Interviuri
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO

Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.

”Candidez pentru siguranța unui trai mai bun în Botoșani”

 

-    D-le viceprimar Andrei, voiam în primul să vă întreb de ce candidați pentru funcția de primar?
-    Candidez pentru siguranța unui trai mai bun în Botoșani, pentru că pot să ofer botoșănenilor mai mult decât au primit în această perioadă, am expertiza necesară și determinarea suficientă să fac acest lucru.

 

-    Și cum oferiți dvs. traiul acesta mai bun?
-    Prin determinarea pe care o am să duc la îndeplinire proiectele pe care le merită Botoșaniul, să acord siguranță părinților că știu care sunt condițiile pentru începerea unui an școlar, aici unde municipalitatea trebuia să se implice, să asigure mai ales în această pandemie cadrul necesar ca să știm că avem copii care vor ajunge la școală fără riscul de a se infecta, trebuie să facem teste pentru copii, pentru cadre didactice. Este doar un aspect în ceea ce privește actualitățile pe care le trăim. Avem nevoie de infrastructură, știu cum trebuie să facem acest lucru. Municipiul Botoșani este deficitar la acest capitol, avem 60 de kilometri de străzi neasfaltate. Astăzi, în municipiul Botoșani! Cu drumuri de pământ sau pietruite. Avem o infrastructură de canalizare care în tot orașul, din ceea ce mi-au spus botoșănenii, este construită foarte prost sau nu a fost reabilitată și aici se poate implica și municipalitatea, fiind acționar la SC Nova Apaserv SA.

 

 

-    Acționar minoritar, n-are putere de decizie.
-    N-are putere de decizie, dar poate face o majorare de capital pentru rezolvarea acestei probleme și realizarea infrastructurii. Vă dau un exemplu: pentru locuințele, pentru alte investiții care s-au făcut prin Guvernul României, municipalitatea a realizat partea de infrastructură în ceea ce privește canalizarea și apoi a fost transferată către SC Nova Apaserv SA. La fel se poate face și în alte situații.

 

 

”Am avut atribuții în ceea ce privește spațiile verzi, gestiunea câinilor comunitari, întreținerea pajiștilor, lucruri derizorii”

 

-    Ați vorbit de drumuri fără pământ, de școlile care ar fi trebuit să fie mai pregătite sau mai ajutate de către municipalitate în perspectiva deschiderii noului an școlar, dar când reproșați aceste lucruri, nu vi le reproșați practic și dvs.? Aveți aproape opt ani de ”vice-primărie”.
-    În toată această perioadă am lucrat sub autoritatea primarilor în funcție și am primit...

 

-    Unul v-a fost coleg de partid...
-    A fost chiar coleg de partid. Am primit atribuții limitate în ceea ce privește gestiunea domeniilor pe care le are Primăria în administrare. Tot timpul primarul a fost cel care a decis și am avut atribuții în ceea ce privește spațiile verzi, gestiunea câinilor comunitari, întreținerea pajiștilor, lucruri derizorii pentru municipiul Botoșani. Nu am avut în coordonare directă niciodată direcția de dezvoltare, acolo unde se pot face proiecte de anvergură, pentru că sunt convins că botoșănenii așteaptă de la un primar lucruri importante, investiții mari, nu să schimbe table de șah în parcul Mihai Eminescu, nu să taie buruienile din cimitir.

 

-    Am spus că aveți aproape două mandate de viceprimar fiindcă în unul ați avut o întrerupere de aproape un an de zile.
-    Patru luni.

