Interviuri
INTERVIU Geanina Pintilii, revenire la DJDP: Am avut momente când simţeam că nu reuşesc
Geanina Pintilii a revenit la conducerea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri (DJDP) după patru ani şi jumătate într-un moment în care repunerea sa pe funcţie nu a fost tocmai aplaudată de actuala conducere a Consiliului Judeţean, care s-a trezit cu planurile privind postul de conducere date peste cap şi cu o gaură de peste 2 miliarde de lei vechi în buget. Reîncadrarea pe funcţie s-a făcut astfel în bătaie de joc, noul director neavând acces la biroul utilizat de conducătorul Direcţiei iar locul din parcare fiind lăsat de asemenea gol.

"O să fac o inventariere în teren"

Geanina Pintilii şi-a reînceput activitatea din data de 1 martie când s-a prezentat la serviciu la primele ore ale dimineţii în speranţa că va putea fi lăsată să-şi continue activitatea întreruptă în 2008.
Reporter: Sunteţi familiarizată cu activitatea instituţiei…
Geanina Pintilii: Da, este o procedură, adică clar este că mie îmi trebuie un pic de timp să văd, să fac o inventariere a tot ce este în teren ţinând cont că au trecut patru ani şi jumătate şi pentru care trebuie să merg în teren să văd exact care este situaţia, o să fac acte de constatare a tot ceea ce am găsit, să văd exact care este organizarea acum, eu lăsasem o altă organizare în cadrul unităţii mă refer şi să văd acum cum merg lucrurile şi cu ajutorul colegilor, sper să fie bine.

Reporter: Cu dl. Clim, v-aţi întâlnit, aţi discutat?
Geanina Pintilii: M-am întâlnit un pic, dumnealui o să stea am înţeles în partea cealaltă, nu ştiu este o procedură pe care nu o am la cunoştinţă încă, dar am înţeles că în calitate de şef serviciu va sta în biroul celălalt. Nu mă interesează, la mine nu contează. Am înţeles că transferul dumnealui va fi în aceeaşi hotărâre nu am apucat să văd exact despre ce este vorba. Încerc să văd aici cum se organizează, cum se procedează, ce s-a făcut, să mă duc puţin în teren, nu sunt familiarizată cu noul contract de iarnă, sper să nu mai ningă ca să ştiu exact despre ce este vorba. Era vorba să se sisteze pe perioada asta cât nu mai ninge. De aia trebuie să văd exact ce este, există şi director tehnic care până acum a fost familiarizat cu tot ce s-a întâmplat până acum şi voi colabora.

"Eu nu fac fiţe pe tema asta... că a luat biroul, că a luat maşina"

Reporter: Dar dl. Gheorghian unde va sta, aici era biroul dumnealui…
Geanina Pintilii: O să stăm împreună, o să găsim alt birou, o să vedem, deci eu nu fac fiţe pe tema asta, pentru mine nu contează acest gen de probleme, că a luat maşina, că a luat biroul (n.r. Sorin Clim). Eu asta mă şi gândeam deci când am înfiinţat atunci direcţia, jumătate din direcţie şi era sub orice critică condiţiile, stăteam jumătate din clădire noi cei care eram de la direcţie şi jumătate de clădire cei de la Regia de Drumuri care erau foarte mulţi până s-au mutat la societatea de drumuri. Nu vă spun, dosare, birouri, deci sub orice critică era şi ne făceam treaba fără probleme. Deci nu este o problemă din punctul acesta de vedere pentru mine. Eu sunt conciliantă şi îmi doresc o doresc o atitudine la fel şi o colaborare pe măsură. Că s-a întâmplat să merg pe procedura de litigiu şi a durat extrem de mult, cu multe probleme care nu au depins de mine, asta a fost o problemă de a mă apăra asupra unor acuzaţii. Dar de felul meu sunt pacifistă.
Reporter: Aţi purtat discuţii cu dl. Sorescu sau cu dl. preşedinte Ţurcanu vis a vis de reorganizarea Direcţiei?
Geanina Pintilii: Nu ştiu nimic, deci pur şi simplu mi s-a înaintat hotărârea, am avut o discuţie referitoare la birou, dumnealui să grăbea, am înţeles că are şi un eveniment în familie, eu urmează să îmi duc activitatea fără probleme, am aici fişa postului, urmează să o analizez să văd ce conţine.
Reporter: Discuţii de ordin financiar aţi avut?
Geanina Pintilii: Ei sunt obligaţi prin lege şi probabil o să aibă în vedere şi acest aspect, este o altă parte a hotărârii judecătoreşti care trebuie pusă în aplicare pentru că dacă nu, este de natură penală şi nu cred că convine nimănui, nici eu să am probleme şi nici dumnealui să aibă probleme. Nu am abordat foarte serios această problemă, legea de regulă zice în 15 zile sau de îndată, depinde, oricum ea trebuie pusă în aplicare.

