada Moldovei care a trecut prin Parlament și stă de un an de zile undeva într-un sertar. Vreau să vă zic că la Senat așa a fost înțelegerea după fuziunea cu cei de la ALDE, că ei vor deschide lista pentru Senat. Faptul că eu am intrat în Pro România, vreau să vă spun că de ceva vreme cochetez cu acest partid, am urmărit cu interes atât declarațiile politice ale președintelui Ponta cât și direcția în care a mers acest partid, iar după rezultatele la alegerile locale am și anunțat public că următorul pas ar fi să intru într-un partid în care să mă regăsesc eu ca persoană, ideile mele, obiectivele mele, și atunci am ales Pro România


-    Și ce aduce Cătălin Silegeanu nou, sau în plus, acestui partid?
-    Nou și în plus acestui partid... Vin cu o viziune, sunt un tânăr care își dorește să aducă o schimbare acestui oraș, sunt un om ambițios, cred că cele mai importante sunt ideile mele și puterea mea de muncă pentru ca într-adevăr obiectivele pe care le avem noi ca partid să le putem duce la bun sfârșit.


”Sunt foarte mulți directori care habar nu au, au fost numiți politic”


-    Spuneți-mi un lucru pe care l-ați transfera din firma dv.s într-o instituție a statului, nu știu, o procedură, un mod de lucru...
-    În primul rând, oamenii competenți. Adică eu aș scoate din prima, sau mai bine zis, depolizitarea instituțiilor statului. Uitați-vă ce se întâmplă în spitale, uitați-vă ce se întâmplă în educație, uitați-vă ce se întâmplă cu infrastructura noastră! Sunt foarte mulți directori care habar nu au, au fost numiți politic, au fost numiți doar pentru că au fost lângă partid la împărțit pliante și lipit afișe.


-    Dar și Pro România are membri de partid directori la stat...
-    Cred că mai degrabă, cei care au fost puși acolo, cred că știu la cine bateți un apropos, a fost pus de pe vremea PSD-ului. Eu nu pot să comentez acțiunile pe care colegii de la Pro le-au făcut pentru că, mă repet, sunt abia venit în Pro România și deciziile le iau dlor.


-    România este unul dintre cele doar trei state europene în care salariile în sistemul bugetar sunt mai mari decât cele de la privat, cum facem să inversăm acest raport?
-    Cred că s-a luat o decizie greșită în momentul în care s-a hotărât mărirea salariilor în instituții, față de ceea ce oferă privatul la ora actuală. Cel mai important este crearea de noi locuri de muncă. Nu putem să ne dorim să ne dezvoltăm ca țară dacă nu creăm noi locuri de muncă, dacă nu oferim oamenilor condiții ca aceștia să nu mai plece în afară.


”Cineva de la 40 – 50 km poate să vină până la Botoșani pentru a lucra în confecții când îți oferă minimum pe economie?”


-    Dar locuri de muncă cred că sunt cât de cât la Botoșani, au fost săptămâni anul acesta când am avut și 900 – 1.000 de locuri de muncă. Nu prea se ocupă și nu se ocupă probabil din cauza faptului că salariile în privat sunt mult mai mici decât cele de la stat.
-    Nu neapărat. Cele mai multe locuri de muncă pe care le vedeți sunt în construcții și în confecții. Oamenii mai vor și altceva, pe lângă acestea. Eu am întâlnit acum în campanie, mergând prin județ și încerc să ajung în toate comunele și sate, oameni dornici de muncă. Dar nu au unde să meargă. Credeți că cineva de la 40 – 50 km poate să vină până la Botoșani pentru a lucra în confecții când îți oferă minimum pe economie? Și uitați-vă și dvs., nu oferă nimic la ora actuală Guvernul pentru a face ca oamenii care sunt plecați în străinătate, să vină înapoi. Vă dau exemplu, în Londra sunt peste 200.000 de români care trăiesc, aproape cât populația Bacăului.