 

”Îi solicit d-lui primar să nominalizeze punctual care sunt hotărârile pe care noi le-am respins”

 

-    Ei, acum și cu perioada aceasta de stare de alertă, de urgență, aveți aproape opt ani. Spuneți-ne câte o realizare din primul mandat și din al doilea mandat de viceprimar.
-    Din primul mandat aș putea să nominalizez rezolvarea problemei câinilor comunitari, am construit un padoc și am schimbat abordarea în ceea ce privește câinii pe care îi aveam pe străzi și care creau probleme botoșănenilor. În cel de-al doilea mandat, am primit o singură atribuție în ceea ce privește Stadionul Municipal și aici am depus documentele la Compania Națională de Investiții. Am depus un proiect pentru stații de alimentare pentru mașini electrice, care este de asemenea în evaluare, am realizat o serie de aplicații informatice pentru debirocratizarea Primăriei. Cea mai de succes este ”Botoșani City Report”, o aplicație pentru telefoane mobile prin care botoșănenii pot ține legătura cu noi.

 

-    Ați avut majoritatea patru ani în Consiliul Local, ce ați făcut cu ea?
-    Am aprobat toate proiectele pe care le-a propus dl. primar.

 

-    Dl. Primar spune cu totul altceva. Și nu doar d-lui, ci chiar tot grupul PNL de consilieri locali spune exact invers față de ceea ce afirmați dvs.
-    Este o marotă pe care o folosește dl primar pentru a-și justifica nerealizările administrative. În acest sens am făcut o centralizare a tuturor hotărârilor de Consiliu Local din acest mandat, în număr de 1.400. Am într-un document pe care îl voi pune la dispoziție după aceste interviu aceste hotărâri și maniera în care s-au votat în Consiliul Local, care a fost votul PNL, care a fost votul PSD, pentru că sunt doar cele două partide prezente în CL și pot demonstra. Și îi solicit d-lui primar să nominalizeze punctual care sunt hotărârile pe care noi le-am respins pentru că nu a venit cu soluții pentru Teatrul Mihai Eminescu pe care să le respingă plenul municipal, nu a venit cu lucrări de anvergură care să fie respinse, folosește această scuză și după trei mandate vine în campania electorală cu promisiunile pe care nu le-a realizat și le pune din nou pe tapet.

 

cosmin andrei viceprimar


”În acest mandat nu are nici o lucrare de investiții finalizată”

 

-    Vă spun eu două sau chiar trei proiecte care au fost respinse de grupul consilierilor PSD: unul privind construcția unui bloc într-o zonă relativ centrală și după aceea au mai fost niște repartizări de spații pentru partidele politice, pentru USR dacă îmi amintesc bine și chiar pentru PMP, care au fost respinse prin votul consilierilor PSD.
-    Discutăm despre ceea ce așteaptă botoșănenii: proiecte de anvergură, de infrastructură, proiecte care să privească sănătatea botoșănenilor, sistemul educațional. Dacă un privat a venit și a făcut o propunere în ceea ce privește realizarea unui obiectiv, dl Flutur nu se poate prevala de acest vot din Consiliul Local ca să spună că nu a făcut pentru botoșăneni. Pentru că în acest mandat nu are nici o lucrare de investiții finalizată. Ne-a mai propus, de asemenea, repartiția unor spații pentru partide politice, în situația în care d-lui nu respectă astăzi legea. PNL deține două spații, proprietatea municipalității, pe când legea spune «un singur spațiu».

 


-    Și PSD are două spații: are fosta Casă a Căsătoriilor și are un spațiu în Centrul Vechi, cam părăsit ce-i drept.
-    Acum vă spun. În urma fuziunii dintre PDL și PNL ei au rămas cu cele două spații, unul trebuia pus la dispoziția municipalității, predat. Și noi am afirmat că putem oferi acel spațiu altui partid politic. În ceea ce privește spațiile PSD, acestea sunt în proprietate, deci nu suntem sub incidența legii și deci nu stăm în spații ale municipalității, suntem proprietari pe acele spații.

