Interviuri
INTERVIU Şerban Mihăilescu : Investitorii nu vin pe păşune
După 12 ani de la încheierea mandatului de parlamentar Şerban Mihăilescu a revenit în Botoşani pentru o nouă bătălie electorală. Între timp a schimbat şi camera, de la deputaţi la senatori, dar şi partidul de la PSD la UNPR, numai că este candidat pe lista USL, alianţă care include şi fostul şi actualul său partid. Prima realizare a anunţat-o chiar înainte de a-şi începe mandatul: adoptarea de către Guvern a actului normativ privind redeschiderea unităţii medicale de la Darabani, care va funcţiona ca secţie a Spitalului Judeţean. Crede că Botoşani s-a dezvoltat în cei 12 ani în care a fost parlamentar pe alte meleaguri şi mai crede că USL va scoate numărul maxim de parlamentari la Botoşani, adică nouă.

"Zona este în progres"

-    Cum aţi regăsit Botoşaniul după mai bine de un deceniu?
-    Surpriza a fost că eu am găsit Botoşaniul mai bine şi nu Botoşani ca oraş, nu Dorohoi ca oraş, nu Darabani ca oraş, ci pur şi simplu zona este în progres, chiar dacă sunt păreri contrare îmi susţin afirmaţia prin aspectul câmpului. Atunci erau numai mici parcele, acum am văzut exploataţii mari; apariţia primelor silozuri şi a unor acţiuni de producţia agro-alimentară. Chiar de la începutul reluării activităţii aici am avut ocazia să particip la târgul de la Popăuţi şi am rămas chiar sincer încântat. Mă gândeam că în perioada 1996 – 2000, când am mai fost parlamentar, nu se putea pune problema organizării unui asemenea târg. Acum am văzut rase noi de animale care trăiesc pe aceste meleaguri, şi la bovine, şi mai ales la ovine, am văzut produse prelucrate din industria alimentară care înainte nu existau, am participat chiar la lansarea unor produse din acestea locale, cu brand local şi cu culoare europeană, ceea ce sunt totuşi chestiuni de progres. Categoric, dacă o luăm câte ar trebui făcute, că n-am găsit încă alimentare cu gaze în zona Darabani şi în zona Săveni... S-a terminat podul de la Rădăuţi Prut care l-am început pe vremea aceea, dar încă nu s-a modernizat de-a lungul Prutului...

-    Şi nu există nici o vamă în adevăratul sens al cuvântului.
-    Numai o clipă... deci sunt încă chestiuni de făcut. Legat de vămi, am dat drumul în perioada 1996 – 2000 la vama de la Ştefăneşti, a fost o acţiune bună şi am reuşit, acolo totuşi este o vamă în adevăratul sens al cuvântului. La Rădăuţi Prut, deşi s-a făcut o vamă, într-adevăr, este greu de crezut că nu au putut să facă nişte construcţii corespunzătoare în ceea ce priveşte serviciile de vamă. Sunt acolo totuşi construcţii destul de improvizate , iar acum am prezentat un raport al Consiliului Judeţean direct la Direcţia Generală a Vămilor, la Bucureşti, pentru deschiderea punctului de la Racovăţ. Acolo noi am deschis punctul în 1996-1997, dar era numai punct pietonal.

-    Acolo durează de foarte mult timp lucrările la vamă.
-    Asta este, nu pot să răspund la aceste chestiuni, dar categoric am luat pulsul şi sunt oricum în avans lucrările în diverse sectoare ale judeţului, deci avem posibilitatea să sperăm într-un progres.

Serban Mihailescu interviu Botosaneanul

"Întotdeauna am lăsat mai bine decât am găsit"

-    Aţi vorbit de alimentare cu gaz, de puncte vamale, să înţeleg că astea sunt câteva dintre obiectivele dvs. principale?
-    Sunt mai multe. Obiectivele principale sunt legate în principal de viaţa oamenilor. Pe lâng apelul la dezvoltarea agriculturii şi a industriei agro-alimentare, rămân totuşi chestiuni legate de dezvoltarea economică. Am văzut şi astăzi un anunţ în presă prin care regiunea de nord-est mai poate încă accesa până la 40 de milioane euro fonduri pentru parcuri industriale. Este o noţiune care până acum nu a fost luată în considerare în acest judeţ. În alte judeţe unde am mai fost parlamentar sunt de ordinul zecilor parcuri industriale. Am vorbit cu dl preşedinte Ţurcanu şi avem în obiectiv cel puţin două sau trei parcuri industriale să fie începute încă din 2013 pentru că este singura modalitate de a oferi facilităţi investitorilor, nu neapărat investitori străini.

-    V-aţi gândit şi la locaţie, adică doar în municipiul Botoşani sau...?
-    Acum vă daţi seama, pentru un judeţ contează mai puţin care anume locaţie, trebuie un cumul de factori pentru un asemenea parc, o administraţie locală cât mai prietenoasă, un teren care să se adapteze condiţiilor minime de funcţionare a unui parc, discuţii trebuie avute cu asociaţiile de producători pentru că nu merge aşa cum vorbesc toţi: «să vină investitorii». Investitorii nu vin pe păşune, investitorii vin acolo unde există un lucru început, în care pot să aibă încredere şi în care îşi pot dezvolta activitatea. Şi vă spun, întotdeauna am lăsat mai bine decât am găsit oriunde am fost şi acum sunt ferm convins.

