Știrea zilei
Bătaie pe posturile de directori la colegiile și liceele cele mai bune din Botoșani, avalanșă de candidați la ”Eminescu”, ”Laurian” și nu numai

Concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Botoșani intră în scurt timp în etapa cu numărul 2. Concurența este una acerbă, existând licee unde pentru două posturi sunt depuse în total nouă candidaturi.

15 noiembrie – 8 decembrie

este perioada în care vor avea loc interviurile candidaților rămași în concurs.

 

 

Înainte de proba scrisă, care a avut loc pe data de 15 octombrie, și-au depus candidaturile pentru funcțiile de conducere un număr de 220 de persoane pentru 170 de funcții de director și director adjunct.

 

După proba scrisă, care a fost una eliminatorie și care a constat în mare parte într-un test grilă, au rămas în concurs 144 de candidați. Conform metodologiei de anul acesta, un singur candidat a avut opțiunea de a-și depune candidatura pentru mai multe posturi, chiar la unități diferite.

 

S-a ajuns și la situația în care un singur profesor să fi bifat 16 opțiuni pentru tot atâtea posturi.

 

Interesul este unul exacerbat de un surplus la salariu care se ridică undeva la 2.000 de lei pe lună dar, mai ales, de prestanța oferită prin prisma funcției, definitorie pentru mulți dintre candidații botoșăneni care și-au făcut un țel în viață să fie directori.

 

1.

 

De departe, cele mai disputate sunt posturile de conducere de la Colegiul Național ”A.T. Laurian”, unde sunt înregistrate patru candidaturi pentru postul de director și alte cinci pentru cel de adjunct.

 

Nu se știu în mod oficial numele aspiranților la conducerea acestui colegiu, grație GDPR-ului care teoretic protejează datele cu caracter personal dar care în realitate a fost transformat într-un mijloc extrem de secretizare a concursurilor pentru funcții cât se poate de publice.

 

Neoficial, ar candida pentru posturile de conducere binecunoscutul cuplu profesional care a condus colegiul ani la rând, alături de alți patru profesori din interior. Un singur candidat ar fi „din afară”, persoana în cauză fiind în trecut director la un alt important colegiu de la Botoșani.

 

2.

 

Concurență există pentru posturile de conducere și la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, unde sunt înregistrate trei candidaturi pentru postul de director plin și altele două pentru cel de adjunct.

 

În acest caz o singură persoană a optat să-și depună candidaturile atât pentru postul de director plin, cât și pentru cel de adjunct. Opțiunile multiple sunt percepute și utilizate de candidați mai degrabă ca o plasă de siguranță, care să le ofere certitudinea că dacă pică, spre exemplu, o probă în cursa pentru postul de director plin, îl poate nimeri într-un cadru favorabil pe cel de adjunct.

 

Specialiștii din educație cataloghează această larghețe din metodologia de concurs ca pe o scăpare, în condițiile în care ar fi trebuit condiționate candidaturile. Concret, pretendenții să poată opta doar pentru unitatea în care au catedră și unde sunt familiarizați cu specificul activității, familiarizare mai dificilă pentru cei care vin „din exterior” să conducă o școală sau un liceu.

 

3.

 

În sfârșit, revenind la unitățile disputate, la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” concurența este una aprinsă, fiind înregistrate în total șase candidaturi: trei pentru postul de director plin și tot atâtea pentru cel de adjunct. Și în cazul de față, sunt practic aceleași „coduri” care și-au dublat candidaturile pentru ambele posturi. La „Arte” este bifată una dintre surprizele probei scrise și unde una dintre „favorite” a fost eliminată.

 

Pe aceeași poziție se situează Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Dorohoi unde sunt trei candidați la postul de director și tot atâția pentru postul de conducere următor.

 

4.

 

La Colegiul Economic ”Octav Onicescu” sunt de asemenea câte două candidaturi pentru cele două posturi de conducere la fel ca și la Liceul ”Alexandru cel Bun”, unde doi candidați își doresc să fie atât directori plini cât și adjuncți. Situația este trasă la indigo și la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona. Dar și la Școala Gimnazială ”Elena Rareș” și Școala Gimnazială ”Grigore Antipa”.

 

5.

 

La Școala Gimnazială ”Spiru Haret” Dorohoi sunt trei candidați la postul de director plin și două pentru cel de adjunct.

 

La Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” din municipiul Botoșani sunt depuse trei candidaturi de la trei persoane diferite, două pentru postul de director plin și ultima pentru cel de adjunct. La fel se întâmplă la Liceul Tehnologic Bucecea.