 

”Voi prezenta o serie de măsuri pe care primarul general al capitalei, Gabriela Firea, le-a implementat cu succes”

 

-    Trebuie să vă mărturisesc că mă așteptam din partea candidatului Cosmin Andrei să vină cu un program, pe vremuri i se zicea platformă-program, dar un program pentru următorii patru ani. Am văzut nenumărate critici la adresa primarului în funcție, până la urmă botoșănenii vor decide dacă sunt justificate sau nu, dar din programul dvs. n-am văzut decât ieri sau alaltăieri acel plan pentru zonele periferice. Nu este cam puțin?
-    Este începutul prezentării acestui program, în perioada viitoare voi prezenta o serie de măsuri pe care primarul general al capitalei, Gabriela Firea, le-a implementat cu succes. Și dovada acestui succes îl reprezintă cei 150.000 de bucureșteni care au beneficiat de toate proiectele d-nei primar Gabriela Firea, pe care intenționez să le implementez și la Botoșani. Avem sprijin pentru tinerii căsătoriți, propun sprijin pentru copiii care sunt în situații defavorizate și pot fi ajutați, avem vouchere pentru femeile însărcinate, sprijin pentru cuplurile...

 

-    Astea sunt mai mult proiecte pe latura socială. Dvs. ați spus că un primar trebuie să vină cu proiecte de anvergură, de infrastructură, care să aducă dezvoltarea orașului. Din astea aș fi vrut să aud.
-    Proiectele de infrastructură privesc în primul rând asfaltarea străzilor. Așa cum v-am zis, îmi doresc la Botoșani un oraș la periferie la fel ca în centru, cu străzi asfaltate.

 

”A stat ascuns în birou”

 

-    Bani de unde? Nu știu, eu bănuiesc că, dacă ar fi fost bani în Primărie, ar fi asfaltat orice primar, nu cred că ar exista un primar care să aibă bani și să nu facă aceste asfaltări.
-    Bani au fost la Primăria Botoșani, dovadă stau execuțiile financiare la sfârșit de an, acolo unde dl Flutur trebuia să spună câți bani a avut și cât a cheltuit, iar aceste execuții financiare nu au trecut de 30%. Cu alte cuvinte, din ceea ce și-a propus d-lui, a realizat doar 30% și banii s-au raportat pe anii financiari următori. Dincolo de buget local, avem posibilitatea accesării fondurilor europene sau posibilitatea construirii și asfaltării străzilor cu bani de la Guvernul României, așa cum se face astăzi Drumul Tătarilor, care este un proiect finanțat de către Guvernul PSD. Deci sunt trei surse principale de finanțare pentru infrastructură pe care le putem aborda, nu banii sau mai bine spus lipsa lor reprezintă o problemă.

 

-    Dar care este problema atunci?
-    Determinarea să fie un primar în mijlocul botoșănenilor, să fie interesat. Dl primar a lipsit patru ani din mijlocul botoșănenilor, nu l-a interesat, a stat ascuns în birou, nu a venit cu nici un proiect de anvergură și iată dovada după patru ani: vine cu aceleași promisiuni pe care le-a făcut acum patru ani.

 

-    Dacă aș fi rău, aș putea spune că dvs. nu ați stat în birou, ați umblat prin oraș, dar care este rezultatul?
-    Am avut o serie de propuneri în Consiliul Local, acolo unde avem posibilitatea de a face proiecte de hotărâre și am propus asfaltarea unor străzi, pentru că tot vorbeam de infrastructură. Ei bine, nu s-a făcut nimic din ceea ce am propus noi.

