Interviuri
INTERVIU incendiar Mihai Tincu: Asta a fost înţelegerea din capullocului, de a candida la Parlament; Roxana? Să nu mai intru în altedetalii vis-a-vis de locul de muncă după terminarea facultăţii
Eminenţa cenuşie sau sfătuitorul de taină al primarului, sunt două apelative pe care omul de afaceri Mihai Tincu şi le-a câştigat în cele aproximativ nouă luni de zile de când a păşit în arena politică. Astăzi facem împreună bilanţul activităţii sale într-un interviu despre consilierul local şi omul politic Mihai Tincu, dar şi despre primarul Ovidiu Portariuc, preşedintele Consiliului Judeţean Florin Ţurcanu, deputatul Roxana Anuşca şi multe altele.

interviu Mihai Tincu


"Am avut şi oferte de a candida pentru Parlament" 

-    Împliniţi în această perioadă vreo nouă luni de zile de când aţi intrat în politica şi administraţia botoşăneană, regretaţi acum pasul făcut?
-    N-am cum să regret… De fapt, nu regret mai nimic din ce am făcut în viaţa mea. Sigur că au fost şi momente mai… cum au fost, dar în general n-am de ce să regret, deşi recunosc că mi-am făcut de câteva ori un fel de analiză, de evaluare a ceea ce am făcut, de ce am intrat în politică, dacă s-a meritat să intru ş.a.m.d., dar într-un fel sau altul, un anumit punct de vedere vis-a-vis de societate, de partea economică, socială, chiar şi politică l-am avut, am fost invitat la tot felul de emisiuni, am primit tot felul de oameni politici în fabrică în decursul anilor, îndeosebi în campaniile electorale şi uneori au fost aduşi la mine din lipsă de alternativă. La urma urmei, împlinind o anumită vârstă, n-am ţinut neapărat ca în viaţa asta a mea să fac parte dintr-o activitate şi să acced spre politica la un anumit nivel, mai înalt, deşi puteam, de exemplu anul acesta – şi am avut şi oferte de a candida pentru Parlament - …
-    De la PSD sau din altă parte?
-    De la PSD.
-    Şi le-aţi refuzat?
-    Dar asta a fost înţelegerea din capul locului. M-am decis greu să intru în politică, având discuţii destul de aprinse cu familia în primul rând şi punându-mi nişte condiţii categorice, contractuale aproape.
-    Soţia sau…?
-    Bineînţeles soţia şi chiar băieţii: să fiu cumpătat în schimbul de păreri cu combatanţii politici, să nu amestec familia şi să nu intru în fel de fel de jocuri sau situaţii care să aducă o anumită imagine familiei, eu şi aşa lucrând cu mulţi oameni, mii de oameni, sute de oameni, de ani de zile…

"Tatăl politic al lui nu cred că sunt"

-    Sunteţi perceput sau poate aşa vă percep eu ca un fel de tată politic al actualului primar de Botoşani, i-aţi sărit de mai multe ori în apărare. De ce simţiţi nevoia să faceţi lucrurile astea?
-    Tatăl politic al lui nu cred că sunt pentru că el a intrat în politica politică, fiind şeful PES mai de mult. De a-i sare în ajutor, de a fi de partea lui, da, aveţi dreptate aici. Sunt convins că de foarte multe ori că lucrurile astea se întâmplă pentru că – luaţi-o dacă vreţi ca un fel de deformaţie profesională – eu lucrez cu foarte mulţi oameni de foarte mulţi ani şi am avut posibilitatea, am fost obligat la sute şi mii de contracte, de negocieri. În fond, în politică e tot ca într-un fel de firmă unde nu există o persoană care deţine majoritatea din punct de vedere al acţiunilor, fiecare membru al partidului are un vot.
-    Acum în Consiliul Local USL deţine majoritatea.
-    Da sigur, dar este un grup de persoane. Şi în USL există păreri şi păreri, ca în orice partid, sunt oameni care îşi spun părerea, care au altă părere uneori, deci faptul că lucrez de atâta timp cu mii de oameni, de 30 şi ceva de ani, 38 de ani, sigur că aproape instantaneu mă pune în situaţia unor lucruri trăite, rezolvate, sigur nu neapărat cu aceleaşi elemente şi necunoscute ca într-o ecuaţie strict politică, dar şi partidul reprezintă o comunitate de oameni, şi Consiliul Local cu problemele de acolo, şi problemele dintr-o fabrică.