-    Și ce idei aveți dvs., cum i-ați aduce în țară dacă ați ieși parlamentar?
-    În primul rând, v-am zis, trebuie să creștem calitatea vieții. Pentru că, în primul rând, cât avem calitatea vieții crescută, o facem atât pentru noi, pentru bunicii noștri, pentru părinții noștri. Atât timp cât oferi locuri de muncă bine plătite, v-am zis și la locale, putem convinge companii străine care au filiale în România să vină să investească la Botoșani. Dar trebuie să le oferim și lor ceva. Trebuie mai departe să investim în partea de producție autohtonă pentru noi, în România. Momentan noi tot ceea ce facem aducem din afară. Majoritatea, 80 – 90%, suntem o țară de consumatori, nu de producători.


”Dacă voi ieși parlamentar sau dacă nu voi ieși parlamentar, vocea mea și obiectivele mele vor fi continuate prin colegii care îi avem”


-    Marilor companii le este greu să vină în Botoșani fiindcă nu există, nu autostradă, nu există niciun drum decent măcar până la Botoșani. Un drum expres măcar nu există.
catalin silegeanu candidat parlament-    Tocmai de asta vreau să ajung în Parlament pentru a iniția legi să grăbească procesul prin care aceste drumuri se construiesc. Vă dau cel mai elocvent exemplu, la drumul Prăjeni unde 2,7 kilometri au termen de finalizare opt luni de zile. Atunci, noi de ce să mai vrem autostrăzi? Pe vremea 2012 – guvernarea Ponta, drumul Botoșani – Suceava s-a făcut în 6 luni și acolo vorbim de 43 de km.


-    Pro România are cinci consilieri județeni și are și vicepreședintele Consiliului Județean de o lună de zile, ar putea face în așa fel încât să se urgenteze acest termen, nu?
-    Cu siguranță asta vom încerca să facem, din păcate momentan atribuțiile vicepreședintelui CJ sunt limitate, însă cu siguranță, dacă voi ieși parlamentar sau dacă nu voi ieși parlamentar, vocea mea și obiectivele mele vor fi continuate prin colegii care îi avem. Atât cei care vor merge în Parlament cât și prin prisma viceprimarului și a vicepreședintelui CJ.


”Ne este frică să mergem la spital să facem un control de rutină”


-    Spuneați că încercați să ajungeți în toate localitățile județului, dar mi s-a părut că, cel puțin în primele trei săptămâni de campanie, nu prea ați stat prin Botoșani. V-am văzut pe la Bacău, pe la Sibiu cred, prin Arad, Bihor, București... Adică ați stat mai mult prin afara județului decât prin județ.
-    Da, pentru că mi s-a părut foarte important, campania să o fac o săptămână jumătate. Am mai primit o întrebare: dacă știu problemele cu care se confruntă oamenii. Vreau să vă spun că eu locuiesc de 36 de ani în Botoșani, am avut bunici ca și dvs., am mers la ei, i-am vizitat, am drumuri în județ, deci știu ceea ce se întâmplă la ora actuală și lipsurile pe care le au oamenii. Nu vă mai zic că, în discuțiile cu ei nu a fost nimeni în stare să facă un proiect de lege prin care acești oameni să primească niște măști gratuite. Sunt oameni care au măști de unică folosință dar le spală de trei, patru, cinci, zece ori. Măști murdare! I-am întrebat de ce nu-și cumpără altele? Pentru că preferă să-și ia o pâine. Așa că, vă dați seama, la un bătrân de 70 – 75 de ani o mască murdară cred că mai mult rău îi face decât îl protejează.

 

-    Un parlamentar are ca principală atribuție să facă legi, să inițieze acte normative. În calitate de parlamentar care ar fi prima lege pe care ați iniția-o dvs.?
-    Nu aș putea spune eu în calitate de parlamentar, dar cred că mai degrabă ar fi ce am face noi de pe 7 decembrie?  Cred că în 7 decembrie cel mai important ar fi deschiderea școlilor, relansarea economică, iar dacă ar fi să vă răspund și la întrebarea dvs. cred că aș iniția o lege care să includă un sistem de sănătate mai bun, un sistem de sănătate în care să nu ne fie frică să mergem și un sistem de sănătate la standarde europene. Pentru că momentan, vedeți și dvs., mor oameni, mor oameni în spitale, ne este frică să mergem la spital să facem un control de rutină și din ce cauză? Tocmai din cauza faptului că anumiți oameni care s-au perindat pe la putere - și aici vă dau exemplul și celor de la PSD cu cele opt spitale regionale – nu au au fost în stare să ducă sistemul de sănătate încât acum să fim și noi ca în celelalte țări, să fim liniștiți că, dacă mergem într-un spital, să ne tratăm de orice fel, nu ajungem în altă parte.


