Reportaj
Locuiește într-o fostă frizerie și-i amenințată cu moartea că-i vede de la geam pe primar și prefect - VIDEO & GALERIE FOTO
Ea-i Antoneta Radmacher și dacă stă cu coatele pe geam îi vede peprimar sau pe prefect. Câteodată și pe președintele ConsiliuluiJudețean. Și asta întrucât deține o locuință într-una din cele mai bunezone din oraș. Pe Pietonalul Unirii, exact capătul dinspre PiațaRevoluției.

A rămas pe lume doar cu apartamentul

S-a mutat acolo cu omul ei cu ani în urmă, nu pare prea coerentă ca să explice. A rămas văduvă după ce bărbatul ei care a fost frizer cunoscut în târg a trecut în lumea celor drepți. A rămas ea pe lume cu apartamentul. După 18 ani cât spune c-ar fi trecut de când i-a murit soțul, locul arată aproape la fel. Cu excepția mormanelor de gunoaie și tot felul de lucruri aruncate peste tot: peste chiuvete, peste scaunul special, peste oglinzi.
Zona bună în care locuiește, spune ea, ar fi atras ura celor din jur care-i vor bunul. Mai ales un vecin cu care bătrâna care se apropie de 80 de ani ar avea ceva de împărțit.
M-a amenințat mai de multe ori iar ultima vara în vara lui 2014 și tot în toamna lui 2014 era cu soția, eu eram pe străduță: noi, noi te omorâm. A spus de vreo două ori. Eu am spus că este Poliție și nu ne temem. Dumnezeu a ținut ușa că ei au vrut să intre la mine, că doar nu am bani, am o pensie foarte mică, dar ei au împins tare și ușa s-a înclinat. Întâi au scos balamaua, au tras puternic și aici a slăbit și s-a înclinat sticla”, a povestit Antoneta.

”Eu n-am nimic cu ea, ea este puțin bolnavă”