 

Există și situații în care actuala conducere încearcă să-și asigure continuitate pe posturi pentru următorii patru ani, fără a avea concurență. Iar o astfel de situație este regăsită la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” unde doi candidați sunt în concurs pentru ambele posturi de conducere.

 

Conform metodologiei transmisă de Ministerul Educației, în perioada 1 – 10 noiembrie se constituie comisiile de examinare pentru proba de concurs, urmând ca pe 12 noiembrie să fie publicat graficul de desfășurare al interviurilor.

 

Acestea se vor desfășura timp de aproximativ 3 săptămâni.

 

Abia pe 17 decembrie urmează să fie validate rezultatele finale la concursul pentru funcțiile de directori de școli și tot atunci candidații vor fi cunoscuți, urmând a ieși din „anonimizarea” care le oferă protecția mult dorită din prezent.

 

loading...
Vot secret și la CJ: PSD-iștii și PNL-iștii și-au împărțit frățește oamenii în comisiile de concurs la directorii de școli – GALERIE FOTO
Ședință de 2 ore cu vot secret la Primărie pentru comisiile de concurs la directorii de școli – LISTA & VIDEO
CONCURSUL pentru directori: Doi candidați „corijenți”, restul s-au descurcat binișor - REZULTATE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Loading...
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
EXCLUSIV: O avocată și un inginer pregătiți pentru funcțiile de subprefect de la Botoșani
Prima rundă de negocieri din cadrul coaliției de guvernare PNL - PSD – UDMR a fost încheiată prin repartizarea politică a funcțiilor de prefecți și subprefecți.
Loading...
Depozitul de 10 milioane de euro al județului, pe cale să rămână fără autorizație după pierderea unui proces cu o miză extraordinară
Depozitul ecologic de deșeuri pentru care Uniunea Europeană a oferit o sumă nerambursabilă de 10 milioane de euro a fost inaugurat în 2013.În prezent, la mai puțin de un deceniu de la deschidere, rampa de gunoi este la un mic pas să fie închisă forțat.
„Dușmanul invizibil din spital”: Sute de botoșăneni infectați cu bacterii în timp ce erau internați la Mavromati
Infecțiile nosocomiale rămân o problemă de mare actualitate, iar specialiștii susțin că în orice spital există astfel de cazuri. Important este ca aceste infecții intraspitalicești să fie tratate și raportate.
Primul bal după doi ani: profitul a explodat în pandemie la Botoșani, oamenii de afaceri s-au sărbătorit cu premii, muzică aleasă, mâncăruri și băuturi fine – GALERIE FOTO
După un an de pauză, cauzat de pandemie, Balul Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a bifat o nouă ediție. A 28 – a întâlnire a antreprenorilor botoșăneni la Topul Județean al Firmelor nu a mai fost însă chiar un bal. Și aceasta tocmai din cauza situației sanitare, intrarea făcându-se de altfel doar în baza certificatului verde.
Președintele clubului de handbal al orașului transportat inconștient la spital, echipa interzisă la Polivalentă pentru o datorie infimă
Refuzul fotbaliștilor de la Gaz Metan Mediaș de a alerga în startul meciului disputat cu FC Botoșani pe motiv că nu și-au primit salariile nu a fost singurul lucru ieșit din comun întâmplat miercuri în sportul botoșănean.
Focuri de armă în codrii lui Eminescu, bărbați cu puști observați pe aleea care duce spre Lacul cu Nuferi – GALERIE FOTO
Împușcăturile au răsunat în mini-vacanța prilejuită de Ziua Națională a României într-o zi de sâmbătă. În zona lacului eminescian de la Ipotești au putut fi observați mai mulți bărbați cu puști de vânătoare în mâini. Turiștii din apropiere au ascultat nedumeriți, în acest timp, focurile de armă care s-au auzit în pădurea din comuna Mihai Eminescu.
S-au înțeles! Consiliul Județean, gata să plătească 658.000 de euro unei firme private pentru o clădire simbol din centrul orașului – FOTOGALERIE
Plenul Consiliului Județean se întrunește marți în ședință extraordinară, iar unul dintre cele trei puncte de pe ordinea de zi îl reprezintă ”Proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării bunului imobil monument istoric Casa Moscovici, situat în municipiul Botoșani, Calea Națională nr. 62”.
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
....mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu elși până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbeștemă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3296 lei
CHF
Francul elveţian
4.7390 lei
GBP
Lira sterlină
5.9242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7824 lei
XAU
Gramul de aur
253.3930 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3911 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1273 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4628 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.1 o C
Dorohoi
4.5 o C
Bucecea
4.5 o C
Darabani
4.1 o C
Saveni
5.3 o C
Ştefăneşti
5.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.