 

-    S-a făcut, că s-au asfaltat niște străzi pe care locuiesc consilieri locali PSD.
-    Acele străzi au fost reabilitate, cu alte cuvinte era asfalt și s-a înlocuit asfaltul pentru că era foarte simplu pe un contract multianual pe care îl aveam. Dar eu vorbesc de străzi care în acest moment sunt pietruite sau nici măcar nu sunt cu piatră pe ele, sunt de pământ Am propus spre finanțare strada Iuliu Maniu trei ani, am alocat 1 milion de lei pentru tronsonul neasfaltat și iată astăzi Iuliu Maniu, la sfârșit de mandat, nu este asfaltat. Am avut bani în buget, a fost aprobat, trebuia doar organizată licitație. Este doar una dintre propuneri, dar am avut și alte străzi propuse spre finanțare. Am propus o serie de programe și am alocat bani, dar cel care trebuie să ducă la îndeplinire hotărârile de Consiliu Local este primarul prin aparatul de specialitate. Nu numai că nu le-a dus la îndeplinire, dar nici măcar nu a delegat sarcinile ca cei doi viceprimari să poată duce la îndeplinire cele aprobate în CL.

 


”Eu nu am un plan B pentru că nu voi pierde”

 

-    Apropos de sarcini, dvs. ce mai faceți acum prin Primărie?
-    Semnez documentele care sunt la mapă și este o activitate uzuală. Am audiențe cu cetățenii, primesc aceste solicitări atât prin mijloace social media, cât și prin întâlnirile pe care le am în cartiere și îmi fac datoria, comunic aceste lucruri celor din aparatul de specialitate sau direcțiilor Primăriei, Poliției Locale. De exemplu, ultima solicitare a fost către Poliția Locală să patruleze mult mai des decât o face acum în Aleea Călugăreni și în Parcul Tineretului. Mai solicită oamenii dezinsecția în parcuri, acolo unde a trecut vara, am fost cu toții în parcurile municipiului și nu s-a făcut dezinsecție. Nu s-a făcut în zonele verzi din municipiul Botoșani și pentru acest lucru trebuie tras la răspundere primarul pentru că d-lui este cel care coordonează direcția de achiziții, cei care întocmesc referatele, cei care găsesc soluții. Aceasta este doar o parte din activitatea mea.

 


-    Dl Tincu de ce nu mai este pe lista de candidați a PSD-ului la Consiliul Local?
-    Am propus botoșănenilor o echipă formată din tineri pentru că s-a spus că trebuie să vină tineri la conducerea acestui oraș. Iată că vin în fața botoșănenilor cu o echipă pe care PSD o propune pentru pozițiile eligibile formată din tineri specialiști. Sunt tineri cu care am lucrat în PSD și cu care sunt convins că voi face echipă bună și voi avea proiecte de succes.

 

cosmin andrei viceprimar botosani

 

-    Ce faceți anul acesta pe 28 septembrie?
-    Pe 28 septembrie mă apuc de treabă.

 

-    În calitate de... ?
-    În calitate de primar.

 

-    Și care ar fi primul lucru pe care l-ați face dacă ați deveni primar?
-    În primul rând condiții bune pentru învățământul botoșănean, pentru că începe anul școlar și vreau să mă asigur că vor avea copiii noștri în școlile din Botoșani condiții de siguranță.

 

-    Ce o să faceți dacă o să pierdeți aceste alegeri?
-    Eu nu am un plan B pentru că nu voi pierde.

 

-    Pe ce vă bazați?
-    Pe ceea ce îmi transmit botoșănenii, că s-au săturat de actualul primar și că îmi acordă încrederea pentru un mandat fiindcă sunt determinat și am experiența necesară să fac ceea ce își doresc dumnealor?

 

”Toți candidații sunt atât de bine pregătiți încât pot fi nominalizați pentru funcția de viceprimar”

 

-    Și ce își doresc botoșănenii? Spuneți-mi două sau trei lucruri și cum le vedeți rezolvarea. Dacă s-ar putea să îmi spuneți într-un minut și ceva.
-     În primul rând un primar care să fie în mijlocul lor, să îi asculte, să îi trateze cu respect, să le rezolve problemele din cartiere care privesc gestiunea deșeurilor, infrastructura, sistemul de sănătate și educația.