"Noi vom câştiga nouă locuri, şase de deputaţi, trei de senatori"


-    Apropos de chestia asta că aţi lăsat mai bine în alte locuri, cum le răspundeţi celor care vă reproşează că sunteţi bucureştean, dar nu aţi candidat niciodată în Bucureşti, iar acum candidaţi la Botoşani în primul rând ca urmare a unei înţelegeri politice, nu ca urmare a unei opţiuni personale?
-    Întrebarea e legitimă într-un fel, dar în primul rând eu nu mi-am propus niciodată să candidez în Bucureşti, pentru un motiv foarte clar: doar locuiesc în Bucureşti, dar în schimb activitatea mea a fost totdeauna în administraţia centrală a ţării, deci nu am avut o legătură specifică în ultimii 20 de ani cu Bucureştiul. În al doilea rând, am participat acolo unde organizaţiile politice locale consideră că sunt mai util decât în altă parte. Eu întotdeauna am avut discuţii clare cu cei de la partid dacă acceptă această participare sau nu. Eu nu m-am dus nicăieri impus de la centru, am vorbit cu organizaţiile locale şi s-a stabilit că, pentru un candidat din nouă, se poate face această joncţiune cu Bucureştiul. Vă reamintesc – şi nu vreau să vă întristez – că vă pot da multe nume de deputaţi locali sau senatori localnici, din Botoşani, faţă de care am tot respectul, dar care...

-    Puteţi da nume că nu mă întristez.
-     ...Dar fiecare a încercat în felul lui să îşi facă datoria, sunt ferm convins că şi noi de acum încolo ne vom face datoria pentru populaţia judeţului Botoşani.

Serban Mihailescu banner Florin Turcanu  -    S-a vehiculat la bursa zvonurilor politice că intrarea în campania a dlui Constantin Conţac s-a făcut în urma unei înţelegeri cu dvs., ca să mai ia din voturile candidatului USL pe Colegiul Botoşani şi să aveţi un avantaj pe Darabani – Săveni.
-    Nu cunosc nici un fel de informaţie. Pot să fac două comentarii. În primul rând asemenea discuţii sunt total nerealiste din punct de vedere al calculelor electorale. Al doilea comentariu, nu am avut nici un fel de discuţie cu nimeni pe această chestiune. Opţiunea noastră este clară, noi trebuie să câştigăm toate cele nouă colegii pe judeţul Botoşani, deci asta presupune un vot de peste 50%. Sondajele deocamdată ne dau dreptate, în campanie îmi dau dreptate. Îmi exprim marea satisfacţie că am reuşit să promovăm prima hotărâre la şedinţa de Guvern de marţi, care a şi fost aprobată, privind reînfiinţarea unei unităţi spitaliceşti la Darabani.
-    Spuneaţi că staţi bine în sondaje, riscuţi un pronostic în ceea ce vă priveşte?

-    Noi vom câştiga nouă locuri, şase de deputaţi, trei de senatori, în judeţul Botoşani. La ora actuală eu nu am din sondajele făcute nici un colegiu pe Botoşani în care altcineva să poată face scorul pe care îl face USL-ul.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

CITEŞTE UN INTERVIU REALIZAT ÎN 2010 CU ŞERBAN MIHĂILESCU:
 INTERVIU Şerban Mihăilescu : Ghinionul Botoşanilor - ne oprim la Suceava
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
INTERVIU Minodora Vasiliu: Nu am avut niciodată probleme cu politica / Nu trebuie creată panică
Minodora Vasiliu este de aproape zece ani de zile directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Este una din puținele reprezentante ale sexului frumos din fruntea serviciilor publice deconcentrate din Botoșani și are în subordine aproximativ 200 de salariați. Medic veterinar de profesie, șefa DSVSA este și una dintre cele mai elegante apariții de la Botoșani. 
Flash INTERVIU: Costel Enache, antrenorul de la FC Botoșani: Adversarii sunt foarte puternici
Antrenorul principal de la FC Botoșani a oferit un interviu din cantonamentul pe care roș-alb-albaștrii îl au în Austria.
sunt convins ca daca bu era miki probabil nu se mai deschidea spitalul niciodatata...este un alt comunist reaactivat din esalonul 2 al lui ceausescu.Si Botosaniul sarac l ai lasat, sarac l ai gasit sarac o sa l parasesti la 72 de ani cand o sa ti termini mandatul si poate pleci cu totul
27 noiembrie 2012, 23:59
Miky Shpaga,du-te dreak acasa s krepi cu nepotii ,nesimtit de jigodie parsiv kre esti!
22 noiembrie 2012, 15:10
nu sunt vorbe goale...chiar va deschide spitalul din darabani, si asta nu dupa ce va ajunge senator ci acum. nu are vreo garantie ca va ajunge senator de botosani si cred ca e un gest de apreciat ca s-a implicat in deschiderea spitalului din darabani, fata de altii care doar promit si nu fac nimic
22 noiembrie 2012, 14:57
DOMNUL MIHĂILESCU ESTE ARTIZANUL REDESCHIDERII SPITALULUI LA DARABANI. RESPECT!!!!!
22 noiembrie 2012, 11:31
Miky Spaga, sunt satul de vorbe, sigur dupa ce obtii mandatul nu te mai vede nimeni prin Botosani, lichele sunt destule, oratori la fel, nu poti sa ne crezi fraieri. Stim si noi ce avem de facut, nu trebuie sa ne inveti tu. Personal nu te cunosc dar stiu ca nu va pasa de noi.Apropo nu fac politica si lasa ironia cu pasunele noastre , nu suntem dobitoci chiar daca avem grija de dobitoace pt hrana dumitale si altora.
22 noiembrie 2012, 09:56
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7669 lei
USD
Dolarul SUA
4.3343 lei
CHF
Francul elveţian
4.3832 lei
GBP
Lira sterlină
5.5740 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9887 lei
XAU
Gramul de aur
204.6051 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2472 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4287 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2672 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1866 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6380 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.