"Nu port sâmbetele nimănui"

-    Am văzut că aproape în fiecare zi pe la ora 15:00 veniţi la Primărie şi vă întâlniţi în fiecare zi. De ce?
-    Nu chiar în fiecare zi.
-    Mă rog, în foarte multe zile, cam pe la 15, spre sfârşitul programului de lucru.
-    Când era ceva de discutat.
-    Şi aveţi atât de multe de discutat?
-    De exemplu…
-    Adică senzaţia este că vă dă raportul.
interviu Mihai Tincu consilier local Botosani   -    Nu, el îşi are viaţa lui, eu înţeleg foarte bine, are stresul lui, are şi a avut suficiente probleme create şi de rezolvat fiindcă există problemele astea în oraş după alegeri. Uitaţi zilele astea câte probleme sunt cu deszăpezitul, o situaţie critică pentru că suntem în centrul atenţiei Guvernului României şi cu posibilităţile pe care le avem, şi cu capriciile vremii. Toate lucrurile astea la nivel de oraş şi altele se izbesc în capul lui. Sigur, sunt situaţii când la el în Primărie vine un grup de investitori, de italieni. Păi era normal să mă cheme pe mine! Ştiu şi limba italiană, lucrez cu italienii de atâţia ani, le cunosc felul lor de a fi, îi simt dacă chiar au interes să facă ceva, dacă sunt serioşi. Iar primarul să ştiţi că nu neapărat sunt… sigur că sunt de partea lui, dar atât timp cât lucrurile se regăsesc într-o zonă de obiectivitate, de realism.
-    Am să vă întreb concret. Se vehiculează prin mediul politic botoşănean informaţia că, de fapt, veniţi pe la 15:00 să vă dea anumite acte şi dvs. aveţi un jurist la fabrică ce se uită peste ele întrucât primarul nu prea are încredere în juriştii pe care îi are în subordine.
-    În primul rând eu niciodată nu am luat un act de acolo, cu excepţia dosarelor de la Consiliul Local. Doi, nici nu doresc să intru în nişte discuţii şi probleme de genul acesta pentru că, ce e de discutat se discută acolo. Şi trei viaţa m-a învăţat să înţeleg şi să mă comport în aşa fel încât anumite probleme, în primul rând juridice, care presupun anumite lucruri negative – niciodată într-o firmă nu ştiu dacă trebuie discutate între patru ochi – iau eu de acolo şi să aduc aici? În primul rând omul de aici de la mine e crescut în aşa fel încât… şi vârsta, şi experienţa. Nu, ca idee, cine vorbeşte, cine se gândeşte la aşa ceva are o problemă sau mai multe, e presat de nişte probleme. Treaba lui sau treaba lor, dar ca să – uite că acum e postul Crăciunului – ca să fiu foarte clar şi să fiu un mesaj foarte clar şi din partea mea şi probabil şi a lui Ovidiu: Dumnezeu cu mila, în nici un caz nu port sâmbetele nimănui sau el să le poarte şi în nici un caz nu m-am angajat şi nu m-am băgat în treaba asta să aranjez pe cineva. Cine a făcut… e timp de analizat, de cântărit, în nici un caz noi.
   Ce rol aţi avut în proiectul de regulament de lucru cu presa iniţiat la municipiu?
-    Absolut nici un rol, n-am cunoscut problema decât din presă.

