Ştiri
Cătălin Silegeanu: PNRR borcan cu miere pentru putere și măr otrăvit pentru popor!

Europenilor nu le place PNRR-ul nostru - Comisia Europeană a respins PNRR-ul.

Acest proiect al Uniunii Europene ar fi trebuit să fie că un examen de treaptă pentru cei aflați la putere(coaliție, partide)nici ei nu știu care ai cum sunt.

 

Avem doar prezentări și cuvântări pe sume închipuite. Ba s-a dus președintele și a venit cu 80 miliarde euro, drumul fiind lung s-au mai evaporat ajungând la bieții români prin persoana premierului,doar 30 miliarde euro.

 

Într-un final, după ce Ungaria a spus public că va accesa doar granturile nu și sumele venite din forma de împrumuturi, ai noștri guvernanți,timid și cu capul în jos cu gura într-o parte,recunosc de că fapt suma este de 29.3 miliarde euro,împărțită în granturi în valoare de 14.3 miliade și 15 miliarde sub forma de împrumut.

 

Am aflat că acest PNRR trimis de specialistul USR,că vor să dezvolte Romania cu: -Managementul apei:

 

-construirea de rețele de apă - 1630 km în localități cu peste 2000 locuitori

-construirea a 2000 km rețele de canalizare în localități peste 2000 locuitori și 470 de km de rețele de canalizare în localități sub 2000 de locuitori

-conectarea a 100.000 de gospodării la rețele de apă și canalizare prin programul național Prima conectare la apă și canalizare.

 

-De 30 de ani toți parlamentarii au spus și s-au bătut cu pumnul în piept că vor dezvolta Romania prin proiecte care vor îmbunătăți, moderniza și ușura viața Romanului prin eliminarea wc urilor din spatele curților, vor dezvolta rețele de apă și canalizare. După 30 ani ,tinerii frumoși deștepți ,imaculați care nu au făcut politică și care au blamat absolut pe toate partidele, acum vor sa aducă apă la poarta romanului.Noroc cu PNRR,că altfel nu descopereau ăștia de la UsR, apa caldă!

 

- Împădurim România și protejăm biodiversitatea - 1,3 miliarde de euro

 

-4 reforme și 14 investiții Cum adică împăduriți Romania???De ce nu interziceți exportul de lemn timp de 15 ani că sa se poată reface și reîmpăduri tot ce s-au tăiat până acum. De ce trebuie Romanul sa fie împovărat cu împrumuturi pentru dezastrul ecologic din păduri???? Pai guvernul și parlamentarii ce-au păzit in parlament?Transport sustenabil (rutier, feroviar, metrou) - 7,6 miliarde de euro 2 reforme și 4 investiții

 

Autostrăzi:

-434 de kilometri de autostradă construiți;

-625 ha de perdele forestiere liniare în lungul autostrăzilor nou construite;

-45% din punctele negre ale siguranței rutiere eliminate;

 

Cale ferată:

-311 km de cale ferată modernizată;3

-11 km de cale ferată cu sistem ERTMS 2;

-110 km de cale ferată electrificată;

-2534 km de cale ferată pe care viteza comercială crește cu 15% prin lucrări de reînnoire;

-206 km de cale ferată cu sistem modern de centralizare.

 

Metrou: 15.6 km de rețea nouă de metrou; 15 stații noi; 30 de rame.

 

Ia stați mai așa: care cale ferată? care autostrăzi?Ce metrou???Doar Bucureștiul are metrou și Cluj Napoca care inca lucrează că sa demareze lucrările. Pai unde sunt proiectele de dezvoltare,inovare și modernizare a regiunilor și Romania. După ce ongistii USR au blocat tronsoane de autostradă pentru un carcalac ..ba pentru urși..ba pentru gărgăuni, acum tocmai ei scot jarul din foc cu mâna cetățenilor prin implementarea unor aberații de care oricum nu este în beneficiul tuturor cetățenilor. Sunt stații de metrou începute de pe timpul lui Ceaușescu și care nu au fost în stare să le termine niciun guvern, niciun ministru și acum se împrumută pentru Nimic bun.