"Patru ani şi jumătate am avut tot felul de incidente"

Reporter: Prima dată cât timp v-aţi aflat la conducerea Direcţiei?
Geanina Pintilii: În anul 1998 s-a înfiinţat Direcţia, am înfiinţat-o eu când dl. Aniculăese mi-a trasat sarcina. Se dăduse atunci o lege ca într-un anumit interval de timp regiile să se separe şi să formeze direcţii în cadrul consiliilor judeţene şi societăţi cu acţiuni majoritare ale CJ, Societatea de Drumuri şi Poduri. Şi a fost destul de greoi, era procedură de predare -  primire a patrimoniului, a personalului, a tot ce este pază în teren şi toate celelalte, foarte complicată dar atunci în intervalul acela de timp, pe un model de la Iaşi şi care este cea mai bună formă de organizare, cu cele patru baze de producţie, chiar cu o parte pentru a interveni la situaţii de urgenţă, cu cantonieri, strict. Aşa erau nu ştiu acum cum mai este. Iar eu din 2005 am fost director adjunct iar apoi director până în 2008, noiembrie când este evenimentul neplăcut. Şi patru ani jumătate după aia, am avut tot felul de incidente de genul
Reporter: Şi în aceşti patru ani şi jumătate aţi mai lucrat în altă parte?
Geanina Pintilii: Am încercat la Iaşi dar era foarte greu cu deplasarea, eu am în întreţinere părinţii mei, trebuie să am grijă de ei şi atunci ţinând cont că eram şi fără venituri, cu o singură pensie, a fost destul de greu, mulţumesc lui Dumnezeu că am reuşit, că dacă nu mergea aşa să cred cu desăvârşire…am avut momente în care normal simţeai că nu mai reuşesc, dar asta este de acum, sper să fie bine”.
CITEŞTE:
 Pintilii instalată la Drumuri cu bătaie de joc şi birou împărţit
Interviu realizat de Gabriela ERDIC


INTERVIU Fetița din Botoșani deșteaptă foc și pianistă în devenire : Mă văd ca pe un ”extraterestru”VIDEO

Eliza este o fetiță din Botoșani cu o minte sclipitoare și cu un viitor în față, asemenea. A promovat examenul de evaluare națională cu nota maximă, 10, medie obținută de altfel și la admiterea computerizată de la liceu.

FLASH INTERVIU: Alma, cea mai frumosă liceană cu 10 pe linie – CE carieră dorește să urmeze – FOTOGALERIE

Despre Alma Iuliana Grosu au auzit mulți locuitori ai acestui orășel din nordul țării, după ziua de 5 iulie, cea în care s-au afișat rezultatele de la examenul de bacalaureat. Este singura liceană de la Botoșani care a promovat acest examen cu 10 pe linie.

FLASH INTERVIU: Funcționarul public al anului, 40 DE ANI de muncă în același loc

15 persoane din întreaga țară au fost premiate pentru rezultate meritorii la locul de muncă, printre care și doi botoșăneni. Premiile au fost acordate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP).

INTERVIU ministrul Gabriel Petrea: Fiind membru în Guvern pot să vă spun exact ce s-a întâmplat / Niciodată nu sunt destule doamne

În decembrie tocmai a împlinit 32 de ani, iar în ianuarie a devenit unul dintre cei mai tineri miniştri de după revoluţie. Este întruchiparea visului social-democrat, al junelui care a urcat în ierarhie nu pe trepte, ci cu liftul, ajungând să conducă Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social, calitate în care în luna martie a fost prezent la Botoşani, unde a participat la o întâlnire cu parlamentarii, şefii Prefecturii, ai Consiliului Judeţean, patronate şi sindicate.

