Interviuri
INTERVIU Geanina Pintilii, revenire la DJDP: Am avut momente când simţeam că nu reuşesc
Geanina Pintilii a revenit la conducerea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri (DJDP) după patru ani şi jumătate într-un moment în care repunerea sa pe funcţie nu a fost tocmai aplaudată de actuala conducere a Consiliului Judeţean, care s-a trezit cu planurile privind postul de conducere date peste cap şi cu o gaură de peste 2 miliarde de lei vechi în buget. Reîncadrarea pe funcţie s-a făcut astfel în bătaie de joc, noul director neavând acces la biroul utilizat de conducătorul Direcţiei iar locul din parcare fiind lăsat de asemenea gol.

"O să fac o inventariere în teren"

Geanina Pintilii şi-a reînceput activitatea din data de 1 martie când s-a prezentat la serviciu la primele ore ale dimineţii în speranţa că va putea fi lăsată să-şi continue activitatea întreruptă în 2008.
Reporter: Sunteţi familiarizată cu activitatea instituţiei…
Geanina Pintilii: Da, este o procedură, adică clar este că mie îmi trebuie un pic de timp să văd, să fac o inventariere a tot ce este în teren ţinând cont că au trecut patru ani şi jumătate şi pentru care trebuie să merg în teren să văd exact care este situaţia, o să fac acte de constatare a tot ceea ce am găsit, să văd exact care este organizarea acum, eu lăsasem o altă organizare în cadrul unităţii mă refer şi să văd acum cum merg lucrurile şi cu ajutorul colegilor, sper să fie bine.

Reporter: Cu dl. Clim, v-aţi întâlnit, aţi discutat?
Geanina Pintilii: M-am întâlnit un pic, dumnealui o să stea am înţeles în partea cealaltă, nu ştiu este o procedură pe care nu o am la cunoştinţă încă, dar am înţeles că în calitate de şef serviciu va sta în biroul celălalt. Nu mă interesează, la mine nu contează. Am înţeles că transferul dumnealui va fi în aceeaşi hotărâre nu am apucat să văd exact despre ce este vorba. Încerc să văd aici cum se organizează, cum se procedează, ce s-a făcut, să mă duc puţin în teren, nu sunt familiarizată cu noul contract de iarnă, sper să nu mai ningă ca să ştiu exact despre ce este vorba. Era vorba să se sisteze pe perioada asta cât nu mai ninge. De aia trebuie să văd exact ce este, există şi director tehnic care până acum a fost familiarizat cu tot ce s-a întâmplat până acum şi voi colabora.

"Eu nu fac fiţe pe tema asta... că a luat biroul, că a luat maşina"

Reporter: Dar dl. Gheorghian unde va sta, aici era biroul dumnealui…
Geanina Pintilii: O să stăm împreună, o să găsim alt birou, o să vedem, deci eu nu fac fiţe pe tema asta, pentru mine nu contează acest gen de probleme, că a luat maşina, că a luat biroul (n.r. Sorin Clim). Eu asta mă şi gândeam deci când am înfiinţat atunci direcţia, jumătate din direcţie şi era sub orice critică condiţiile, stăteam jumătate din clădire noi cei care eram de la direcţie şi jumătate de clădire cei de la Regia de Drumuri care erau foarte mulţi până s-au mutat la societatea de drumuri. Nu vă spun, dosare, birouri, deci sub orice critică era şi ne făceam treaba fără probleme. Deci nu este o problemă din punctul acesta de vedere pentru mine. Eu sunt conciliantă şi îmi doresc o doresc o atitudine la fel şi o colaborare pe măsură. Că s-a întâmplat să merg pe procedura de litigiu şi a durat extrem de mult, cu multe probleme care nu au depins de mine, asta a fost o problemă de a mă apăra asupra unor acuzaţii. Dar de felul meu sunt pacifistă.
Reporter: Aţi purtat discuţii cu dl. Sorescu sau cu dl. preşedinte Ţurcanu vis a vis de reorganizarea Direcţiei?
Geanina Pintilii: Nu ştiu nimic, deci pur şi simplu mi s-a înaintat hotărârea, am avut o discuţie referitoare la birou, dumnealui să grăbea, am înţeles că are şi un eveniment în familie, eu urmează să îmi duc activitatea fără probleme, am aici fişa postului, urmează să o analizez să văd ce conţine.
Reporter: Discuţii de ordin financiar aţi avut?
Geanina Pintilii: Ei sunt obligaţi prin lege şi probabil o să aibă în vedere şi acest aspect, este o altă parte a hotărârii judecătoreşti care trebuie pusă în aplicare pentru că dacă nu, este de natură penală şi nu cred că convine nimănui, nici eu să am probleme şi nici dumnealui să aibă probleme. Nu am abordat foarte serios această problemă, legea de regulă zice în 15 zile sau de îndată, depinde, oricum ea trebuie pusă în aplicare.