 

CFR este praf și pulbere...Se vrea cale ferată electrificată, modernizată, viteza comercială...Câți dintre guvernați merg cu trenul??? Ministrul transporturilor nu este in stare să facă un plan prin care sa se asigure mentenanță căilor ferate, sa fie tăiate buruienile, să se adaugă vagoane noi și să nu mai fie cumpărate toate second-handurile neconforme de prin Ue, și românii să plătească bani pentru incompetenta și prostie. Tocmai ce-a rămas un tren de călători fără frâne. Noroc că mergea cu 30km/h. Pe timpul regelui mergeau trenurile cu viteza mai mare decât cele de acum care sunt în era tehnologiei.Unii se pregătesc să meargă pe Marte, noi ne pregătim să ne reîntoarcem la condițiile de acum 60 de ani in urmă.

 

-Turism și cultură - 200 milioane de euro

-12 rute (trasee) culturale dezvoltate și marcate

-8 muzee construite/reabilitate și puse în valoare

-20 destinații turistice verzi vor fi certificate

-15 milioane de turiști români și 4 milioane de turiști străini vor vizita țara, anual.

 

La ce nivel de sub dezvoltare economică, culturală și socială este România în anul 2021.Acest proiect este perfect.Nu trebuiesc construite sau inventate rute culturale...avem din plin, ulite pline de galeba, noroi, pietre, gropi, e plina tara. Muzee, avem orașe întregi, tocmai ce abiau au terminat de îngropat mineritul in Romania.

 

Destinații turistice verzi ..a se prezenta o broșură sau un film documentar despre toată pădurea de pe munți, defrișată și exportată peste hotare.(se vor vedea aici de ce se vor moderniza căile ferate pentru rute comerciale , de ce se vor investi bani in reîmpăduriri).

 

Turiștii Români ,15 milioane ...știe cineva daca mai exista o alta tara pe planeta Pamant care sa exporte 15 milioane de turiști în România din UE?

 

Înțeleg că ceilalți 4 milioane de turiști sunt tot cetățeni români care lucrează în străinătate și vin să viziteze Romania odată pe an timp de o luna.

 

Și asta este doar o parte din aberația pe care a încărcat-o in format PDF,cei de la USR ,frumoși deștepți, fara experiență în politică dar cu mânecile suflecate ...că la bar , la conferințele de presă.

 

Sa vedeți în țară cu cei mai mulți analfabeți funcționali cum se vrea inovație în educație cu scoli verzi / eco.Daca nici Romania nu mai are școala eco, cu wc in curte , cu apa de ploaie pentru a se spala mânuțele micuților și dacă noroiul de pe drumuri nu este eco/verde...Înseamnă că nu mai știm exact ce este bio/eco. Sa vedeți bibliotecile pe care vor sa le facă acești semidocți USR iști veniți din spatiu cosmic cu rucsacul in spate, care sunt specializați în domeniul hand made -ului la împletit baloane și stand că statuia in mijlocul străzilor...

 

Sper că mai avem o șansă la analizarea Proiectului numit PNRR...și că va fi respinsa , altfel o sa avem de dat bani înapoi că la toate proiectele mari Europene.

 

Chiar!!!mai știe cineva ce s-au întâmplat cu fondurile europene pentru dezvoltarea României, de s-au trezit USR istii că România nu are autostrăzi, că nu are văruite clădirile,că muzeele au ajuns chiar ele ...muzee?!?!

 

(Comunicat Cătălin Silegeanu)