 

-    Cam asta își doresc botoșănenii, înțeleg.
-    Asta își doresc cu precădere, mai sunt și alte aspecte care privesc investițiile din Botoșani, relația cu Primăria în ceea ce privește partea de urbanism, acolo unde documentele sunt eliberate foarte greu și există o birocrație foarte mare. Infrastructură, trafic care să nu fie congestionat, un sistem de sănătate la stat care să fie exact ca la privat, condiții mai bune de locuit la periferie, așa cum sunt în centru pentru că în acest moment cred că avem două orașe: un Botoșani în centru, care a fost tratat cu prioritate, dar avem un alt Botoșani la periferie, unde oamenii au fost uitați.

 

-    Avem un candidat la Primărie care cel puțin public nu și-a nominalizat viceprimarul din propriul partid. Dacă sunteți așa sigur că o să câștigați ar trebui să aveți și majoritatea în Consiliul Local sau să aveți un număr de consilieri care să vă permită propulsarea unui viceprimar.
-    Eu îmi doresc să avem doi viceprimari.

 

-    Atunci spuneți-i pe aceștia doi.
-    Toți candidații sunt atât de bine pregătiți încât pot fi nominalizați pentru funcția de viceprimar.   

 

loading...
Vicele Andrei a cerut în plenul municipal redeschiderea locurilor de joacă – VIDEO
Vicele Andrei a schimbat graficul de ridicare a gunoiului din coșurile stradale – FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
Loading...
Gellu Dorian: ”Eminescu e brand românesc. Că s-a născut la Botoşani, dă şansa oraşului natal să şi-l asume ca brand”
Ce au făcut botoșănenii în 100 de ani pentru Eminescu? Dar în cei 31 pe care îi numărăm de la Revoluție? E de ajuns să privim în jur sau să străbatem la pas orașul, într-o zi de 15 iunie. Concluziile vă aparțin.
INTERVIU Costel Șoptică: Nu îmi este rușine și merg mai departe cu acești oameni / Câțu mi-a trimis un mesaj: ”sper să nu mă mai bați la cap”
Sunt șapte luni de când liberalii au preluat guvernarea în România după destituirea prin moțiune de cenzură a Cabinetului Dăncilă. Comunicatele despre tot felul de realizări curg din partea PNL Botoșani, însă și mai multe sunt cele în care PSD contestă aproape orice măsură de impact anunțată de partidul de guvernământ.
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
Loading...
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
Tinerii trebuie sa învețe și sa plece de jos, nu din viceprimareala
3 septembrie 2020, 19:39
Îmi e rusine sincer pe cine promovați. Măcar știți ce înseamnă un specialist. Are nevoie și de o experiența in spate. Sunt in stare acești tineri sa ia o decizie pt municipiu. Sunt un tânăr de 30 de ani cu experiența in domeniu de 6 ani și știu ce înseamnă. A promova tineri lipsiți de experiența care sa stea pe bugetul municipiului timp de 4 ani nu mi se pare un avantaj pentru dumneavoastră. Va mulțumesc!
3 septembrie 2020, 19:35
Nu fac politica de nici un fel, nu am pe cine vota data asta, dar te întreb baiete, ce naiba ai făcut tu pentru Botoșani, ce ați făcut voi pentru județul ăsta, ca sincer, nu se vede, sărăcie lucie în urma voastră, vrei în trai mai bun, pentru cine? Pentru tine, ca nu știu cu capacitatea ta cum ai putea tu sa asiguri un trai msi bun cetățenilor acestui județ, când tu nu ești în stare sa ți iei casa și mașină, probabil pentru asta visezi primărie, când ms uit la tine, vad prototipul portariuc, care a fost dezastru la primărie, sa nu crezi ca dacă nu votam, suntem. Și prosti și nu vedem cât de incompetenți sunteți, și cum cerșit mila noastră pentru încă un mandat, ca a-ți văzut, noi va plătim, salarii, lumina, căldură, mașini, aer condiționat, etc, voi ce ați dat înapoi celor ce v au tot votat, ni mic!