INTERVIU Răzvan Rotaru: Conducerea partidului ar putea să dea mai multe explicații. Am votat pentru, este un vot public, am înțeles că sunt înregistrări

În doar două luni de la debutul mandatului de parlamentar, Răzvan Rotaru a reușit să intre în atenția presei naționale printr-un punct de vedere mai... aparte privitor la proteste, față de al majorității colegilor. Iar la Botoșani a fost unul dintre cei care în interiorul filialei a criticat vehement refuzul unor lideri ai organizației PSD de a-i da ”undă verde” lui Cosmin Andrei să ocupe funcția de secretar de stat. Cum a gândit deputatul Răzvan Rotaru în aceste două probleme, dar și alte lucruri poate inedite, le aflăm în rândurile următoare.

FLASH Cine este anonimul care a preluat Cornișa : Așteptările sunt foarte mari, este foarte dificil

Despre Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa nu s-a mai vorbit de câteva săptămâni de zile iar așteptările privitoare la o eventuală deschidere a obiectivului care a suscitat atâta interes, s-au disipat odată cu venirea toamnei. Însă, serviciul care va administra acest complex are deja trei salariați care și-au început activitatea de o săptămână de zile.

Marian Murariu, adevărul despre postul de viceprimar : Nu sunt un vânător de funcții!

Tânărul viceprimar Marian Murariu a bifat deja în calendarul de pe birou două luni de zile de când s-a așezat efectiv pe fotoliul administrativ. Cât de mult sau cât de puțin a reușit să se integreze în administrația publică locală de la Botoșani știe doar domnia sa. În exterior, este persoana care în momente oficiale nu schițează nici măcar o umbră de zâmbet și care, cel puțin pentru moment, își tratează misiunea din fruntea Primăriei cu extrem de mare seriozitate.

INTERVIU Mihai Venedict – WorkTape Medical: Alimentele reprezintă carburantul nostru esențial și contează enorm calitatea și cantitatea

După un periplu prin Bucureşti şi Anglia s-a întors la Botoşani unde şi-a deschis un centru de recuperare cum nu se prea întâlneşte prin zonă. Este fiziokinetoterapeut şi la nici 30 de ani a hotărât să îşi ia destinul în propriile mâini şi să îşi iniţieze propriul business. Cel puţin declarativ este însă mai puţin interesat de afacere şi mai mult de recuperarea botoşănenilor. Şi pentru aceea a venit cu câteva noutăţi pe… piaţa serviciilor de aces tip.

INTERVIU : Mihaela Huncă, despre clișee și ipocrizie - Nu am habar la ce fel de „vedete” faceţi trimitere

Este șefa Inspectoratului Școlar Județean Botoșani de deja patru ani de zile și unii ar spune că i se potrivește de minune sintagma ”doamna de fier a învățământului botoșănean”. A atras și simpatii și antipatii și nu de puține ori a ținut prima pagină a ziarelor. După patru ani de zile în fruntea educației botoșănene, Mihaela Huncă face un bilanț al realizărilor, dar și al eșecurilor.

loading...
Botoșăneanul care își ia doctoratul pe băncile unei universități de prestigiu din Anglia: DESCOPERĂ-l pe Andreas, un tânăr cu o minte strălucită

Andreas Zimmermann este un tânăr de 21 de ani, născut și format la Botoșani. A absolvit Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și a plecat să studieze în cadrul unei universități de prestigiu din Anglia. Este pasionat de tot ceea ce ține de automobile și își dorește pe viitor o carieră în domeniu. Nu a rămas în România pentru că străinătatea l-a primit cu brațele deschise și i-a oferit mai multe posibilități.

FLASH INTERVIU : CINE este Bogdan Cărăușu, liderul protestatarilor de la Botoșani?

Cine ești tu? – Un om obișnuit. Un om obișnuit, dar un om neobișnuit de nemulțumit.
Aproape toată suflarea din Botoșani a stat cu ochii pe tinerii care au ieșit în stradă într-unul din cele mai mari mitinguri din ultimii 15 ani. În fruntea lor, un alt tânăr, necunoscut opiniei publice până de curând. Iar întrebarea unanimă a fost, evident, cine este Bogdan Cărăușu?

FLASH INTERVIU: Cerșetoria înflorește la Botoșani - DE CE stau cu mâna întinsă tinerele nimănui : FOTOGALERIE & VIDEO

Majoritatea botoșănenilor le știu pe fetele cu haine murdare și rupte care stau în intersecții și cer câte un ban de la șoferi dar și pe cele care stau în fața supermarketurilor mult vânata fisă de 50 de bani de la coșul de cumpărături. Există totuși un lucru pe care puțini îl știu, pe unii nici nu-i interesează, alții n-au timp să asculte. Și anume povestea acestor sărmane, în cazul în care ele, spun adevărul.