"Patru ani şi jumătate am avut tot felul de incidente"

Reporter: Prima dată cât timp v-aţi aflat la conducerea Direcţiei?
Geanina Pintilii: În anul 1998 s-a înfiinţat Direcţia, am înfiinţat-o eu când dl. Aniculăese mi-a trasat sarcina. Se dăduse atunci o lege ca într-un anumit interval de timp regiile să se separe şi să formeze direcţii în cadrul consiliilor judeţene şi societăţi cu acţiuni majoritare ale CJ, Societatea de Drumuri şi Poduri. Şi a fost destul de greoi, era procedură de predare -  primire a patrimoniului, a personalului, a tot ce este pază în teren şi toate celelalte, foarte complicată dar atunci în intervalul acela de timp, pe un model de la Iaşi şi care este cea mai bună formă de organizare, cu cele patru baze de producţie, chiar cu o parte pentru a interveni la situaţii de urgenţă, cu cantonieri, strict. Aşa erau nu ştiu acum cum mai este. Iar eu din 2005 am fost director adjunct iar apoi director până în 2008, noiembrie când este evenimentul neplăcut. Şi patru ani jumătate după aia, am avut tot felul de incidente de genul
Reporter: Şi în aceşti patru ani şi jumătate aţi mai lucrat în altă parte?
Geanina Pintilii: Am încercat la Iaşi dar era foarte greu cu deplasarea, eu am în întreţinere părinţii mei, trebuie să am grijă de ei şi atunci ţinând cont că eram şi fără venituri, cu o singură pensie, a fost destul de greu, mulţumesc lui Dumnezeu că am reuşit, că dacă nu mergea aşa să cred cu desăvârşire…am avut momente în care normal simţeai că nu mai reuşesc, dar asta este de acum, sper să fie bine”.
CITEŞTE:
 Pintilii instalată la Drumuri cu bătaie de joc şi birou împărţit
Interviu realizat de Gabriela ERDIC


Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
INTERVIU Minodora Vasiliu: Nu am avut niciodată probleme cu politica / Nu trebuie creată panică
Minodora Vasiliu este de aproape zece ani de zile directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Este una din puținele reprezentante ale sexului frumos din fruntea serviciilor publice deconcentrate din Botoșani și are în subordine aproximativ 200 de salariați. Medic veterinar de profesie, șefa DSVSA este și una dintre cele mai elegante apariții de la Botoșani. 
Flash INTERVIU: Costel Enache, antrenorul de la FC Botoșani: Adversarii sunt foarte puternici
Antrenorul principal de la FC Botoșani a oferit un interviu din cantonamentul pe care roș-alb-albaștrii îl au în Austria.
nu este adevarat, au fost licitatii corecte, dovada ca este NUP de la DNA, pt ea, pt Contac, pt toti care au fost acuzati pe nedrept de Tabuleac et company! S-apoi ce tot aveti ma scarbelor cu Contac? ca drumuri dintotdeauna a lucrat si lucreaza si alte firme, din 2000 si pana acum! studiati problema si spuneti adevarul, nu tot va legati de dl Contac, care printre altii si el a castigat licitatii organizate corect ! nu inteleg de ce atata ura, cand de fapt omul n-a furat nimic, dar deh....ura unor jegosi este adanc intiparita in sufletele lor bolnave! Culmea este ca aceste jeguri nu-si vad si de fapt isi ascund propriile lor hotii......aceasta doamna este o doamna profesionista, corecta, cu experienta, de ce n u i-a convenit lui Tabuleac? de ce? pt ca trebuia pus unul care sa faca ce i se spunea si acela a facut o groaza de marsavii si tot el va raspunde, numai el...caci cel care l-a pus sa faca mizerii ,va da vina numai pe el...asta e treaba!....dar , voi , hotilor, tot dati in Contac! iaca ca omul nu mai e...dar tot de el va luati.....de altii, nu aveti voie sa va atingeti, asa-i?
11 martie 2013, 15:01
Aceasta doamna respectabila afost pusa acolo de Contac sa-i faca lui jocul cu licitatiile atunci cand fiisu devenise incompatibil si acum platesc pentru asta. Ea revine in functie si mai primeste si compensatii din bani publici. Hai sa traiesti Romanie!
10 martie 2013, 22:18
Matale,Cetatene,arunci cu piatra purtat de ura.Esti obișnuit cu nedreptatea si injosirea femeii.Îți doresc sa aștepți câțiva ani prin tribunale, sa lucrezi ca ingineras ce ești,sa-ti îngrijești părinții care nu știu ce poama au crescut.Dumnezeu sa aibă grijă de tine!
4 martie 2013, 15:55
In nici un caz despagubirile obtinute in instanta la SIBIU de aceasta domnisoara nu vor fi platite de cetateni. Cine s-a distrat sa plateasca. CJ se compune din oamnei vii care au castigat bani grei de pe urma schimbarii directorilor. De ce credeti ca-si pun ei directori numai prietenii si apropiatii lor, motivul este: pentru a jefui bugetul impreuna si apoi impart banii. TREBUIE LUAT MODELUL BULGARILOR ADICA TOATA CLASA POLITICA TREBUIE INTERZISA(LUSTRATA) CEL PUTIN 50 DE ANI SI SA SE TREACA LA RECUPERAREA BANILOR FURATI APLICAND LEGEA ILICITULUI.
4 martie 2013, 09:21
ORICUM NU VA FI PENTRU MULT TIMP ?NU INTELEG DACA CINEVA NU TE VREA CUM POTI SA DORESTI FUNCTIA DE DIRECTOR??DACA NU ERAU INTERESELE FAMILIE CONTAC ,NU AJUNGEA-I DIRECTOARE? ACESTI BANI AR TREBUI PLATITI DE TABULEAC MIHAI,CARE A FACUT ABUZUL,TREBUIA LASATA FATA 4 ANI DE MANDAT? DE ACUMA TREBUIE SA FACA ALTA SOCIETATE DL TURCANU CA SA SCAPE DE TINE,DEOARECE NU MAI ESTI IN ANTURAJUL LOR? DAR ALTI AR MUNCI SI PE UN SALARIU DE MIZERIE,IAR MATALE VREI SALARIU NUMAI DE DIRECTOR? IN TOTI ACESTI ANI DE CE NU A-I MUNCIT IN SOCIETATE PE FUNCTIA DE INGINERA? GASESTE IMPARATUL TURCANU SA SCAPE DE TINE?
3 martie 2013, 16:43
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7669 lei
USD
Dolarul SUA
4.3343 lei
CHF
Francul elveţian
4.3832 lei
GBP
Lira sterlină
5.5740 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9887 lei
XAU
Gramul de aur
204.6051 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2472 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4287 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2672 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1866 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6380 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.