3 septembrie 2020, 18:45
CV-urile celor din PSD sunt sinistre, niște mizerii. Tinerii se nasc directori, rămân șefi în timpul facultății.În multe dintre CV-urile “speranțelor politicii”, încă de pe băncile liceului, deputații și deputatele noastre par a fi fost directori sau manageri.În fapt, sunt firmele părinților sau ale rudelor, în general oameni implicați în “afaceri” care mai de care mai dubioase.Următorul pas este o bombă de facultate pe bani la Drept și apoi un master plătit. În timpul facultății au funcții pompoase de directori, directori generali și așa mai departe la firme care fie În timpul facultății au funcții pompoase de directori, directori generali și așa mai departe la firme care fie nu au nici un angajat, fie au un singur angajat și devin lideri politici la tineretul partidului și o poziție de consilier.O facultate nu echivalează cu un curs de vară la acea facultate!Mulți își trec în CV-uri universități bune ca și cum le-ar fi absolvit, în fapt au fost doar înscriși la ele sau au făcut niște cursuri de vară.O bună parte dintre ei își trec în CV faptul că au fost la cursuri de masterat sau doctorat.Asta înseamnă nu că au un masterat sau un doctorat, ci că doar s-au înscris la aceste cursuri fără a trece vreodată pe acolo, pe același model ca al Elenei Udrea, care era masterandă la Teologie. nu au nici un angajat, fie au un singur angajat și devin lideri politici la tineretul partidului și o poziție de consilier.O facultate NU echivalează cu un curs de vară la acea facultate!
3 septembrie 2020, 14:40
“pe data de 27 septembrie sa ii trimitem acasă...”!!! pentru ca județul/orașul sa aibă șansa la dezvoltare...Fondurile europene pentru investiții nu vor fi date in nici un caz pe mâna unor analfabeți functionali....- “Cuplului de comici Doina si Cosmin”!!! A fost dat semnalul la nivelul UE de debarasare din administrațiile europene a incompetentei și fariseismului...Problema mare e ca fariseii din afișe “femeia in negru” și “vânătorul de vrăjitoare“....cică nu au nici “casa...nici...masa”... !!! Cu toate ca in “mediul ambiant” umbla vorba de unele posesiuni obținute prin metode presupus a fi “neortodoxe”.Dupa 27 Septembrie “firmele de pompe funebre” vor fi solicitate sa vina sa facă curățenie...sa nu cumva sa trebuiască sa fie lăsați in continuare aciuați prin alte posturi călduțe...ăștia și-au vândut sufletul pentru a fi ceea ce sunt azi ...Niște măscărici!
3 septembrie 2020, 14:05
ALEG CE TREBUIE ! CĂTĂLIN FLUTUR !
3 septembrie 2020, 13:13
In afara de a da vina pe Flutur, te mai pricepi la ceva? Vreau sa vad si eu cum justifici indemnizatia colosala pe care o ridici, basca si pensia speciala ! Pentru ce ? Ca ai dormit in birou 8 ani pe banii nostri? Ca in loc sa te gandesti la noi care din greseala te-am votat (speram ca tineretul va aduce un suflu nou) te-ai complacut in a ataca o singura persoana Flutur , parca ar fi dusmanul familiei Andrei de generatii ! Mai ai tupeul sa candidezi? Rusine tie si celor care transforma binele comunitatii intr-un razboi personal.
3 septembrie 2020, 12:15
Pe 27 Septembrie avem ocazia sa scăpăm definitiv de Ciuma Roșie .
3 septembrie 2020, 11:12
