Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL despre şefie golănească: Orice mitoman pe limba lui piere!
A doua zi după ce liberalul ieşean a fost încarcerat,  al nostru preşedinte de judeţ, Florin Ţurcanu, a şi făcut o afirmaţie halucinantă: „Tot Relu Fenechiu va conduce PNL Iaşi, chiar şi de după gratii”. Această prostie nu face decât să confirme modul golănesc de conducere a unui partid în România. 
Iaca, mâine-poimâine sărbătorim un sfert de secol de democraţie şi de capitalism iar românul de rând nu simte în nici un fel îmbunătăţirea traiului de zi cu zi. Se mulţumeşte să profite din plin de „libertatea cuvântului” şi să se supună necondiţionat unei economii de piaţă plină de …originalitate dâmboviţeană. Bineînţeles, sunt şi excepţii, dar acestea sunt privite drept simple malformaţii pe trupul  carpato – danubiano - pontic. Zău, indivizii care vor să  iasă din plutonul mediocrităţii şi-al mersului târâş sunt priviţi cu suspiciune şi neîncredere. Sunt consideraţi „paria societăţii”. Sunt trataţi cu ignoranţă şi sictir. Dacă din entuziasm sau dintr-un alt motiv nevinovat se găseşte vreun intelectual să intre în cursă pentru vreun fotoliu politic, de îndată este strivit ca o muscă, atât de către „politicienii cu vechime” cât şi de către mass-media. Privind la tot ceea ce se întâmplă acum în România nu poţi trage decât o singură concluzie: Mediocritatea este fermentul acestei naţii!
CITEŞTE ŞI:
 Planul lui Portariuc a intrat la apă: 1.000 de locuinţe în 4 ani reduse la 200
Politica românească este încă într-o perioadă de totală inocenţă, o spun cu indulgenţă, poate fi privită chiar ca o manifestare embrionară, lichidul amniotic social e toxic.  Partidele încă nu şi-au definit bine doctrinele, cei mai mulţi dintre membrii lor nu ştiu ce înseamnă partid de stânga sau de dreapta. De aici şi irascibilitatea de care dau dovadă liderii politici atunci când ajung la putere. Pentru a prinde ciolanul fac fel de fel de compromisuri, se îmbârligă între ei ca la un bal mascat, iar când dau de greu încep să se lovească la gioale şi sub centură ca nesimţiţii. Stau şi mă minunez de ceea ce văd că se întâmplă în  fruntea ţării,  la un an de la alegerile ai noştri câştigători încă nu au un plan de guvernare acătărea, nu au o strategie pe o perioada mandatului mai lungă decât de câteva luni; pocnesc din mers priorităţile, iau decizii controversate, iar promisiunile despre care au făcut vorbire pe timpul campaniei s-au făcut ţăndări.  USL-ul pocneşte din toate încheieturile, a fost doar un fals electoral. Uite, de asta românul ar trebui să cugete de trei ori, înainte de a merge la urne!
[[banner]]
Odată cu câştigarea alegerilor de către USL cu peste 70%,  având şi o susţinere în Parlament de 78%, România a ajuns la cheremul lui Victor Ponta şi acoliţilor săi. Păi, cinci dintre miniştrii guvernului condus de Victoraş  au probleme penale, unde mai pui că Relu Fenechiu deja a fost condamnat definitiv. A doua zi după ce liberalul ieşean a fost încarcerat,  al nostru preşedinte de judeţ, Florin Ţurcanu, a şi făcut o afirmaţie halucinantă: „Tot Relu Fenechiu va conduce PNL Iaşi, chiar şi de după gratii”. Această prostie nu face decât să confirme modul golănesc de conducere a unui partid în România. Şi-n PSD sunt astfel de reflexe anormale.
CITEŞTE ŞI:
 Țurcanu plânge după  Fenechiu: Sunt convins că PNL va fi condus din umbră tot de el
Gangsterul ialomiţean Liviu Dragnea, scenaristul diabolic al referendumului din 2012, cu dosar penal pe rol, ce mâine-poimâine va da socoteală în faţa judecătorilor pentru ilegalităţile comise,  i s-a încredinţat de către premierul Ponta  butonul de comandă pentru europarlamentare. I se va pune în braţe şi STS-ul, pentru a-şi profesionaliza statutul de prim haiduc electoral. Aşa că putem striga în cor: „Bravo lor, bravo penalilor!” Poate că acest aspect nu ar fi atât de grav dacă premierul şi-ar pune plasture la gură când Justiţia mai  zornăie cătuşe pe la uşile politicienilor, dar mitomanul se crede mai presus de lege şi trece la aruncat bumeranguri spre judecători. Tare mi-e teamă că peste puţin timp o asemenea armă îl va plesni în plex, va cădea ca un păsăroi răpus de propriile vorbe. Din tot acest joc periculos românul se va alege doar cu o înţelepciune: Orice mitoman pe limba lui piere!
Lucian ALECSA


SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
Cand spui de intelectuali sper ca nu te referi la tine, Lucian Alexa!
26 februarie 2014, 16:54
Ponta ne-a pacalit mai rau decat Basescu. Nu face nimic pentru oamenii de rand, se cearta cu Antonescu si a uitat de promisiuni
17 februarie 2014, 19:50
Cred ca si turcanu vva. Conduce pnl botoosani tot din parnai
17 februarie 2014, 18:55
Cred ca si turcanu vva. Conduce pnl botoosani tot din parnai
17 februarie 2014, 18:55
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.