"Copiii fac lucruri trăsnite"

-    Sunteţi unul dintre puţinii oameni politici care aveţi, eu ştiu, curajul într-o asemenea perioadă să sancţionaţi gesturile preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu. De ce o faceţi?
-    Păi eu nu îl sancţionez pe el.
-    Sau mă rog, luaţi atitudine publică faţă de unele acţiuni ale d-lui.
-    Eu iau atitudine faţă de asemenea lucruri pentru că, vis-a-vis de acţiunile lui, trebuie spuse câteva lucruri clare, pe care lumea le cunoaşte. Şi el ar trebui să le cunoască sau să îşi aducă aminte. Noi facem parte dintr-o asociere de partide: U-S-L! Care este condusă de vreo trei copreşedinţi. Pentru ca o asemenea asociere de partide să funcţioneze, să câştige alegerile locale, pentru că el n-a câştigat preşedinţia CJ fără PSD, fără electoratul PSD, să fie clar şi limpede pentru toată lumea şi invers probabil vis-a-vis de Primăria Botoşani, dar nu fac eu acum, la sfârşit de an, care este mai grozav decât celălalt, nu fac comparaţie între partide, dar nu se iese şi se spune după prima zi de câştigare a alegerilor locale că am hotărât să oprim colaborarea cu Suceava, la Suceava ieşise preşedinte CJ PSD-ist, cu o mare victorie împotriva clasicului Flutur Gheorghe. Nu era treaba lui asta şi chiar din prima zi după alegeri! Fac treaba asta pentru că eu am o diferenţă de vârstă şi de experienţă faţă de Florin Ţurcanu, eu nu am nimic cu el, e un băiat cu calităţi, dar ca orice om, în afară de calităţi are şi defecte.
-    Nu pleacă ieşirile astea la adresa dlui dintr-o afacere care aţi avut-o cu o spălătorie, de la nişte neînţelegeri? Ştiu că avea nişte datorii.
-    Alea sunt chestiuni private. Dar apropos de ultima ispravă.
-    Cu felicitările?
-    Ultima chestie trăsnită, copiii fac lucruri trăsnite. E o diferenţă între mine şi el de vreo 20 şi ceva de ani, putea să fie copilul meu. Copiii fac lucruri trăsnite, nu? Era normal? Cum să scrie acolo Consiliul Judeţean, Primăria şi Florin Ţurcanu cu poza lui?
-    Dar dacă scria USL mai luaţi atitudine?
-    Fără poza lui, fără poză, fără cultul personalităţii. Pentru cei mai tineri lucrurile astea au mai dispărut, dar eu am trăit momentele alea când se practica în forţă cultul personalităţii.
-    Spuneaţi că ar fi putut să vă fie copil. Aţi fi fost mândru de un asemenea copil?
-    Dacă ţi-l dă Dumnezeu asta e, e în curte la tine, ce să faci? El are calităţile lui, are flerul lui, are spirit gospodăresc, cu el se poate lucra, sigur trăgându-i peste mână şi mai ales stabilind o anumită comunicare periodică în cadrul acestei uniuni de partide, cum fac şefii noştri de la Bucureşti.
-    Sugeraţi cumva că preşedintele CJ întâi face unele lucruri şi apoi le comunică sau le aflaţi de prin presă?
-    E obişnuit aşa într-un fel de heirupism unilateral, nereuşind totdeauna să se debaraseze de haina electorală.
-    Pe de altă parte a fost votat de 100.000 de botoşăneni, oamenii îl plac sau l-au plăcut cel puţin la momentul respectiv.
-    Oamenii au votat USL-ul, deci victoria în forţă a USL de la parlamentare s-a conturat de la victoria în forţă a USL de la locale.

"Să fie preşedintele ţării"