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Se caută șef serviciu la spital pe un salariu de peste 5.900 de lei – LISTA locurilor de muncă
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă a transmis lista locurilor de muncă vacante la data de 14 iunie 2021.
540.000 de lei! Trei licee din Botoșani primesc bani pentru tractoare și alte utilaje –  FOTOGALERIE
Vineri, 11 iunie 2021, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, s-a desfășurat ședința de lucru organizată de Biroul de învățământ liceal agricol cu directorii unităților de învățământ liceal agricol.
Peste 30.500 de cereri pentru subvenții depuse la APIA Botoșani
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani aduce la cunoștința opiniei publice că la data de 11 iunie 2021 s-a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată aferente anului 2021, inclusiv perioada de depunere cu penalități.
Medic nou la Spitalul de Recuperare, pacienții așteptați la consultații cu bilet de trimitere
Spitalul de Recuperare Sf Gheorghe și-a mărit echipa medicală.
LAUREAȚII Concursului Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul...” – GALERIE FOTO
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, în parteneriat cu Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” și Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, au organizat cea de-a XL-a ediție a Concursului Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni luceafărul...”.
Revenim la normal: Weekend cu aproape 100 de sancțiuni în Botoșani
Scandal, consum de băuturi alcoolice sau adresare de injurii sunt câteva dintre abaterile constatate.   
Asociația Grup Civic a lui Daniel Câșlariu a ajuns în finala unei gale naționale
Înființată de doar câțiva ani, asociația condusă de tânărul Daniel Câșlariu a ajuns să fie cunoscută și la nivel național.
Maratoane de vaccinare în patru comune din Botoșani
De la începutul campaniei au fost organizate acțiuni de vaccinare și în alte comune.
AFACERE încurcată de jandarmi: Femeie prinsă în timp ce prelua marfă de contrabandă
Țigările de contrabandă găsite la controlul autovehiculului au fost confiscate.
Loading...
Medici de la Urgențe înjurați de un scandalagiu, jandarmii l-au căutat după fișa medicală
2.000 de lei îl va costa pe botoșănean circul provocat în miezul nopții la UPU.
Managerul de la Mavromati, apel către botoșăneni să doneze sânge: Trecem printr-o perioadă foarte grea
Conducerea Spitalului Județean Mavromati a făcut un apel către botoșănenii care pot dona sânge.
ASTĂZI: Șofer surprins de polițiști când a trecut pe roșu în intersecție – CE s-a mai descoperit la control
Polițiștii continuă cercetările.
RAZII la Bucecea: AMENZI pentru nereguli în trafic
Au fost verificate societăți comerciale și zeci de mașini.
Continuă modernizarea drumurilor județene: Le-am atras atenția să nu afecteze calitatea lucrărilorGALERIE FOTO
Lucrările la drumurile județene continuă pe sectoarele pe care au fost deschise șantiere în această primăvară.
Loading...
AZI DIMINEAȚĂ: Mașină distrusă de flăcări, șoferul a ieșit rapid și a chemat pompierii – GALERIE FOTO
Șoferul a reușit să iasă din mașină
ALDE: Incompetența naște monștri!
Sloganul cu care USR s-a lansat în politică ar trebui să fie adaptat la situația actuală a Guvernului din care fac parte și la măsurile pe care oamenii lor le propun. Fără incompetenți în funcții publice ar trebui să fie criteriul de evaluare pentru ocuparea unei funcții în Guvernul României. Doar că incompetența este la rang de cinste, mai ales când vine vorba de useriștii domnilor Barna și Cioloș.
ACCIDENT în municipiu, cum s-a dat de gol un botoșănean că a urcat beat la volan
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
RAZII în trafic: Zeci de mașini verificate, permise reținute și mai multe amenzi date
Valoarea amenzilor este de peste 14.000 de lei.
Șofer de 71 de ani, beat la volan, tras pe dreapta de polițiști
Mașina se deplasa sinuos pe șosea, fapt care le-a atras atenția polițiștilor.
LEGENDELE locurilor: Bunica lui Mihai Eminescu a murit la 51 de ani, după ce s-a răsturnat cu trăsura pe timp de iarnă
Despre modul și circumstanțele în care a murit Paraschiva Iurașcu, bunica lui Mihai Eminescu, se pot spune multe, însă cert este că ea a fost înmormântată în cimitirul din curtea unei biserici de lemn veche de 300 de ani.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Sunt mereu în cartiere, am dovedit acest lucru prin comunicările pe care le-am făcut, am audiențe aici la Primărie, primesc pe toată lumea, sunt mult mai deschis decât au fost cred, primarii din celelalte mandate tocmai pentru a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
14.2 o C
Dorohoi
13.4 o C
Bucecea
13.5 o C
Darabani
13.0 o C
Saveni
14.0 o C
Ştefăneşti
19.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.