-    Da, ne culcăm vii și ne trezim morți, cum spunea un vicepremier în funcție...
-    ...


”Dacă ar fi să ajung în Parlamentul României promit că indemnizația de parlamentar o voi dona către orice ONG are nevoie”


-    La alegerile locale ați făcut o declarație extrem de sinceră, mi-ați spus atunci că nu vă faceți iluzii că o să ajungeți primar. Acum ce iluzii vă faceți, în privința parlamentarelor?
-    Dle Sergiu Bălășcău, din toată inima vă zic că șansele sunt 50 – 50. 50%, restul prin redistribuire. Nu pot, tot cu aceeași sinceritate vă răspund, nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat. Nu. Dar sunt sigur că vom avea minimum un deputat și un senator. Iar în cazul în care nu voi fi deputat, cum am mai zis, obiectivele mele, țelurile mele, ideile mele vor fi preluate de către colegii mei din Pro România. Pentru că noi suntem o echipă, iar eu voi încerca și multă lume mă știe că sunt un om ambițios care dacă îmi pun ceva în cap reușesc, ca aceste obiective, să stau „pe capul lor” ca să fie duse la îndeplinire.

 

catalin silegeanu candidat camera deputatilor

 

-    Imaginați-vă că eu sunt acum în cabina de vot și stau să mă gândesc cu cine să votez. Și dvs. sunteți lângă mine și mă puteți convinge. Ce mi-ați spune?
-    Ce v-aș spune? Dle Sergiu Bălășcău, vă invit să votați un tânăr, un tânăr ambițios, un tânăr care vrea să meargă în Parlamentul României, nu pentru beneficiile lui, pentru că am tot ceea ce îmi doresc și oricând pot demonstra oricui acest lucru, oricând pot să mă întâlnesc cu cineva să-i demonstrez acest lucru și mai departe ca să vă dau o știre senzațională: dacă ar fi să ajung în Parlamentul României promit că indemnizația de parlamentar o voi dona către orice ONG are nevoie.

 

-    Vedeți că asta rămâne înregistrată...
-    Vreau să rămână înregistrată și vreau să rămână și pe prima pagină, o puteți publica, pentru că este o promisiune care, dimineață, după ce anumiți candidați încearcă să mintă prin presa locală, chiar e deranjant cum pot niște jurnaliști să scrie așa ceva, am zis că îmi iau această promisiune acum, în fața dvs. Și mai departe de atât, sunt un om care îmi doresc binele acestei țări, îmi doresc ca copiii mei să crească aici. Dar ca să pot să-i cresc aici, această țară trebuie să ofere ceva. Nu avem educație, nu avem sănătate, nu avem mai nimic la ora actuală și cred că vechii dinozauri sau acești dinozauri care sunt momentan pe aceste fotolii, trebuie să dispară, să facă loc tinerilor ambițioși și să ne luăm țara înapoi.

 

loading...
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
Cătălin Silegeanu, după înscrierea în PRO România: Am avut propuneri și de la alte partide / Le este frică de mine, au încercat să mă țină în 'șah'