Face un tur al blocului și arată gratiile de la geam. Spune că le-a pus tot de frică dar sticla tot a crăpat după ce, cei care i-ar vrea răul au zguduit fereastra ”de-au auzit și ăia de la patru”. Zice că-i e frică și nu mai poate trăi sub teroare.
Teroare care pare-se există însă doar în mintea ei pentru că vecinul incriminat povestește că situația stă taman invers.
”Am trimis-o la un consult medical. La un psihiatru. Foarte mari probleme îmi creează, toată ziua este cu gunoierii mână în mână, tot ce fură gunoierii se aduce la ea. De la containere, de pe unde găsesc și aduc în bloc tot ce vreți. Eu n-am nimic cu ea, ea este puțin bolnavă. Dacă o să credeți ce spune ea…”, a povestit Petru T., vecinul femeii.
Spune că o să o dea în judecată pe vecina pentru că-i denigrează imaginea și pentru că zilnic ea îi strigă tot felul de injurii.
Gabriela ERDIC
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
 Botoșăneancă ținută în frig de trei ani de zile de… Poșta Română: Mi-e frică. Pe cuvânt – GALERIE FOTO
Drumul de aproape 100 de milioane de euro reparat cu ceremonii, primar ”omorât” și soț de primăriță pus la zid. Pentru că... ”oamenii sunt pe primul loc”VIDEO & GALERIE FOTO
Agitând în mână o mască, primarul de Todireni se plimbă de colo-colo prin bifurcația Trușești - Răuseni și privește în gol spre drumul de unde nu vine nimeni. Sigur, ”drum” este prea mult spus pentru chestia aceea care, când o privești, îți dă impresia că ai mai degrabă șanse să termini de numărat oile când suferi de insomnie decât gropile din așa-zisa șosea.
”Zare de vânzare”, locul din Botoșani care s-a născut dintr-un MIRACOL: Și peste toată ecuația asta este Dumnezeu – GALERIE FOTO
Există două moduri de a-ţi trăi viaţa: ca şi cum nu ar exista miracole sau ca şi cum totul ar fi un miracol. Cuvintele îi aparțin lui Albert Einstein, geniul care, deloc întâmplător, își găsește loc și în povestea noastră.
DARUL unui preot pentru cei loviți de soartă: Locul unde oamenii străzii sunt îmbrăcați, spălați, tunși și fac și masaj – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un apartament micuț situat la parterul unui bloc de pe Aleea Zorilor „a luat naștere” Centrul Social „Strop de Alinare”. Sunt ajutați oamenii nimănui, care își duc viața pe străzile Botoșanilor.
S-au săturat de restricții! Revoltă în Piața Revoluției, sute de oameni în stradă, jandarmii au interzis accesul și altora, s-au ars măști și fumigene – GALERIE FOTO & VIDEO
După șase ani de zile de la ultimul protest „al străzii” organizat în municipiu, Botoșaniul a dat în clocot iarăși. Cei mai mulți dintre cei care au ieșit să protesteze față de măsurile și restricțiile pandemice care parcă nu se mai opresc, s-au organizat pe rețele de socializare. Protestul a fost autorizat pentru 100 de persoane, în realitate în Piața Revoluției au ajuns de cinci ori mai multe.
Parlamentar „sub acoperire”! Președintele PNL „deghizat”, raid prin instituții: Unități încuiate cu paznic în trening, acces interzis, oamenii ținuți în frig pe afară – VIDEO & FOTO
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Nebunia de care da dovada,( vedem cu toti lucrul ăsta) a mai lăsat-o si mostenire...interesati-va si de fata dumneaei....e ereditar...alta doamna distinsa care traieste identic...cu același domeniu de activitate...oricum Sanipidul doarme...adevarate focare de infectie...
9 februarie 2015, 11:11
Articolul este slab documentat in ceea ce priveste istoricul casniciei. Numele de Radmacher l-a obtinut in urma casniciei de doar 5 ani cu bunicul meu. Pe langa nume a obtinut si foloase materiale. Ne pare rau ca numele familiei este injosit de comportamentul imoral al unei persoane fara discernamant.
8 februarie 2015, 21:49
@Marius. Ai o baba deasupra ta?
7 februarie 2015, 14:42
Baba asta a stat la inceput deasupra la agentia tarom,la etajul 1 unde avea si o frizerie la negru intr-o camera.Sanatoasa nu are nici atunci,a vandut acolo si si-a cumparat aici pe unirii. A avut si la magazinul botosani o tentativa de frizerie dar nu a tinut mult,avea un gardian public ce statea la usa ca unii se tundeau si fugeau fara sa plateasca
7 februarie 2015, 14:01
Vai, nu mai pot :))) Ce baba nebuna. I se citeste nebunia din ochi :)) Ce sa mai zici, tind sa ii dau dreptate barbatului invinuit la cat de curat era in casa si pe terasa doamnei
7 februarie 2015, 12:14
Pe tanti o poate ajuta dr. Vlad de la spitalul de nebuni. Poate fiecare din noi avem câte una de asta în bloc. Eu unu am una chiar deasupra mea și îmi face zile fripte. :(
7 februarie 2015, 12:07
Dar pe Flutur nu-l vede de la geam?E foarte important sa-l vada si pe el,poate ii rezolva situatia prin Locativa,ca are echipa de constructori,sa-i puna geamurile si usile la punct.Stiu ca el e milos si poate o ajuta cumva.Poate si cei de la Somax sau Telem,sau Botosaneanul,dau o mana de ajutor femeii.
7 februarie 2015, 09:51
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Și din partea noastră, și din partea autorităților, se poate mai mult. Aș fi vrut, de exemplu, pentru acest proiect cu campania gratuită să-mi strângă și mie mâna un oficial. Sau cineva. Să-mi zică: bravo că ai făcut ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8909 lei
USD
Dolarul SUA
4.7450 lei
CHF
Francul elveţian
5.0380 lei
GBP
Lira sterlină
5.7696 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5548 lei
XAU
Gramul de aur
272.6466 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2455 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2438 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3761 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7206 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2009 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6575 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.2 o C
Dorohoi
18.0 o C
Bucecea
19.0 o C
Darabani
17.3 o C
Saveni
18.2 o C
Ştefăneşti
17.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.