INTERVIU Francezul care a dat luxul din Paris cu Lara Fabian sau Yves Saint Laurent, ca să bage bani în Botoșani: Aș putea trăi aici o viață, dar iernile sunt prea grele!

S-ar muta cu totul în colțul Moldovei de care atâția oameni fug, și ar da cu dragă inimă mâncarea cu nume greu de pronunțat din Franța pentru o porție zdravănă de sărmăluțe cu mămăliguță caldă. Asta dacă nu ar fi iernile atât de grele, ierni care lui Mickael Sejourne nu îi plac de nicio culoare. Cum de s-a rătăcit atunci în Botoșani? Pentru că a căutat un colț de rai unde să-i crească și inima, și afacerea. Și l-a găsit.

INTERVIU Mirela Saucă: Un liberal botezat în marxism-leninism, care se gudură în fața lui Ponta ca un cățel
Este mamă a două fete, este întreprinzător privat, iar de vreo doi anide zile este şi om politic. Pe scurt, ea este Mirela Saucă, unul dintrefoştii lideri ai Partidului Forţa Civică Botoşani, care prin succesiuneade fuziuni şi alianţe din Dreapta eşichierului politic face acum partedin Alianţa Creştin Liberală. Cum este văzută campania electorală pentruprezidenţiale prin ochii unei figuri relativ noi din politicabotoşăneană şi ce aşteptări are de la turul al doilea citiţi înrândurile următoare.
loading...
INTERVIU Florin Ghiorghiţă, dezvăluiri de la HSR, la… duş: Am stat fărăun loc de muncă aproape doi ani şi jumătate, nu a interesat pe nimeni
Fostul, timp de 12 ani, viceprimar al municipiului Botoşani, este figuracentrală a lumii politice locale de două săptămâni. După ApR, PRM şiPDL, după ce a declarat că preferă să se retragă din politică decât săpărăsească rândurile democrat-liberalilor, după ce în nenumărate rândurii-a adus laude publice lui Cătălin Flutur, Florin Ghiorghiţă a votatpentru demiterea propriului coleg de partid, Eugen Ţurcanu, care îi este şi rudă, din funcţia de viceprimar şia contribuit decisiv la desemnarea unui viceprimar de la PSD. Înaceastă mişcare s-a aliat cu Ovidiu Portariuc şi Cosmin
Interviu Elena Udrea: N-am fost un ministru care a stat la cafele, ciunul care a încercat să îmbunătăţească viaţa locuitorilor din Botoșani
Dacă nu a fost prezentă săptămâna trecută la Botoşani, când s-aulansat şi aici candidaţii de la Partidul Mişcarea Populară pentrualegerile europarlamentare, în schimb Elena Udrea a acordat un interviuîn care face mai multe referiri la judeţul Botoşani. Printre altele,fostul ministru al Dezvoltării, care a vizitat judeţul în perioada2010-2011, a trecut în revistă proiectele din judeţ la care a contribuitîn timp ce făcea parte din precedentul Guvern.
INTERVIU Roxana Vașniuc: De când sunt eu pe lumea asta mi-am dorit săfiu la televizor / Doar pentru că e nu ştiu ce milionar nu e suficientpentru mine - FOTOGALERIE
Apare mai mereu la posturile centrale de televiziune şi în tabloide, dareste o apariţie relativ rară prin Botoşani. Roxana Vaşniuc a revenitînsă acasă pentru câteva zile, cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi apurtat cu reporterul Botoşăneanul o discuţie despre cariera sa, desprelumea mondenă, despre cum a plecat din judeţ şi a ajuns la posturilecentrale TV. Toate acestea înaintea relansării sale într-o emisiune careva începe să fie difuzată în aproximativ o lună.
INTERVIU Amitabh Vardhan, director Cine Grand: Este cu mult peste așteptările noastre / Am făcut ca Botoșaniul să nu mai meargă la culcare înainte de 1 noaptea
INTERVIU Mihai Ţâbuleac : Este grav ce se întâmplă la Botoșani, dar mă opresc aici
vivacredit.ro
INTERVIU Cătălin Flutur : Sunt la o vârstă la care nu mă mai joc cu viaţa mea / Sunt şi regrete
