Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL despre poezii la jilţul Împăratului : Istoviţi de neputinţă
Ce poate fi mai minunat decât să stai să priveşti visător pe fereastra Consiliului Judeţean ultima răbufnirii a iernii,  iar aleasa inimii, într-un moment de tandreţe şi romantism,  să-ţi recite la ureche poezioara „Fulgul de zăpadă” a marelui Nichita Stănescu

Jiltul imparatului de Botosani


După nici un an de la preluarea frâielor ţării  Guvernul Ponta pare istovit, premierul e tot mai bâlbâit în luarea deciziilor, iar miniştrii sunt total dezorientaţi, par picaţi de pe altă planetă, se mişcă precum nişte entităţi mici şi caraghioase, de culoare verde, printr-o pădure seculară, scremându-se din când în când la umbra câte unui stejar (se poate citi pupitru de stejar). Aşa e când timp de şapte ani de opoziţie nu ai făcut decât să ţipi ”Jos Băsescu!” fără a încerca să-ţi faci un program alternativ de guvernare care să-ţi facă viaţa mai uşoară odată cu preluare destinelor ţării. Useliştii acum se plâng că motoraşul ar fi fost gripat şi că sarcina urgentă este să-l repare. Vă spun sigur, până să-l facă să funcţioneze, pun ţara pe butuci. O fi Victoraş un eminent copilot, dar ca mecanic politic e o hahaleră fără nici o idee de guvernare. Mai zilele trecute somnorosul Crin, într-un moment de luciditate, a exclamat: ”Guvernul nu are nici o idee de redresare a economiei!” Dacă al lui „prieten pe viaţă” face o asemenea afirmaţie, atunci să fiţi sigur că ceva e putred acolo sus, unde se iau deciziile. Trăsnaia e alta, deja cele două partide semnalizează în sensuri diferite, traseistul Sorin Frunzăverde, fost pedelist şi actual penelist, a făcut un comunicat dezastruos pentru ţară, cică în scurt timp nu vor mai fi bani pentru plata pensiilor. Fiind atât de afectat de cele spuse bietul politician a uitat să menţionează dacă mai sunt bani pentru şpăgi. Atenţie, individul e baron local de Caraş Severin! Dacă acest anunţ ar fi fost făcut de un oarecare poate că n-ar fi trebuit să ne frisonăm, dar aşa, ştie el ce ştie. Reacţia lui Victor Ponta a fost una la „mişto”, precum se exprimă în ultimul timp, când vrea să dosească un adevăr, o face pe-a spiritualul. Acest guvern încă n-a fost în stare să ia vreo măsură concretă care să atingă cel puţin aluziv una din promisiunile aruncate pe timpul campanie electorale de anul trecut. Românaşul deja a plătit facturile la gaze şi la electricitate mărite, cu fiecare zi i se tot usucă punga, taxele şi impozitele sunt tot mai obraznice, vor creşte şi mai mult preţurile la produsele agroalimentare, inflaţia a depăşit cifra prognozată de BNR.
S-o luăm logic, să vedem care este cauza dezastrului. Păi când faci o alianţă contra naturii, natura se răzbună pe făptaşi! Uite aşa, acum la finalul lunii martie aleşii noştri au fost supuşi unui test natural, de-o mare frumuseţe. Cineva de acolo de sus, nemulţumit de ceea se întâmplă în spaţiul ăsta mioritic, la poalele Carpaţilor şi nu departe de Balcani, a aşternut o pătură de nea peste ţărişoara noastră stârnind şi-un vântişor năprasnic. De la primăraşi până la preşedinţi de Consilii Judeţene, în loc să ia la trântă cu viscolul, şi-au pus mânuţele în sâni contemplând  dantelăria naturii. Ce poate fi mai minunat decât să stai să priveşti visător pe fereastra Consiliului Judeţean ultima răbufnirii a iernii,  iar aleasa inimii, într-un moment de tandreţe şi romantism,  să-ţi recite la ureche poezioara „Fulgul de zăpadă” a marelui Nichita Stănescu, chiar în preajma zilei de naştere a autorului, 31 martie, iar tu să treci în lumea visului fără să-ţi mai pese de cei peste o sută de mii de naivi care te-au aşezat în jilţul de Împărat. Asta mai zic şi eu viaţă de politician! Totuşi, a doua zi, atins de remuşcare, Măria Sa şi-a cerut scuze pentru zbuciumul neanunţat al naturii şi pentru momentul lui de înaltă trădare (am vrut să spun visare).
Dacă până acum politicienii ne-au servit promisiuni, iaca, brusc  s-au gândit să ne schimbe meniul, vom fi alintaţi numai cu scuze şi bezele.
Lucian ALECSA
CITEŞTE ŞI:
 SCRIE SCRIITORUL : Zombificarea PNL-ului botoşănean

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
Datele privind gradul de cultura sunt oricum ingrijoratoare..deci nu ar fi de inteles! Poate sunt din generatia celor care nu au luat Bacalaureatul!:))
11 aprilie 2013, 13:52
PSD-istii astia care comenteaza sunt cam analfabeti!!
11 aprilie 2013, 13:39
hai lasa-ma "liberale"! Ia si invata sa scrii si dupa comentezi. Esti de toata jena!
11 aprilie 2013, 12:57
saracul imparat a ajuns de rasul curcilor,mai bine s-ar numi pacala,asa ca sa iasa iar ar fi atac la institutia regala. Uoi pacala ial pi fratitu tandala si plicati la origini,li pamfletiului.
10 aprilie 2013, 21:27
Pe bune? Iar imparatul?? Despre altceva chiar nu pot citi in presa locala? Mai aveti cumva si alte apelative pe care i le atribuiti?? NICIODATA NU A FOST ATATA URA IN PRESA CA ACUM! Sa inteleg ca sunteti platit sa scrieti numai despre asta? Pentru ca despre alte personaje care tin de alte partide..nu vad nimic...E clar atac la persoana...
10 aprilie 2013, 13:23
Despre alte subiecte sa inteleg ca nu puteti scrie? Sunteti penibili deja! Asta e clar un atac la adresa acestor oameni! Habar nu aveti ce inseamna jurnalism de calitate..voi sunteti doar niste amatori..
10 aprilie 2013, 12:36
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.