-    Că oamenii au votat USL este valabil şi la Primăria Botoşani, nu numai la CJ.
-    Corect, dar Portariuc nu ştiu dacă a ieşit şi s-a luat de unul sau de altcineva, de faptul că am avut probleme în vara asta cu apa, că n-am abordat nici o discuţie cu Primăria şi cu oamenii de afaceri din oraş ce facem cu infrastructura. De zeci de ori mi s-a arătat obrazul şi mi s-a spus că voi aveţi în oraş – şi vă spun părerea unor oameni de afaceri din afară – aveţi aici un mall cum n-are Venezia, nu există în Venezia, dar îţi strici maşina de la aeroportul din Iaşi până aici. Şi aşa este! Mai ales în judeţul Botoşani. E un lucru foarte important să ne legăm de ţară, noi nu suntem legaţi de ţară, nici de Bucovina şi de Ardeal - apropos de Suceava, drumul de la Suceava încolo e şnur şi e şi alt relief - şi nu mai zic de zona asta spre Iaşi. Asta apropos de investitori, locuri de muncă, politici locale, politicile din programul electoral şi toate celelalte lucruri.
-    Spuneaţi că aţi ajuns la o anumită vârstă. Ce vă mai doriţi ca om politic, om de administraţie la vârsta la care aţi ajuns?
-    Să ştiţi că în cei 38 de ani de muncă cu foarte mulţi oameni, vrând-nevrând capeţi un anumit tip de comportament, anumite lucruri bune, dar şi defecte profesionale încât nu pot să dorm mai târziu de o anumită oră, indiferent la cât mă culc, trebuie neapărat să fac ceva, trebuie neapărat să citesc presa la 6 şi ceva, trebuie să am informaţiile locale – vă citesc pe toţi cei din oraş, apoi ziarele centrale – şi trebuie să vin să văd ce e cu fabrica, dacă a început treaba, dacă nu. Deci, în virtutea acestor tipuri de activităţi, de 38 de ani, intrând şi în politică, sunt multe lucruri, gesturi şi activităţi pe care le fac probabil uneori în plus faţă de poziţia politică pe care o am acolo. Sunt pe poziţia de consilier şi vicepreşedinte PSD la municipiu şi cu asta-basta. Uneori probabil că da, îmi depăşesc poziţia politică, dar mă situez din punct de vedere al consilierului local. Pe mine m-a supărat zilele trecute că afară ningea şi începeau să se înfunde străzile şi drumurile de acces spre oraş, şi prietenul meu Florinel, după ce duminică a fost aleasă prietena lui deputat, a ieşit şi ne-a declarat că refuză postul de ministru al Mediului că nu poate să lase comunitatea locală – şi am apreciat gestul – şi marţi a ieşit cu declaraţia că trebuie neapărat să plece la Bucureşti că se unesc nişte agenţii şi nu se întoarce de acolo decât cu postul de ministru pentru fratele lui. Nu cred că sunt corecte toate aceste laude în fiecare zi, după alegeri, când nici Guvernul nu e făcut, când iarna a dat peste noi.
-    Dar măcar s-a întors cu postul de ministru, din câte ştiţi?
-    Nu ştiu. Să se întoarcă, n-am nimic împotrivă, nu cu ministru, prim-ministru să fie şi el să fie preşedintele ţării, şi el să fie promovat într-o funcţie exterioară, mai înaltă.
-    Numai să scăpaţi de el, de aici.

interviu Mihai Tincu consilier local Botosani USL

"N-am nimic cu Florin, soţia lui de mic copil a fost aici, în fabrică"