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Elena Cardaș, viața printre meteoriți și destinul ”dulce-amărui” al unui medic scriitor: Pentru mine cancerul a fost o mare lecție / Nu cred în familiile perfecte, nici în profesioniștii perfecți
Pe Elena Cardaș o cunoaște multă lume. Mai ales de când și-a asumat în comunitate roluri care multora le-au fost incomode. Este omul care a luptat cu birocrații și cu mentalități învechite. Este scriitorul care s-a salvat de propriul destin scriind în trei săptămâni un roman ”în mare parte” autobiografic. Este medicul care a învățat lecția pacientului atunci când cancerul i-a arătat că ”limita e cerul”.
Roxana Gherasim: Am învățat să apreciez mai mult oamenii care vin pentru o scurtă perioadă în viața mea / Sărbătorile vor fi mereu cu un ochi care plânge și cu unul care râde
A fost profesoară, dar s-a implicat și în tot ce înseamnă cultură, voluntariat, jurnalism. Chiar dacă trăiește de ani buni în Germania, nu s-a desprins niciodată cu adevărat de Botoșani. Revine acasă de câte ori se ivește prilejul. Primul drum îl face mereu la părintele duhovnic, apoi se oprește la mormântul mamei. Și-a păstrat prietenii, pășește pe aceleași alei și se bucură de oamenii orașului după care va tânji mereu.
Tânără referent de la Centrul de Creație și arta încondeierii ouălor: Așa ar fi corect să fie de culoare roșie / Tehnica cu ciorapul este cea mai cunoscută
Ouăle încondeiate nu lipsesc de pe masa românilor în zilele de Paști. De toate culorile sau doar roșii fac parte mereu din meniul pascal. Majoritatea gospodinelor păstrează cu sfințenie tradițiile și își arată măiestria în fiecare an.
INTERVIU Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Ceaușescu și ex-prim-vicepreședinte al Consiliului Popular Botoșani: Ceaușescu trebuia înlocuit, dar nu așa, nu prin împușcare / M-am simțit foarte bine și în perioada de dinainte de 1989 și mă simt bine și acum - VIDEO
După 32 de ani în care s-a manifestat aproape exclusiv ca un capitalist, Constantin Boștină a reapărut în atenția publică din postura de fost demnitar în regimul totalitar. Aceasta după ce a scos pe piață cartea ”În ochii ciclonului, am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu” plină cu dezvăluiri din intimitatea cuplului dictatorial.
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO
Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
Contestată sau admirată, Iustina Irimia Cenușă, din postura de director: Singura afiliere pe care o am este dragostea față de cultura tradiționalăVIDEO & FOTO
Pentru unii observatori mai fini, numirea cântăreței de muzică populară pe postul de director interimar al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani a fost cumva previzibilă.Alții, în schimb, au asociat saltul în carieră al artistei drept înregimentare politică.
Ada D'Albon, nepoata lui Sadoveanu, între debutul de la Botoșani și viața în exil: Nimeni nu a îndrăznit să trăiască ce am trăit noi / Am fost foarte singură la Botoșani, extrem de singură! - FOTOGALERIE
O poveste de viață fascinantă, construită pe un fir care se confundă deseori cu istoria unui timp greu încercat.
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
ATENȚIE DIASPOREZI!Veniți repede acasă, că va angajează marele MANAGER GENERAL Siligeanu, la firma lui cu patru salariați și vă promite salarii de la 1500 de euro în sus, așa cum au actualii angajați.În vise desigur.
3 decembrie 2020, 15:30
PNL NU VA CASTIGA LA BOTOSANI NICIUN PARLAMENTAR!
3 decembrie 2020, 09:55
Măi Silegeanu, nu fi ipocrit ! Dacă prin absurd ProRomânia ar fi la guvernare și tu vei avea pretenția să fgi numit într-o funcție de conducere tot pe proptele politice. Lasă-te de goange!Salvarea noastră este că nu vei fi ales deputat și asta e bine.
3 decembrie 2020, 09:12
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Și din partea noastră, și din partea autorităților, se poate mai mult. Aș fi vrut, de exemplu, pentru acest proiect cu campania gratuită să-mi strângă și mie mâna un oficial. Sau cineva. Să-mi zică: bravo că ai făcut ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8909 lei
USD
Dolarul SUA
4.7450 lei
CHF
Francul elveţian
5.0380 lei
GBP
Lira sterlină
5.7696 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5548 lei
XAU
Gramul de aur
272.6466 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2455 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2438 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3761 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7206 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2009 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6575 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.1 o C
Dorohoi
19.5 o C
Bucecea
20.8 o C
Darabani
19.0 o C
Saveni
19.9 o C
Ştefăneşti
18.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.