inteleg ca 8 ani cat ai fost viceprimar nu ai avut atributii, dar ti-a convenit sa incasezi bani degeaba pt ca nu te-am vazut iesind public sa ceri atributii, sa faci ceva pentru cetatenii care ti-au platiti salariul degeaba, ma mira faptul ca acum vrei sa fii primar, dar nu cred ca vei fi votat dupa un asa palmares
3 septembrie 2020, 10:43
Ar fi cazul sa nu mai visezi.
3 septembrie 2020, 10:33
Câți bani, ați adus pentru proiectele municipiului în ce 8 ani, în care ați fost viceprimar PSD, ați avut majoritate în Consiliul Local, ați avut guverne și ați fost la putere. Enumerați, va rugam!
3 septembrie 2020, 10:13
Câteva întrebări pentru domnul viceprimar:1.Ce atți făcut pentru Mun Botoșani, timp de 8 ani de când sunteți 2 viceprimari PSD, ați avut guverne PSD și parlamentari mulți PSD?2. Bugetul Mun Botoșani este egal cu cel al Bucureștiului, astfel încât sa implementam programul(pomenile) doamnei Firea?3.Concret, 8 ani, ce ați facut, unde ați fost?
3 septembrie 2020, 10:11
Numai golăneală și boicot permanent la inițiativele primarului Flutur! Nu știe nici să se încheie la șireturi și vrea primar! De ce nu spune clar:1. L-am cununat pe Bogdan Buhăianu, directorul de la Urban Serv, e finul meu (chiar dacă, între timp, a divorțat) și fac o politică de cumetrie, cum dă bine la PSD. De ce a mințit, negând această legătură de rudenie, când a fost întrebat la o ședință de către un consilier PNL?2. Am boicotat cu consilierii locali PSD inițiativa lui Flutur de asfaltare a unor străzi și am redirecționat banii către alte străzi, în beneficiul unor consilieri și membri PSD.3. Dacă era atât de valoros, de ce Portariuc i-a dat doar atribuțiuni de hingher? Poate pentru că se pricepe la hinghereală!4. Râsu-plânsu când auzi, după propriile mărturisiri, marile realizări ale domnului Andrei în cei 8 ani de mandat: un padoc pentru câinii comunitari, în primul mandat, și a dus niște hârtii la Compania Națională de Investiții pentru stadionul municipal, în al doilea mandat. Pentru asta a luat, între 2016-2020 aproape 100.000 de euro!!5. Hai să facem subscripție publică să-i luăm un apartament și o mașină, pentru că potrivit declarației de avere stă sub cerul liber și nu are nici autoturism. Dar prin oraș se plimbă cu o mașină ACX!
3 septembrie 2020, 09:57
Ai avut la dispozitie 8 ani la rand sa demonstrezi ceva. Nu ai demonstrat decat ca esti as in a scuipa venin si a bloca tot ceea ce propunea primarul. In toti anii astia ai avut si guvernul si consiliul local si consilul judetean. De ce nu ai ajutat din pozitia ta sa fie finalizat teatrul?..... Nu ai vrut!... De ce sa te voteze botosanenii? Suntem satui de 8 ani in care ai fost viceprimar si nu ai facut altceva decat sa pui piedici. Teama noastra este ca, daca prin absurd ajungi primar, obisnuind sa incurci toate lucrurile bune, Botosaniul nu va mai evolua deloc. Sfat:.... gandeste-te la planul B sau chiar C.
3 septembrie 2020, 09:38
Motiunea de cenzura a aratat inca o data cat de nociva este ciuma rosie pt tara.Romanii nu mai au nevoie de prosti si de hoti in functii publice.In judetele si orasele unde conduc ciumele = saracie si praduiala.Ajunge!
3 septembrie 2020, 09:33
Dacă o ai ca model pe Firea-Sârmă, atunci lasă-ne, nu avem nevoie la Botoșani de dezastrul făcut de aia în Capitală. Tu ocupă-te înainte cu păscutul câinilor, ai zis că ai brevet în domeniu și ți se potrivește mănușă. Ia-o și pe gospodina lui draknea, să te ajute să le tai și niște frunze. Succes ambilor!
3 septembrie 2020, 08:21
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.