nu este adevarat, au fost licitatii corecte, dovada ca este NUP de la DNA, pt ea, pt Contac, pt toti care au fost acuzati pe nedrept de Tabuleac et company! S-apoi ce tot aveti ma scarbelor cu Contac? ca drumuri dintotdeauna a lucrat si lucreaza si alte firme, din 2000 si pana acum! studiati problema si spuneti adevarul, nu tot va legati de dl Contac, care printre altii si el a castigat licitatii organizate corect ! nu inteleg de ce atata ura, cand de fapt omul n-a furat nimic, dar deh....ura unor jegosi este adanc intiparita in sufletele lor bolnave! Culmea este ca aceste jeguri nu-si vad si de fapt isi ascund propriile lor hotii......aceasta doamna este o doamna profesionista, corecta, cu experienta, de ce n u i-a convenit lui Tabuleac? de ce? pt ca trebuia pus unul care sa faca ce i se spunea si acela a facut o groaza de marsavii si tot el va raspunde, numai el...caci cel care l-a pus sa faca mizerii ,va da vina numai pe el...asta e treaba!....dar , voi , hotilor, tot dati in Contac! iaca ca omul nu mai e...dar tot de el va luati.....de altii, nu aveti voie sa va atingeti, asa-i?
11 martie 2013, 15:01
Aceasta doamna respectabila afost pusa acolo de Contac sa-i faca lui jocul cu licitatiile atunci cand fiisu devenise incompatibil si acum platesc pentru asta. Ea revine in functie si mai primeste si compensatii din bani publici. Hai sa traiesti Romanie!
10 martie 2013, 22:18
Matale,Cetatene,arunci cu piatra purtat de ura.Esti obișnuit cu nedreptatea si injosirea femeii.Îți doresc sa aștepți câțiva ani prin tribunale, sa lucrezi ca ingineras ce ești,sa-ti îngrijești părinții care nu știu ce poama au crescut.Dumnezeu sa aibă grijă de tine!
4 martie 2013, 15:55
In nici un caz despagubirile obtinute in instanta la SIBIU de aceasta domnisoara nu vor fi platite de cetateni. Cine s-a distrat sa plateasca. CJ se compune din oamnei vii care au castigat bani grei de pe urma schimbarii directorilor. De ce credeti ca-si pun ei directori numai prietenii si apropiatii lor, motivul este: pentru a jefui bugetul impreuna si apoi impart banii. TREBUIE LUAT MODELUL BULGARILOR ADICA TOATA CLASA POLITICA TREBUIE INTERZISA(LUSTRATA) CEL PUTIN 50 DE ANI SI SA SE TREACA LA RECUPERAREA BANILOR FURATI APLICAND LEGEA ILICITULUI.
4 martie 2013, 09:21
ORICUM NU VA FI PENTRU MULT TIMP ?NU INTELEG DACA CINEVA NU TE VREA CUM POTI SA DORESTI FUNCTIA DE DIRECTOR??DACA NU ERAU INTERESELE FAMILIE CONTAC ,NU AJUNGEA-I DIRECTOARE? ACESTI BANI AR TREBUI PLATITI DE TABULEAC MIHAI,CARE A FACUT ABUZUL,TREBUIA LASATA FATA 4 ANI DE MANDAT? DE ACUMA TREBUIE SA FACA ALTA SOCIETATE DL TURCANU CA SA SCAPE DE TINE,DEOARECE NU MAI ESTI IN ANTURAJUL LOR? DAR ALTI AR MUNCI SI PE UN SALARIU DE MIZERIE,IAR MATALE VREI SALARIU NUMAI DE DIRECTOR? IN TOTI ACESTI ANI DE CE NU A-I MUNCIT IN SOCIETATE PE FUNCTIA DE INGINERA? GASESTE IMPARATUL TURCANU SA SCAPE DE TINE?
3 martie 2013, 16:43
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Roțile tuturor utilajelor, camioanelor și vehiculelor care vor ieși din șantier vor fi spălate în așa fel încât să nu murdărească străzile din municipiu”, Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6614 lei
USD
Dolarul SUA
3.7984 lei
CHF
Francul elveţian
3.9727 lei
GBP
Lira sterlină
5.2814 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4322 lei
XAU
Gramul de aur
163.0820 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2250 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5077 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0592 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1834 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6259 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2 o C
Dorohoi
-2 o C
Bucecea
-2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-2 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.