-    Nu, nu la asta mă refer. Mă refer la faptul că, ceea ce e prea mult strică şi nu sunt vremuri în care trebuie neapărat să te lauzi, că n-ai avea cu ce să te lauzi acum, chiar câţi bani ar avea un om, nu ştiu dacă sunt făcut atât de corect banii şi lucrurile sunt atât de clare în România încât să spui că tu eşti cel mai grozav, cel mai tare şi nu se poate lega nimeni de tine. Vremurile sunt tulburi în România, în zona euro şi, în general, în toată lumea şi mai multă modestie nu strică imediat după alegeri că, lumea de fapt ce a vrut? Lumea a vrut să scape de aroganţa celor care au fost, de construcţii dintr-astea de zeci de milioane euro care nu aveau nici o legătură cu activitatea macroeconomică, dacă mai poate fi numită aşa economia românească, din ce a mai rămas ea: pârtii, stadioane în pantă, bazine de înot şi chestiuni dintr-astea care, de regulă, sunt făcute de anumite firme. Botoşani, revin, este fundamental pentru noi să fim legaţi de ţară. N-am nimic cu Florin, soţia lui de mic copil a fost aici, în fabrică, cu frate’său, pentru că părinţii ei, tatăl ei, mai lucrează la mine, lucrau împreună tatăl ei cu mama ei, Dumnezeu să o ierte a murit. Ei de mici copii au fost aici, cu copiii altui consilier judeţean, Tupiluş, deci să nu mai intru în alte detalii vis-a-vis de locul de muncă după terminarea facultăţii.
-    Al cui?
-    Mă rog, asta nu vreau să spun, deci e o anumită atitudine politică pe care eu o consider necesară, fără să aibă în ea o anumită patimă sau interes privat, cum se speculează, aia e altceva. Există într-adevăr o anumită chestiune, dar aia e în domeniul privat şi e de mai de mult timp, dacă vroiam eu să apelez la poveste apelam. Eu am dat mâna cu el, m-am aşezat la aceeaşi masă politică, USL-ul, i-am pus şi afişul pe fabrică, mare de sus până jos, nu ştiu dacă invers ar fi făcut aşa, pentru asta îţi trebuie şi o anumită tărie, o anumită experienţă şi diferenţa asta de vârstă cu care eu am dreptul mental din punctul meu de vedere să îi spun din când în când, să îl trag de ureche şi revenind la ideea respectivă, îl tratez uneori ca şi pe copilul meu.
Interviu realizat de Sergiu Bălăşcău 
CITEŞTE ŞI:
 Lovitură politică la PSD : Unul din cei mai puternici afacerişti candidează la Botoşani
 INTERVIU incendiar Cătălin Buhăianu : Eu n-am trecut de la PDL la PSDINTERVIU Costel Șoptică: Nu îmi este rușine și merg mai departe cu acești oameni / Câțu mi-a trimis un mesaj: ”sper să nu mă mai bați la cap”
Sunt șapte luni de când liberalii au preluat guvernarea în România după destituirea prin moțiune de cenzură a Cabinetului Dăncilă. Comunicatele despre tot felul de realizări curg din partea PNL Botoșani, însă și mai multe sunt cele în care PSD contestă aproape orice măsură de impact anunțată de partidul de guvernământ.
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
Loading...
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
La Multi Ani, domnul Tincu!Si inchide gura cand vorbesti la camera!
26 decembrie 2012, 19:53
mda avea o facultate . la fel si domnul Tincu
23 decembrie 2012, 17:11
Mai concret nu se poate? Sa intelegem si noi cei care nu prea ne pricepem la subtilitati...................
19 decembrie 2012, 09:54
Imi place tipul asta, Tincu! Tot respectul pentru industriasii adevarati care se implica in politica botoseneana! Este mare-mare nevoie de ei. Numai ca...dle Tincu, in politica nu e ca in afaceri. Partea sociala este mult mai importanta decat partea materiala. Aveti multa experienta de viata, adevarat, aveti un elev foarte bun, Ovidiu Portariuc, adevarat, dar inca nu sunteti oamenii politici care ati vrea sa fiti. Va dau un singur semn: inca nu reusiti sa invatati si de la Florin Turcanu (!), care exceleaza la capitolul politica botoseneana.(Gandidti-va la succesele lui de pana acum...). Dvs. aveti o istorie in spate, de unde o anume conduita, o anume atitudine, o mandrie a realizarilor dvs. Lucrurile astea va si impiedica, de fapt, in politica. Va mai dau un semn: nu stiti sa lucrati cu presa. Nu stiti ce sa faceti cu ea. Ocoliti unele raspunsuri, reporterul va incomodeaza uneori, se simte asta. Florin Turcanu adora presa, umbla mort dupa ea, isi munceste permanent mintea sa aiba ce le spune ziaristilor. Inca sunteti la 180 de grade de el. Dupa parerea mea, pe pozitia gresita. Aveti reflex corporatist, presa n-are ce-si baga nasul in afacerile dvs. Profund gresit. Ma bucur ca problema drumurilor va este prioritara, ma bucur ca un Parc de agrement acvatic, plasat in nordul rece al tarii va apare ca o aberatie, ma bucur ca va implicati. Pentru asta, va mai dau un semn: tot interviul este ca un fel de replica la actiunile lui Turcanu. Imi pare rau, dar asta inseamna ca deja sunteti pe locul II.
19 decembrie 2012, 08:32
Imi place tipul!Chiar imi place ca le zice pe nume. Parerea mea e ca omul nu vrea nimic de la politic asa ca-si permite za spuna lucrurilor pe nume. Mai tinerii ar trebui sa ia aminte la vorbele lui si sa lase ranchiuna. Asa ar trebui sa fie un om politic. Fara interese, fara ascunzisuri, fara ocolisuri, fara lovituri sub centura. Familia nu te-a lasat sa intri in politica dar ar fi fost o pierdere pentru USL.
18 decembrie 2012, 18:44
Tiii, cite opinii vis a vis de ceea ce a spus domnul Tincu! Asa-i cind unii nu au cultura politica.Trebuie sa va spun ca orice partid ar trebui sa aiba cite un Tincu.Atunci cind cei de la putere sipescuitorii in ape tulburi au darimat aproape toate intreprinderile botosanene, domnul Tincu a facut tot ce s-a putut ca s-o mentina pe linia de plutire, apoi sa o dezvolte pentru noile conditii ale economiei de piata.Daca nu era el, pe locul Rapsodia Conf probabil se mai construia un mall. Pentru cine? Daca salariati nu prea mai avem? Nu mai ginditi cu fundul, utilizati capul - daca-l aveti.
18 decembrie 2012, 18:03
Ce-ai baiguit,sau cum se spune,,batut apa in piua'',ai spus multe si nimic stimabile Mihai Tincu.Daca taceai filozof ramaneai;asa sac ,asa petec
18 decembrie 2012, 16:32
Sincer, e prima data cand aud de acest domn Tincu (dupa o cautare rapida pe Google am vazut ca ar fi patronul Rapsodia Conf, nume care nu mi-a spus mai nimic), asa ca nu pot sa ma pronunt in nici un fel despre dansul.Nu pot insa sa nu remarc cata dreptate are intr-un anumit punct de vedere - Nu Turcanu a castigat CJ-ul, nu Portariuc a castigat Primaria, la fel cum nu Roxana sau Verginel au castigat posturile de parlamentari, ci USL-ul le-a castigat pentru ei. Pentru ca realitatea asta e - peste 75% din cei care au votat USL au votat strict pentru partid si/sau impotriva PDL-ului si a lui Traian Basescu. (Aproape) indiferent cine ar fi candidat din partea USL-ului ar fi obtinut fix aceleasi rezultate.
18 decembrie 2012, 15:53
Oare cate nereguli ar gasi ITM-ul daca ar verifica darapanatura lui tincu?!Muncitori tinuti in conditii mizere , frig , wc-uri trecut de infecte, cu salarii mai mici decat minimul pe economie , concedii fara plata si muncitorii tinuti la serviciu...Asta e marele OM...
18 decembrie 2012, 14:13
Du-te mai mosule sclifosit acasa ca nu are nimeni nevoie de tine.Te-ai cocotat pe un loc,care nu era a-l tau,ai venit de nicaieri,fara sa muncesti ani de zile in partid si te crezi buricul pamintului.Maaare somitate a Botosaniului.MARS!!
18 decembrie 2012, 13:57
cred c-ar fi fost mai mindru de turcanu copil decit de cei 2 drogangii
18 decembrie 2012, 11:06
Stimate d-le Balascau poate faceti cu marele"OM"de afaceri un interviu cum a reusit(si poate prezinta si documente)sa intre in posesia popicariei A.C.R.BotosaniACR-ul fiind si pe timpul comunistilor asociatie cu caracter privat,ca ulterior sa o transforme in spalatorie auto?!Va spune ca a primit-o in locul unei baze sportive dezafectate,dar daca a fost i"inpropetarit"ilegal de ce a mai schimbat destinatia.
18 decembrie 2012, 10:57
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Acolo (nr. în Parlamentul European) am învățat niște lucruri extrem de importante, faci compromisuri pentru a ajunge la un consens. Cred că am suficientă experiență ca să îi capacitez pe colegii mei să-și ducă la î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8375 lei
USD
Dolarul SUA
4.0949 lei
CHF
Francul elveţian
4.4794 lei
GBP
Lira sterlină
5.3607 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8756 lei
XAU
Gramul de aur
271.0003 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3977 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9510 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0641 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.